yakında intihar'lar başlar
Printable View
yakında intihar'lar başlar
Bu arada merhaba demeyi bilmeyen yani kalbi istiyorda türkçe konuşamıyor garip Q7 lerle gezip tonlarca mazot alıyorlar bizden.Adam eskiden kalitesizdi ama 1000 tl'lik ayakkabı ile gezip kaliteli olmaya çalışmıyormu belgesel tadında izliyorum. Mayasında yok ama kibarlık yapmaya gönüllü tozu torbayı satmış zamanında gelmiş akordiyonik isimlerle REZİDANS yapiyorlar. Vay AQ diyorum.
Şimdi yine konu karışmış genellemeye dönmüş olay genellemeye yapmayın bu işten en çok etkilenecek herkesin düşündüğü gibi halk değil.
4 tip insan var şuan
1- 12 yılda gerçekten zengin olmuş veya önceden zaten zengin daha da eklemiş, malı mülkü parası var borçla harçla iş yapmıyor.
2- Son dönemde ynacı yandaş olmak kaydıyla eli para görmüş, kata kulli vs ile sonradan para görmüş, gösterişe çok önem veren ve borcu harcı olsa da lüksünden vazgeçmeyen borçla yaşayan.
3- Orta gelirli plazalarda çalışan veya orta büyüklükte esnaf.
4- Gariban halk
Şimdi 1 ve 4 te sıkıntı olmaz onlar yerinden oynamıyor. O yüzden onların bi tarafında değil bu durum. Ancak en büyük darbeyi 2 numara yiyor ki genelde kafalarına sıkanlar onlar oluyor.
3 numara için bir bölümü etkilenirken diğer bölümü etkilenmiyor ama yine de 4 numaraya doğru düşüş gösterecekler o yüzden travmalar vs.
Hakikaten denek olduğumuzu düşünüyorum ülke ve toplum olarak oynuyorlar bizimle :D
Daha önce bi konuda GOT tan bi alıntı yapmıştım. bu 2.si olacak ama anlatmak istediğimi anlatacaktır umarım.
Kral Robert ve eşi Cercia konuşuyor.
https://www.youtube.com/watch?v=lI0cRfHCfzk Türkiyenin benim gözümde sorunu tam olarak bu dur
Ve bizim amacımız Mustafa Kemal ATATURK'le birlikte öldü.
Kredi kullanimindada kriterimiz su olmali:
Tuketim icin mi kredi : cep telefonu, elektronik esya, tatil, araba vs.
Yatirim icin kredi: ev, arsa isi buyutme vs.
İlki bu donemde elestirilebilir, ama ikincisi dogaldir, risk alinmistir.
Ben ikinci gruptayim mesela, 3 yasinda bir oglum var, gelecegi icin birseyler yapalim istedik, birikmisin ustune kredi alip 1+1 ev aldik projeden. Su anda kendimizi zorluyoruz ivir zivira para harcamayip oncelikle kredi oduyoruz. Kredi bizim icin bu acidan birikim yapma araci.
kimse kusura bakmasın ama bizim insanımızda çok rahat,
tasarruf nedir bilmiyorlar.
harcadıkları paranın kendi paraları olmadığının farkına varmak için illa şemsiyenin girip açılması mı lazım!?
para yoksa gitme arkadaş tatile,yoksa telin en son modelini alma,yoksa eski televizyonunla idare et,yoksa olduğu kadarına tamah et.
ama olmaz herşey son model ve en iyisi olacak,toplum tüketme delisi olmuş üreten yok.
ne parayı ne de k kartlarını kullanmayı bilmiyor kimse.
sokakta kart dağıtılınca millet parayı gökten yağdı zannetti.
Kesinlikle doğru, Ben aile burulduğunda zaman kesinlikle ev sahibi olunması gerektiğinini destekliyorum. Bunun dışında 2. ev yatırımsal olarak mantıklı olmasada güvenli bir yatırım aracıdır. Proje bitince her ay belli bir getirisi olur. Bir kaç sene sonrada satıp toplu para gelir.
İnsanımız çok çok rahat.
Hafta sonu alışveriş için avmye gidiyorum.AVM'de otoparkda yer yok.Her neyse biraz bekleyip birilerinin çıkmasını bekliyorum ancak öyle yer buluyorum.
Giriyorum içeri.Gıda vs bişiler almak için.Kasada sıra bekliyorum.Alışveriş yapanların büyük bir kısmı da öyle bir iki poşetle degil 5-6 poşetle birden avmden çıkıyor.Hadi buraya kadar sorun yok diyelim.
Bir üst kata çıkıyorum.LCW'lar sararlar yine dolu.Özellikle LCW her gidişimde içerisi tıka basa dolu.
Tekrar bir üst kata çıkıyorum.Üst katta yemek yenilen yerlerde aynı şekilde boş masa yok.Yan taraftaki teknosaya giriyorum.İçerisi dolu.Cep telefonlarının oldugu bölümde sanki biri yeni bişey icat etmiş gibi kalabalık ve herkes yeni telefon inceleyip alma derdinde.Hele genç kızlar müthiş derece ilgili şu gösterişli telefonlara.Hani taksitle alınmıyordu ne oldu?Adamlar çözmüş işi.Alınan telefonun bedelini kredi çekmiş gibi gösterip aylık taksitlendirme yapıp taksit borcu degil kredi borcu ödemiş göstererek satıyorlar.
Son olarak bi dahaki sefer artık bu AVM'ye hafta sonu degil de hafta içi gideyim diyorum.Sonuç yine aynı.
Ve burda Manisada her 200 metrede bir kesin F30 veya passat cc veya 1-2 yaşında Mercedes görmek mümkün.Geri kalan araçlar 25-40 bin aralıgındaki araçlar.Geçenlerde Konyaya gittim.Orası da aynı.
Son olarak çevremde tanıdıgım,tanıştıgım hemen hemen herkesın kredi borcu var.
hesabını bilmeyenler için toplu para taşımamak yerine kredi kartı çözüm değil bence.
maaş kartı kullanımı daha uygun olur ki biz burada öyle yapıyoruz ve hemen hemen herkes öyle yapıyor,
olmadığından değil fakat gerek görmüyoruz.
ayrıca burada bankalar öyle SMS ile kredi ve kartta vermiyorlar.
Balon çoktan patladı ama insanımızın jeton köşeli maalesef
Ülke olarak ne üretiyoruz ki özelleştirilmeyen ne kaldı? Daha kimler paravan olarak kullanılıp yabancılara el altından şirketler satılacak? Ama ne mutlu bize nükleer enerji üreticekmişiz peh onuda japonlar yapar kendileri payını alır bizde ek vergilerle %1 belki fayda sağlar..tehlikesi de cabası.. Neyse tüketmeye devam üretmeden..
Aslında konudaki yorumlara baktığımda ne kadar bilinçli insanlar var diyorum , çünkü gerçek hayatta iş dünyasında okulda karşılaştıklarım olsun beni ümitsizliğe kaptırıyor hiç bir şeyin farkında olmayan ot gibi yaşayan düşünmeyen üretmeyen insanlar , inşallah bu seçimlerde dengeler değişir yoksa gidişat gidişat değil
Malesef Değişen hiç bişey olmıycak bu hükümetle devam
Iphone un en guncel modellerine sahip olmak icin sadece 3-4 saat calismam gerekiyor. Bir sene kirik dokuk telle idare ettim yenisini almadim gereksiz oldugu icin. Tr ye geldigimde maddi geliri sadece 1000-1500tl tl araliginda olan insanlarda hep son model teller gordum ve hepside taksitle almis, yaklasik 1.5 aylik kopekler gibi calismasi karsiliginda. Gosteris meraklisi, sacma sapan bir ulke olduk durum cok vahim.
Taksitl borcla ev almak, araba almak hatta beyaz esya tamam ama gosteris olsun diye telefon, x marka tshirt, maasi kadar ayakkabi vs.... Komik, aptalca..