Milletin yaşantısana bakılırsa hiç kriz yokmuş gibi sıfır araçlar bmw ler mercedesler 20 lı yaşlarda adamların altında o kadar cogaldıki millet 100.000 tl lik arabadan aşşa binmez oldu .
Printable View
Milletin yaşantısana bakılırsa hiç kriz yokmuş gibi sıfır araçlar bmw ler mercedesler 20 lı yaşlarda adamların altında o kadar cogaldıki millet 100.000 tl lik arabadan aşşa binmez oldu .
ben 2003 yılında kadıköyde dersaneye giderken şuan oturdugum yerden yani çekmeköyden bi arkadaş geliyodu ayagında sarı balıkçı botu ve yarı dizine kadar çamur içinde..şuanda babasında mercedes s bilmemkaç kendisinde 3.20d kız kardeşinde cooper mevcut :) nasıl olduda böyle oldu? arsası olan zengin oldu sanırım 40 50 daireleri var şuanda ara sıra yolda görüyorum selamlaşıp konuşuyoruz ömrü hayatı kurtuldu şansmı güldü diyeyim yoksa başka birşeymi adını artık siz koyun.günümüzde millet benim gözlemledigim 1. arsa vs. den 2. tanıdık vasıtasıyla moron denilebilecek zekadaki insanların torpille tesadüfi biryerlere gelip yüksek ücret almalarıyla yada yandaş ayagına yatıp kıç yalamalarıyla köşe oldu
Akıl akıl adamda akıl olcak önce. Dedem kadiköyden dönüm dönüm arsa alabilecekken fikirtepeye kadar gitmiş. Soğuk olur kışın eser diye.
dedem kurtköyden 10 dönüm arsa aldı diye annanem boşanma davası açacakmış :D şimdiki halini söylemeye gerek yok :)
2015 yılı tamamen batak geçecek, eğer bu seneyi atlatırsa coğu firmaya önümüzdeki 10 15 sene hiç birşey olmaz hesaplı giderlerse, Nakit para dönmüyor piyasada dönsede max 3-5 ..
Deli gibi iş yapan mütaahitler 5 bin liralık senetlerini ödeyemiyolar vadesi gelince, o derece piyasada para yok, adamlar ellerinde ki malı satamıyolar, satanlar parasını alamıyorlar.
Milletimiz hala uyumaya devam ediyor, bence bu dönemde riskli adımlar atanlar birkez daha düşünmeli, çalıştıgım şirket kurumsal firma olmasına rağmen bizler bile tereddütteyiz, finans müdürleriyle görüşüyoruz sürekli.
ALLAH Herkesin yardımcısı olsun bu dönemde, ama makarna kömür dağıtıyorlar sorun yok nasıl olsa, teğet geçer, kırık geçer, geçirir geçer sorun yok bizim padişahımız açısından nasıl olsa ..
Dün akp den siyasetçi adayı biri ile görüştüm dolar mevzusunu açtım isterse 4 lira olsun dolar borç almayın ayağınızı yorganınıza göre uzatın tl ile çalışın dedi zihniyete bak :D demekki dolar 3 ü geçecek kesin.
Bu günlerin ana sebebini hatırlatayım. Abd 2008 krizi sonrası, her ay 150milyar dolarlık (her ay bi tr bütcesi) para basıp, abd merkezli büyük bankalara verdi. Bu paralarla ülke tahvilleri, şirket hisseleri, bireysel bankacılıkta kredi kullandırıldı. (Para basımı usd nin değerini 7 yıldır düşürdü) geçen yıl bu para basma kademeli olarak sonlandırıldı.
Yani bunya yıldır alınan kredi ve tahvillerin kârıyla beraber geri dönme zamanı geldi. En az 5 yıl bunun etkisini tüm tr yaşayacak.
Üstelik bu anlattıklarım daha şu ana kadardı. Birde bundan sonrası var. Abd faiz arttırmak istiyor. Bu da dövize etki edecek
Birde petrol konusu var;
Ufak bir araştıfma ve analizim yapayım.
01.06.2014 - Dolar:2.10 Ham Petrol Varil:104 $ Türkiye Benzin Litresi:5.04₺
25.04.2015 - Dolar:2.70 Ham Petrol Varil 57 $ Türkiye Benzin Litresi:4.65₺
5.04/2.10=2.4$ benzinin litresi
2.7*2.4 = 6.48₺ bu günki kur ile ham petrolun 100$ üstüne çıkması halindeki fiyat
Hani yatırım yapayım, altın mı alayım? Dolar mı alayım? Diye soran var ya GIT PETROL AL, ŞAKA DEĞİL. Şuan en büyük yatırım fırsatı, litre petrolda. Seçime kadar vaktin var.
Euro 15 ay sonra ilk kez 3 lirayı aştı - Hürriyet EKONOMİ
Euro olmuş 3TL. Vay anam vay :mad:
Mercedes-Benz'in bir bayisinde satış danışmanıyım ben böyle satış görmedim :)
Kriz var deniliyor ama elimizde neredeyse satacak araba yok çok fakir memleketiz :)
Bmw de oyle valaha F30 ayakkabi gibi satiyo eylule kadar araba yok diyolar :)
Kriz var ama millet krediye guveniyor,
Gecen seminerde bi konuşmacıyı dinledim, Krizi fırsata çevirmesini bilen bu krizde küçülmek yerini büyür dedi.
İnşaata dayalı büyümenin sonu geldiğinde kızılca kıyamet kopacak. Finans piyasası bitti, artık en geçerli model olan üretim piyasasına dönüyor dünya.
tefecisindir büyürsün evet, 1milyonluk evi 500bine kapatırsın akıllı adam olursun, sektörde işi bilenler ödeme alamadıkları için batarken, sen cebindeki parayla 1 liralık işi 3e yaparsın paranı katlarsın, tek suçu piyasada iş yapmak olan firmalar sıkıntıya girerlerken sen temiz temiz kredi bile kullanırsın!
kriz fırsat diyenin adama ben küfür ederim, biz şantiyelerde bazen zemine dolgu yaparız, neyle biliyor musunuz?? m2 si 100 liralık taşla, çünkü kırılmıştır seçilmiştir çatlamıştır vs, sonra onu üzerine sıfırdan döşeme yaparız... bu iş onu gibi, 100 tane adam krizi 'fırsat'a çevirecek diye binlerce firma ve şahıs heder oluyor...
otomobil forumu olmamızdan da kaynaklı olarak 'şu kadar araba satıldı şu kadar ev satıldı bayilerde kuyruk var' diyoruz, geçen sene 700bin araç satıldı bunun ne kadarı acaba o kuyruk var dediğiniz araçlardır sizce? 20bin? 40 bin? hadi 100bin! eee 70 milyonluk ülkenin zengin olma kriteri bu mudur? yahu bırakın otomobili İstanbul'da otoyola sıfır o gökdelenler kaça yapılıyor? kimler alıyor kaç kişi alıyor? bu mudur ülkenin ekonomik kriterleri? bu gün ayın 30u, ay sonu dünya kadar ödeme var, para ödeyen tek Allah'ın kulu yok, işte budur gerçek ekonomi! devlete okul yapılıyor cephelerini kaplıyorum, para yok! büyük bir firmanın okulunu yapıyorum yine yok! devlete bilmem ne yapıyorum YOK YOK YOK!!! para yok arkadaşlar hayal görmeyin, piyasada gördüğünüz para, kredi parası, yani kazanılan değil geleceğinizi ipoteğe alan para ve emin olun en b.ktan ekonomide bile bulursunuz bu parayı! nerede kazanılan para alın teri emek? yarın 1 mayıs, bu ülkede başörtülüler mi ezildi yoksa emekçi kesim mi kimse bunu konuşmuyor, ağır milliyetçi adamım ağır komunist olacağım bu gidişle :)
Kanka millet heryer araba diyor. Bilmiyorki dün kimse araç kiralamıyorken bugün gördüklerinin çoğu uzun dönem kiralık. Yada Alayı ödenemiyecelk kredi ile alınmış
Bugün maaş günüydü, patron Pazatesiye salladı. Allah kerim. 3 gün cepten yiyeceğiz.
Normal bilimsel kurallara göre kur değerlenmesi olsaydı doların zaten 10 lira yada o civarda bir şey olması gerekti arkadaşlar bunu bilen var mı aramızda?
Ülke para birimleri karşısındakiyle faiz farkı kadar değer kaybetmelidir
TR faizi - usd faizi = kaç ise yıllık
TL de o kadar değer kaybetmelidir her yıl
son 20 yıl için hesaplansa öyle bir şeye denk geliyordu yanılmıyorsam
Sonrasında ise euro ile dolar yer değiştirirken bizim gibi gelişen ülkenin yapabileceği tek şey birde içerde kaynamayıp iyice kan kaybetmemek.
Onun dışında halkın yapabileceği ise döviz geliri varsa döviz borçlanmak ki bunu yıllardır sürekli söylediler ve sanırım zaten hükümet bu konudaki politikasınıda değiştirdi düşük faiz yüksek kur olarak kamunun döviz borcunun az olmasına güvenerek.
Velhasıl kelam kıyamet kopacağını düşünüyorsanız ona göre önlem alınız şahsi fikrim.
Ben bireysel olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum sevdiklerimede fikrimi beyan ediyorum ama dinler dinlemezler yapar yapmazlar kendileri bilir.