Yahu kanka 20 dakıkanı almıycak..amma nazlandın :D
Aaaa yenge çnşn firma hangisi,sizde buyrun gelin :D
Printable View
Konu usd - euro eksenine kaymış ama güncellemek adına,
CHP nin Bahçeli'ye yaptığı "gel başbakan ol" koalisyon ortağı olalım çağrısına MHP den cevap geldi, yanıt "hayır" şaşırdım mı "hayır"
Bence Kılıçdaroğlu cidden büyüklük gösterip derdinin ülke çıkarları olduğunu göstermiştir bu yaklaşımıyla.
Hiçbir zaman karizmatik bir lider evet kabul ediyorum bir Erdoğan olamamış olsa da yakın siyasi tarihe damga vuracak bir teklif sunmuştur.
Mhp kendi adına "Çizgimiz belli" yaklaşımıyla reddetmiş olsa da bu teklifi 80 Milletvekili ile kurabileceği tek koalisyon Akp iledir.
Seçim öncesi meydanlarda ve seçim sonrası ilk açıklamalarda da Akp ile koalisyon kurmayacağız ifadeleri vardı. Okuduk hepsini.
Şimdi şunu anlamıyorum % 13 küsür oy almışsın 80 Mv çıkarmışsın, tarihinde iktidar olma hedefin hiç olmamış. Hep ana muhalefet olarak kalmak daha kolay gelmiş.
Önüne bu ülkenin geleceği için bir fırsat geliyor ve sen bunu çizgim var çizgim var diye reddediyorsun,
kalkıp şehite "kelle" diyen açılım açılım diye sokaklarda dolanıp oy toplayan, imralıyla ben görüşmedim,
devlet görüştü (zamanın başbakanı Tayyib'in beyanıdır) diyen,
seçim arefesinde "abi geçeriz karşı topraklara 2 havan attırır ortalığı karıştırır milliyetçi oyları toplarız"
mantığıyla hareket eden mensupları olan parti ile koalisyona yeşil ışık yakacaksın.
Şahsi görüşüm mhp nin körü körüne ırkçılıkla milliyetçilik çizgisi arasındaki seçmeni haricinde bu duruş mhp ye zarar verecek.
17/25 dosyaları mhp-akp koalisyonunda hasır altı edilecek, siyasallaşan kurumlar aynı şekilde hayatlarına devam edecek.
Bir ben mi bu kadar karamsar düşünüyorum acaba ?
MHP kendini literatürden silecek bencede böyle olmalı.
HDP bile daha uğraşan bir parti. MHP hiç bir şey yapmıyor şuana kadarda yapmadı. Ona hayır buna hayır şuna hayır. O zaman yanlış anlamayın ama git kumda oyna. Siyasetle ne işleri var hala çözemedim.
AKP ile koalisyon kurmam, chp ile kurmam hdp ile kurmam. Ya sen kimsin ben bunu anlamıyorum. Bu kadar millet bu partiye hiç bir *** yapmasın öylece kalsın diye mi oy verdi.
MHP bence AKP den de daha zararlı bir parti. İnşallah kendi kendini bitircek. MHP ye oy verenler keşke AKP ye verseydide AKP yine iktidar olsaydı şuandaki durumdan daha iyi olurdu. Eminim buna.
MHP nin şuanda gözümde HDP kadar değeri yok. Herkes bir şekilde bişeyler yapmaya calışıyor ama MHP hiç birşey yapmamak için elinden geleni yapiyor.
Değişik değişik artistlenmeler falan. 2002 deki gibi olacak bundan sonra. Silinip gidecek.
@tolga_kaan cok guzel yazmissin. Kilicdaroglu yapilabilecek en cikaroz teklifi yapmis adama basbakanlik bile teklif etti yok cik. Resmen mecliste 80 kisilik bosluk olusturuyor beyinsizler ordusu. Dahada milletten oy falan alamazlar sanirim. Zaten iktidar olma sansin yok, ee koalisyonda olusturmicaksan amacin nedir? Niye secime katilirsin isim yapmak icin mi? Nasil bir kafa yasiyor cok merak ediyorum.
Maalesef MHP nin oyları akp ye kayacak istedikleride buydu istifa et yada öl bahçeli yeter artık senin yüzünden kaç dönem boş oy attım bu dönem attım bir şey değişir diye yine yok
ak parti chp koalisyonu kaçınılmazdır..
mhp hdp ile koalisyona girerse bütün tabanını kaybeder.
ak parti mhp ile koalisyon yaparsa , çözüm süreci devam etmez ve mhp nin ırkçlı söylemlerinden dolayı terörist eylemler artar.
ülkemiz için en hayırlısı en temizi akp ve chp koalisyonudur.
akp ve chp koalisyon yaparsa çözüm süreci devam eder , ülke vatandaşları barışır , sabaha eylemlerle uyanmayız , ekonomik istikrar edevam eder.
chp ile koalisyon kurunca akp belediyelerinde işler dahada hızlı çıkar , artık kafasına göre iş yapamazlar , daha adil bir ülke olur.
Herkese eşit davranılacağı bir ülke istiyorum ben , adalet birilerinin yanında olmamalı , bizim ülkemizdeki en büyük sorunda budur.
Belki çok zaman alır ama , türkiyede ne zaman herkese eşit şekilde davranılır ve herkese eşit adalet dağıtılırsa bu ülke gerçek refaha erer ve o zaman gerçekten büyümeye devam eder.
Verdim şukunu muharrem çok güzel yazmışsın.
Ben bu seçimden sonra bazı düşüncelerim değişti. En büyük kötüyü AKP olarak görüyordum ki yanılmışım. Asıl bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felaket MHP'ymiş ona karar verdim.
Ülkenin hiç bir tarafını ötekileştiremezsin. 80 milletvekilin var çözüm süreci denen saçmalık bitsin diyorsun. Ulan öküz 550 - 80 = 470. Türkiyenin %84 ü çözüm süreci olsun diyor sen bitsin diye diretiyorsun.
Nasıl bir kafadır bu.
Bak aslında Ahmet DAVUTOĞLU geçmişi aydın bir insan ve hiç kimse davutoğlunun geçmişinde bir yolsuzluk vs var bak burda bunu yapmış diyemez , diyeceği birşeyde yoktur bence .
CHP seçmeni veya ak parti karışıtı herkes Ahmet DAVUTOĞLU' na sıcak bakabilir , ama bakamamasının tek sebebi RTE nın sürekli olarak gündemde başbakanın önüne geçmesi ve gerçekten davutoğlunun BAŞBAKAN olamayışı.
RTE geri çekilse uzakta kalsa , kavgacı uslubu bir kenara bıraksa.
AKparti eminimki daha ılımlı kucaklayıcı politikalarla huzuru sağlayacaktır.
Burada objektif olarak yorum yapılırsa DAVUTOĞLU' nu sevmeyen adam çok az olur.
yahu çok yüklenmeyin 30 yıldır kan terör üzerinden siyaset yaptıkları için stratejileri yoktu muhalefette kalmak iidi şimdi ikditar fırsatı geçince afalladılar :)
Davutoğlu şuanda ne yazık ki kafasında ki gib yönetemiyor. Tayyibin kuklası gibi davrandığı için insanlar zaten karşı çıktı. İnsanlar artık Tayyip'in hırçın tavırlarını istemiyor bu bir gerçek. Tayyip taklidi yapan davutoğlundan ziyade gerçek kimliğindeki davutoğluna bende sıcak bakarım.
ben akp kadrolarınında rte den büyük oranda rahatsız olduğuna eminim.
Sadece popülist olması ve o giderse iktirdan uzaklaşırız biteriz diye düşündükleri için katlanıyorlar bence
koalisyon ortağı olarak şov peşinde olmayan yapılacak işlere körü körüne köstek olmayan bir chp ile akp koalisyonunun bende iyi olacağı düşüncesindeyim
MHP, geçen seçimden bu yana, sadece salı günleri grup toplantısını yaparak oy arttırdı. Yahu cidden Bahçeliyi anlamış degilim, adam koltuk sevdasından vazgeçiyo gel Başbakan ol HDP dışarıdan destek verisin koalisyon yapalım diyo, MHP vekili AKPsiz hükümet düşünemeyiz diyo. Bahçeli çıkıyo hırsız ve yolsuz ile aynı yolda yürümeyiz diyo. MHP bir daha ki seçimde büyük oy kaybedicek benim gözümde. En azından benim çevremdeki kişilerin vermiyceği kesin. Biraz elini taşın altına koyup siyaset yapması lazım salıdan salıya grup toplantılarında konuşmakla muhalefet olunmaz zamanında %7 oy aldığı dönemleri hatırlasın. HDP'ye gitmiş kadar MHP'yede gitmiş emanet oy çok.
Devlet Bahçeli'nin Chp nin teklifini kabul etmemesi gayet doğal. Zaten bugün Yusuf Halaçoğluda açıklama yaptı koltuk sevdası yüzünden ideallerimizden çizgimizden ayrılmayız diye. Hdp nin içeriden yada dışarıdan bir şekilde dahil olduğu bir süreçte Mhp kesinlikle yer almaz bunu seçimin ertesi günü de yazmıştım buraya. Babalarının hayrına dışarıdan destek vermeyecekler bu oluşuma mutlaka hdp lilerinde istekleri olacak dayatmaları olacak. Bu yüzden gayet normal Mhp nin bu topa girmemesi.
Mhp hiç birşeye yanaşmıyor diyorsunuz Akp ye gayet açık bir teklif sunuldu; Cumhurbaşkanı bu kadar etkin olmayacak, 4 bakan yargılanacak, çözüm süreci bitecek. Şuan yazılıp çizilenlere bakılırsa cumhurbaşkanı dışındaki tüm şartlarda anlaşıldı gibi birşey. Ama ben yinede perde arkasında Akp nin bir şekilde erken seçime götürmek için çabalayacağını düşünüyorum.
bakın beyler alayınız takım tutar gibi parti tutuyosunuz mantık oyu veriyosunuz gelip MHP'ye oy verenlere ve MHP'lilere dil uzatmayın. koca karı gibi MHP böyle MHP böyle bikbikbikbik çekirdeğiniz bitmedi mi amk
anlamıyorum mhp'ye laf edenleri.
adam açık ve net ne istedigini ortaya koyuyor
ya aylarca hakkında atıp tuttugu akp ile koalisyon kurucam diyor ya da yıllardır hakkıyla yerine getirdiğim muhalefet görevine devam edicem.
yemin ediyorum erken seçim istiyorum şuan deliler gibi.
Ayrıca Chp yi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu sütten çıkmış ak kaşık gibi yazıyorsunuz da şuan Akp ile Deniz Baykal üzerinden koalisyon görüşmelerini başlatan parti Chp. Yazarken bu ayrıntıyıda unutmayın.
Halk koalisyon istedi zaten her parti koalisyon kurmak zorundadır.
'BATI' zaten rte yi istemiyor, akp ile sorunu yok hatta memnun politikalardan, rte önlerine taş koyuyor:)
Mhp ise 2002den beri tarafını belli ediyor "birilerinin" uşaklığını çok iyi yapıyor. ZATEN bu ülkede asıl bitirilmek istenen milliyetçi duygular, milli birliğin yok edilmesi, insanların kutuplaştırılması..
Bu düzen içinde mhp ye çok çok az ihtiyaç var oda piyon olarak:)
burda sayfalarca aptallar ordusu lafını evirir çevirir ağzına geri tepiştirirdim senin ama yazık gençliğine cahilliğine yazık.
burdan bir görüntü alıp 80 tane milletvekiline ettiğin hakaretten bütün aileni sorgulatırsın!
ağzından çıkana dikkat et o yüzden canım benim olurmu?
kürdistanı kimler kurarım derse onlar koalisyonu kurar yada erken secimde akp kaybettiği oyun birazını geri alır ve tek başına iktidar olur. Küçük resme bakmanın anlamı yok, büyük resme bakalım. IŞİD denen bir tehlike var dibimizde, kürtlerde arada tampon, onların ister istemez güçlenmesi ve devlet olması gerekecek. Sorun RTE'nin istediği başkanlık sisteminin gerçekleşip gerçekleşmemesi, eğer rte'den vaz geçilirse ki ABD/Avrupa çoktan vaz geçti görünüyor, şuan sadece kim kürdistanı kurmaya yeşil ışık yakarsa bu iş tamamdır. Eğer hdp/akp ile anlaşırsa ki anlaşacak görünüyor büyük resme göre, akp/hdp koasliyonu kurulur, chp'de dışardan desteğini verir, mhp de muhalif olur buna. Ekonomi vs bunlar küçük resim.
Şu yazılanları okudukça bizim insanımızın düşünceden uzak , dış etmenlerin etkisiyle nasıl istenilen yere çekilebileceğini bir kez daha anladım.Ak troller ve ak medya gerçekten istediklerini yapmaya başlamış. Koyun diye dalga geçtikleriniz sürünün çoban köpeği olmuş. Böyle devam.
Öncelikle buraya mhpli veya mhp yi bilen kişiler tarafından birçok kez yazıldı chp-mhp koalisyonu imkansıza yakın diye. Hele hdp nin içerden veya dışardan destek verdiği bir koalisyonda mhp nin bulunması kendini imha etmesi demektir diye söylemiştim.%16 oy almışşın sen kendini ne sanıyorsun deniliyor mhpye. Lütfen şu konuyu seçimlerden sonra olan sayfalardan okumaya başlayın.En çok hangi parti konuşulmuş. Neden en çok mhp konuşuluyor ? Çünkü mhp nin belirli çizgileri var ve bu çizgilerden taviz vermesi isteniyor. Kim istiyor bu tavizleri ? Mhp ye belki hayatı boyunca oy vermemiş , mhp ye faşist diyip etnik milliyetçilik yapan hdp ye oy veren kimseler. Yalnız bu kişilerin hala anlayamadığı şey şu. Bahsettiğimiz parti diğer 3 parti gibi oy uğruna yanar dönerlik yapmaz. Kendi çizgisinden de çıkmaz. Bu partiye oy verenler o çizgi için oy verdi. Mhp iktidara gelecek diye mhp ye oy veren var mı cidden ? Akp ile koalisyon için şartlarını söylediler , kabul ederlerse Akp - Mhp koalisyonu olur. Diğer türlü Mhp den başka bişey beklemeyin. Oy verenlerde beklemiyor merak etmeyin. Bizim verdiğimiz oyları kendinize bu kadar dert etmeyin. İktidar beklentimiz yoktu , olmasına da gerek yok.
Benim anlamadığım artık dünyanın hiç bir yerinde tek bir ideoloji ile büyüme sağlanamıyor. Neden MHP de büyümek gibi bir olay yok. Bunuda açıklarmısınız. Genelde hep MHP böyle fazlasını beklemeyin, MHP şöyle ötesi olmaz tarzı.
Neden insanları kucaklamak istemiyor mesela. Milliyetçiliği biraz daha ılımlı hale getirmeye neden çalışmıyor.
Diyorsunuz ki MHP nin tavrı kürtlere değil PKK lılara. O zaman neden kürt seçmenin bulunduğu illere MHP gidemiyor? Onlara konuşamıyor bile.
Bunlarıda cevaplar mısınız
Mhp ulkeyi kutuplastirmayacak insanlari tek cati altinda toplayacak tek partidir.
Onun icin guclenmesi istenmez. Isteyen varsada yok edilir muhtemelen:)
Kafanıza bir mhp çizmişsiniz onun üzerinden konuşuyorsuz. Ilımlı milliyetçilikten kastınız nedir ? Yada Mhp nin milliyetçiliği ağır milliyetçilik mi ? Partiden ırkçılık namına birşey duydunuz mu ? Kürt vatandaşları partiye veya ülkü ocaklarına almıyorlar mı , görev vermiyorlar mı ? Kürt seçmeninin olduğu bölgelerde mhp değil chp de yok. Onlarda mı aşırı milliyetçilik yapıyorlar. Etnik kökenlerinden dolayı işgencelere , haksızlıklara uğradıklarını düşünen insanların olduğu bir yerde etnik milliyetçilik hatta ırkçılık yapan bir parti var. Bu durumda chp ve mhp nin oy almasını beklemeyin zaten.Akp oy alıyordu çünkü hdp meclise sadece grup olarak girebiliyordu , akpde bunu iyi değerlendirip sizin sorunlarınızı sadece ben çözebilirim diyordu. Bizim ülkemizde ne yazıkki teröristlere destek veren partiler baş tacı edilirken , milliyetçi unsurlar hedef gösteriliyor. Bu arada 2011 yılında tayyip erdoğanın ricasıyla ( sivastan öteye geçemezler)diyarbakır mitingi yapıldı. Diğer liderler gibi diyarbakıra çıkıp terörist sempatizanlığı yapmadı bahçeli. Ne mutlu türküm diyene dedi. Oy verilcekse böyle verilecektir mhp ye. Seçimden önce ne dediyse seçimden sonrada aynı. Diğer partiler kıvır kıvır oynarken duruşunu bozmayan partiye , neden böyle dosdoğrusun azıcık kaşar olsana diye eleştiri yapıyorsunuz.
bugün duvarda bi yazı gördüm. büyük ihtimal seçim zamanı yapıştırdılar aynen şöyle yazıyodu yazık valla
"oy kullanmayın, yaratıcınıza şirk koşmayın"
Chp ile mhp'nin anlaşması lazım. Yoksa akp'nin işine gelir bu durum.
Yahu noluyo size ?? Biri aptal demiş,biri beyinsiz..Allah c.c aşkına beyler ayıptır..alınan oylar bellidir..kişilerin görüşlerine neden saygı duyulmuyor ??
Yakışıyomu hiç sizlere ? İster mhp,akp ister chp yada hdp.. kişilerin ideolojisine kullandıkları oya nasıl laf edersıniz ? Tamam bir düşüncen vardır,benimsediğin,savunduğun.. ancak lütfen saygı ve sevgi çercevesinde tartışın ki bizde sizlerden feyz alalım..aaaa ne kadar mantıklı anlattı mhp'yi,nekadar yanlış anlamışız kılıçtaroğlunun şu lafını yada aaa akp' gercekten bölemi iyimiş..yada hdp gerçekten meşru halemı gelicekmiş diye...
Şurda ıkı cümle ile bu mübarek günlerde ne kalp kırın nede birbirinize ağır konuşun lütfen...sosyal mesaj vermek gıbı bı çabamda yok,evşmde sütlü sütlü oturuyorum ama maşallah genç aslan gibi adamlarsınız..dışardan kötü görünüyo kardeşler abiler arkadaşlar...
Sağ görüşlü, milliyetçi bir aileden geliyorum, o yüzden diğer taraflara çekilmesin.
Mhp öyle olmaz, böyle olmaz, şöyle olmaz diyen bir arkadaşlara sözüm. Mhp bi dernek, stk yada sendika değil. Mhp bir siyasi partidir. İşi siyaset yapmaktır. Her ne kadar bahceli temiz ve ülkücü bir adam olssada, artık dinazorlaşmıştır. Partisini koşturacak ileri götürecek bi vizyona sahip değildir. Örneği kimse yanlış anlaması; mhp nin başına demirtaşı koy %20 fazla oy alır mhp. Hdp nin politika yapma kapasitesini al koy mhp ye tek başına iktidar olur. Mhp kenddi ayağına sıkıyor hergün. Mhp nin sadık oyu ve tabanı var. Bunları kaybetme korkusu yaşıyor deniyor bu büyük bir yalan. Aslı şu; biz hdp ile koalisyon yaparsak tabanla ters düşeriz, taban bizi koltukta oturtmaz.
Politik oyunlar, poitik çıkarlar nasıl olur biliyormusunuz. Uzlaşmacı tavırla olur. Uzlaşmak zorunda değilsin, ama uzlaşmak istermiş gibi görünmek zorundasın. Uzlaşma görüşmesi yaparsın. Konular görüşülür. Beğendiğine ok dersin. Beğenmediğini tabana sorarsın. Taban hayır derse uzlaşmazsın. Tabanında sana güvenir. Diğer seçmende sana güvenir. Şuan MHP tam bi beceriksiz halde benim gözümde.
Birde bi arkadaş. Bakın en çok mhp konuşuluyor diyor. Haklı çünkü mızmız bebek gibi saçmalıyor. İnsanlarda buna gülüyor.
Chp+mhp koalisyonu 6 ay düzgün çalışsın. Bi daha ki seçimlerde akp 30 un altına düşer. Tüm yolsuzlukları fazlasıyla göz önüne sunsunlar hele bi. Akp % 5 hdp oy giderse %20 mhp ye gider.
Şuanda mhp nin burun kıvırması olmasa akp yi türk siyasi tarihine gömülmüş olurdu!!!!
Bu gün bu mhp yi görünce zaten mhp yi iktidarda görmek istemiyorum. Hiç bi iş beceremez. Chp+hdp+ akp iktidari daha verimli olur.
Bu arada çoğu kişi far etmesede bu seçimlerin kazanan partisi hdp, kazanan siyasetçisi kılıçdaroğlu. Kendi partisinde oy kaybı olsada hdp ye destek yoluyla, yıkılmaz akp iktidarını yıkmıştır. Bence chp iktidar olamayacak olsada kılıçdaroğlu iyibir yönetici olacak bu hükümet görüşmmelerinde.
Birde etrafınıza bakın; herkez chp mhp hdp koalisyonu bekliyor. Akp X parti koalisyonu beklemiyor. Ve yeni seçimlerde bu akp nin işine yarayacak
Mhp ve Akp koalisyon kurduklarında aynı bataklıga beraber girmiş olucaklar. Bu seçimlerde Akp hükümetini uzaklaştırmaktı amaç. Ama yapılmıycak anlaşılan. Bir devrim kapanışını izliycez. rte kesinlikle ortadan kaybolmaz. Çözüm süreci asla bitmez. Rte ortadoğu eş başkanı olmak için uğraşıyo o süreci katiyen bitirmek istemez ismi değişir sürec aynen işler. Mhp ile beraber yürütürler.
Mhp ve chp asgari ücret konusunda 1400 1500 gibi rakamlar konuştular.ikisi koalisyon kursun bu dediklerini yapsınlar 100 oy bizim şirketten çıkar.insanlar geçinemiyor istediklerini yiyemiyor et 40 lira olmuş yaşamak istiyor insanlar din dil ırk karın doyurmuyor
MHP akp ile koalisyon kursa aha satdı vatanı diyeceksiniz ki diyolar CHP ile girse gene aha koltuk uğruna satdı diyeceksiniz
MHP açık açık teröristle masaya oturmam hırsızlarında hırsızlıklarını gün yüzüne çıkarmak şartıyla onay veririm dihor anlamak istemediğiniz nedir acaba?
Asgari ücreti devletmi verecek nası olcak.
Mesela özel müessese 900tl verdiği maaşı 1500 e çıkardı 10 tane adam çalıştırıyor.
6000tl fark oluştu ee napcak?
Oda sattığı her mala zam yapacak , herşey otomatik pahalı olacak . Yine değişen birşey olmayacakli.
Öncelikle 7 göbek sağ görüşlü olsanızda , yazdıklarınızdan dolayı mhp ile ilgili bilginizin az olduğunu düşünüyorum. Mhp bahsettiğiniz gibi sadece bir siyasi parti değildir.Ana hatlarıyla bir kültürdür. Gençlik kolları yoktur. Gençlik kolları vasifesini Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üstlenmiştir.Burda yetişen bireylere siyaset öğretilmez,siyasi yaşamları olmaz , milletvekili listelerinde isimlerini bulamazsınız. Müfredat vardır bir okul gibi sistematik dersler verilir.Kaldı ki Mhp siyasetide güzel bir şekilde yapıyor. Yaptığı siyaset oynaklık değildir buda devrimizde prim yapmaz , bu konuda haklısınız.Devlet bahçeli partiyi ileri taşıyamaz diyip Demirtaş örneği vermişsiniz. Devlet bahçelinin o koltukta oturması bu ülke için gereklidir. Eğer iç savaş gibi bişey çıkmasını istiyorsanız bilemem. Ocakları ve partinin tabanını dizginleyebilecek yegane kimsedir.Son cümlenizde de taban bizi koltukta tutmaz diyerek koalisyona yanaşmıyor diyorsunuz. Bu biraz garip olmuş. Chp nin başbakanlık teklifini kabul etmeyen birinden bahsediyorsunuz dikkatinizi çekerim.
Mhp şu anda gayet politik davranıyor. Oyun moyun yapmıyor dosdoğru ne istiyorsa , tabanı mhp ye ne için oy verdiyse onları söylüyor. Taban hdp ile uzlaşmak istemiyor. Daha aylar önce Ege üniversitesinde gencecik bir kardeşimizi öldürdüler.Geçen seçimlerde mhp seçim bürosunda işi fotoğraf çekmek olan cengiz abiyi öldürdüler.Taban bu katillere sahip çıkan bir partiyle birlikte olmak istemiyor bu kadar basit. Sağ görüşlü bir aileden geliyorsanız , tabanın aynı şekilde neden chpyi de istemediğini biliyorsunuzdur.
O arkadaş benim. Mhp çıktı , ne istiyorsa söyledi. Mızmızlanan chp ve hdp ye oy veren insanlar , saçma sapan ağlıyorlar. Bu ülkenin kurtuluşunun mhp olduğuna inanıyorsan ve fikirleri seninle uyuşuyorsa oy verirsin. Hem oy verme hem otur birde şunu yapsın bunu yapmasın benim istediğim gibi davransın de. Etrafında 15 - 20 mhp li olan kişi bütün tabanı tanımış oluyor. Kusura bakmayın abiler o iş öyle olmuyor. Bu adamlarda mahalle muhtarı değil kafasına göre politika yapsınlar. Sanki seçim vaadlerinde hdp ile koalisyon kurarız , akpyi devirmek için bize mermi sıkanlarla bile beraber politika yaparız dediler. Oy verenlerde buna inandı oy verdi. Kimin hangi durumda ne yapacağını herkes biliyordu zaten. Neden çok sürpriz bir olay gibi tepki gösterildi. Chp her seçimde böyle kıvraklıklar yapardı zaten. Mhp den neden böyle birşey beklenildi onu anlamadım.
Mhp şu anda çok akıllı hareket ediyor. Koltuk uğruna kendini bitirme tehlikesine girmek istemiyor. Bu seçimde iktidar olan geçmiş dönemden oluşan ekonomik krizin altında ezilecek.
https://www.youtube.com/watch?v=vRae1BI-N-4
Şu anda ekonomide sıcak para akışını , akp nin bireysel dış ilişkilerle sağladığını ekonomiyle haşır neşir olan büyüklerimiz biliyorlardır. Akp nin olmadığı bir iktidarın 9.cumhurbaşkanı gibi konuşmalar yapacağını kestirmek güç değil. Siz ne düşünürseniz düşünün taban şikayet etmiyor bu siyasetten. Chp ve Hdp ile koalisyon kurulacağına , hırsızlıkların üstüne gidilerek akp ile kurulmasına daha sıcak bakılıyor.
daha önce burda mhp'li bir arkadaşla devlet bahçeli üzerinden tartışmıştık. koltuk sevdası olduğu söylemiştim. hala da öyle düşünüyorum yalandan gelen başbakanlık teklifini reddetmesi bu konudaki görüşümü değiştirmedi. ancak şu anda herhalde en iyi siyaseti en iyi pozisyon almayı mhp yapıyor.
https://eksisozluk.com/entry/52219186
https://eksisozluk.com/entry/52256767
https://eksisozluk.com/entry/50785173
bu yazıları bir derinlemsine uzun uzun okuyun. adam harika tarafsız gözle bir çıkarımda bulunmuş. ben bir çok yazısını okudum olayları süper yorumluyor. banu avar'ın sözlükçü hali gibi. politika kitapları okuyanlar yazısında geçen isimlere zaten aşinadır.
işin kötü yanı algı operasyonuna koskoca bir milletin çok çabuk kanması.