Bence ülkede kriz yok 2 gündür sabah 8 de kartaldan çıkıp bostanci pendik yapıyorum saat 10 . Trafik araç her şey var herkes memnun
Printable View
Bence ülkede kriz yok 2 gündür sabah 8 de kartaldan çıkıp bostanci pendik yapıyorum saat 10 . Trafik araç her şey var herkes memnun
demi bak bu dediğinizde ayrı garip bi olay... Asgari ücretli diye bi tabir var bu ülkede ama adamların elinde son model telefonlar, araba bile alıyorlar asgari ücretle. Ben 880tl kredi ödeyip 3500tl maaş alıyorum yine bazı şeyleri düşünüyorum bu insanlar nasıl böyle yapabiliyolar çogu şeyi aynı anda anlam veremiyorum
Brüt rezerv ? Net Rezerv baz alınır .. Uyp açığı şu ansa 450 Milyar Usd civarı .. Olay şu , kredibilitesi yüksek insan ucuza borçlanır , daha sonra bu kişi çok borçlanırsa kredibilitesi düşer ve riski artar dolayısıyla daha yüksek faiz ödeyip daha az para bulur .. Son safhada ise ancak tefeciden para bulur vr astronomik faiz öder ve batar.. Mb rezervleri çerezn.. Çin'in bir ara 3 trilyon Usd rezervi vardı..:o
Katardan, araplardan ciddi destek olduğu söyleniyor özellikle dolar bazında. Durumun iyi olduğunu söylüyor millet. Gerçi millet her şeyi söylüyor. Uzun vadede hapı zaten yuttuk ama kısa vadede daha kötü olmamasını diliyorum
Faiz çok yüksek şu anda dolayısıyla sıcak para girişi oluyor.. Bu kadar yüksek faize rağmen Döviz kurları ortada .. Euro olmuş 4.35 - 44 dolar 3.65 - 3.70 ... Birde Krizlerde herkes batacak diye birşey yok, krizler en çok garibanı vurur... Döviz borcu olan bir şirket kurların patlaması ile birlikte iflas edebileceği gibi, tersi durumda dövizi/stoku olan bir şirket bir anda büyüyebilir.. Yani krizlerde servet el değiştirir
kredi kartı denen bir şey var. Yakın bir arkadaşım 2400 tl maaş alıyor . 48 aylık 60 bin kredi çekti 1800 tl olarak ödüyor .Gitti araba aldı aldığı araba faizle birlikte 86k bindi :D
Asıl olaya gelelim. 6.6k kredi kartı borcu var her ay 800 tl ona yatıyor yani böyle çeviriyor bir şekilde. Bindiği araba Audi, elinde ki telefon 3 milyarlık,içtiği sigara parlament. Ama gelelim hepsi kredi kartı ile alıyor kredi kartı bloke olsa 1 kuruş parası yok cebinde :D
Toplu ulaşımın berbat olmasının sebebi ülkede hiçbir şeyde olmadığı gibi ondada denetim mekanizmasının olmaması. Şöförler eğitimsiz, cahil, hapısane kaçkını gibi, araçlar bakımsız.
Otobüsler/ulaşım araçları modern, gelişmiş medeni ülke seviyelerinde olsa bile yani iş saatlerinde mülteci kampı gibi olmasa bile halkın %70 i yine işe kendi aracıyla gider gelir.
Bizim insanımız alışmış rahatlığa biz o kafayı uzun yıllar yakalayamayız.
Abi allahınızı severseniz ben bir şeyi anlamıyorum. Her kriz var konusunda niçin biz bir birimize saplıyoruz. Bimlemkim şu kadar maaş alıyor buna biniyor yok trafikte her araba var. Abi gerçekten saçma geliyor bana millet borçla araba alıyor diye kriz yokmu sanıyorsunuz. Veya asgari ücretli iphone kullanıyor diye ekonomisi muhteşem ülkemi oluyoruz. Bimlemkimin kredili audisi, Asgari ücretlinin iphonesi biz kalkındırmıyor veya bizim cebimizden çıkmıyor. O insanlarda bizimle eşit şartlarda çalışıyor hatta kimi daha zor işlerde çalışıyordur. Kazanmaya çalıştığı ile oda lüks yaşamayı hak görüyor. Napsın adam asgari ücret alıyor diye ölsünmü. Bundan vaz geçin artık trafikteki elalemin arabasından veya telefonundan. Çok eleştitcekse bizim vergilerimizle harcanan paraları eleştirelim bizim emeklerimiz onlar. Yeni alınan makam arabaları, Veya 2.192.000 tl temizlik gideri olan sarayı vs.
2008 den beri kriz var deniyor trafiğe bakınca 2012-2013 modelden daha eski araç yok
Mesela toplu taşımada ne yapsın bayanlar ? Yazık ayakta gitmek zorunda kalıyor,yollar berbat şoför bi frene asılıyor. Arkasında ki azgın kurt değdirmeye çalışıyor.
Göğüs dekolteli giyiyor,tepeden göğsüne lazer tutuyorlar bildiğin. Etek giyiyor dayak yiyor.
imkan olsa da herkes arabayla gitse. Toplu taşımayı kullanmak için önce medeniyet lazım.
İnsanları krediye alıştırırsan 2013 modelden aşağısına araba göremezsin trafikte.
Fatih neden gitmeyelim ki ? Ben arabaya yıllık 1000+ vergi ödüyorum. Üstüne yakıta dünya vergi ödüyorum.
Toplu taşıma rahat da olsa aracımla gitmek isterim, bu kötü bir şey değil ki. Yönetici dediğin ileriyi görüp oğlum bak dünya nereye gidiyor ileride şu kadar araba olur biz bu yolları geniş yapalım, her yere ev dikmeyelim.
ağaların oğullarına her yeşilliği veri bina yaptırmayalım demeleri lazım.
Bize hakkımız olan lütuf gibi sunuluyor maalesef. İst da iken metroya zorunda kaldıkça biniyordum, o kokudan rahatsız değilim diyen yoktur sanırım.
Rahatlık haktır bence lütuf değil. Ben istemem eşim sıkış tepiş metroda / metrobüste milletle ite kaka gitsin. İmkanım yetiyorsa binsin arabasıyla gitsin.
Kesinlikle katılıyorum 1 hafta arabayi biraktim dolmuşla gidip geliyim dedim balık istifi gibi dolduruyor adamlar. Takım elbise sıkıntısı olmasa bisikletle gider gelirdim. Hep ozenmisimdir yabancı ülkelerdeki o bisiklet kültürüne bu arada şu videodaki medeniyete ne zaman ulaşırız acaba
Hollanda'da bisiklet otobüsüyle okula giden çocuklar #Her Gün İlginç Videolar - YouTube
İşte diyorum ya medeni bir ülke olmadığımız için bu haldeyiz.
bisikleti geçtim, 2 gün istanbul trafiğinde motosiklet kullanmak bizdeki durumu kavramak açısından yeterli bence
Ben herzaman diyorum bu herifler zengini daha zengin fakiri daha fakir yaptı ve yapmaya devam ediyolar aynı hindistan gibi .
Aradaki fark iyice açılıyo bu hiç iyi değil . Orta segment nerdeyse kalmadı artık eskiden öylemiydi ? Hatırlayın 2000 lerin başını ben yaşımdan dolayı 2004 2005 leri falan anca hatırlıyorum tabi ama o yıllarda ne zengin çok zengindi nede fakirler bu kadar bitik haldeydi .
Ha adam sandığa gidince gene tokmakcısına veriyo tabi oyunu .
Bi şiir vardı küfür edersin kızarlarda s.kersin aldırmazlar diye aynı durum şuan.. 2019 seciminden umutluyum, umut işte . :)
Farklı bir konuya temas edicem toplu taşıma ile ilgili ki bunun malesef ben kendimce mantıklı bir sebebini göremedim. Insanımız malesef duş almıyor, deodorant kullanmıyor veya kişisel hijyenine önem göstermiyor. Bayanlar bu konuda elbette daha dikkatlidir ama malesef biz erkekler bu konuda çok gerideyiz. İstanbul'da ne zaman kalabalık bir toplu taşıma aracına binsem resmen ter kokosundan burnum yere düşüyor.
Mevcut hükümetin gavur diye yaftaladığı Batı'da ise insanlar temiz bir şekilde işine gücüne gidiyor, karşısındaki insana gerçekten saygı gösteriyor bu konuda. Müslüman ülkeyiz temizlik imandan gelir diyoruz ama millet suya - sabuna malesef öcü gözüyle bakıyor. Duş alıp , 10 liralık deodarant kullanmak lüks değil mecburiyet ama bu konuda da malesef dar gelirli adam ne yapsın muhabbeti yapılıyor.
Hayatım boyunca çğrenciyken dahi toplu taşımadan nefret ettim hala da öyle. Binmemek için km lerce yürürüm dahi. Ayısı kekosu, çingeni, hırsızı, fordcusu, ibnesi kısacası toplumun zengin dışı hepsi orada olduğuna göre biz araca binmeye devam ederiz kardeşim.
Tuv muayne istasyonunda lavaboda cukunu yıkayan birini gormuşlerdi lutfen pis demeyelim insanlarımıza.
Vakti olan şunu bir izlesin, trafikte gördüğünüz araçlara aldanmayın. Çok güzel hazırlanmış bir video.
istanbul'un bedeli: bolum 2 - mavi yakalı - YouTube
Çok yalın ve çok net şimdi biz arabayı görüyoruz çünkü gözümüzün önünde ama bu tür insanları görmüyoruz, neticede de insanız görmediğimiz şeyi de reddetme yada kabul etmeme eğilimimiz var.
Böyle tonlarca aile var, asgari ücretle çorba kaynatmaya çalışan milyonlar var. Ben içindeyim konuşuyorum insanlarla, çevreyi görüyorum izliyorum.
Aileden destek vs olmasa şimdiye kadar çoktan isyan çıkardı bu ülkede.
https://www.youtube.com/watch?v=xo7DVKEW5Kk
birde beyaz yakalı versiyonu var
Abi köyeyerleşmeyi düşündüm. Bi dünya tarlamız var ekip biçmeyi kurban için yetiştirmelik büyükbaş hayvan düşündüm. Kaba bir hesap yaptım 100-150 bin lira para tuttu :D Ki bunun içinde becerememe ihtimalim de vardı.
Köyüne yerleş mutlu mesut geçin deniliyor da köyde doğup büyümemiş insan geçinemez ki köyde.
Senin hesap ta doğru; bir yerde diyor ya doğma büyüme buralı olanlar ne yapsın orada da adam haklı.
En çok çocuğuma vakit ayıramıyorum dediği bir de ona bir poğaça bana bir poğaça alıp ayrı yönlere gidiyoruz dediğinde içim yandı.
Ülkenin gerçeği işte. Burada biraz daha tuzu kuru arkadaşlar var (ben dahil) ama bu gerçeği değiştirmiyor. Üzülüyoruz elden bir şey gelmiyor.
Köye yerleşsen ne olacak ki ? traktör mazot isteyecek, sulama elektrik isteyecek tohum gübre hadi başardın satacam desen üçotuz paraya gidecek.
modern köleliğin nirvanasındayız şuan.
Çok güzel video. Beyaz yakalı ve mavi yakalı olmak üzere iki bölüm olarak hazırlamışlar. Kanalı geçenlerde keşfettim güzel videoları var.
Gülmek isteyenler için Jet Fadıl videosu var tavsiye ederim :)
Belgesel: 1987'den Bugüne "Jet Fadıl" - YouTube