onu bilmiyorum ancak , lpg ye oranla daha fazla yağlayıcı özelliği olduğunu , yıllardır kaliteli ustalardan arkadaşlardan duymuştum
Printable View
düzeltiyorum , yakıtlardaki oktan farkından dolayı silindir kapak contası da daha hızlı yıpranacak ve motor benzinde olduğundan biraz daha fazla aşınacaktır.
Bir diğer neden ise LPG'nin benzine göre daha kuru bir yakıt olmasıdır. Hem benzin hem de LPG yakıtı yanma odasında gaz halinde bulunur. Ancak benzin içindeki diğer maddeler izole yani yağlama etkisi yaparken LPG'de bu etki olmaz.
Pistonların silindir iç yüzeylerine daha fazla sürtünmesi neticesinde silindir içindeki sıcaklık arttığından motorun bir miktar yağ yakmasına da neden olabilir. Eğer çok aşırı bir tüketim olmuyorsa bu bir sorun değildir. Akılda tutulması gereken LPG yakıt kullanan motorlara LPG için özel üretilmiş daha dayanıklı olan motor yağlarının kullanılması olacaktır.
alıntıdır.
conta yakmanın tek sebebi bu mu? termostatı bozuktur kaçırıyodur su eksiltir yakar, kapak eğer, radyatörü deliktir su eksiltir yakar kapak eğer vs vs...
neyse tartışmaya girmicem dedim, girmeyeyim de hayırlı akşamlar. lpg tabi ki bir nebze zararlıdır, fakat suyunu çıkarmamak lazım. güzel ülkemde benzin 5 lira, ben de öğrenciyim, dizel aracımı satarsam yine lpg yine lpg. yapıcak bişey yok.
hayırlı akşamlar herkese arkadaşlar biz nsx dedik siz :D neyaptınız
yardımın için teşekkür ederim. Umarım yazdıklarımın espiri amaçlı olduğunu sezmişsindir. Ancak iyi montaj ve ayarla lpgnin verimli bir yakıt olduğunu düşünüyorum. 3 yıl önce aldığım aracım milattan kalma (emmegas) lpg sistemi ile ( o kadar ki aldığımda oksijen sensörünü değiştirdim ) 200k yol yaptı ve benim hatamdan dolayı motor yapıldı. İstisnalar olabilir ama uzun süreli tecrübelerin güvenilir olabildiğini düşünüyorum.
Önce Allah'ın sonra mertcans katdeşimin izniyle 2.0 tfsi motora lpg dönemini açmaya karar verdim. :D
cıdden ergensın, typer alıp takarım dıyen oldugum ıcın cevap verıyorum,benlemı kazanıyosun parayıda karar verıyosun? yasın daha 22 para kazanmak nedır bılıyomusun? bı ev kac paraya nasıl donuyor her ay baqsı kac lıra eksıyle baslıyosun bır fıkrın varmı? neden yuzde 40 az yakmak varken pahalıya gezeyım? tabı sana kolay babadan alıyosun harclıgı devam.typerıda alırım lpg yıde takarım hatta baskaları gıbı tamgazda benzıne gecsın demem ona uygun sıstem ve enjektor takar tapagazdada lpg ıle yuruturum mıs gıbıde olur...
typerlar lpg ile pist kovaladı ülküde hatırlatırım
Lpg ile kullanan adam lpg'yi savunacak elbet. Benzin ile kullanan adam benzini. Neyi tartışıyorsunuz bu kadar? Ben arabama tüpü sokmam, sen baş tacı edersin. Herkesin fikri kendine. Bu kadar basit. Konuya dönecek olursak, yazık olmuş nsx'e bana göre!
senin arkadaşın uygulatamamış ki :) LPG yi tu kaka yapan, LPG den ekmek yiyen "ustacıklar"..
insan yaptığı işi biraz araştırır, biraz kendini geliştirir ama nerde..
mekanik ve elektrik bağlantıları yapınca iş bitiyor bizim "ustacıklar"da, nasıl olsa öyle bir benzin fiyatı varki, insanlar razı geliyor rezil uygulamalarına bile!
kimse neden LPG kullanmıyorsun demiyor ki..
LPG kötü , kaka, pimi çekilmiş bomba, motor yersin, yağ yakarsın gibi ön yargıların yersiz olduğunu anlatmaya çalışıyorum ben en azından.. her detayına hakim olmadan, LPG şöyle böyle demek doğru değil..
Ama kimseye ön yargılarından dolayı kızmak da doğru değil, bu önyargı haksız sebeplerle oluşmadı..
eskiden durum daha da kötüydü, hatalı lpg uygulamalarıyla backfire olup, filtre kutusu patlatanlar mı, koli bandıyla ayar yapmaya kalkanlar mı, neler gördü bu piyasa :) elektronik sistemler çıktı da insanlar sorunsuz sistemlere kavuştu..
yanlış anlamayın iyi diyorsunuz hoş diyorsunuz ama sanayiye gitsen ustaya afr ye bakıyormusunuz lpg ayarı yaparken desen yüzde 90 ı bön bön bakar yüzüne
yapan ustayı bulmamak sızın sucunuz derım bende
benım lpgm de enjektorler 350hp ye kadar destekleyecek sekılde takılı,
beynı keza oyle,guzelde bır ayar yapılı durumda cok az yakıyor ve cıddı performansı var, benzınden farksız yuruyor
musaıt olsam bıde XSIU kardesıme ayar yaptırcam ozaman daha efsane olucak
Mevzunuzda haklı olabilirsiniz lakin, lpg'nin amacı ne? Yakıt ekonomisi. Yakıt ekonomisi yapılacak araçlar bellidir. Performansa yönelik araç alıp lpg takarım diyen adamdan araba almam ben. Hele hele 100k+ paralara araç alıpta lpg takmak, bana garip geliyor. Yani adamın aldığı arabanın senelik vergisiyle orta düzey araba alınır konumda hemen hemen, ekonomi için alternatif yakıt mı kullanıcak? Ne derece doğru? Komik. Şahsi fikrimdir. Hayır bir de konu öyle bir duruma gelmiş ki, neredeyse lpg'nin benzinden daha iyi olduğuna varacak gibi duruyor. Benzin sistemi olmadan direk olarak lpg teknolojisi kullanan araç var mı piyasada?