User Tag List

Sayfa 47/58 İlkİlk ... 37454647484957 ... SonSon
1093 sonuçtan 875 ile 893 arası

Konu: Ekonomik kriz

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çevremde şunu gözlemliyorum, eğitim seviyesi düştükçe an itibariyle ülkede istikrar olduğunu düşünen birey sayısı artıyor.

Biraz aklı başında olup, ekonomik parametrelerden haberi olanlar ise durumu görebiliyorlar.

Bu gözlemimi geçen gün yapılan bir araştırma da doğrular nitelikteydi.

Ben bu durumu şu sebeplere bağlıyorum;

Adam zaten cahil ve "çalıyor ama müslüman çalıyor" yada "diğerleri hep çaldı biraz da bunlar çalsın" mantığını aşamamış şeklinde düşünüyor. Bkz: Hüloğğğ

Reis'i 1150 odalı sarayda oturup altın varaklı bardaklardan su içerken kendisine reva görülen makarnaya razı oluyor, yani azıcık aşım kaygısız başım diyerek hayatını devam ettiriyor ve en kötüsü gelir dağılımındaki adaletsizliği sorgulayacak zihinsel yapıya sahip değil.

Bazıları sürekli yandaş gazete okumaktan "kaldırım, tuvalet" gibi açılışları fabrika açılışı sanıp "uu helal olsun" tayyibin g.tnün kılıyım modunda yaşıyor.

Bazılarının çevresinde eşi dostu kendisi iyi kazanıyor ve "tuzu kuru" diyebileceğimiz kadrodan.

Bazılarını söylemeye gerek yok ağzından çıkanı ayet sanıyor vs vs. Örnekleri gündemi az çok takip eden arkadaşlar çoğaltabilir.

Ama benim anlamadığım 1000 lira maaş alıp ta kira ödeyip ev geçindirmeye çalışan (ki nasıl başarıyorlar bilmiyorum) insanlar nasıl sessiz kalıyorlar.

Dolar almış başını gitmiş, cari açık sürekli büyüyor, ülke sıcak para ayakta duruyor.

Uluslararası tüm göstergelerde ülke olarak koşar adım seviye kaybederken hala neyin istikrarından bahsediyorlar merak içindeyim.

Elindeki tüm imkanlara rağmen ülkeyi içinde bulunduğumuz duruma sokan bir parti % 40 oy alıyorsa kendi adıma susmam lazım diye düşünüyorum.

Zira "halklar hak ettikleri şekilde yönetilir" miş gerçekten.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarıda bahsettiğim eğitim seviyesine göre ot dağılımı anket sonuçları aşağıdaki linkte.

Se

Not: Adminlere sesleniyorum edit geri gelsin.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    işin komik yanı doları 1.30 dan alıp 2.70 e getirenler. seçimden sonra dolar bir ara 2.90 lara fırlayınca gördünüzmü istikrar gitti ekonomik kriz olucak diye feryatlar ettiler.. Matematik hesabı olan 1.30 dan 2.70 aradaki farkı alsın birde 2.70 den 2.90 a aradaki farkı alsın..

2.70 e düşünce dolar şimdi onlardanda ses seda yok. dolar 3 tl olsada aradaki 1.40 tl lik farkı gene kapatmaz rahat olun.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yukarıda bahsettiğim eğitim seviyesine göre ot dağılımı anket sonuçları aşağıdaki linkte.

Se

Ak parti 2007 den sonra yaptığı her politikasıyla bir adım geri gitti özellikle genç seçmenlerde anne baba ak partiye veriyor genç mhp yada chp ye veriyor çünkü ak partiye o yada bu nedenle tepkili.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ak parti 2007 den sonra yaptığı her politikasıyla bir adım geri gitti özellikle genç seçmenlerde anne baba ak partiye veriyor genç mhp yada chp ye veriyor çünkü ak partiye o yada bu nedenle tepkili.
    Şuna üzülüyorum, bu ülke koalisyon hükümetlerinde partilerin sidik yarıştırmasından dolayı hep kan kaybetti.

Elinde 3 dönem tek başına iktidar olma fırsatı geçen bir parti varken bunu hunharca harcaması akıl alır gibi değil.

Ben önceki mesajlarımda da yazdım, koalisyon olsun ( hdp içime sinmese de) ve önce yüce divan yolu açılsın, sonra torba yasalar ile geçen saçma sapan kanunlar değişsin.

Sonra iktidara geldiklerinde ilk kaldırdıkları "nereden buldun yasası" geri gelsin. Reis-i cumhur'un yetkileri kısıtlansın.

Yargı üzerindeki siyasi baskılar sona ersin, sonra varsın erken seçim olsun. Eminim ki çok su götürür bu yazdıklarım yapılsa.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Se

Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o listede hdp yi çok cici göstermiş hee
    ulen doğuda aldığı oy ortada, o oran nerdeymiş arkadaş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    https://eksisozluk.com/entry/52219186
    akp chp koalisyonu yolda gozukuyor. Bakin yapilan arastirma bunu dogruluyor
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kılıçdar oğlu geçen gün sağlam gider yaptı bence zor biraz eğer öyle bir şeyde olursa chp kendi ayağına sıkmış olur oyları düşer
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

_FrKn_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazıyı okurken tekrar anladım ki, iki ucu b.klu değnek deyimini bizim memleketi en kısa şekilde anlatmak için türetmişler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bu tvlerde siyasetcilerin yaptigi atarlara giderlere cok guluyorum , herkes mecliste orada burada birileri gorsun diye zit fikirler sunuyor kavga dovus , ondan sonra bir bakiyorsun akp , chp vekillerinin Irakta ortak insaat sirketleri var sonra bakiyosun mhplilerin akplilerle ithalat ihracat firmasi var ne kadar ilginc

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bu tvlerde siyasetcilerin yaptigi atarlara giderlere cok guluyorum , herkes mecliste orada burada birileri gorsun diye zit fikirler sunuyor kavga dovus , ondan sonra bir bakiyorsun akp , chp vekillerinin Irakta ortak insaat sirketleri var sonra bakiyosun mhplilerin akplilerle ithalat ihracat firmasi var ne kadar ilginc
    Davos'ta one minute diye bağırıp , sonrasında israille ticari ve askeri ilişkileri askıya alıyoruz diyen . Armatörlere israille iş yapmayacaksınız diye baskı kurup aba altından sopa gösteren bir başbakan vardı. Birde bu başbakanın evladı vardı. Devlet eliyle iş almaya korkutulan armatörlerden boşalan piyasaya 95 metrelik bir gemicikle çıkıp israil limanlarından milyon dolarlar kazanan evlat. 12 yıldır ülke siyasetinin bir numaralı adamı , devletin baş düşmanı diye gösterdiği ülkeyle yakın ticari ilişkilere giriyorsa , farklı parti milletvekillerinin iş ortaklıklarını yadırgamamak lazım. Nede olsa balık baştan kokar
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar ne zaman 3 lira olur dolar alcamda
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kim veya kimler gelirse gelsin. hepsi yapacak. yapmayanı öperler.

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dolar ne zaman 3 lira olur dolar alcamda
    Eylül gıbı 2.90,bekle biraz 2.6xx den alım yap abi

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3.50 olcak diyolardı noldu 3e karar mı kılındı.
    3.50 ne zaman olacak eger 3.50 olacaksa satayım arabayı gömeyim dolara

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İstikrar dediğiniz nedir?

Paramızın değersizleşmesi mi? Fahiş fiyatlar ile ve devlet garantisi ile (bakınız Osmanlı'nın son zamanları) sürekli aynı adamlara ve elin Çinli'sine iş yaptırmak mı? Hukuksuz işler ile 3.köprü ve 3.havalimanı yapmak mı? Orduyu itibarsızlaştırmak mı? Herkese hakaret etmek mi? Heryeri imam hatip yapmak mı? Her sene aynı yollara yeniden ve yeniden asfalt dökmek mi? Her sene kaldırım yenilemek mi? Erken Cumhuriyet dönemindeki fabrikaları, kurum ve kuruluşları satmak mı? Elin İsrail'lisine liman satmaya çalışıp yakalanınca yalanlamak mı? Her sene Mercedes'leri yenilemek mi? Benim vergimi har vurup harman savurmak mı? Tek atımlık yabancı tohum kullanmak mı? Sarımsağı Çin'den, mercimeği Kanada'dan mı getirmek mi? Daha tarlayı sürmeden, mahsülü almadan çiftiçiyi şımartıp fahiş paralar verip çiftçinin kahve köşelerinde oturması mı? Köylere yatırım yapılmayıp bütün milletinin 3 büyük şehire göç etmesi mi? Elini attığın herşeye ötv kitlenmesi mi? Komşular ile iyi geçinememek mi? Gemicikler almak mı? O gemiciklere vergisiz mazot vermek mi?...vs vs vs

Biri desin bana anlatsın bak şunları yaptılar ve çok iyi oldu; bir anlatın bende bilgileneyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fed faizleri yükseltmedi , koalisyon kurulmazsa yükselir. Haricinde dahada gevşeme olabilir.
    Dr.ECU

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _muhaRRem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fed faizleri yükseltmedi , koalisyon kurulmazsa yükselir. Haricinde dahada gevşeme olabilir.
    Evet muharrem fed faizleri yükseltmedi,zaten yükselticek diye bir beklentide yoktu,fed baskanı yellen,henüz faiz arttırımına ortam müsayit değil açıklamasını yaptı..şuan güçlü bir dolar istenmiyo amerıkada,ancak 2015 de faiz arttırımına artık kesin gözüyle bakıyoruz..keza 17 fed üyesinden sadece 2 tanesi 2016'da arttırım olsun yönünde beyan verdi..

Diğer 15 üye ise,kademeli artışın yapılması yönünde hemfikir..ki bunlar 2 kademeli arttırım ve 6 kademeli arttırım olarak kendı aralarında ikiye ayrılıyor..3 kişi 6 arttırım diğer 12 kişi ise 2 arttırım yapılması yönünde fikirleri..

Erken seçim şuan için cok önemli bi faktör ülkemiz için..bu yönde bir gelişme olursa doların fiyatı 2.84 şuan için öngörü..mevcut durumumuzda piyasalar şuan için erken secimi fiyatlandırmıyor..doların 2.70 olmasının sebebi budur..eğer erken seçimi fiyatlarsa malesef durum daha da vahim bir hal alıcak ve dediğim gibi ilk etapta 2.80 hemen görülecektir..

Eylül ayında ilk fed faiz arttırımının ilk kademesi olan artısın gelmesi yönü çok kuvvetli olup,bu ekim ayına da sarkabilir..lakin her halukarda bu faiz arttırımı olucak...işte ozaman 2.90 lı rakamlar bizi şaşırtmamalı..

Tek temennim en az zaiyat ile atlatılmasıdır..dediğim gibi..erken seçim haricinde dünya capında fed faiz arttırımında bir dolar yükselişi beklenmekte..

Böle ekonomist gibi yazınca bi *** sandım kendimi..iyimiş valla bi havaya girdim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)