User Tag List

Sayfa 11/58 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon
1093 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: Ekonomik kriz

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Din yapmanın havası olmaz kardeşim benim annemde 5 vakit namaz kılıyor ama başı açık .

İran Style derken kara çarşaf kastettim. Normal baş örtünün herhangi bir sakıncası yok bana göre dinimizin simgesi . Laflarıma dikkat etmem o yüzden . İktidar değiştikten sonra birden bire birilerinin cebine anormal derecede para giyip caka satiyorsa altında başka sebep aranır .
    Kendi düşüncemizden olmayana saygı duymama ve ayrıştırma zihniyetinden kurtulmadıktan sonra değil 5 yıl 50 yıl geçse de düze çıkmayız.

Kişi isterse krem peynire tapar, burka giyer, yargılamak bize düşmez. Kendi vicdanıdır, kendi inanışıdır. Ha saygı nereye kadar duyulur, vatan millet bölünmezliğini tehlikeye atana kadar.

Yoksa bugün A partisi gelir B'yi ayrıştırır, yarın B gelir, A'ya geçmişte siz bizi ayrıştırmıştınız biz de sizi ayrıştıracağız der. Bu kısır döngü böyle gider.

Jipe binmek için illa mini etek giymeye de gerek yok, paran varsa isterse çarşaflı sürersin, istersen çember sakalıyla.

Parayı da helal yolla çalışarak mı kazandı, biryerlere peşkeş çekilerek haramla mı kazandı, onun da sorusunu forumlar da değil, arayabiliyorsan hukuk düzeninde ararsın.

Gerçi artık gerçek hayatta da, hukuk düzeninde de; güçlüysen hakkını, güçsüzsen havanı alıyorsun o ayrı. Üzücü ve utanç verici ama durum böyle.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    dolar kuru ile hayatın içindeki bir vatandaşın etkisini anlatıyım metrekaresi daha geçen gün 50 kuruş olan halatın bugün 75 kuruşa çıkması demek yani 50 bin t lik halata 75 bin tl vermek demek 25 bin tl yi amortisman etmek için 6 kişilik işi 4 kişiye yaptırmak demek haliyle diğer 2 kişinin iş alamaması demek.. o diğer iki kişinin o işi alamadıkları için evlerine ekmek götürememesi faturalarını kiralarını ödiyememesi demek.. benim kişisel yapıcağım dolar üstünden 3 ayrı işi ertelemem demek ki ben 2.64 çok diye ertelemişdim şimdi oldu 2.70..
    bu işden para beklentisi olan 2 firma ve bir şahsın para alamaması demek.. bu sadece bendeki kısa vadeli etkisi .. şimdi bunu sile sile yoluyla domino taşı olarak düşünün.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi düşüncemizden olmayana saygı duymama ve ayrıştırma zihniyetinden kurtulmadıktan sonra değil 5 yıl 50 yıl geçse de düze çıkmayız.

Kişi isterse krem peynire tapar, burka giyer, yargılamak bize düşmez. Kendi vicdanıdır, kendi inanışıdır. Ha saygı nereye kadar duyulur, vatan millet bölünmezliğini tehlikeye atana kadar.

Yoksa bugün A partisi gelir B'yi ayrıştırır, yarın B gelir, A'ya geçmişte siz bizi ayrıştırmıştınız biz de sizi ayrıştıracağız der. Bu kısır döngü böyle gider.

Jipe binmek için illa mini etek giymeye de gerek yok, paran varsa isterse çarşaflı sürersin, istersen çember sakalıyla.

Parayı da helal yolla çalışarak mı kazandı, biryerlere peşkeş çekilerek haramla mı kazandı, onun da sorusunu forumlar da değil, arayabiliyorsan hukuk düzeninde ararsın.

Gerçi artık gerçek hayatta da, hukuk düzeninde de; güçlüysen hakkını, güçsüzsen havanı alıyorsun o ayrı. Üzücü ve utanç verici ama durum böyle.

Konu amacından sapıyor o yüzden fazla uzatmaya gerek yok . Bugüne kadar ayrımcılık yapmayan ben,zamanında üniversitelere başörtüsünün yasaklanmasına tepki gösterende ben ,madem özgürlükçü bir düşünceye sahibimiz herkes istediği kıyafetle istediği yere girebilir diye düşünen ben.

Gel gör ki demokratik yeminlerle gelip ülkenin taa a. koyan adamlardan sonra,her türlü ayrımcılığı yapanlardan sonra kimseden iyi niyet bekleme . 4 tane yolsuzluk yaptığı kesinleşmiş insanlara dokunamayan ülkede ne hukuku ? Hukuk mu kaldı yargı mı kaldı ? Demokratiklik mi kaldı özgürlük mü kaldı ?
    imzasız..

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu amacından sapıyor o yüzden fazla uzatmaya gerek yok . Bugüne kadar ayrımcılık yapmayan ben,zamanında üniversitelere başörtüsünün yasaklanmasına tepki gösterende ben ,madem özgürlükçü bir düşünceye sahibimiz herkes istediği kıyafetle istediği yere girebilir diye düşünen ben.

Gel gör ki demokratik yeminlerle gelip ülkenin taa a. koyan adamlardan sonra,her türlü ayrımcılığı yapanlardan sonra kimseden iyi niyet bekleme . 4 tane yolsuzluk yaptığı kesinleşmiş insanlara dokunamayan ülkede ne hukuku ? Hukuk mu kaldı yargı mı kaldı ? Demokratiklik mi kaldı özgürlük mü kaldı ?
    Birisine kendi lafıyla cevap vereyim, men dakka dukka. Yani eden bulur. Elbet yapılan her şeyin karşılığını ödeyecekler. Burada, veya en kötü öbür tarafta.

Umudumuzu kaybedersek, her şeyimizi kaybederiz. Benim hala umudum var, biz, olmadı çocuklarımız, olmadı torunlarımız bir gün bu cennet vatanda güzelce yaşayacaklar.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar artsın, 5 lira olsun, yurt dışında işim var ohhhh ne para kazanırım... dolar artsın ihracat yapıyorum bana ne memleketin durumundan? ben yabancı firmada çalışıyorum cebimdeki paraya bakarım, durduğu yerden artsın işte ne güzel!

yukarıdaki zihniyet de en az şu anda bizi yönetenler kadar sorumludur şimdiki halimizden...
    önemli olan kriz değil, kriz en güçlü ekonomide bile olur, sıkıntı olan şu: ÜLKEDE TİCARİ AHLAK TAMAMEN DEĞİŞTİ!!! kriz yok desek ne olacak???son 5 senede devlet ihalelerinde hakedişi alma süresi 6-7 aylara çıktı, 10 senede kendince büyük esnaf-işadamı olanlar bayramlarda seyranlarda telefonu kapatıp hacca gider oldu, işçilerle de taşeronlar uğraşsın sanki babamızın işini yapıyoruz kendimize de malikane yapıyoruz! fatura kesersin adam işler, kullanır ama sana ödemesini yapmaz vergisi KDV si sana girer devlet de hemen haczini koyar!!!

dolar 1,5 lira olsa ne olur ki? bu yeni ticari ahlakla kim kendini güvende hissediyor?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güncel durumun özeti: Kimse çıkıpta 'kriz var' demiyor çünkü bu günlerin geleceği 7 yıl önceden belliydi. Sadece ne zaman olacağı belirsizdi. Üstelik son 1 yıldır 2015-2016 yıllarında olacağı da belliydi. Peki ama nasıl bu kadar net konuşuyorum???

Hikayeye şöyle başlayayım: 2008 Lehman Brothers kriziyle (Abd deki mortgage krizi) Amerikan-Küresel Ekonomisi krize girdi. Krizden kurtulma planı ise 'Para basıp- Tahvil Alma' yöntemiyle dünya geneline sıcak para akışı sağlatmaktı. Türkçesi; Amerikan tarphaneleri para basacak müttefik ülke ve ekomilerden geneli 10 yıllık 'devlet Tahvili' almak. Aynı zamanda ÜSt düzey amerikan finasal kuruluşlara para verip dünya geneline sıcak para ulaştırmaktı. (Para Amerikan Merkez Bankası > Amerikan Ticari Bankası > Yerel Ticari Banka > Tüketici Kredisi) Amaç dünya ticaretinde sekteye uğratmamak. Bu 7 yıllık sürede bol bol kredi dağıtıldı.

Bu para basma işine 'Parasal Genişleme' (diğer adıyla QE) Geçtiğimiz yıl her ay 15Milyar$*azaltılarak bitirildi. Yani amerikadan gelen sıcak para girişleri bitti. Çoğu banka paraları oradan alıyor. Biz tüketicilere veriyordu. Aynı zamanda devlet tahvilleride topladılar. Ama artık ne hükümette nede piyasadaki bankalarda sıcak para yok. (Akepe hükümetinin en şanslı olduğu konu qe dır)

Peki ya bundan sonra ne olacak: geçtiğimiz 7 senede kullandığımız (devlet, ticari, kurum, tüketici) tüm kredi ve paralar amerikaya dönene kadar EŞEK gibi çalışacağız.

Winter is coming
    Büyük bölümüne katılıyorum söylediklerinin
    Bi kaç bişey eklemek isterim

Akp şu anki konumunu bana göre Kemal Dervişe borçlu. ***** anayasa krizinden sonra kemal derviş bankacılık sektörünü ciddi anlamda ayaklarını yere basar hale getirdi ki avrupadaki krizler büyük ölçüde (!) teğet geçti. Fed in para politikası olsun arap baharının sonucu olarak arap sermayesinin bi kısmının bize akması keza rusya-ukrayna krizi sonrası o bölgeden ciddi bi para akışı sağlandı. Birde bunlar yetmezmiş gibi haraç mezat yapılan özelleştirmeler hazine arazilerinin satılması vs. ( özelleştirmeye karşı bi insan değilim)
    Ekonomide gereksiz suni bi bolluk faizlerde anlamsız bi düşüş oldu. Şimdi temel sorun eldeki bu para hiç bi şekilde ekonomide artı değer oluşturamadı. Hiç bişey üretmediğimiz gibi deliler gibi tüketiyoruz. Saçma saçma heryere inşaat konut projeleri. İnşaat la ekonominin büyüme ihtimali yok zaten. İnşaat paranın sadece yer değiştirmesi. Biraz hareketlilik sağlar tabi ama çok suni. Böyle bi bolluk varken üretmeye teşvik etmediler insanları varsa yoksa tüketim. Yahu mercimeği bile kanada dan ithal ediyoruz. Buğdayı rusyadan alıyoruz. Tarımla ilgilenenler biliyodur. Devletin çeşitli teşvikleri var çiftçiye fakat bu teşvikleri alabilmek için onların belirlediği tohumları ( Bahsedilen genetiği değiştirilmiş israil malı tohumlar) ilacı gübreyi kullanmaları gerekiyormuş ki bunlarında alayı ithal ve maliyeti yüksek. Böyle böyle artık insanlar hiç bişey üretmez oldu. Enerji ve hammadde maliyetlerindeki artışta küçük ölçekli sanayi yi ciddi anlamda yaralamış. Maliyet olarak çinle yarışamıyorlar haliyle. Ne uğraşıcam giderim çinden alırım kafasında herkes.
    Gelelim esas meseleye buraya akan o dolarlar şimdi yavaş yavaş vatanına dönüyor ve bu bolluk döneminde bu sorunları çözmek yerine dahada kötü hale geldiyse bu saatten sonra arkadaşın paylaştığı vazelinden kutu kutu almamız lazım.
    Eğerki tükettiğinden fazlasını üretemiyorsan her zaman batmaya mahkumsun. Tüketim değil ekonomiyi ayakta tutan tasarruf ve üretimdir. Tüketim sadece ekonomide paranın el değiştirmesini sağlar ki bunun sonucunda genelde kazanan sen ben olmayız.
    Everyday I ** çapuling...

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    21 B ihaleleri sayesinde mantar gibi ampul zengini türedi ...
    asgari ücretle çalışan ,güzel ülkemin güzel insanlarıda hükümetin ekonomisi çok iyi çok diyo,otoban yapıyoz ,ray yapıyoz ,köprü yapıyoz hamdolsun diyo ???
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Büyük bölümüne katılıyorum söylediklerinin
    Bi kaç bişey eklemek isterim

Akp şu anki konumunu bana göre Kemal Dervişe borçlu. ***** anayasa krizinden sonra kemal derviş bankacılık sektörünü ciddi anlamda ayaklarını yere basar hale getirdi ki avrupadaki krizler büyük ölçüde (!) teğet geçti. Fed in para politikası olsun arap baharının sonucu olarak arap sermayesinin bi kısmının bize akması keza rusya-ukrayna krizi sonrası o bölgeden ciddi bi para akışı sağlandı. Birde bunlar yetmezmiş gibi haraç mezat yapılan özelleştirmeler hazine arazilerinin satılması vs. ( özelleştirmeye karşı bi insan değilim)
    Dediğiniz güncel durum için alt başlık olan bi şey. Yani 2015 Krizi için benim yazdığım. 2008 Krizi için sizin yazdığınız geçerli.

2001 krizinde ne oldu ? Kurlar yükseldi, hükümet görevini yapamadı seçimler oldu değil mi ? Bankalar hortumlandı v.b.
    Ama dünyada böyle bi kriz yoktu!!! Kemal Derviş geldi bir takım doğruları gösterdi. Linkte bilgi mevcuttur. ve düe çıktık kuralları olması gerekenleri düzgünce yaptık ve 2008 krizi başladığında derviş kurallarıyla temeli sağlam bi ekonomimiz vardı. Gerçekten teğet geçti bizi. Sonra qe başladı toparladı küresel ekonomi.

Şöyle özetleyeyim; Bir sebepten evinizde ekonomik bi kriz çıktı (2001) konu-komşu-akraba-eş-dosttan borç harç kendinizi toparlarsınız. Fakat bu ekonomik kriz tüm mahalleyi-akrabaları etkilerse ama sizin borcunuz yoksa yada işiniz sağlamsa sizi pek etkilemez (2008)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ooooo foruma kriz yeni gelmiş..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediğiniz güncel durum için alt başlık olan bi şey. Yani 2015 Krizi için benim yazdığım. 2008 Krizi için sizin yazdığınız geçerli.

2001 krizinde ne oldu ? Kurlar yükseldi, hükümet görevini yapamadı seçimler oldu değil mi ? Bankalar hortumlandı v.b.
    Ama dünyada böyle bi kriz yoktu!!! Kemal Derviş geldi bir takım doğruları gösterdi. Linkte bilgi mevcuttur. ve düe çıktık kuralları olması gerekenleri düzgünce yaptık ve 2008 krizi başladığında derviş kurallarıyla temeli sağlam bi ekonomimiz vardı. Gerçekten teğet geçti bizi. Sonra qe başladı toparladı küresel ekonomi.

Şöyle özetleyeyim; Bir sebepten evinizde ekonomik bi kriz çıktı (2001) konu-komşu-akraba-eş-dosttan borç harç kendinizi toparlarsınız. Fakat bu ekonomik kriz tüm mahalleyi-akrabaları etkilerse ama sizin borcunuz yoksa yada işiniz sağlamsa sizi pek etkilemez (2008)
    Benim söylemek istediğim orda ekonomi çok iyi yönetildi algısı ile ilgiliydi. Yani Akpnin 12 yıllık döneminde küresel konjonktür çok müsaitti sıcak para yağdı memlekete. Bu sayede bu kadar güçlendiler parti olarak ki bütün bunlara rağmen sermaye akışı azalırsa diye hiç bi b planı yapmadılar hiç bi önlem almadılar. Cari açık fazla ama nasılsa sıcak parayla finanse ediyoruz dediler.
    Yine tekrarlıyorum 2001 sonrası dönemdeki konjonktürü iyi değerlendirip üretim/ihracat desteklenmedi. Hunharca para harcadılar. Eğerki üreten bir ekonomi olabilseydik 2008 krizi sonrası ciddi anlamda iyi bi konuma gelebilirdik. Şu koşullarda önümüzdeki 2 3 yıl çok karanlık. Özel sektörde döviz borcu olan şirketler patır patır düşmeye başlıcak, krediler patlıcak vs.

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilmem kaç milyon kredi Kartı borçlusu varmış ülkede. Uzun vade ile borçlanan da çok kişi var. Inşallah kriz olmaz.
    Ama bir taraftan da mevcut duruma çeki düzen vermek lazım. 160-170 bine d segmenti 1.6 benzinli arabalar satılır oldu.

ceyhun737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barisy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilmem kaç milyon kredi Kartı borçlusu varmış ülkede. Uzun vade ile borçlanan da çok kişi var. Inşallah kriz olmaz.
    Ama bir taraftan da mevcut duruma çeki düzen vermek lazım. 160-170 bine d segmenti 1.6 benzinli arabalar satılır oldu.
    Ve kapış kapış da satılıyor, sorun şu ki iyica dışa bağımlı hale geliyoruz tam olarak tüketim toplumu olduk üretim gittikçe arka planlara atılıyor .

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim söylemek istediğim orda ekonomi çok iyi yönetildi algısı ile ilgiliydi. Yani Akpnin 12 yıllık döneminde küresel konjonktür çok müsaitti sıcak para yağdı memlekete. (işte bu parasal genişleme parasıydı ve bitti) Bu sayede bu kadar güçlendiler parti olarak ki bütün bunlara rağmen sermaye akışı azalırsa diye hiç bi b planı yapmadılar hiç bi önlem almadılar. Cari açık fazla ama nasılsa sıcak parayla finanse ediyoruz dediler.
    Yine tekrarlıyorum 2001 sonrası dönemdeki konjonktürü iyi değerlendirip üretim/ihracat desteklenmedi. Hunharca para harcadılar. Eğerki üreten bir ekonomi olabilseydik 2008 krizi sonrası ciddi anlamda iyi bi konuma gelebilirdik. Şu koşullarda önümüzdeki 2 3 yıl çok karanlık. Özel sektörde döviz borcu olan şirketler patır patır düşmeye başlıcak, krediler patlıcak vs.
    ara üretmeyen şeylere para yatırdılar tüm mesele bu.

Bu ülkede ekonomi için çok fazla şey yapmadan ekonomiyi iyileştirebilirsin. 100 tane ekonomist getir 3 en büyük sorun nedir diye sor ? 1- Cari açık 2- İşsizlik 3- Enflasyon der.

Cari açığın en büyük sebebi (%41 diye hatırlıyorum) enerji üretiminde kullanılan hammade (Ham petrol ve doğalgaz). Yani elektriği dışa bağımlı olmadan üretebilsek çok büyük bir gider kapımız kapatacağız.

Akkuyunun malieti 20Milyar$ Ürettiği enerji 4.800MW (Kaynak)

Google Güneş Enerji Santrali 2Milyar$ Ürettiği Enerji 392MW (Kaynak

Üstelik son aylarda 5 Milyar$ daha bütçe arttırımı yapılacağı konuşuluyor. Bu olursa Nükleer VS Güneş Enerjisi aynı kurulum maliyetine gelecek.

*Dahası en az 10-15 tesis için daha fazla personele iş imkanı sağlanacak ama bu personel teknik personel sınıfında olacak
    *Ürünler yerli üretimle beraber dahada işsizliği azalatacak ve istihdam yaratacak
    *Güneş enerjisi için dışa bağımlılı ve hammade alımı olmayacak
    *Patlama riski ve atık derdi olmayacak (ki en önemlisi)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ara üretmeyen şeylere para yatırdılar tüm mesele bu.

Bu ülkede ekonomi için çok fazla şey yapmadan ekonomiyi iyileştirebilirsin. 100 tane ekonomist getir 3 en büyük sorun nedir diye sor ? 1- Cari açık 2- İşsizlik 3- Enflasyon der.

Cari açığın en büyük sebebi (%41 diye hatırlıyorum) enerji üretiminde kullanılan hammade (Ham petrol ve doğalgaz). Yani elektriği dışa bağımlı olmadan üretebilsek çok büyük bir gider kapımız kapatacağız.

Akkuyunun malieti 20Milyar$ Ürettiği enerji 4.800MW (Kaynak)

Google Güneş Enerji Santrali 2Milyar$ Ürettiği Enerji 392MW (Kaynak

Üstelik son aylarda 5 Milyar$ daha bütçe arttırımı yapılacağı konuşuluyor. Bu olursa Nükleer VS Güneş Enerjisi aynı kurulum maliyetine gelecek.

*Dahası en az 10-15 tesis için daha fazla personele iş imkanı sağlanacak ama bu personel teknik personel sınıfında olacak
    *Ürünler yerli üretimle beraber dahada işsizliği azalatacak ve istihdam yaratacak
    *Güneş enerjisi için dışa bağımlılı ve hammade alımı olmayacak
    *Patlama riski ve atık derdi olmayacak (ki en önemlisi)
    Katılıyorum enerji büyük kalem ama ithalatımızın sadece yüzde 20 si enerji ithalatı. O güneş santralinin belgeslini izlemiştim ilk olarak ispanyada kurulmuştu çöl gibi bi yerde sonra google yeşil enerji için yatırım filan yaptı neyse esas söylemek istediğim öyle komplik santral kuracak altyapımız malesef yok. Ülkede arge yok denecek kadar az. Akkuyu yapılsa bile yerli sayılmaz. Ruslar yapıcak ruslar işleticek ruslar yakıtı vericek ruslar elektiriği satıcak neresi yerli bunun . Ne olursa olsun üretimdeki yerli payı önemli .

Güney kore meşhur kore savaşından sonra türkiyeyle ekonomik büyüklük açısından aynı seviyedeydi. Birde şimdi bak. Onlarında yeraltı kaynakları yok yapısal olarak çok benzer idi. Adamlar ne yaptı ilk önce toplumunu eğitti nitelikli bireyler yetiştirdi yatırımını oraya yaptı sonra üreterek dünyanın en büyük ekonomilerinden biri oldu.

Türkiye 2013 yılında ithalat için ödediği her 100 doların 22.21 dolarını enerji ürünlerine harcadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'nin 2013 yılındaki ithalatı 251 milyar 650 milyon 560 bin doları bulurken, bu miktarın 55 milyar 915 milyon 234 bin dolarlık bölümü "enerji ithalatı" olarak özetlenen ve 27'nci fasıl olarak adlandırılan "mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasında elde edilen ürünler, bitümlü maddeler, mineral mumlar" ithalatına gitti. Başka bir deyişle Türkiye, ithalat için ödediği her 100 doların 22,21 dolarını enerji ürünleri için harcadı.
    Kaynak: t

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorosun adamı dervişi iyi zannedenler var. Vallahi yazık.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorosun adamı dervişi iyi zannedenler var. Vallahi yazık.
    Neyini gördün dervişin anlatsana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle sorayım Dervişten sonra kaç banka battı kaç banka hortumlandı?
    Adam dünyadaki en önemli iktisatçılardan biri IMF'nin başkanlığı için adı geçti. Her duyduğunuza inanmayın.

Bankacılık sektörü bugün bu kadar güçlüyse hepsi dervişin sayesindedir. Dervişi en çok akp kötüler ama onun ekmeğinide en çok akp yedi.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle sorayım Dervişten sonra kaç banka battı kaç banka hortumlandı?
    Adam dünyadaki en önemli iktisatçılardan biri IMF'nin başkanlığı için adı geçti. Her duyduğunuza inanmayın.

Bankacılık sektörü bugün bu kadar güçlüyse hepsi dervişin sayesindedir. Dervişi en çok akp kötüler ama onun ekmeğinide en çok akp yedi.
    evet ondan sorosun tesevle bağı olan başka bir adam bakanlık için onunla anlaştı da akp anlaşmadı. derviş için o kriz döneminde bile ecevit en büyük hatam demiştir. dervişin politikaları bugün bu ülkeyi orta gelir tuzağına saplamıştır. imf'nin dayattığı şeyler neydi o dönem hatırlamıyorsun galiba. ne yazıkki o dayatılanlar derviş sayesinde bu ülkede er ya da geç hayata geçirildi. bana iktidarı savun ama dervişi savunma.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güldüm şu an sadece
    Neyse dostum cevap verirsem kişisel olucak o yüzden cevap vermiyorum herkes istediğine inanmakta özgür. Kalp kırmaya gerek yok.
    Hadi iyi geceler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)