Kolisyonla hükümet kurmak zorundalar. Eğer olurda kurmazlarsa;
Halk koalisyon olun diye oy verdik diyecek ve siz bunu kendi menfaatleriniz için yapmadınız ve yine bizi oy vermeye sürüklediniz diyecek. Hangi parti koalisyonu başaramazsa; örnewğin AKP kurmak istemedi o zaman AKp yi cezalandırcak.
AKP yanaştı MHP ben yanaşmam dedi o zaman MHP yi cezalandıracak.
AKP li kürtler bir daha AKP ye oy vermezler bu bir gerçek. AMA AKP den MHP ye kayan oy tekrardan AKP ye kayabilir yada AKP de kalan eski MHP liler tekrardan MHP ye verebilir.
CHP nin oyları hep sabit.
Erkem seçim olursa benim fikrim Ya akp kaybedecek ya mhp kaybedecek. Ama yine koalisyon olacak yine olacak.
MHP ve AKP oturup düşüncek şuan hangisi kendileri için daha iyi diye.
Almanya da var Senelerdir ortak hükümet birşey olmaz meraklanmayın sadece güzel bir dayanışma içinde yönetsinler HİÇBİRŞEY olmaz
Erken seçimde akp kaybeder. Uzun adamda çıkamaz artık meydanlara. Onun sayesinde bu kadar oy aldı dahada alamaz. Akpden mhpye ve hdpye oy kayar. CHP sabit kalır ve yine koalisyon olur.
Geçti artık o devran, bu ülkeyi adam gibi yönetemeyip herkesi birbirine düşman edersen olacağı buydu. Toplumsal huzur diye birşey bırakmadı adam.
Şuan en iyi koalisyon bence chp-mhp ve dışardan hdp destekli hükümet. BU şans belki birdaha ellerine bile geçmez, rüyalarında görürler o zaman. Bir 15 sene daha devam eder bunlar.
"Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."
herkez nasılda mutlu hdp nin iç yada dış desteğinden
Powered By Demir Garaj Fast N' Loud
instagram brkdiinc-facebook burakdiinc
Evren yazdigin her noktaya virgule kayiliyorum. Bu ne sacma istir ya manyakmidir millet ya ulan zaten bunlar oluyorda niye ozaman ses cikartmiyordun Diye sorarlar adama
Hos baktim facebookta altlara yorum yazanlara, sehit vermiyoduk ozaman noldu kan dokulmemesi zorunuzami gidiodu yaziyorlar. Hakkaten akli yok fikri var bu tip insanlarin.
74 model sehpa...
piyasalar normalleşdi sakinleşdi troller şaşkın.. başka yerden saldırmaya çalışıcaklar büyük ihtimal.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Ak parti sağlam bir ekonomi kurmuş ki dolar euro fazla speküle edilemedi.ekonomide ki olumsuzluklardan fırsat çıkarmaya çalışanlarda kına yaksınlar,bu ne ahmaklık memleketin kötü gidişhatı bir insanı niye memnun eder ki ? hükümeti kim kurarsa kursun memleket menfaatine çalıştıktan sonra kim olduğu hiç önemli değil isterse HDP olsun Allah yolunu açık eylesin.
Ekonomi zerre sağlam değil , Faizler şu anda dünyada 10 yıl önceye kıyasla son derece düşük (Fed faktörü) ., Borsa neredeyse %60 tan fazlası yabancının elinde. Özelleştirmeler de bitti., Peşpeşe çıkan Bedelli askerlik ile çöken vatan sevgisi erezyonu, Dolar zaten seçim öncesi 2 ay önce 2.74 lerde idi.... Yani Seçim henüz tam bir etken olmadı,,, Asıl belirsizlik başlasın o zamanda kalırsa kur ve faiz buralarda eywallah... Türkiyede devlet borçsuzmuş gibi gösteriliyor ama aslı öyle değil o işin, Bankalar yurt dışına usd ve euro cinsinden borçlu, bu paraları sendikasyon kredisi olarak alıp , yurt içine soktular... Bu insanlara dağıtılan krediler karşılığı yatan zorunlu karşılıklar ise Merkez bankasının rezervi oluyor... Yani ne kadar çok dışardan para getirip kredi olarak verilirse Merkez bankasının rezervi artıyor. Tamamen insanları aldatmaya yönelik bir sistem. Daha yüzlerce şey sıralanabilir...
Türkiye bundan sonraki belki 10 sene büyüyemeyecek, çünki insanlar kredi borçlusu hemde öyle böyle değil, Tüm kaynaklar krediler üçüncü köprü,havaalanı gibi yerlere gittiğinden kim se para bulamıyor,,, Kendi adamlarının alt taşeronları bile batıyor artık.. Kriz var ve çok güzel bir şekilde örtülüyor.. Fed faizleri artırdığında daha iyi anlarız sanırım
Borca ağalık 3 gün
benim yurtdışı raporlarını okuduğumda fitch olsun fed olsun sanki ak partinin gitmesini olumlu gözle bakıyorlar izlenimi edindim.. raporlar hiç karamsar değil hatta bana olumlu bile geldi..
Fitch ki karamsar yorumlar yapan kurum şu anki belirsilik dışında olumsuz bir şey dememiş oda bilinen bir şey zaten hatta koasliyonu desteklemiş Olası bir koalisyon ekonomi politikaları üzerindeki baskıyı azaltabilir gibi yorumları var fitchin.. sanırım onlarda ak partiden gına gelmiş..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
bir iki gün geçti seçimlerden herkes gibi biraz daha mantıklı düşünebilmeye başlamışken birkaç düşüncemi yazmak istedim..
Şimdi Öncelikle herkesin gözü tabiiki Hdp de.. Halihazırda bu kadar güçlenmelerine çanak tutan Akp ile hiçbirşekilde koalisyon kurmayacaklarını defalarca açıkladılar. İyide kendisini bu kadar güçlendiren , imtiyaz tanıyan partiye neden sırt dönüyorlar? Bunun bana göre 1 i çok düşük ihtimalli 2 sebebi olabilir.
1- seçim süresince Akp nin kendilerini terörist gibi göstermesi ve sürekli saldırması ki bu düşük ihtimal olan siyasette bu tarz söylemler çok kolay yenilir yutulur ve unutulur..
2- Hdp nin %13 te kalmak istemeyip dahada güçlenme isteği..
Bu nasıl olabilir? Aslında Hdp nin olası Chp Mhp azinlık koalisyonuna dışardan destek vermesininde altında bu istek yatıyor bence.. Şu an mecliste ülkenin %95 i temsil ediliyor yani dışarda kalan partilerden alınacak - kapılacak adam akıllı bir oy kalmadı..
Hdp Meclis içerisindeki %95 in neresinden pay kapabilir? Mhp den asla. Chp den zaten kendilerininde farkında olduğu emanet alabilecekleri kadar oy aldılar..
Hedeflerinde Akp var..
Kurulacak olası bir Chp Mhp koalisyonunun ilk işi 4 bakanı yüce divana göndermek devletin üst kurullarındaki akp egemenliğine son vermek olacaktır. Bu süreçte özellikle 4 bakanın yüce divandan yırtmak veya kendilerini temize çıkarmak için Akp ile ilgili birsürü olay patlatacağıda yüksek ihtimal.. Sonrasında oluşacak boşluğun ve olaylar silsilesinin Akp için büyük bir kayıbı beraberinde getirmesi de çok yüksek ihtimal.
Yani akıllı yönetilirse Akp yi bir sonraki erkende olsa yapılacak seçimde baraj altında bırakılabilecek bir süreç var önümüzde..
Hdp de bu batan geminin mallarından nemalanmak istiyor benim düşünceme göre.. Boşluğa çıkacak bir % 30 luk oy herkesin iştahını kabartır.. ki açıkçası Hdp nin oy kapabileceği tek potansiyelde şu anda Akp seçmenidir..
Mhp gururu kısa bir müddette olsa bir kenarı bırakıp bir tercih yapmak zorunda..
Ülkeyi bu hale getirenlerimi cezalandıracaklar?
Yoksa istesede istemesede mecliste olan Hdp ye olan haklı kinleri yüzünden hükümet kurulamadan yapılacak bir erken seçimde Akp ye yeniden iktidar olma şansımı tanıyacaklar?
Edit leyemiyorum ilk maddede Hdp yi terörist gibi göstermesi cümlesi biraz yanlış olmuş.. pkk nın bir uzantısı oldukları ve gözümde aynı olduklarını belirtmek istedim..
önceki postlarımda var erken seçim akpye 3 puan kaybettirir mhp 3 puan artar kimse chpye hdpye vermez. erken seçim akpye kaybettirir. eğer çözüm sürecinin filmini çekerse hdp akdoğan öyle diyor. o zaman akp mhp koalisyon olabilir ama o mide kimde var ki ? mhpli olarak bende yok valla...
Kürt halkının da Türk halkı kadar haklarını almaya ve hayatını barış içerisinde ve eşit haklarda yaşaması gerektiğine inanıyorum.
Aynı şekilde kadın hakları, demokratikleşme, özgürlük, eşitlik vb konular üzerinde konuşmayı bile anlamsız buluyorum bunların hepsi tabii ki her insanın temel hakkı.
Bunlar için eğer hdp meclise girmeli ise girsin ve türkiyenin partisi olsun siyasetini yapsın eyvallah, kişisel görüşlerim dolayısıyla ben oy vermem ama saygı duyarım. Pis teröristler tu kaka muhabbeti yapmıyorum yapmamak da lazım.
Ama bunun sonucu aşağıdaki resim olacaksa ne yazık ki o türkiyenin partisi olma işi olmaz ey dostlar. Benim kanım Atatürk ile Apoyu aynı karede görmeyi kaldırmaz.
![]()
apo ne kadar şirin çıkmış değil mi ?
dün bütün mahalllelerde bu şekil halay of the baraj partisi yaptılar
bu arada benzine 15 kuruş girdi bilginiz olsun
türk bayraklarını yırtmışlar bayrak degil flama'ymış dye cezası yokmuş facebook'da okumuştum böyle bişiy olabilirmi acaba
Kürt halı hangi hakkını alamamış ? Muhalefet olmak için değil cidden merak ettiğim için soruyorum.
Bir Kürt vatandaşını düşünelim kalksın doğu dan batıdaki bir şehre gelsin iş kursun buna kim karşı çıkar ya da engel olur.
Ama sen bir Türk vatandaşı olarak kalk git bakalım doğuda bir şehre, sana izin verecekler mi ya da ne tür baskılara maruz kalacaksın ?
Eşitlik konusunda haklısın ülkenin batısı doğusuna göre birçok nedenden dolayı daha fazla gelişti, doğu bölgelerine daha fazla yatırım yapılabilirdi, yapılanların da kıymeti bilinmeliydi tabiki o da farklı bir tartışma konusu olur.
Barış konusuna gelince bu ülkede yüzyıllarca herkes hoşgörüyle yaşadı, istense halen de yaşayabilir.
Ama sen ülkeyi bölüp özerklik vs istersen o zaman işler değişir.
Kaldı ki doğu illerinin çoğu batı da toplanan vergiler ile verilen hizmetle devam ediyor.
Vergi istatistiklerine açıp baksın isteyen.
Kimlik üzerinden siyasete hep karşı çıktım ama tabiiyeti ne olursa olsun bu bayrağın altında yaşayan bu şartları kabul etmiş demektir.
Beğenmeyen için alternatif çok.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Batinin verdigi vergilerle doguda biseyler yapiliyor diyorsunuz , anladim da peki batidan odenen vergiyi odeyen vatandaslarin hepsi batili mi? Sahsen ben doguluyum ama batida dogdum buyudum babamda dedemde buralarda calismis . Ee demekki yine batidan doguya cikan vergiye dogulunun da destegi var demekki benim gozumde batinin sayesinde dogu ayakta gorusu yanlis , tabi farkli anlatmak da istemis olabilirsiniz saygi duyarim .
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)