Çevremde şunu gözlemliyorum, eğitim seviyesi düştükçe an itibariyle ülkede istikrar olduğunu düşünen birey sayısı artıyor.
Biraz aklı başında olup, ekonomik parametrelerden haberi olanlar ise durumu görebiliyorlar.
Bu gözlemimi geçen gün yapılan bir araştırma da doğrular nitelikteydi.
Ben bu durumu şu sebeplere bağlıyorum;
Adam zaten cahil ve "çalıyor ama müslüman çalıyor" yada "diğerleri hep çaldı biraz da bunlar çalsın" mantığını aşamamış şeklinde düşünüyor. Bkz: Hüloğğğ
Reis'i 1150 odalı sarayda oturup altın varaklı bardaklardan su içerken kendisine reva görülen makarnaya razı oluyor, yani azıcık aşım kaygısız başım diyerek hayatını devam ettiriyor ve en kötüsü gelir dağılımındaki adaletsizliği sorgulayacak zihinsel yapıya sahip değil.
Bazıları sürekli yandaş gazete okumaktan "kaldırım, tuvalet" gibi açılışları fabrika açılışı sanıp "uu helal olsun" tayyibin g.tnün kılıyım modunda yaşıyor.
Bazılarının çevresinde eşi dostu kendisi iyi kazanıyor ve "tuzu kuru" diyebileceğimiz kadrodan.
Bazılarını söylemeye gerek yok ağzından çıkanı ayet sanıyor vs vs. Örnekleri gündemi az çok takip eden arkadaşlar çoğaltabilir.
Ama benim anlamadığım 1000 lira maaş alıp ta kira ödeyip ev geçindirmeye çalışan (ki nasıl başarıyorlar bilmiyorum) insanlar nasıl sessiz kalıyorlar.
Dolar almış başını gitmiş, cari açık sürekli büyüyor, ülke sıcak para ayakta duruyor.
Uluslararası tüm göstergelerde ülke olarak koşar adım seviye kaybederken hala neyin istikrarından bahsediyorlar merak içindeyim.
Elindeki tüm imkanlara rağmen ülkeyi içinde bulunduğumuz duruma sokan bir parti % 40 oy alıyorsa kendi adıma susmam lazım diye düşünüyorum.
Zira "halklar hak ettikleri şekilde yönetilir" miş gerçekten.