Doğru abi seçim zaten şimdiden belli
Printable View
yazıklar olsun ne diyelim o zaman biz boşa çene yoruyoruz
ben anlamıyorum artık çevremde olsun , trafikte olsun ,ulan ortalık f30 larden cla a180 amg lerden geçilmiyo . bu millet nasıl kredi alabiliyo bu kadar .. kredi ile kredisini kapatıp üzerine bide kredili araba alan tanıdığım var ..
seçim konusuna gelirsek o suriyelileri kara kaşlarına kara gözlerine getirmedi tayyip .
konu siyasete çekilmesin dolar yükselsin bize ne dolarım yok benzinde sorun değil hep 50 tl lik alıyorum :D
Piyasada seçim öncesi doların düşeceğine ilişkin bi çok dedikodu var.Bana kalırsada öyle olacak fakat bi çok kişide dolar almak için bu düşüşü bekliyor.Öyle bi şey olduğunda herkez dolara yükleneceği için dış etkilere gerek kalmadan yine kendi kendimizi krize sokacağız yalnız :)
Ya herkez nası kriz var caddede mercedesler bmw ler var diyo da bunlara binen adamların hiç mi önceden birikimi yok:)Yani bu zamana kadar iyi iş yapmış adamlar dolar arttı diye şahine mi binsin o kadar da deil yahu her zaman para kazanan birileri vardır +gıda başta olmak üzere etkilenmiyen sektörlerde var ...
abi tabiki zengin adam mersoyada da biner bmw yede . ama çok değil 4-5 sene önce piyasada bu kadar ne bmw vardı ne mercedes ne audi . nakitle alan pek yok alayı kredi . kredi imkanları güzeliştirilerek halkın imkanları iyileşmiş gibi gösteriliyo dışardan. devlet insanları kredi çekmeye teşvik ediyo .. sırf ulan tayyip ülkeyi ne kalkındırdı be desinler diye .
kaos varsa para el değiştirir. krizde de böyle.
çoğunluğun parasının azınlığın eline geçeceği günler bizi bekliyor yine anlaşılan.
Aslında uzun zamandır beklediğim ama etkilerini son iki çeyrektir hissettiren durum.
uzun zamandır özelleştirmelerden gelen sıcak para ve inşaat sektörüne bağlı olarak finanse edilen piyasa ekonomisinin çöküşüdür.
Artık satacak birşey kalmadığı ve dolara müdahale etseler de ( Uluslar arası piyasada da dolar değer kazanıyor) ateşin düşmemesi ile kriz daha da hissedilir hale geldi.
Zaten az okuyan ve usta!! nın ağzından çıkanları ayet kabul eden cahil kitlenin aklı başına ancak gelmeye başladı.
Bu ülkede her zaman "din" demogojisi yapan sağ partiler her zaman kazanmıştır çünkü halk ( bilgisiz cahil ve okumayanları kastediyorum) "çalıyor ama çalışıyor" - "çalıyorsa müslüman çalıyor kardeşim" mantığıyla olaya yaklaşıyor, asıl sıkıntı burada başlıyor zaten.
Bazı kesimler de hükümet karşıtı olsalar da "istikrar" devam etsin diye seslerini çıkarmıyor.
Şimdi rüzgar tersine dönüp piyasalar kötüye gitmeye başlayınca can hıraş savunanlar sırt dönmeye başladı partilerine.
Siyasi tarihte geri giderseniz seçimle gelmiş bir çok hükümet kriz ile yeksan olmuştur. Haziran sonrası buna benzer bir durum yaşanacağına inanıyorum.
Sonuç olarak maalesef "çıkarcı" bir milletiz.
Ülkem adına üzülüyorum, çok daha iyi şartlarda olabilecekken bunları yaşamak !!!
Konuda tek seslilik var.
Karşı görüş hala kendini özgür ve rahatça ifade edebilir değil.
Buda gösteriyor ki; hükümet tekrar %48-52 civarında alıp tek başına iktidar olacak.
Piyasaya gelince;
Onunla oyun olmaz.
En azından enstrümanların yarın artma ihtimalini küçük yatırımcı da görüyor ve ona göre pozisyon alması gerekir.
Düşünsenize şuan 1 doların 1 TL olduğunu(lütfen düşünün sonra alt satırı okuyun)...
Son müdahaleler(TL ve diğer para birimlerinin değer kaybı) global ve ulusal anlamda normalin üstünde artmış olan alım gücünü sınırlandırmak içindir.
Toplumdaki belli kesimlerin yer değiştirmesi(alım gücü yükselmesi ile tabakaların yer değiştirmesi, yukarı trend oluşturması) şuanki sisteme fazla gelmektedir.
Her çeşit siyasi liderin bundan haberi vardır. Ama size doğruyu söylemezler.
Bankalar özellikle kriz dönemlerinde. Sizlerde kalan parasını 1 hafta içinde komple isteyebilir. Bunu 2008 krizinde tüm bankalar yaptı. Senin daha 100 ay kredin kalmış aylık taksidide 3000 tl miş önemli değil. Banka bana 300.000 bini yarın getir diyor.
Kur savaşında kimler ne paralar indiriyo bi bilseniz dişleriniz kamaşır :) spekülasyon yapmak cok basıt ülkede..
1 haftada 1milyon doları olan vatandaş bile azıcık kapasıtesı varsa 180-190bin lira para kazandı (sürekli oynamalarda)
Siz şimdi bu rakamı 100 milyon dolar olarak düşünün..ve bu parayla 1 hafta ıcınde 3 alım satım yapıldığını :)
Önceden haberi olanlar güzel para kazandı bu kur savaşlarında..ama sölede bi gerçek varki,milletin anasını ağlattılar..
Orta direk denen statü kalmadı arkadaslar,ya fakirsin ya zengin ya da ultra zengin..
Ben kiracılarımdan dolar olarak tahsilat yapıyorum..bilmem kaç tane kiracım varsa suan yarısı duruyo..
Elimden gelen yardımı yaptım şahıd olarak ama malesef cok boktan günler kapıda..hazırlıklı olmanızı,kurla oynayacak arkadaşlarımda varsa temkinli sert hareketler yapmayarak oynamasını öneririm..
Yüzeysel yazdım,telefondan yazdıgım için,inşallah detaylıca da yazarım müsayit zamanda..