işbank satış 2.71di 1-2 saat öncesi az önce tekrar baktım 2.75 olmuş
Printable View
işbank satış 2.71di 1-2 saat öncesi az önce tekrar baktım 2.75 olmuş
e noldu arkadaşlar akp gittimi yani şimdi :D
301 kişinin öldüğü Somada bile %40 oy alıyorsa bu parti artık sözün bittiği yerdeyiz.
dolar kuru an itibarıyla 2.75
Orta ve alt kesim icin degisen bisey yok , sadece pastada herkesin payi koalisyon durumuna gore 2 ya da 3e bolunur . Zengin ve kosturan kisim yine kazanir kimisi eskisinden az kimisi cok
chp ve mhp, hdp yi örnek alıp daha dinamik, genç, yetenekli bir lider bulamazsa sonları hüsran. tipitip kılıçdaroğlu ve komedyen bahçeliyle bu yol bitmez.
2016 seçimlerinde mhp barajı geçemez.
edit: oyumu mhp'ye verdim.
bahçeli şimdi koalisyon senaryolarını konuşuyor. canlı yayında. akp ve hdp koalisyonu olsun diyor.
Zaten dün akp ile asla koalisyona girmeyiz diyen silahşörler yarın koalisyonu kurarlar tartışmalar uzun sürmez..
Bahçeli kesin ve net konuştu. akp ile koalisyona sıcak bakmıyor.
durum o ki akp'nin azınlık hükümeti olacak. erken genel seçime götürecek. ekonomik kriz büyüyecek. yandaş kanallar işte gördünüz akp tek başına iktidar olamadığı için bu krizi yaşıyoruz algısını hergün pompalayacaklar. hatta başkanlık sistemini yeniden pişirecekler. geleceği karanlık görüyorum. inşallah yanılırım.
Peki ya CHP - MHP - HDP 3lü koalisyonu ile akp den kurtulma senaryosuna ihtimal veren var mı ?
o dediğin olursa akp %60 oyla iktidara gelir. mhp hiç hdp ile yan yana gelir mi? gelmez. gelirse bir daha barajı bile göremez. benim beklentim mhp-chp nin 276 yı bulup 17-25 aralık yolsuzluklarını yapanları yüce divanda yargılamalarıydı. ama olmadı. bu saatten sonra akp şampiyonluğu vermez. sandıkla gitmezler artık.
Açıklama da çok ince bir yer vardı. 'R.T.E. ya anayasa sınırını çizsin yada istifa etsin', 'Ahmet Davutoğlu için ise, biraz düşünmesi lazım' Özet olarak, Erdoğan'ı saf dışı bırakırsan düşünürüm. HDP ile koalisyon içine girerse MHP al aşağı olur.
AK-HDP diyorum ben, al özerkliği ver başkanlığı
Sadece Ampulden kurtulma senaryosu olarak sordum zaten ; yan yana gelmez denen kimler kucak kucağa oturuyor bu ülkede :) Yaşınız gereği çok daha fazlasını görmüşsünüzdür de %55 oya sahip bir 3 lü hükumet kurmak isteyince Akp nasıl %60 oyun sahibi oluyor ?
Yani şimdi kimse koalisyona yanaşmadığında , 2. en çok oyu alan partiye hükumet kurma şansı tanınması gerekmiyor mu ?
Olası bir krizi en iyi okuyabilecek olan dış yatırımcıdır. Citibank ve HSBC seçimlere az bir süre kala ülkemizde ki tüm değerlerini yok pahasına satıp ülkeden çıktılar. Bu yüzden ekonomimiz için ileri ki günleri hiç iyi görmüyorum, umarım yanılıyorumdur.
azınlık hükümeti de olsa iktidarı kaybetmemek akpnin işine gelir. erken seçime kadar iktidarda kalırlar. dolar ve euro alır başını gider. yandaş kanallar sayesinde halka gaz vererek 2016 seçimlerinde yine tek başına iktidara gelirler.
zaten normalde hırsızlıkları ayan beyan ortaya çıkmış bir iktidarın bırakın seçimlere girmesi, ülkede kalması bile inanılmaz bir olaydır. gelecek bence de çok kötü. bir Atatürk daha lazım bu ülkeye.
Çok yazdım ama sorayım size ,
Akp yi saf dışı bırakma adına 3 lü koalisyona mhp - hdp ile girerse al aşağı olur yok olur diyorsunuz. Kimse istemez hdp ile koalisyon falan olmayı kabul de
Kilometrelerce karşılama konvoyu kurup terörist karşılandı ,
İfadeleri sırf hapse girmesinler diye savcılar tarafından değiştirtildi,
sınırda özel mahkeme kuruldu,
bölücü başı itle görüşmeler yapıldı,
kandil meclise girdi..
Ve daha bir sürü olayda MHP kaybedeceği oyu zaten kaybetmedi mi ?
Fuat avni secimin hemen sonrasi usd icin 2.90 3 demisti zaten.ne derse cikiyor malesef
Clio dizell boşlinelar 60 jettalar 100lira olur artık :))
Akepe, hedepe..guzel ulkem kimlere kaldi.
Kişisel görüşüm, MHP'nin oy kaybetmesinin 2 tane faktörü var:
1-Bahçeli, zira artık hem yüzü eskidi, hem de eski etkisi yok. Yeni ve aktif bir lider gerekiyor.
2- Seçim çalışmalarında ve vaatlerde pasif kalmaları.
Eğer MHP, AKP'ye belirli şartları dayayıp (4 bakanın yargılanması, yolsuzlukların araştırılması) koalisyona göz kırparsa ve bu süreci de iyi yönetirse, erken seçimde %30 civarında oy alması işten bile değil.
Şimdi RTÜK te de değişmeler olucak. 4 AKP, 2 CHP, 2 MHP ve 1 HDP atıyacak diye bütün televizyonlar daha rahat yayın yapmaya başladı. Günün komedisi ise;
https://pbs.twimg.com/media/CG7PEYGXAAAB0tL.png
bugün tv yi izleyin arkadaşlar.
dolar 2.86yı görücek haziran 19 a kadar at fava bekle :)
Devlet Bahceli cok net konustu.Koalisyon degil erken secim istiyor.Bence akp erken secimde cok guclenerek donemez akpninde kaybedebilecegini herkes anladi.Ailemden ve yakin cevremden biliyorum , bircok insan zaten degisen birsey olmaz kafasiyla oy kullanmaya gitti.Bir suru akpli " kime vercez ya " diyerek akpye oy verdi.Sonuclar aciklaninca insanlar oturup bir dusunmus olabilir.Erken secimde Mhp biraz daha saldirgan bir politika izleyebilir hatta saadetin koalisyonunu icine alabilir.Chp ve Hdp icinde ufak sol partiler destek kampanyasi yapabilir.Bu secim akpyi devirmedi ama salladi , o balkon konusmasindaki suratlarda bunu kanitlar nitelikteydi. Olasi bir erken secimde akpnin guclenerek donmesinin tek olanaginin tayyip erdoganin istifa edip partinin basina gecmesi saglar bence.Bu durumda akp icinde zaten var olan catlaklarin dahada buyumesinin onunu acar.Baslarlar birbirlerini yemeye.
Aslında benim bir düşüncemde akp iktidarı kaybederse gider ayak yapıcakları kusursuz bir enkaz bırakabilirlerki akp mumla arasın diye en büyük çekincem budur.
Bence iyimser olmuş ben doların 3.20 ye kadar çıkacağını düşünüyorum.
Dün pazara sebze meyve almaya gittim cumartesileri giderim.Ama sadece sabahın çok erken saatlerinde giderim en tazelerini bulabilmek için.Önceden hatırlıyorum tezgahlar dolu dolu olur hatta taşardı,dün tezgahların neredeyse eski haline nazaran yarı yarıya olduğunu gördüm ilk defa.Fiyatlar da çok pahalıydı.
Allah sonumuzu hayır etsin... Güzelim ülkemizi bu durumlara düşüren, bunda payı olan herkesin de Allah tez vakit cezasını versin.
Şimdi koalisyon olsa bile 2016'da tekrar seçim mi olacak?
Oldu da koalisyon olmadı o zaman ne olacak bu bir yıl tekrar akp mi başta kalacak?
45 gün içinde davutoğlundan hükümet kurması istenecek o da kuramıyacak çoğunluk yok, sonra ana muhalefet liderinden istenecek ki 3'lü koalisyon yapmayacağı için o da kuramıyacak sonra c.başkanı meclisi fesh edicek hop bir daha seçim. Önemli olan akp'nin tavrı adamların elinde güç var 12 yıllık oturmuşluk var. Bence alın yönetin derler ve hem ekonomik hem idari sıkıştırırlar faiz falan artar vs ve erken seçim kararı alınır tekrar. Veya hiçbirşey yapmaz böyle devam eder ki bence ufak ihtimal en azından birkez daha şansını dener akp ama kaybettiği oylar doğuda. Doğuda yine birşey değişmez belki milli ittifakın %1 falan gelir akpye. Öyle yada böyle ülkenin durumu bence fena olucak. Dolarında kısa dönemde( haziran-temmuz) 3 ü geçmesi mucize bence
Koalisyon olursa 2016'da seçim olacak diye bir şey yok. Süreç iyi giderse seçim olmaz ama önceki koalisyonlar gibi her şey ele yüze bulaşırsa erken seçim çok yakında olabilir 2016'ya kalmayabilir.
Koalisyon olmazsa akp de milletvekili satın alıp güven oyunu sağlayamazsa hükümet kurulmaz ve 45 gün içinde erken seçim kararı alınır ve 90 gün içinde bu yapılır.
Ya da akp azınlık hükümeti kurar dışardan destekle 4 yıl boyunca ülkeyi yönetmeye devam edebilir.
Abi öyle yada böyle benzin fiyatı artacak kesin... Allah depomuza bereket versin :))
Öyle ya da böyle en az 1 sene önümüzde kara günler var siz siz olun İşlerinizde büyüme gerçekleştirmeyin dolar ile borç almayın kredi çekmeyin nakit tl niz varsa dolar ya da altına falan donusturun davutoglu Kılıçdaroğlu'na hükümeti vericek kurun diye onlar da hükümet kurmaya uğraşırken bunlar sağdan soldan baskı yapıcak faizler yükselecek dolar yukselecek hatta terör olayları artacak önümüzde kaos var
Şu an için net bişey demek zor fakat durumun dahada kötüye gideceği aşikar.
Eğer daha kötüye giden bi ekonomi olursa hükümet bundan rant çıkarma amaçlı bi kaç politikayla iyileştirme yapmaya çalışarak kaybettiği oy ve itibarı geri almak isteyebilir. (Nasıl yapar eder, büyük soru işareti)
Koalisyon hükümeti kurulursa bıraksınlar çözüm süreci denen boktan yolu ekonomiyi kurtarmaya baksınlar.
Ya arkadaş tutturmuşlar bi çözüm süreci, neymiş efendim kürtlere özgürlük. Amk kürtler elleri bağlımı geziyor sokakta ? Neyin özgürlügü bu ? Bunların sesi çıkmıyodu, sırf bunlardan oy almak için benim kürt kardeşim diye diye götlerini kaldırdılar başka bişey degil.
hdpnin barajı aşması dengeleri bozdu. akp bunların yüzünden iktidar olamıyor. Koalisyonada kimse sıcak yanaşmıyor. Büyük ihtimalle bi seçim daha yapılacaktır. Yapılsa bile tablo deişmez bence. İçinden çıkılmaz bi duruma girdi ülke.
Bunun zararı millete, ekonomiye olacak. Bi seçim daha olması istenirse bu aradaki boşlukta ekonomide baya bi zorluğa girecek dolar git gide yükselecek iyice sıkboğazlıga dogru gidecektir Türkiye.
Allah sonumuzu hayretsin.
Noldu bazı arkadaşlar 2.70 oldu diye hükumeti. Yıkıcaz diye şarkılar. Söyleniyordu hadi koalisyon olsun bakalım hükümet gitsin de ne olursa olsun diyenleri Görelim dolar 3.00 olsun bi seyredelim ülkeyi ekonomi merkezi. Yapanları