aslında melih ismi sana cok yakışır diye şee etmiştim...nasıl sıctım ayrıca utandım,kusura bakma kardeşim ya,ama melih ismini almayı bi düşünmelisin :D
Printable View
Şşşiiiişşştttt çaktırma ;) sıkıntı değil. Cs 1.6'da da aynı sıkıntı oluyodu alıştılar sonra :)
Hakan dayıııı formundasın yine haahahah :D Kriz konusunda güleceğim hiç aklıma gelmezdi :)
Bana dayıııı dayı dayııııı dediler döndüm baktım.... yoh amuaa dede diyeydin la,demeyin olum söle seyler botox neyım yaptıracam..üzülüyorum ya :( hadi elimden tut seni cocukluğuma ındırıcem..
Yaa serkanım arada böle gergin konulara müdahale etmek,negatif havayı biraz da olsa alıyo..kimse kimseye sert konusmuyo sonra..olası bir tartışma ya da tartışma ortamından uzaklasılıyo..kısaca ırzına gecıyorum konunun bi müddet..sonra ortalık duruluyo bende rahat uyuyorum..günlük görevimi yapmış olmanın huşu ve sevinci ile..
Teçtörki den maaş aldığımda doğrudur ayrıca :D
Krizden daha fazla ahlaki erozyon var özellikle İstanbul'da.
Ticaret ahlakı kalmamış. Millet en kısa yoldan zengin olmanın peşinde.
Bugün zenginliğe erişmek 20-30 sene önceki kadar kolay olmadığı için; herkes üçkağıtçı olmuş.
Yarınlar bugünden daha zor olabilir. Elimizdekinin kıymetini bilmeliyiz çünkü bugünki sistem düzgün ahlaklı esnafın yükselmesine hizmet etmiyor.
Çok tatlı gerçöktöön :D
Yoruldum be serkan..(vardır yaa böle triplere giren :D ) inşallah ömrümüz yettiğince yazarız burda çizeriz hepberaber..yanlız nasıl bi attım ben bile ınanmadım..düşünsene 50 yaşına gelmişsin burda yazıyosun...:D bak bak nasılda forumun dinazorlatına lafı çaktım...yanlız iyi çaktım..baya baya çaktım hani..bildiğin güzel çaktım :D :D
Abi cevap vericektim senin yazdiklarini okudum cevap mevap yazasim gelmedi arada boyle hir gur cikarmak lazim sen gel diye :)
Konu biraz dağılmış. Şuan Görünmeyen bi kriz var. Seçim ve ABD faiz arttırımı sonrasında görüşen ben görünün kılıyızcıları
Plan su: Savasmaktan cekindigin Turkiye halkinda bi kesimi egitimsiz ve cahil birak, o kesimi dini yanlis tanit, kafatasci ve sekilci cahiller olsunlar. Diger normal kesime dini cahil kesim uzerinden goster. Normal kesim "bu dinciler igrenc demekki din de igrenc" desin. Cahil zaten dini dogru yasamiyor, benimsemiyor. Normal insanlar da dinden ve Yaradan inancindan uzaklasir. Alin size sekuler duzen. Inancsiz insanlar cobansiz koyun gibi dagilir. Ortam sana kalir. Ateizm de inanma ihtiyacini karsilayan ici bos bir kapdir. Asil test de budur. Hayatin anlami; butun bu cabalara ragmen inancini kalbinde hissetmeye devammi edeceksin? Yoksa akintiya kapilip suruklenip yok mu olacaksin.
Alıntıdır. Harika tespitler..
Fitch'den Türkiye raporu okumanızı tavsiye ederim..
Fitch'den şok Türkiye raporu haberi, haberleri.
Piyasa çöktü zaten sadece siyasetçilerimiz bunu seçime kadar erteliyor. Seçimden sonrası için korkuyorum. Bu ülkede zenginler bir şekilde ayakta kalırda olan yine fakire fukaraya olacak. Herşey ateş pahası olmuş. Durumum müsaitken bile patatese bibere verdiğim para zoruma gidiyor. Bazılarınında zoruna gitse keşke, bencillikten ve koltuk sevdasından kurtulsak türkiyede hayat güzelleşir.
hani biz havaya konuşuruz ama fitch boşa konuşmaz adamlar dünyaya yön veriyor.
sizede sorayım?
bizdemi sıkıntı var diye kafayı yemek üzereyim.
yaprak kıpırdamıyor günlerdir.
hergün bayram gibi pazar günü gibi bomboş, soran eden selam veren yok.
işler bombok durumda.
yandaşlar aldı başını gitti kalanlar sinek avlıyor. yurdum gerçeği oldu artık.
pet sulara salaktan bi zam yapıldı bu sene, 75kr çogu yerde.
2002de 5tane boyozu 1tl'ya alabiliyoken şuan 5tanesini 3.75e alıyoruz.
bu 2 örnek çogu şeyi açıklıyor zaten, ülkede yaşam baya bi pahalı olmaya başladı... hala asgari ücretle çalışıp ev geçindirenleri anlamakta zorluk çekiyorum...
30-50 kuruşa domates satıyoruz şuan . halde para eden mal yok sadece patlıcan var oda 1 lira . kavun karpuz ayaklar altında . tarım mahsulerinde güncel durum bu şekilde . (hani türkiyenin en büyük geçim kaynağı ya tarım )
nasıl yaa,,
ben domates almıyorum evime kilosu 4-5 tl diye,
domat mevsimi çıksında depolayayım diye.
karpuzun kilosu 2.5 lira
adam gibi 8-10 kiloluk karpuz alsam 3 günde vbiter! kaç para? 25
kavun? es keza öyle, kilosu 4.5tl!!!
fiyata gel.
ortadireğin üstünde yaşıyorum göyaa, altımızda araba var filan diyoruz ama adam akıllı pazar alışverişi yapsam 150 lira gidiyor.
vay anasına yaa hale bak...
330k tl ye mercedes pahalimi, sizin ne marka arabaniz var diyen bir cumhurbaskanimiz var . Az once facede seyrettim bunlar kesinlikle vatandasla tassak geviyorlar.
Ekonomi kötü diyen paraleldir.. Derler konu kapanır... Buldular sihirli cümleyi , ülkenin tüm gerçekleri paralel bi bunlar doğru..
Fakirlik vatandaşın fıtratında var...
sattığım malların fişlerinin fotolarını atabilirim ...? aradakiler işi götürüyo bu yılardır böyle .örneğin burdan 1 liraya alan tüccar istanbulda 3 liraya satarsa üstüne bide pazarcı eklerse sonuç böyle olur işte .kar marjını düşürecek aradakiler başka yapıcak bişey yok . her zaman derim kilosu 5 liraya domates salatalık yiğen halkada yazık , serada 50 derecede çalışan çiftçiyede yazık .
yol yaptı yol krız mırız yok ekonomıde dunyanın en onde gelen ulkelerınden bırıyız :D bla bla bla
kahvecimiz var Trabzonlu. Bir işi için Samsun'a gitti geldi. Anlatıyo işte şöyle gittim böyle geldim yollar tüneller :) insanlar kahvelerde oturuyolar. Şu köşe aynı bu köşe aynı. Sohbet muhabbet kaynaşmışlar diyo. Bende sordum ki
- Kemal amca iş vakti o kadar adamın orda ne işi var?
Cevap tabiki sessizlik.
Tamam arkadaş insanların bilikte kaynaşması, güzel ortamları falan iyide haftaiçi mesai vaktinde birsürü adamın kahvede oturması neye işaret?
Lütfen beyler . Herkes konuşur ***** parti çalar . Pardon yapar ...
Bugün durdurulan mit tırlarından çıkan malzemelerin videoları düştü ve çoğu yere yayın yasağı geldi. Dünya belkide şuan bizi konuşuyor ama biz bizi konuşamıyoruz.
İlaç kutularının altına gizlenmiş halde binlerce havan,top mermisi ve tüfekler..
Halimiz hal değil, araştırmalara göre bu sene dünyanın en kötü 9 ya da 10. ekonomisi seçildik .
Dolar seçimden önce 2,90 olabilir parça vs alacaklar dikkat etsin
Antalya'da fiyatlar bu , haftada 2 kere halden mal alıyoruz. İstanbul asıllıyız. her iki pazar fiyatlarını biliyorum.
0,50 Kuruştan 21 Tonluk TIR çıktıığında 11.000TL yapıyor. En az 2.500 TL taşıma ücreti var. Hadi tır başına bi 2.500 TL arada alıcı kazansın. 16.000TL yapar. Domatesin kilosu 0,75krş a gelir. Hadi 1 TL de. Pazarda, Manavda, Markette en az 3 TL
Şöyle bi örnek vereyim. 15-20 gün öncesine kadar Kıbrıs'ta domatesin kilosu 4,5-5TL idi. Artık 0,50krş - 1TL. TR'de de tam tersi.
Bir ürün *sallıyorum Antalya'da üretiliyor. O ürünü yine antalyalı şirket alıyor istanbula pazarlıyor , istanbul şirketi malı topluyor , toptancılara satıyor , toptancılar pazara sunuyor. Pazardakilerde kendi karını koyuyorlar.Bu şekilde fiyatlar şişiyorda şişiyor. Ürün üreticiden sonra 3-4 kez el değiştiriyor. Toptan fiyatına parakende sloganı yapan market zincirleri bu tezgahı çok önce anlamış ve bu aradaki tırnakçıları devre dışı bırakmış. Bu sayede her mahallede en az 3 şubeleri olacak şekilde büyüdüler diye düşünüyorum.
Çocuk olduktan sonra çarşı pazar işleri bana kaldı. ***** hanım ilgilenemiyor, domatesin kilosu 4, patatesin ateşi bu hafta düştü 3 oldu.. Muz bi ara 9 liraydı, eli yüzü düzgün elma 7 lira. Et desen 40 lira, pastırma 80 lira.. Allah fakire fukaraya yardım etsin..Bir insanın canının çektigini yiyememesi kadar kötü bişe var mı..
Kirazin kilosu 29 TL az önce. Markette gördüm
Ne oldu bu meyve sebzeye
Dolarla borsaya işim olmaz
Meyve sebzeden belli herşey aslında
Bu ülkeyi tarımı bitik hale getirdiler cikan ürünün yetersizliği direk fiyatlara yansimakta
Bizi bu hale getiren ve bunlara kim destek verdiyse
Mazotu 4 tl patatesi ilk defa 5 tl yapan dolarda 2,74 leri cumhuriyet tarihinde ilkkez gösteren
Kimse allah belanizi versin