User Tag List

Sayfa 51/58 İlkİlk ... 414950515253 ... SonSon
1093 sonuçtan 951 ile 969 arası

Konu: Ekonomik kriz

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Usd artık sürekli olarak yükselir, nedeni sadece fed değil yada tek parti hükümeti.. Çünki Amerika para bastığında, Türkiyeye giren aşırı sıcak para döneminde usd kuru 1.2 lere hatta daha altına gittiğinde insanımız malesef bunu zenginlik olarak algıladı. 1 liraya mal olan bir ürün dışarıdan yarı fiyatına girince ülkede üretim namına birşey kalmadı yani ülkenin temelleri bozuldu. Birde üstüne kredi faizleri dip yapınca herkes imkanının çok üzerinde borçlandı.Dikkat edilirse artık cari açık kronik hale geldi. 10 liralık ihracatınız var ve siz 15 lira ithalat yapıyorsanız o aradaki 5 lira sürekli olarak sizin borç hanenize yazılıyor. Yani kabaca 10 lira kazanıp 15 lira harcamakla eşdeğer.
    Bir diğer sorun artık insanımız sürekli döviz almaya başladı buda zaten yine kurları yükseltiyor, insanlarda bir şekilde paralarını korumak istiyor. Kısaca Türkiyenin temelleri bozulduğu için dövizin yükselişi kaçınılmaz. Usd şu anda dahi çok kıymetli değil bence, dolar endeksi 94-95 arası birşeydi en Son baktığımda, Tl neredeyse her para birimi karşısında değer kaybediyor, mesela pounda bakabilirsiniz. Tüm bunların üstüne amerika faiz artışı yaptığında usd kuru 2.9 - 3.0 TL olabilir, bir süre inip çıksada 3 TL geçilince artık ucu açık... Ekonomimiz de gün geçtikçe küçülüyor, mesela 1 milyon TL kredi limiti olan bir şirket usd bazında kur 2.2 iken 440.000 usd olan limiti güncel kur üzerinden yaklaşık 350.000 usd ye inmiş durumda. Devletin özel şirketleri ve vatandaşını aşırı borçlandırmasıda başka bir Problem. É satacak birşeyde kalmadı malesef, herşey yabancının elinde ondan sonrada kriz çıkmaz denilip duruluyor
    duruluyor. Ülkenin gelir kaynakları da tükendi malesef, mesela 6-6.5 milyar USD ye satılan Tüpraş şu anda 37 milyar USD ediyor... İşte bizim geçmiş refahımızın kaynağı ; TÜİK'in milli gelir hesaplama yöntemi değişikliği + Özelleştirme + fed faktörü ve sıcak para, insanların görmemişçesine aldığı Lüx otomobil, konut,cep tel,tatil bol bol ithalat... Malesef rüya bitti
    Her Geçen gün vadeler uzuyor,çekler ödenmiyor, yaprak kımıldamıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adaletsiz dünya Sabri 4.8 milyon TL yıllık Ücret al sana ekonomik kriz

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet beylerler almanya üretici fiyat enflasyonu analizcilerin beklediği rakam 0.2 büyüme...gelen rakam ise 0.0 yani büyüme falan yok..buda kura yansıdı haliyle euro suan dolar karşısında değer kaybetmekte..kalıcımı ?? Bence değil..yine çıkar kur..

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Banka çok saplamıyor ya çılgın farklar yok biliyorsun sürekli takip ediyorum senin kurla benim kurları

Yani anlık işlem yapabilmek için cepbank'a mecburum yada Döviz Bürosunun önünde çadırda yaşamak lazım

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Banka çok saplamıyor ya çılgın farklar yok biliyorsun sürekli takip ediyorum senin kurla benim kurları

Yani anlık işlem yapabilmek için cepbank'a mecburum yada Döviz Bürosunun önünde çadırda yaşamak lazım
    Abi bıgun senı lalelıye beklıyorum hem bı gostermıs olurum,hemde bı yimahh yeriz

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    hımm beni de davet etti ama yemek yeriz demedi
    dikkat et Xor, gizli bi ajandası olabilir seninle ilgili :P

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hahahaha abi çağırdığım insanların yemek yememe gibi bir lüxü yok,gelen illaki o masaya oturacak..kaçarı yok

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi bıgun senı lalelıye beklıyorum hem bı gostermıs olurum,hemde bı yimahh yeriz
    olm herkesin senin gibi laleli git gel lüksü yok mecbur banka spec

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bizde işlemleri laleliden yapıyoruz. Hanımın dükkan orda.

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5. elemanı aldım artık rahatım gelicem kardeşim

Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dinleme cihazıyla gidecem

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olm herkesin senin gibi laleli git gel lüksü yok mecbur banka spec
    Yahu kanka 20 dakıkanı almıycak..amma nazlandın
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizde işlemleri laleliden yapıyoruz. Hanımın dükkan orda.
    Aaaa yenge çnşn firma hangisi,sizde buyrun gelin
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5. elemanı aldım artık rahatım gelicem kardeşim

Gel abi gel piyasayı içinden gör

Dinleme cihazıyla gidecem

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu usd - euro eksenine kaymış ama güncellemek adına,

CHP nin Bahçeli'ye yaptığı "gel başbakan ol" koalisyon ortağı olalım çağrısına MHP den cevap geldi, yanıt "hayır" şaşırdım mı "hayır"

Bence Kılıçdaroğlu cidden büyüklük gösterip derdinin ülke çıkarları olduğunu göstermiştir bu yaklaşımıyla.

Hiçbir zaman karizmatik bir lider evet kabul ediyorum bir Erdoğan olamamış olsa da yakın siyasi tarihe damga vuracak bir teklif sunmuştur.

Mhp kendi adına "Çizgimiz belli" yaklaşımıyla reddetmiş olsa da bu teklifi 80 Milletvekili ile kurabileceği tek koalisyon Akp iledir.

Seçim öncesi meydanlarda ve seçim sonrası ilk açıklamalarda da Akp ile koalisyon kurmayacağız ifadeleri vardı. Okuduk hepsini.

Şimdi şunu anlamıyorum % 13 küsür oy almışsın 80 Mv çıkarmışsın, tarihinde iktidar olma hedefin hiç olmamış. Hep ana muhalefet olarak kalmak daha kolay gelmiş.

Önüne bu ülkenin geleceği için bir fırsat geliyor ve sen bunu çizgim var çizgim var diye reddediyorsun,

kalkıp şehite "kelle" diyen açılım açılım diye sokaklarda dolanıp oy toplayan, imralıyla ben görüşmedim,

devlet görüştü (zamanın başbakanı Tayyib'in beyanıdır) diyen,

seçim arefesinde "abi geçeriz karşı topraklara 2 havan attırır ortalığı karıştırır milliyetçi oyları toplarız"

mantığıyla hareket eden mensupları olan parti ile koalisyona yeşil ışık yakacaksın.

Şahsi görüşüm mhp nin körü körüne ırkçılıkla milliyetçilik çizgisi arasındaki seçmeni haricinde bu duruş mhp ye zarar verecek.

17/25 dosyaları mhp-akp koalisyonunda hasır altı edilecek, siyasallaşan kurumlar aynı şekilde hayatlarına devam edecek.

Bir ben mi bu kadar karamsar düşünüyorum acaba ?

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MHP kendini literatürden silecek bencede böyle olmalı.

HDP bile daha uğraşan bir parti. MHP hiç bir şey yapmıyor şuana kadarda yapmadı. Ona hayır buna hayır şuna hayır. O zaman yanlış anlamayın ama git kumda oyna. Siyasetle ne işleri var hala çözemedim.

AKP ile koalisyon kurmam, chp ile kurmam hdp ile kurmam. Ya sen kimsin ben bunu anlamıyorum. Bu kadar millet bu partiye hiç bir *** yapmasın öylece kalsın diye mi oy verdi.

MHP bence AKP den de daha zararlı bir parti. İnşallah kendi kendini bitircek. MHP ye oy verenler keşke AKP ye verseydide AKP yine iktidar olsaydı şuandaki durumdan daha iyi olurdu. Eminim buna.

MHP nin şuanda gözümde HDP kadar değeri yok. Herkes bir şekilde bişeyler yapmaya calışıyor ama MHP hiç birşey yapmamak için elinden geleni yapiyor.

Değişik değişik artistlenmeler falan. 2002 deki gibi olacak bundan sonra. Silinip gidecek.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @tolga_kaan cok guzel yazmissin. Kilicdaroglu yapilabilecek en cikaroz teklifi yapmis adama basbakanlik bile teklif etti yok cik. Resmen mecliste 80 kisilik bosluk olusturuyor beyinsizler ordusu. Dahada milletten oy falan alamazlar sanirim. Zaten iktidar olma sansin yok, ee koalisyonda olusturmicaksan amacin nedir? Niye secime katilirsin isim yapmak icin mi? Nasil bir kafa yasiyor cok merak ediyorum.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maalesef MHP nin oyları akp ye kayacak istedikleride buydu istifa et yada öl bahçeli yeter artık senin yüzünden kaç dönem boş oy attım bu dönem attım bir şey değişir diye yine yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ak parti chp koalisyonu kaçınılmazdır..

mhp hdp ile koalisyona girerse bütün tabanını kaybeder.

ak parti mhp ile koalisyon yaparsa , çözüm süreci devam etmez ve mhp nin ırkçlı söylemlerinden dolayı terörist eylemler artar.

ülkemiz için en hayırlısı en temizi akp ve chp koalisyonudur.

akp ve chp koalisyon yaparsa çözüm süreci devam eder , ülke vatandaşları barışır , sabaha eylemlerle uyanmayız , ekonomik istikrar edevam eder.

chp ile koalisyon kurunca akp belediyelerinde işler dahada hızlı çıkar , artık kafasına göre iş yapamazlar , daha adil bir ülke olur.

Herkese eşit davranılacağı bir ülke istiyorum ben , adalet birilerinin yanında olmamalı , bizim ülkemizdeki en büyük sorunda budur.

Belki çok zaman alır ama , türkiyede ne zaman herkese eşit şekilde davranılır ve herkese eşit adalet dağıtılırsa bu ülke gerçek refaha erer ve o zaman gerçekten büyümeye devam eder.
    Dr.ECU

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Verdim şukunu muharrem çok güzel yazmışsın.

Ben bu seçimden sonra bazı düşüncelerim değişti. En büyük kötüyü AKP olarak görüyordum ki yanılmışım. Asıl bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felaket MHP'ymiş ona karar verdim.

Ülkenin hiç bir tarafını ötekileştiremezsin. 80 milletvekilin var çözüm süreci denen saçmalık bitsin diyorsun. Ulan öküz 550 - 80 = 470. Türkiyenin %84 ü çözüm süreci olsun diyor sen bitsin diye diretiyorsun.

Nasıl bir kafadır bu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Verdim şukunu muharrem çok güzel yazmışsın.

Ben bu seçimden sonra bazı düşüncelerim değişti. En büyük kötüyü AKP olarak görüyordum ki yanılmışım. Asıl bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felaket MHP'ymiş ona karar verdim.

Ülkenin hiç bir tarafını ötekileştiremezsin. 80 milletvekilin var çözüm süreci denen saçmalık bitsin diyorsun. Ulan öküz 550 - 80 = 470. Türkiyenin %84 ü çözüm süreci olsun diyor sen bitsin diye diretiyorsun.

Nasıl bir kafadır bu.
    Bak aslında Ahmet DAVUTOĞLU geçmişi aydın bir insan ve hiç kimse davutoğlunun geçmişinde bir yolsuzluk vs var bak burda bunu yapmış diyemez , diyeceği birşeyde yoktur bence .

CHP seçmeni veya ak parti karışıtı herkes Ahmet DAVUTOĞLU' na sıcak bakabilir , ama bakamamasının tek sebebi RTE nın sürekli olarak gündemde başbakanın önüne geçmesi ve gerçekten davutoğlunun BAŞBAKAN olamayışı.

RTE geri çekilse uzakta kalsa , kavgacı uslubu bir kenara bıraksa.

AKparti eminimki daha ılımlı kucaklayıcı politikalarla huzuru sağlayacaktır.

Burada objektif olarak yorum yapılırsa DAVUTOĞLU' nu sevmeyen adam çok az olur.
    Dr.ECU

Ahmetfikri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yahu çok yüklenmeyin 30 yıldır kan terör üzerinden siyaset yaptıkları için stratejileri yoktu muhalefette kalmak iidi şimdi ikditar fırsatı geçince afalladılar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)