boş konuşmuyor ama ben fuat ın cemaat değil tayyip in adamı olduğuna inanıyorum
Printable View
önce 2.90 - 3.50 falan olacaksa bilelim ben kremi alıp yaglamaya baslıyım simdiden anca girer.
seçimden önce 3 büyük şirket yabancı yatırımcılar tarafından satın alınacak , ve RTE kendi parasını ülkeye bu şekilde sokacak seçime kadar kendini kurtarır mı tartışılır ama seçimden önce bir nefes aldırıcaklar çok yakın zamanda , sonrası fırtına
usd nin çıkışı usa in yeni ekonomi politikası parayı piyasaya sürmüyor bu durumda para değer kazanıyor yani sırf ülkemizde değil su an dolar dünyada değerli
bu ayranı yok içmeye tarzı araba alanlar patlarsa araba piyasası düşer bence :D
Daha bunlar iyi günlerimiz,daha önce hükümete sallayınca burdan savunan akp liler bakıyorumda şimdi bu konu ile ilgili hiç cevap bile yazmıyorlar!!!!
niye şaşırıyor ki insanlar bu kadar çok.. üretim mi var adam gibi. tüketim diz boyu..
yeni araba model çıkar al her yer inşaat ev al yeni telefon çıkar koş git al .. al al al tüket para ver.. nereye kadar.. birazda üretmek satmak gerekiyor..
Vazelin bulunur.
Geliş fiyatından vericem maksat işimiz görülsün.
http://i.hizliresim.com/b588Dn.jpg
Demeyin oyle k.o ve adamlari size suikast yapmasin..!
2.2 olsa gene haklılar. Kriz çıktığı zaman ilk önce 30 kuruş olan dolar 60-65 kuruş seviyesine çıktı sonra 2 yıllık zaman zarfında 1 liraları buldu.
Şimdi maşallah 1 ayda 1.7 lerden 2.2 lere, ve gene 1 ayda 2.2 lerden 2.6 lara çıktı.
Türkiye krizden hiçbir zaman çıkmadı zaten. Sadece belli koşullar karşılığında yurtdışından sıcak para akışı sağlandı. O koşulları da hepimiz biliyoruz. Şimdi o sıcak parada kurtarmıyor artık. Tepetaklak olduk iyicene. Bu arada dışarıya olan borçlarımızda her geçen gün kur farkıyla katlanıyor. Halimiz ne olacak bilemiyorum.
Arabayı satıp dolar alsak mı ?
Bundan sonra vazelinine bahse gireriz herseye :)
Y
Yılmaz Özdil doları yazmış bugün, bu yazıya göre jölelinin yazdıklarından sonra 2.8i görürüz bu ay :)
Geçen çıkmış Dışa borcu neredeyse sıfırladık diyordu cumhurbaşkanı zaten adam miting yapıyor bildiğin , başbakan yanında kalemi gibi kaldı:D
dayanamıyorm ozellikle yeni şafaktan koyuyorm :D töbe :hehe:
ErdoÄŸan: İMF'ye 5 Dolar borç verdik - yenisafak.com.trAlıntı:
Erdoğan: İMF'ye 5 Dolar borç verdik
IMF'den 23,5 milyar dolar borçla iktidarı devraldıklarını, şuanda 860 milyon dolar borçlarının olduğunu kaydeden Erdoğan, stand by anlaşmalarını da artık yapmadıklarına dikkat çekti.
İMF'YE 5 MİLYAR DOLAR BORÇ VERDİK"
IMF'ye 5 milyar dolar borç verdiklerini de kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: 'Bununla da kalmıyoruz. IMF'nin birinci sıradaki ortağı biz olduk. Tırmanıyoruz. Artık G-20 ülkeleri arasına girerken Türkiye, 26. sıradan 17. sıraya yükselmenin getirdiği güçle oraya gittik. Şimdi bu ülkelerin arasında dünyanın ekonomik geleceğine yön veren ülkelerden bir tanesi olduk." diye konuştu.
"İşte Büyük Selçuklu Devleti, Selçuklu Atabeyleri bu bölgenin en karışık olduğu dönemlerde himaye edici, kurtarıcı, birliği sağlayıcı roller üstlendiler." ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti: "Haçlı seferleri bu bölgeyi tehdit ettiğinde aynı şekilde İznik'ten Kudüs'e kadar en caydırıcı savunmaları yapanlar, Selçuklu komutanları oldu. Kudüs'ü tekrar fetheden büyük kumandan merhum Selahattin Eyyubi, bir Selçuklu komutanı olarak yola çıktı ve arkasındaki Selçuklu gücüyle muhteşem zaferlere imza attı. Osmanlı döneminde aynı şekilde bu coğrafya tarihi, belki de en huzurlu, en güvenli, en sakin ve en özgür yıllarını yaşadı. Bu bölgede biz kirli ittifakların, ihanetlerin, kardeş çatışmalarının içinde asla yer almadık. Tam tersine ortaya çıkan her anlaşmazlıkta barışın, barıştırmanın ve suhuletin yanında tavır aldık. Bizim millet olarak, böyle bir ecdadın torunları olarak bu coğrafyadaki tarihimizi ve bu tarih içindeki rolümüzü çok iyi bilmemiz anlamamız gerekiyor. Bizim bu coğrafya üzerindeki tarihimiz Gaziantep'in, Kilis'in güneyine harita üzerinden bir çizgi çizildiğinde başlayan bir tarih değildir. Bizim tarihimiz yüzyıl önce bu coğrafyaya yapay sınırlar çizilmesiyle, bu coğrafyanın kardeş halklarının birbirinden koparılmasıyla başlayan bir tarih de değildir. Bunun altını özellikle çiziyorum.'
Hükümet olarak son 10 yılda güneydeki ve doğudaki ülkelerle her alanda ilişkileri geliştirirken çok ağır eleştirilere ve engellemelere maruz kaldıklarını kaydeden Erdoğan, 'Bugün doğu ve güneyimizdeki ülkelerle çok sıkı ilişkiler geliştirmenin neticelerini aslında biz alıyoruz. 36 milyar dolardan aldığımız ihracat 2012 sonu itibariyle 152 milyar dolara ulaştı. En büyük ihracat pazarımız durumundaki Avrupa'ya satışlarımız bölgede etkili olan kriz sebebiyle eksilirken, başta Ortadoğu, Asya, Afrika olmak üzere yeni pazarlar sayesinde ihracatta rekorlar kaydettik. Dün bizi bu ülkelerle bizi ilişki tesis ettiğimiz için itham edenler bugün ortaya çıkan ihracat rakamları karşısında mahcubiyet içinde suskun kalıyorlar.' ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan: Türkiye güçlendikçe Batı ne yapacağını şaşırıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batı''nın güçlü bir Türkiye istemediğini belirterek, ''Türkiye güçlendikçe Batı ne yapacağını şaşırıyor.'' dedi.
Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen fahri doktora unvanı takdim ve üniversite bünyesinde yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde konuştu.
Türkiye''nin doğru bir coğrafyada bulunduğunu anlatan Erdoğan, ''Tarih boyunca büyük çalkantıların yaşandığı, bugün de bu çalkantıların olanca hızıyla devam ettiği bir bölgede yer alıyoruz. Fakat şunu bilmenizi istiyorum. Batı güçlü bir Türkiye istemiyor. Türkiye güçlendikçe Batı ne yapacağını şaşırıyor. 36 milyar dolar ihracatı varken, Türkiye''nin şuanda 152 milyar dolar şuanda ihracatı var. Pastayı paylaşıyorsunuz. Bunu batı ister mi? İstemez.'' diye konuştu.
Avrupa''nın ithalatını kestiğini, "Türkiye''yi burada sindireceğim." dediğini ancak girişimcinin Afrika''ya, Latin Amerika''ya, Asya''ya gittiğini belirten Erdoğan, "Oradan tutuyor. Aslanı adeta karnından söke söke payını hissesini alıyor. Bizim bu girişimcilerimiz, bu heyecanını taşıdığı sürece, Gaziantep bu heyecanını taşıdığı sürece, bizi kimse durduramaz ve yolumuza, 2023''e aynen böyle devam ederiz. Biz millet olarak, bin yılı aşkın süredir bu coğrafyada varız. Bu coğrafyanın siyasetinde etkin rol üstleniyoruz.'' şeklinde konuştu.
üstteki yazı/link hayaller alttaki gerçek
Alıntı:
IMF “5 MİLYAR DOLARI” ALMADI
Türkiye’de, 456 milyar doların 5 milyar dolarını “verme” taahhütünde bulundu. 451 milyar dolar ise, Almanya, Fransa, Japonya, Çin ve Arap ülkeleri tarafından kullandırılması taahhüt altına alındı. Bu taahhüt anlaşması, AKP Hükümeti’nin bir numaralı seçim malzemesi haline geldi. Hatta bazı bakanlar, “IMF’ye 5 milyar dolarlık borç verildiğini” bir çok kez kamuoyuna açıkladı. Ancak, IMF, bazı ülkelerden kredi desteği almasına rağmen, Türkiye’den 5 milyar dolarlık taahhütü almaya yanaşmadı. Birincisi, IMF Türkiye’nin vereceği 5 milyar doları ihtiyaç duymadı. İkincisi de, borç taahhütünün iç siyaset malzemesi olarak kullanılması IMF’yi de rahatsız etti. Yani, son üç yıldır gündemden düşmeyen 5 milyar dolarlık kredi için IMF’den hiçbir talep gelmedi. Ve, bozulan dengeler nedeniyle de, önümüzdeki günlerde IMF’nin bu kredi talep etmesi öngörülmüyor. Tam tersine döviz kurlarındaki artışlar ve borsada kan kaybı nedeniyle Türkiye’nin ek kaynağa ihtiyaç duyacağı yorumları yapılıyor.
pek düşmez çünkü o sıra kimse cebindeki sıcak parayı bir şeye yatırmaz.. önünü göremeyen sisli puslu bir ortamda kimse bırak arabayı telefonu bozulsa gidip yeni telefon almaz şunu tamir ettiriyimde idare etsin der.. tabii dediğim geçen büyük krizi görmüş burnu sürtmüş krizin ne olduğunu bilen insanlar.
Beyler yurtdisi ekonomi gazeteleri ve finansal analistleri takip ettiginizde aslinda cok daha objektif yorumlar ile karsilasiyorsunuz. Yillarca Milliyet okuru olarak en son 1 yil kadar once milliyet okumayi biraktim. Simdi tekrar actim, daha sayfayi asagiya kaydirmadan ilk 20 haber basligina baktigimda 10 tanesi ciplak kadin resmi, seks ile ilgili haberler, fuhus veya tecavuz ile ilgili haberler iceriyor. Asagilara hic inmedim cunku asagidaki haberlerin haber degeri hic yok. Safi magazin.
Goldman Sachs' in tahmini birebir tutuyor. Onu takip etmenizi oneririm. Dolar secimle beraber 2.70 ustu olacak, yil sonu tahmini de 3 ile 3.30 arasi olarak set edilmis. Bu tahminler yavas yavas revize edilir. Ancak yurtdisi haberlere bakilinca birsey cok enteresan goze carpiyor. Turkiye' nin bu internet yasaklamalari ciddi imaj zedeliyor. Turkiye' nin bunu yapmamasi lazim.
Daha bircok carpici bilgi var adamlarda. En son izledigim bir programda su anda Turkiye uzerinden her yil 30 ila 40 bin adet parali terorist para karsiligi savasmak uzere gecis yapiyormus. Hatta gecenlerde bununla ilgili canli yayinda bir Avrupali Parlementer sitem etti ama Sayin Cumhurbaskanimiz herzamanki gibi lafi agzinin icine sokuverdi adamin sen kimsin diye. Yani Turkiye bir nevi parali terorist ve savascilarin rahatca saklanabilecegi, dinlenebilecegi ve istedikleri yerlere ulasabilecekleri bir ortak Hub yani bulusma noktasi haline gelmis.
Neyse yani yurtdisi haberlerini eger ingilizceniz varsa mutlaka takip edin. Bosverin yurtici gazete ve dergileri. Hicbiri magazinden oteye gidemiyor. Ingilizceniz yok ise derhal INGILIZCE OGRENIN!!! :D
Aynen onlarda artış olur hemde çok ama kriz ortamında kolay kolay düşürdükleri fiyatlardan bile zor satarlar öyle bir vakitte arabaya yatırım çoklükse kaçar .. geçen krizde gördük ne araçlar saklandı haciz emri çıkan ölü fiyatlara satılmaya çalışıldı banka almasın diye.. falan filan.. neler gördük..
devletin resmen zorla aldığı GSS prim borcu olanlar bir an önce ödesinler :D
Bize bişey olmaaaz. İçimizden teğet geçer. Tayyör gider TUSİAD a ayar verir sizin geçmişte yaptıklarınızı da biliyoruz diye. Lan madem yaptıkları suç ve sende bunu bildiğin halde ceza kesmiyorsan bunu şantaj olarak kullanıyorsan sende onlar kadar suçlusun. Arkadaş bu ülkenin sonunu Savcılar getirdi. Şu bürokratların yaptıklarını göz yummasalardı görevlerini yapsalardı ülke bu duruma düşmezdi. Haziran ayı gerçekten zevkli geçecek. Ben gaz maskesi baret ne varsa hazırladım.
Parası kalmayanlar sitedeki zenginlerden borç istemeye başlayabilir :D ***** son zamanlarda kimde ne var ne yok öğrenmiş olduk :)
Ulan araba almayı düşünüyordum, şimdiye kadar istediğim gibi bişey bulamadım. Bundan sonra da, bulsam bile artık alsam mı almasam mı diye muallaktayım. Eve 2. Araba biraz lüks olacak galiba :/
Dün de ilan 13.200 olan twingoya 11.5 verdim, vermedi sahibi. Araba piyasasında şu an bi kriz yok gibi.
gss de tahsilat çok zor.. milyonlarca insanın borcu var kimse ödemiyor.. üstüne kriz vakti milyonarca işsiz ordusu gss ye katılıcak işden çıkarmalar olucağı için. kriz vakti öyle bir şeye kalkışılması Allah göstermesin cinnetlere toplu halk ayakalanmalarına kadar götürür olayları...
Nerde , hangi şartlarda yaşıyorsunuz yaw siz?
Kriz gelebilirler, gelmemiş gibi görünebilirler vs vs vs
ya biz uzun zamandır zaten kriz içindeyiz. Hem de öyle böyle bir kriz değil. Öncesinde yokmuş gibi gösterebilmek ve daha legal yoldan "cukka" yapabilmek için krediler aşağı çekildi ve herkes cebinde olmayan paralarla ev/araba almaya başladı. oh ne güzel ekonomi canlandı. herkesin refah seviyesi arttı, ev araba aldı.. tey tey tey
Doların yükseleceği zaten bangır bangır aylardır yurtdışı kaynaklarında söyleniyor. Hani amerikan merkez bankasının parasını değerlendirmek için piyasaya dolar sürmemesi bla bla bla çok incelemeye gerek bile yok anlamak için.
Dedigim gibi dolar beklendik bişey.. Kriz ise zaten uzun zamandır içinde oldugumuz bir durum. Ancak bankalardan vermiş oldukları faizlerle alakalı en ufak bir hamle gelirse, bu ülkede kimsenin kıçında don bile kalmaz.