Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
İsimler okadar uzun ki,aga ne yedim ben boyle dedirtir
Kişi X : otlu börek yedim 270 lira verdim.
Kişi Y : gelincik otlu börek yedim, taze fesleğen domates sos ve kişnişli süzme yoğurt eşliğinde ve sadece 270 lira verdim.
X kişisine mal mısın diye sorarlar
Y kişisi gurme olur, yemekten anlayan elit kişi olur
Bodrum son senelerde gerçekten gereksiz pahalı olmaya başladı parasından ziyade insan artık bi yerde kazıklanmaktan bıkıyor , bölgede rağbet vardır anlarım hani üstüne 3 5 koyarsın da adam gibi bi beachde 2 3 kişi 400 500 liradan aşağı kalkılmıyor(alkollü düşünürsek) . Belki yabancı turist için euro bazında değerlendirince normal gelebilir ama param olduğu halde sırf birileri görecek diye ben 20 liraya kola içmem![]()
Ekleme yapamadım, misafirlerin büyük bölümü rus ve kazak.
Konu böyle hort yapılmış gibi olacak ama bi ülkede kriz olması için kriz mi olması gerekir yoksa dünya kadar borç olupta krize girmiş olunmaz mı ?
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
Bir ülkenin merkez bankasındaki dolar rezervine göre , 4 kat civarı borcu olması kabuledilebilir artık..
ABD'nin 17 trilyon dolar borcu var. Trump dedi bu borcu Körfez ülkelerine ödetecegim dedi utanmadan.
Birleşik krallıgın borcu 1.5 trilyon dolar civarında. Artık sistem böyle işliyor. herkes birbirine borclu
Herkes birbirinin parasını çalıştırıyor, Dünya Tefeci sistemine döndü![]()
Merkez bankası net rezervi 26-27 Milyar Usd.. 4 ile değil 20 ile çarpsak kurtarmıyor sizin hesaba göre.. Abd'nin çok fazla borcu var , şayet dolar birgün tedavülden kalkar ve tüm dünya ülkeleri isyan ederse Abd batar ki birgün mutlaka İlahi Adalet tecelli edecektir.. Ancak şunu da unutmamak lazım Abd üreten bir ülke ve borcun yapısı da çok önemli, borcu alıp arge yapıp fabrika kuruluyorsa dert değil ancak borçla ağustos böceği gibi yaşıyorsanız geçmiş olsun..
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
Bence ülkede kriz yok 2 gündür sabah 8 de kartaldan çıkıp bostanci pendik yapıyorum saat 10 . Trafik araç her şey var herkes memnun
demi bak bu dediğinizde ayrı garip bi olay... Asgari ücretli diye bi tabir var bu ülkede ama adamların elinde son model telefonlar, araba bile alıyorlar asgari ücretle. Ben 880tl kredi ödeyip 3500tl maaş alıyorum yine bazı şeyleri düşünüyorum bu insanlar nasıl böyle yapabiliyolar çogu şeyi aynı anda anlam veremiyorum
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
Brüt rezerv ? Net Rezerv baz alınır .. Uyp açığı şu ansa 450 Milyar Usd civarı .. Olay şu , kredibilitesi yüksek insan ucuza borçlanır , daha sonra bu kişi çok borçlanırsa kredibilitesi düşer ve riski artar dolayısıyla daha yüksek faiz ödeyip daha az para bulur .. Son safhada ise ancak tefeciden para bulur vr astronomik faiz öder ve batar.. Mb rezervleri çerezn.. Çin'in bir ara 3 trilyon Usd rezervi vardı..![]()
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
Katardan, araplardan ciddi destek olduğu söyleniyor özellikle dolar bazında. Durumun iyi olduğunu söylüyor millet. Gerçi millet her şeyi söylüyor. Uzun vadede hapı zaten yuttuk ama kısa vadede daha kötü olmamasını diliyorum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)