benden araba almak ıyıdır emın olabılırsın :)
Printable View
alma sen, zaten senın kagfandfa bırı benım bındıgım baktıgım arabamın kıymetını bılmez :)
Her gün istanbul trafiğinde rampa trafik gezen accent blue era falan taksiler lpg ile geziyor siz hala lpg tü kaka diyorsunuz arkadaşlar. Etrafınıza bakın biraz ekmeğini arabadan kazanan adamlar yaş tahtaya basar mı hiç.
Konu o değil dostum. Verdiğin örneğe bak? Taksici adam tabiiki ekonomi yapacak, ne bekliyosun? Ona bakarsan, İstanbul'u bilmem ama İzmir'de lpgli taksi çok az; yok denecek kadar az hemde. Alayı dizele döndü? Onu nasıl açıklayacaksın? Avatarına istinaden diyorum, o sti'ı alıp tüp takar mısın? Ben sana söyliyim, g*tünle gülersin takana da.
Canın sağolsun, o da olur. Merakla bekliyoruz. :)
Önümüzde ki seneler gelecek olan yasada vergi egzoz emisyon değerine göre yapılacak, O zaman görürüm sizi :)
acayip işssizim konuyu baştan sona bi oturuşta okudum.
anti lpg ciler daimi olarak mişli muşlu konuşarak kulaktan dolma bilgilerle gelmişler. biraz daha araştırma biraz daha fazla okumak lazım.
bide şu konu var performanslı arabada 'yakıt ekonomisi' icadı bir mekanizmanın ne işi var ? hmmm. zenginmisiniz ? biz mi çok fakiriz.? zaten birim fiyatı aynı olsa hangi fetişist lpg takar TR de? yurt dışında cevre faktörü var bizde sadece cep faktörü var.
ort. olarak lpg benzine göre %10-15 fazla yakar . bu performans kaybından değil kütle farkından bunu bilmeyenler idrak etsin önce.
onlarca kez denedim arabadan araca değişiklik gösterir
vw passat yol bilgisayarı/pompada 9 litre yakıyor.test ettik yol bilgisayarı doğru.(yol bilgisayarındaki veriler herzaman benzindir.lpg hesaplamaz araç)
lpg de araç 10.2 litre yakıyor.
benim aracıma göre;
9*4.70 = 42.30 krş
10.2*2.20= 22.44 krş
kar 100 km de 20 tl . yılda 10.000km yapan araç 2000tl kar (sistem 1 yılda amorti etti)
aracımla rollingde yapıyorum düzgünde biniyorum daha hiç rollingte benzine almadım. benzinde neyse gazda onu gidiyor.
lpg zavolli. kiti bağlayan ayar yapan ustanın eline sağlık.
performans 10
ekonomi 10
koku yok
sıkıntı yok
periyodik masraftan başka birşey yok. :D mission complete
lpg de nasıl benzinde gide diyen izmirde arkadaş varsa her viteste benzinde neyse lpg de de onu çeviriyor deneriz.
max gördüğüm sarfiyat 18 lt oldu oda rollingde.bir gecede 25 km gazlamışız deli gibi paso top speed 10 tl gaz yakmış :D
Lpg, benzin ve hatta dizel hakkında bir takım bildiğiniz ya da bilmediğiniz bilgileri verirken sanki lpg yi kötülüyormuşum gibi bir algı oluşmuş evet dediğiniz gibi kötüleyen arkadaşlar vardır ama ben kendi adıma tekrardan söylemek isterim ki asla kötülemiyorum.
Yalnız özelliklede sonradan yapılan dönüşümlerin yakıtların kimyasal özelliklerinden ve bir takım gerçek çevrim sınırlamalarından dolayı aynı sıkıştırma oranı ve aynı hacimde yakıt kullanıldığı takdirde elde edilen gücün benzine kıyasla lpg de daha düşük olduğunu ve diğer parametrelerde sabit kaldığı için aynı hacim yakıtla elde edilen gücün düşmesi sebebiyle lpg nin verimsiz olduğunu değil benzine göre daha verimsiz olduğunu ifade etmeye çalıştım. Tamamen Lpg için tasarlanmış bir motorun sıkıştırma oranı eğerki benzinli bir motorda çıkılabilecek maksimum sıkıştırma oranının üstüne çıkabilirse ve daha farklı enjeksiyon sistemleriyle desteklenirse teorik hesaplarda olmasada gerçek çevrimde aynı hacim yakıt ile daha yüksek güç elde edilebileceğini bile söyledim. Tabi motorun ömrü ve emisyonlarla ilgili bir takım ön görüler olsa bile gerekli testler yapılmadan konuşmanın anlamsız olacağını da söyledim.
Bunları yazarkende tartışmak, insanları kötülemek, küçümsemek ve ya lpg yi kötülemek gibi bir amacım asla olmadı. Keşke ekonomik zorluklarımız olmasaydı insanlar ekonomik olmasından dolayı değil daha çevreci yakıtlar olmasından dolayı alternatif yakıtları seçebilselerdi. Ancak insanların litre fiyatının benzinle aynı veya daha pahalı olan bir yakıtı heleki birde o yakıt daha çok litre tüketiyorsa o yakıtı daha çevreci bir yakıt olduğundan kullanacaklarını ne yazık ki sanmıyorum en azından ülkemiz için böyle düşünüyorum hele birde böyle bir şeyin dönüşümü için para ödemek varsa..
Sonuç olarak yine kendi adıma konuşuyorum lpg araca şöyle zararlı böyle zararlı asla demedim, zararsız da demedim. Kimsenin ne alacağı arabasına, ne kullanacağı yakıta ne de sürüş tarzına olur yada olmaz demediğim gibi karışmadım karışmam da. Ne yaşımı, ne bilgimin kaynağını, ne tecrübelerimi, ne de yol deneyimlerimi öne sürmeden mantığıyla düzgün bir şekilde anlatmaya çalıştım. Yıllardır bu forumu okumaktayım edindiğim ve özelliklede burada konuştuğum konuyu ben forumlardan öğrenmedim zaten yazmayı da sevmediğimden bugüne kadar gerekmedikçe üye girişi bile yapmadım.
Okuduklarıma bakacak olursak çoğu konuda bir iddialaşma ve insanların birbirini anlayamadıklarını gördüm, çoğu konuda bir taraf olma söz konusu ve bu konuda da çok farklı olmadı ne yazık ki. İnsanlar artık bir birlerini terslemediklerini ve tartışmadıklarını ifade etmek için hatta özelliklede zıt görüşler için "tartışmak gibi bir amacım yok" ifadesini mesajlarına eklemek zorunda olmuş. Oysaki ben sanıyordum ki böyle bir bilgi paylaşım platformunda insanların amaçları zaten tartışmak değildir.
Neyse biraz uzun yazdım okuyanlar için teşekkür ederim, sadece bir takım yazılanları üstüme alındığım için belki benim alınmam yanlıştır tabiki bilemiyorum ama ilk defa bir iki bilgiyi paylaşmak isteğimin bir ilk olmasından dolayı böyle tepki alması, kimilerine göre bilip bilmeden konuşan insanlar arasında olabilme ihtimalimi ve profilimin oradan bakınca boş gözüküyor olması ve bunca yıldır kendimi tanıtma ihtiyacı duymamamın zaten forumda yazmadığımdan ve bir takma isim yada bir nick kullanmıyor olduğumdan o boş profilime bakınca her şeyin gayet açık ve net olmasından dolayı bütün bunları yazma ihtiyacı duydum. Ve sonuç olarak sizler sayesinde yalnızca okuyup, yazmadan bilgi paylaşmadan gülüp geçmenin daha eğlenceli olduğunu, bilgilerimi tabikide çok bilen daha fazlasını bilen insanlar vardır belki bilmedikleri şeylerde vardır benim bildiklerimi bu insanlara katmamın ya da katmaya çalışmamın hiç bir anlamı olmadığını görüp, yazmama kararımın ne kadar doğru bir karar olduğunu anlamış bulunmaktayım..
Sizlerede iyi eğlenceler.. :heyoo:
klavyede enter yok mu arkadaşım
:D
Performans ve ekonomi celisiyor diyenleri, dizel yukleyenleride elestirmeye davet ediyorum :)
çağlar kardeşim yemin ederim mesajını okumadım :D:D:D:D
100k lik arabaya lpg olmazsa neden pahali arabalarin dizel versiyonlari satiliyor?
320d / 520d satilmasin bunlar mi demeliyiz?
2.0 tdi octavia rs satilmasin mi demeliyiz?
Panamera / cayenne / q7 / touareg neden bunlarin dizeli var ve satiliyor?
Cevap belli ekonomi, kimse parayi sokaktan kazanmiyor, razi gelinecek alternatif varsa ucuz alternatif her zaman talep gorur.
Ekonomisini begendin, performansi begenmiyormusun lpg de, cozumu var piyasadaki hemen hemen her kitte belli motor yuku ustunde benzine otomatik gecis olasi.
İyi ayar olmasa bile bunu ayarlatirsin. Ne ekonomiden ne performanstan vazgecersin.
Yaşım daha 22 , kendi kazandığım parayla kendi aracımı aldım . 15 yaşından beri iş hayatının içerisindeyim , aynı zamanda endüstri mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim . 4 yıldırda istanbulda tek kalıyorum , tekstil ticaretiyle uğraşıyorum .
Senin benim hakkımda ki bu fikrini neyapacağız :) biraz önyargılı olmamışmı , inşallah lpg takarsınız ozaman performanslı aracınıza daha girmeyeceğim tartışmaya . Performans araçları zaten yüksek fiyatlı araçlar olduğu için , ekonomik kaygısı olanlar pek tercih etmiyor. yoksa kimsenin ev nasıl geçindirilir dersine ihtiyacım yok neyin ne olduğunu biliyorum
Ben lpg taktirirken istasyona gelen arabalari bir gorseniz agziniz acik kalirdi. Range (sifir) porsche , Ss vs vs.. Benzinden artik insanlarin cani yanmaya basladi. Parasi bol olanda gozunu acti.
konu GS-FB muhabbeti gibi olmuş
hatırlıyorum beş sene önce dizeller için de yürümez diyorlardı :)