Kölelik sistemine geri dönelim. Valla bak. Maliyetler azalir gayet.
Printable View
Bu seçim sonuçları ilk açıklandığında MHP için zor bir sürecin başladığı ortadaydı zaten.
Tabiri caizse 2 tarafı b...ok lu değnek.
Şu anda çok güzel bir algı operasyonu yürütülüyor.Bunu iktidar ve muhalefet yapıyor.mhp süreci çok iyi yürütmeli, yoksa en zararlı o çıkar.
3 lü koalisyona girmesi yada chp ile hdp nin dışarıdan desteklediği hükümet kurması nasıl beklenir. Terör örgütü diyeceksin, bebek katili sözcüsü diyeceksin birlikte olacaksın.3 günde iktidar için bu kadar dönekliği kabul eden varsa midesi çok geniş olmalı.
Akp ile yaparsa şartları ortada, bunlardan taviz verirse zararı kendisi görür, seçmen ben sana niye oy vereyim gider akp ye veririm der ve yapar.
Algı operasyonu yürütülüp mhp. itibarsızlanmaya çalışılıyor.süreç mhp için müthiş zor.akp oradan gelecek oylarla tek başına iktidarın peşinde, hdp. ise mhp nin olmadığı meclisinn.
Çözüm nedir demiş yukarıda biri,
Çözüm üretmek
Okumak çalışmaktır,bilgi sahibi olucaksın, okuyacaksın arge yapıcaksın, doğal kaynaklara sahip değilsin, bunların hiçbirini yapmıyorsan çalışacaksın.
Biz ne yapıyoruz hiçbirini. Sonra x gelsin y neden olmadı düzeltemedi birşeyleri, hep aynı şeyler dönüyor tarih tekerrür ediyor gibi konuşur dururuz...
Devlet şatafatdan vazgeçerse o aradaki zamdan dolayı oluşacak farkı çok rahat karşılar.
Devlet o kadar gereksiz para harcaması yapıyor ki yoksul halk daha da yoksul olma yolunda ilerliyor.
Devlet hala İstanbul'a yatırım yapıyor.İstanbul bitmiş okeye dönüyor.Yaşanmayacak hale gelmiş.
Tüm yatırımlarını anadoluya yapması gerekiyor.Ama yandaşlarına daha çok rant sağlamak için İstanbulu tercih ediyor.
Suriyelileri alıyor kaç milyar dolar yardım ediliyor.Ama bu ülkenin gerçek sahibine 400 500 tl zam çok görülüyor.
YAZIKLAR OLSUN...
2002 de türkiye zenginlerinin %1 i ülkenin %39 una sahipti.şimdi ise %54 ü ne sahipler.halk fakirleşiyor.
kimse kendini özgür zanneden insandan daha iyi köle olamaz.
1-D.B. karakter olarak düzgün bir insan fakat siyaset yapamıyor.İyi bir konuşmacı değil ne yapmak istediğini tam olarak anlatamıyor, farklı düşüncedeki insanları etkileyemiyor .Dolayısıyla kendi kemik tabanı hariç diğer partiye oy veren vatandaştan oy alamıyor.Ben milliyetçi biri olarak D.B. yi dinlemiyorum fakat R.T.E konuşurken merak edip dinliyorum ...yada .S.D konuşurken sinirlerim bozulana kadar dinliyorum ama en çok D.B. yi dinlemem gerekirken hiç dinletemiyo kendini
2-Son seçimlerde ,geçen seçimlere göre daha yüksek oy almasının sebebi akp içinden yada dışından ilk olarak çözüm süreci vs. gibi şeylere tepki göstermek isteyen kişilerin vermiş olduğu oylardır.Bu seçimlerde de mhp nin emanet oyları vardır.
3-D.B. ' nin en büyük hatalarından birisi hep ben hep ben demesi .Partiye oy getirecek diğer kişilerinin önünü daha popüler olacağı, yada kendi yerine geleceği düşüncesiyle kesip partiden ihraç ediyor yada önünü kesiyor .Son örnek S.Ogan ...
4-İnsanların dizginlenmeye değil de manevi olarak ateşlenmeye ihitiyacı var bence ...
5-Akp nin uzun yıllar iktidar olduğu ve milli olarak bana göre bi çok değeri çiğnediği dönemde mhp ' nin başında daha etkili bi isim olsaydı emin ol oyları şu an çok çok yukardaydı .Muhtemelen chp ilede direk koalisyon yapıp işleri yoluna koyabilirdi.
6-Valla tabanı bilmem de bana göre Mhp kendini bu yukarda yazdıklarımdan dolayı yavaş yavaş bitiriyor ..
Toplumun en büyük hatası başka partiye oy verip , kritik konularda mhp nası olsa orda demesi.Müdahale beklemesi...
Ama oy vermeyipte bişeyler beklemekte büyük yalnışımız.Son seçimde İstanbulda Mhp ' nin aldığı oy oranını görünce gözlerim doldu ...
DB nin bu ülkeyi tek parti iktidarında, ülkeyi ileriye götüreceğine inanan kaç kişi var bu forumda yada toplumda.
Tabanı dizginleyebilen demişsiniz, bu bir ayıp TR nin %15 i oy alan parti tek kişiye bağlı, yarın ölse ne olacak bu parti.
Partiyi dizginleyecek adama değil. Kendisi ve görüşü için arkasından binlerce insanı gönüllü çalıştırabilecek biri olmalı (Türbanlı bacım lafına karşılık, DB nin VATANSEVER KARDESİM diye seslendiğini duydunuz mu ?)
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı neden bu kadar ders-eğitim verirken 10 tane 100 tane politika-kamu yönetimi konusunda profesyonel kadrolar yetiştirmiyor, seçmene güven vermiyor.
MHP ne yaparsa yapsın, AKP dağılmadıkça oyunu arttıramaz. Biri kürt milliyetçiliği yapan, diğeri liberal görüşe sahip 2 parti var. Seçmen açısından en büyük potansiyel akp de seçmenlerinde.
Bende hdp-pkk yı bu ülkede-mecliste istemiyorum. Ama bu ülke seçmeni Türk Milliyetçiliği kadar Kürt Milliyetçiliğini uygun gördü.
Neden akp ye 17-25 aralık, 4 bakan, açılım diyeceğine. hdp ye pkk dan ayrılda gel demiyor. hdp bu saatten sonra zorlasa %1 daha oy arttır en fazla. Ama akp den %15 oy gelir mhp ye.
Mhp akp ile koalisyon yaptığı an meydanlarda bir tomar ettiği lafı yemiş olucak.
Chp gel temizleyelim dedi mhp ye.
Devlet bahçeli mhpnin başına beladan baska birsey getirmedi
Rahmetli muhsin mh başında olsaydı şimdi bunlari konuşuyor olmayacaktik.
Mhp baraj partisinden öte geçmek istiyorsa su bahceliden kurtulmali.
Chp yapacağı bir sey kalmadi.
Mhp akp ekonomide olumlu etki tabi kide yaratır.
Ama hicbirsey eskisi gibi olmayacak akp adına.
Ben bu bahçeli kadar siyaset bilmeyen bir siyasetçi daha görmedim, bugüne kadar ne doğru düzgün bir muhalefet yapmıştır ne de şimdi doğru düzgün bir siyaset üretebilmektedir, bir tek akp sıkıştığı zaman o na koltuk deyneği olmuştur o kadar, akp nin bu kadar palazlanmasının sebebi de bana göre bahçelidir, akp seçmeninin yaklaşık %15 %20 si eski mhp seçmenidir, bahçeli bu kısır politikalara devam ederse bu oran giderek daha çoğalacak gibi görünüyor
techturkey siyaset akademisi :)
bağzı arkadaşların
sağ sol kavramının çıkış noktasını
bu ülkede sermayenin komünizmle mücadele adıyla insanları birbirine nasıl kırdırdığını araştırmasını isterim ;)
yahu hastayım şu akpnin tabanı mhp den geliyor lafına :D
benmi bilmiyorum bu mhp nin Türkiyede %30 taraftarı seçmeni olduğunu bir tek?
mhp ni tabanı tabanı dediğiniz şey %12 yi geçmez, +3lük kısım oraya buraya oynar durur.yaptığı meyfan konuşmalarında kaparsa kapıyor işte 3-5 bişeyler.
bu arada bizim ekonomik kriz konusu çip oldu gitti.
işer çok kötü,
dehşet şekilde batağa giden firma var izmirde,
piyasadan kapatıyoruz malımızı 3-5 aşağı size-sana verelim teklifleri, spot mal teklifleri geliyor. bu hayra alamet değildir.
küçük esnaf bitti zaten, kapaıyorlar tek tek
Benim merak ettiğim bir konu da turizm sektörü. Benim bildiğim en büyük müşterimiz Rusya, o da krize girdi, Turizm sektöründen haberler nasıl?
Bir de çok gıcık olduğum bir konu var, turizm sektörü yabancılar için on takla atıyorsa, odalar boş olsa bile yerlilere hiç indirim yapılmaması, istenmiyor, ihtiyacımız yok gözüyle bakılıyor gibi. Bilmiyorum benimle aynı görüşü paylaşan var mı? Yukarıdaki konudan biraz yön değişti ama kusura bakmayın.
Benim gibi düşünenler de varmış. Ülkemizin insanı içeride her türlü ikinci sınıf muamele görüyor. Misafirperver milletiz ama biraz da kendimize bakalım :)
Bu sene dışarıdan rekor turist gelmeyeceği bence çok açık. İşid hergün holywood filmi gibi video yayınlıyor, dışarıda Türkiye'de de savaş var zannediyor. Yerli turisti çekmek için zerre kadar faaliyet yok. Sonra kriz olunca ben de hiç üzülmüyorum.
Simdi birşey dikkatimi çekti yanlış mi gördüm sorayim dedim şuanda Dolar 2.68 mi ?? Bildiğin devalüasyon olmuş ya laaa bildiğin kriiizzzzz
Bodrum'u geç bence, İstanbul'a bak :)
Daha geçen gün yediğim böreği hala sindiremedim :)))
Miami de var mı böylesi ?
http://i.imgur.com/aWl4hSN.jpg
Bir menüdeki satır "eşliğinde, ile, yatağında" vb şeylerle bitiyorsa fiyatı mutlaka ve mutlaka kalındır :)
Oha dolma 110tl mi
İsimler okadar uzun ki,aga ne yedim ben boyle dedirtir
Kişi X : otlu börek yedim 270 lira verdim.
Kişi Y : gelincik otlu börek yedim, taze fesleğen domates sos ve kişnişli süzme yoğurt eşliğinde ve sadece 270 lira verdim.
X kişisine mal mısın diye sorarlar
Y kişisi gurme olur, yemekten anlayan elit kişi olur
Bodrum son senelerde gerçekten gereksiz pahalı olmaya başladı parasından ziyade insan artık bi yerde kazıklanmaktan bıkıyor , bölgede rağbet vardır anlarım hani üstüne 3 5 koyarsın da adam gibi bi beachde 2 3 kişi 400 500 liradan aşağı kalkılmıyor(alkollü düşünürsek) . Belki yabancı turist için euro bazında değerlendirince normal gelebilir ama param olduğu halde sırf birileri görecek diye ben 20 liraya kola içmem :D
o fiyatlar nedir öyle ya :D
kol böreği, kola iyice yedirilerek sürülmüş vazelin eşliğinde.. yazsalarmış daha yerinde olurmuş.
Ekleme yapamadım, misafirlerin büyük bölümü rus ve kazak.
Konu böyle hort yapılmış gibi olacak ama bi ülkede kriz olması için kriz mi olması gerekir yoksa dünya kadar borç olupta krize girmiş olunmaz mı ?
Zaten şuanda bir krizin içinde değil miyiz ?
Bir ülkenin merkez bankasındaki dolar rezervine göre , 4 kat civarı borcu olması kabuledilebilir artık..
ABD'nin 17 trilyon dolar borcu var. Trump dedi bu borcu Körfez ülkelerine ödetecegim dedi utanmadan.
Birleşik krallıgın borcu 1.5 trilyon dolar civarında. Artık sistem böyle işliyor. herkes birbirine borclu :)
Herkes birbirinin parasını çalıştırıyor, Dünya Tefeci sistemine döndü :)
Merkez bankası net rezervi 26-27 Milyar Usd.. 4 ile değil 20 ile çarpsak kurtarmıyor sizin hesaba göre.. Abd'nin çok fazla borcu var , şayet dolar birgün tedavülden kalkar ve tüm dünya ülkeleri isyan ederse Abd batar ki birgün mutlaka İlahi Adalet tecelli edecektir.. Ancak şunu da unutmamak lazım Abd üreten bir ülke ve borcun yapısı da çok önemli, borcu alıp arge yapıp fabrika kuruluyorsa dert değil ancak borçla ağustos böceği gibi yaşıyorsanız geçmiş olsun..
Adamlar üretiyor kıçı kurtarabilirler de bizim şansımız yok