ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle 7 göbek sağ görüşlü olsanızda , yazdıklarınızdan dolayı mhp ile ilgili bilginizin az olduğunu düşünüyorum. Mhp bahsettiğiniz gibi sadece bir siyasi parti değildir.Ana hatlarıyla bir kültürdür. Gençlik kolları yoktur. Gençlik kolları vasifesini Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üstlenmiştir.Burda yetişen bireylere siyaset öğretilmez,siyasi yaşamları olmaz , milletvekili listelerinde isimlerini bulamazsınız. Müfredat vardır bir okul gibi sistematik dersler verilir.Kaldı ki Mhp siyasetide güzel bir şekilde yapıyor. Yaptığı siyaset oynaklık değildir buda devrimizde prim yapmaz , bu konuda haklısınız.Devlet bahçeli partiyi ileri taşıyamaz diyip Demirtaş örneği vermişsiniz. Devlet bahçelinin o koltukta oturması bu ülke için gereklidir. Eğer iç savaş gibi bişey çıkmasını istiyorsanız bilemem. Ocakları ve partinin tabanını dizginleyebilecek yegane kimsedir.Son cümlenizde de taban bizi koltukta tutmaz diyerek koalisyona yanaşmıyor diyorsunuz. Bu biraz garip olmuş. Chp nin başbakanlık teklifini kabul etmeyen birinden bahsediyorsunuz dikkatinizi çekerim.
Mhp şu anda gayet politik davranıyor. Oyun moyun yapmıyor dosdoğru ne istiyorsa , tabanı mhp ye ne için oy verdiyse onları söylüyor. Taban hdp ile uzlaşmak istemiyor. Daha aylar önce Ege üniversitesinde gencecik bir kardeşimizi öldürdüler.Geçen seçimlerde mhp seçim bürosunda işi fotoğraf çekmek olan cengiz abiyi öldürdüler.Taban bu katillere sahip çıkan bir partiyle birlikte olmak istemiyor bu kadar basit. Sağ görüşlü bir aileden geliyorsanız , tabanın aynı şekilde neden chpyi de istemediğini biliyorsunuzdur.
O arkadaş benim. Mhp çıktı , ne istiyorsa söyledi. Mızmızlanan chp ve hdp ye oy veren insanlar , saçma sapan ağlıyorlar. Bu ülkenin kurtuluşunun mhp olduğuna inanıyorsan ve fikirleri seninle uyuşuyorsa oy verirsin. Hem oy verme hem otur birde şunu yapsın bunu yapmasın benim istediğim gibi davransın de. Etrafında 15 - 20 mhp li olan kişi bütün tabanı tanımış oluyor. Kusura bakmayın abiler o iş öyle olmuyor. Bu adamlarda mahalle muhtarı değil kafasına göre politika yapsınlar. Sanki seçim vaadlerinde hdp ile koalisyon kurarız , akpyi devirmek için bize mermi sıkanlarla bile beraber politika yaparız dediler. Oy verenlerde buna inandı oy verdi. Kimin hangi durumda ne yapacağını herkes biliyordu zaten. Neden çok sürpriz bir olay gibi tepki gösterildi. Chp her seçimde böyle kıvraklıklar yapardı zaten. Mhp den neden böyle birşey beklenildi onu anlamadım.
Mhp şu anda çok akıllı hareket ediyor. Koltuk uğruna kendini bitirme tehlikesine girmek istemiyor. Bu seçimde iktidar olan geçmiş dönemden oluşan ekonomik krizin altında ezilecek.
Şu anda ekonomide sıcak para akışını , akp nin bireysel dış ilişkilerle sağladığını ekonomiyle haşır neşir olan büyüklerimiz biliyorlardır. Akp nin olmadığı bir iktidarın 9.cumhurbaşkanı gibi konuşmalar yapacağını kestirmek güç değil. Siz ne düşünürseniz düşünün taban şikayet etmiyor bu siyasetten. Chp ve Hdp ile koalisyon kurulacağına , hırsızlıkların üstüne gidilerek akp ile kurulmasına daha sıcak bakılıyor.