eşim bankacı özel bankacılıktan fikir alıyorum her an dolara gömebilirim parayı :D
Printable View
gss de tahsilat çok zor.. milyonlarca insanın borcu var kimse ödemiyor.. üstüne kriz vakti milyonarca işsiz ordusu gss ye katılıcak işden çıkarmalar olucağı için. kriz vakti öyle bir şeye kalkışılması Allah göstermesin cinnetlere toplu halk ayakalanmalarına kadar götürür olayları...
Nerde , hangi şartlarda yaşıyorsunuz yaw siz?
Kriz gelebilirler, gelmemiş gibi görünebilirler vs vs vs
ya biz uzun zamandır zaten kriz içindeyiz. Hem de öyle böyle bir kriz değil. Öncesinde yokmuş gibi gösterebilmek ve daha legal yoldan "cukka" yapabilmek için krediler aşağı çekildi ve herkes cebinde olmayan paralarla ev/araba almaya başladı. oh ne güzel ekonomi canlandı. herkesin refah seviyesi arttı, ev araba aldı.. tey tey tey
Doların yükseleceği zaten bangır bangır aylardır yurtdışı kaynaklarında söyleniyor. Hani amerikan merkez bankasının parasını değerlendirmek için piyasaya dolar sürmemesi bla bla bla çok incelemeye gerek bile yok anlamak için.
Dedigim gibi dolar beklendik bişey.. Kriz ise zaten uzun zamandır içinde oldugumuz bir durum. Ancak bankalardan vermiş oldukları faizlerle alakalı en ufak bir hamle gelirse, bu ülkede kimsenin kıçında don bile kalmaz.
Hırsızlara ve destekçilerine koymaz.
Yazan var da alan var mı abi o fiyatlara o önemli. Tam istediğim gibi lacivert var bir tane, 16.750 yazmış. Veren var mı, yok. Milletin derdi tamamen ya bir keriz bulursam satarım, ya da fiyatı şişirip cebindrn 5 kurus cıkmadan üst sınıf araçla takas etmek.
2 yıldır var insanlar geçen yıl paralarını tutu ama bu yıl bitti sanırım bankalar tahmin ediyodu bunu 6-7 ay önce bankada müdüriyette dururken telefon geldi ne neye yatırım yapim diye yüklü dolar dediler kendimce dolar batık falan diyodum içimden bir daha inmedi izmitin büyük şirketlerinden birinin sahibi komşum oda bu yıl patladı kendimizi saymıyorum bile 2 yıldır hazırdan yiyoruz seneyi görmeyiz büyük ihtimal allah sonumuzu hayır eylesin
rte cesarete hayranım:)
Batıya paralele kafa tutuyosun tamam yargı ordu ok , e ekonominin durumu ***** sağlam temel yok..Neye güvenipte.., neyse bakalım bu sefer kriz yavaş yavaş ama en kötüsü olucak gibime geliyor:(
Bunlaaar huzur içindeki ülkeme kriz damgası vurdulaaaaar!!! Evet bunlar bunu da yaptılaaaaar !!!
Aksarayimiz, otobanlarimiz, 3.koprumuz, 3.havalimanimiz ne gune duruyor
son iki hafta Türkiye'de tatildeydim,
durumun kötü olduğunu zaten biliyordum ve bir yerde patlayacağını zaten tahmin ediyordum.
herşey çok pahalı,5 yıldızlı otel parası gitmiş cebimden ve inanır mısınız nereye gittiği belli değil !!
market alışverişi yaparken önümde ki insanların 5 tl için, 1 wc kağıdı 1 sirke için kredi kartı uzatmaları benim ve Avrupa'da yaşayan ben gibi insanlar için normal olmayan bir olay.
yakınlarıma söylediğim tek şey şu idi;
Allah yardımcınız olsun...
mesela bu yaz Türkiye'de tatil yapmayacağım,
hiç birşey yapmadan harcadığım para ile herşey dahil İspanya'da yaparım tatilimi daha iyi..
diğer yandan üzülüyor muyum Türkiye'nin şuan ki haline?
her milletin hakettiği şekilde yaşadığına inanıyorum..
Allah yardımcımız olsun, ne diyelim. Bu gidişat belliydi zaten ama millet olarak kendimizi kandırmaya bayılıyoruz, yumurta kapıya dayanana kadar güllük gülistanlık yaşıyoruz maalesef.
Bu zamanda elde avuçta olan üç beş kuruşu altına mı gömmek mantıklı yoksa dolara mı?
O değilde sebze meyve süt ürünlerine dolar yükseldi diye zam yapılan ülkeyiz
Seçim sonuçları ne olacak merakla bekliyorum valla:)