cekmekoyun ıcınden nevzat demirin oraya kadar olan bölum ters egımli ve zemını bozuk, arabanın 100le gıderken bıle arkasının oynadıgını bılırım normalde tren gibi giden araç
Onun için ani bir harekettede dağıtmış olabilir gerçi hasarıda az değil.
Printable View
cekmekoyun ıcınden nevzat demirin oraya kadar olan bölum ters egımli ve zemını bozuk, arabanın 100le gıderken bıle arkasının oynadıgını bılırım normalde tren gibi giden araç
Onun için ani bir harekettede dağıtmış olabilir gerçi hasarıda az değil.
Her konuda aynı şeyler oluyor abi sabit bir durum bu.
Ayrılması gereken bir uçurum var bence , işe - doğuma - sınava bilmem neye geç kalıp makul bir acele ile sinyal vererek normalden hızlı şekilde araçların arasından geçerek hareket etmek var (makas ise de 3 araç boyu gibi mesafe varken geçmek mesela) , bir de sırf yanındakine hava atabilmek için - video çekmek için - ego tatmini için - yada sadece aile terbiyesi eksikliği sonucu MAKAS atan sığırlar var.
Şimdi sığır kategorisindeki herkes için ben de öncelikli dileğim hiç biri kaza belaya bulaşmadan insan gibi araba kullanıp başkalarına saygı duymayı öğrensinler.
Ancak bu şekilde öğrenemeyen ve inatla bu yoldan devam edenler başkalarına iş açmadan kendi cezalarını bulsunlar elbette. Belki akıllanırlar ki akıllanmayana da gerçekten gram olsun üzülmem, ne benim ne ailemin ne çevremin fıtratında yoktur ; Saygısız - Sorumsuz - Düşüncesiz: Zararcı insana üzülmek.
Dünyada herkes arkasından üzülmeyi hak etmiyor 2kere2:4.net
Sözlerim konudaki araca değildir çünkü bilmiyorum kamyon mu onu sıkıştırdı , o mu hız yaptı , makas mı attı ; bilgim olmadan yorum yapamam arkadaşa yukarıda yazdığım 2. grupta ise de dersini alıp saygılı bir sürücü olma yolunda iyi dileklerimi iletirim anca.
Güzel yaşmışsınız fakat biz 2 araç soldan hızımızı almış gidiyorken kamyoncu arkadaşlar üzerimize az kırmadı okul yolunda.Her ne kadar dediklerinizde doğruluk payı olsada ben kesinlikle savunmuyorum kamyoncuları, sol şeritte selektör atanından üstüme kıranına kadar hepsiyle karşılaştık taşdelen yolunda bu da su götürmez bir gerçek.
Foruma üye yada değil otomobillere gönül vermiş bi arkadaşımız kimsenin isteyerek yapmayacağı bişey başına gelmiş , burda çoğumuz ufak tefek atraksiyonlar yapıyoruz ki hiç yapmasak da böyle bişey başımıza gelebilir o yüzden kınamak kötü yorumda bulunmak çok doğru değil ,bu kazaya karışan forumdan birisi olsa ne diyecektik Allah beter etsin haketmiş mi diyecektik hayır herkez geçmiş olsun diyecekti.Atraksiyon yapan yada yapmayan herkezin başına gelebilir o yüzden yaralı varsa Allah acil şifa versin , geçmiş olsun arkadaşlara demek en doğrusu bence
bu kadar cahil insanla aynı hava yı solumak bazen zor oluyor ... iki insandan korkarım birinin üzüntüsü ile sevinçlenen... birinin sevinci ile üzülen...
Toplum OLarak Okadar gergin Okadar tahammülsüz olmuşuz ki Bir kaza konusunda bile fikir ayrılığına düşüp birbirimizle tartışabiliyoruz....Beni Asıl üzen bu gerçekten...
Bu konuda bana göre üstümüze düşen geçmiş olsun demektir.Kimseye bir şey olmadığına sevinmektir.Bu tip atraksiyonları az çok hepimiz zaman zaman yapıyoruz bugün yapmayan zamanında yapmıştır kesin.Dolayısı İle Biz şanslıymışız ki başımıza böyle bir iş gelmeden ders almışız Bu arkadaş ölümden dönerek ders almış yada alacağını umuyorum birdahaki sefer bukadar şanslı olmama ihtimali yüksek...Bu haberi görüp görüntüyü görüp ders cıkaranda birçok sürücü vardır illaki...Bardağın dolu tarafından bakmayı öğrenelim artık boş taraftan kimseye fayda yok..
Özet Olarak
Ucuz Kurtulan Arkadaşa VE Olaya Karışanlara Geçmiş Olsun.Birdaha Böyle Şeyler Yaşamamak Dileği İLe...
Yani hiçkimse yazıcaklarım için darılmasın ama sonuçta bir kazadır olmuş yani ve aracın içinden sağ çıkmış arkadaş önemli olan bu kazadan bir pay çıkarması ve aynı kazayı bir daha yapma durumu olursa oradan sağ çıkıp çıkamıyacağınıda inşallah hesaplar 4.sayfada yazdığımı yeniden yazmak isterim o kişide bizim gibi ana duasıyla yola çıkıyor ve o da bir ana kuzusu ne olursa olsun dönüp dolaşacağı yer evidir bu kadar beddua etmeye hakaret etmeye gerek yok bence bende gencim kanımız kaynıyor ama biraz daha dikkat edelim lütfen sevdiklierimizi ve geride bırakıcağımız insanları düşünelim gaz pedalına basıcağımız zaman geç gidelim ama sağ salim gitceğimiz yerde olalım giteceğimiz yere ölüm haberimiz gitmesin biz kendimiz gidelim
olsun kaza bu, connect ın ne ısı varmıs karsı yonde , subaru bu hoplar zıplar gecer karsıya sonra yıne serıdıne gecer suc karsı yonden gelende,hele motorlu of senın ne ısın var yollarda otur evınde gezme bıde sıkısmıs arada kalmıs ayıp ayıp,motorlu arkadas sıkıstıgı yerde subaruluya olsun kaza bu canın sagolsun yetmedıyse ustumden gecebılırsın ölduremedın demedıyse ayıp etmıs valla, conncetın ıcındekılerının aılelerı gelıp subarunun elını sıkmadıysa onlarda ayıp etmıs !!
cana kast eden adamları savunuyolar şaka gıbı.
bende yedım bu bokları vıdeolarımda var kazada yaptım ama bana kızan kımseye tek kelıme edıcek yuz bulamadım ,kımsenın burnunu kanatmadım dıye sukredıp edıp kendıme kızdım bol bol,sonrada akıllandım bıttı gıttı... de savunmak nedır.
msjından alıntı yaptım kusurabkma.
Hapishanedeki katiller , uyuşturucu tüccarları , tecavüzcüler falanlar filanlar da hepsi ana kuzusu , kimseyi leylekler getirip bırakmıyor bu dünyaya. Hümanistlik ayrı bir şeydir , yapılanı eleştirmek üzerinde konuşmak ayrı birşeydir. O zaman herkesi mazur görelim dünyada herkes kafasına eseni yapsın terör estirsin.
trafik kurallarına uyulsa zaten dünyada kaza olmaz. kazaların%90 ı kurallara uymamakdan ötürü oluyor yani şöför sürücüden kaynaklı oluyor çok azı doğal ve çevre faktörlerinden oluyor..
trafikde hepimize takip mesafesi yasal hız limitleri gör görülme kime nerde yol verilir öğretiyorlar kendimide katıyorum hiç birimiz hiç bir kurala uymuyoruz tam aksine uyanada korna çalıp küfür edip bin tane laf ediyoruz.. adam sinyal veriyor diye acemi muamelesi yapılıyor..
bu kazaya dönersek arkadaş kaza yapmış kurallara uymamış ki yapmış.. bundan sonrası her şekil konuşuruz ama burda gelipde şöförü sürücü kardeşimi savunmayın geçmiş olsun Allah dan ne ölen ne ağır yaralı var cana bir şey olmamış bunu o kazaya dahil olmuş bütün motorsiklet sürücüsüde dahil hepsini katıyorum. hepsine geçmiş olsun..
ama burda gelipde kimseyi savunmayın.. bu yanlış gelipde hangimiz basmadıkki hangimiz makas atmadıkki edebiyatı yapmayın bu suçu illegalaliteyi özendirmekdir.... bu olayı normaşşelitirmek ve suçu sempatik hale getirmektir..
Çok geçmiş olsun Allah (c.c) korumuş.
Genel anlamda kader ve kaza birbirine karıştırılıyor.
Herkes böylelerini korumayın diyerek karşısındakine yardırıyorda.. kimse zaten korumaya çalışmamış yaptığı şeyi haklı göstermeye çalışmamış.. acımasızca davranıp beddua edilmesinin fazla olduğundan bahsetmiş.. bunu bile ayırt edemiyenler varken neyin tartışmasını yapıyorsunuz.. olanla ölene çare yok kapatın gitsin konuyu yoksa 20 sayfalık tartışma konusuna dönücek sonrada yüzyüze bakan insanlar birbirinin kalbini kırıcak.. GEREKSİZ!
Yazılanların hepsini okudum bi kaç gündür de facebook sayfalarından bu haberi takip ediyorum artık yorum yapamadan duramıycam normalde olan kazalara suçlu suçsuz bakmadan geçmiş olsun diler Allahtan şifalar dilerim ancak işin içine makas girince orası ayrı.
1. Si kaza yapan arkadaşın suçlu mu suçsuz mu olduğunu bilmiyorum o yüzden benim yorumum şöyle olucak; eğer sadece yolunda gazlarken sağa sola dalmadan makas atmadan kaza yaptıysa Allah acil şifalar versin geçmiş olsun kaza yapan arkadaşa da o kamyonda ekmek parası için direksiyon sallayan şoför abilere de en azından can kaybı olmamış bu sevindirici bi durum.
2. Si eğer kaza yapan arkadaş zig zag çizerek son sürat makas atayım artislik yapayım derdindeyken o kazayı yaptıysa az bile olmuş Allahtan daha fazlasını olmasını inanın çok isterdim.
O kamyonu süren adamın yerine kendi babamı koyuyuorum adam evine ekmek götürmek için çalışırken kendini bilmez 20-25 yaşında adamın tekinin zevki için yaralandı belki daha büyük bişeyle sonuçlanabilirdi Allah korumuş. Sen makas atmıyor musun diyen arkadaşlar için de şunu söylemek istiyorum evet ben makas atmıyorum çünkü kendimi değil karşımda ki insanı düşünüyorum ben çok iyi araba kullanıyor olabilirim ama karşımda acemi bi bayanın paniklemesi halinde o an neler olacağını Allahtan başka kimse bilemez o bayan annem de olabilir arabanın içinde kardeşim de olabilir ben kendimi değil karşımda ki insanın canını önemsediğim için ne makas atarım ne de makas atmaya çalışırım bu yüzden ehliyetini yeni almış bebelerin bile maskarası olmuş olduğum vardır sen araba kullanamıyorsun sen makas atamıyorsun lafları gibi. Benim yaptığım en tehlikeli iş yanlamaktır o da kimsenin canına zarar vermicek şekilde en kötü şekilde kaza bile yapsam olan bana olur ya sakat kalırım ya da ölürüm ama milletin canına bi zararım olmaz veya boş yolda altımda ki arabanın ne olduğuna bakmadan ibresini sona dayarım tofaşımda oldu yaptım son model bmw aracım da oldu yaptım ama boş yolda yaptım herhangi bi kazada olan bana olur kimsenin canını yakmam.
Son olarak söylemek istediğim şeyde hepimiz ana kuzusuyuz ama annemin bana hep söylediği bir laf vardır. Eğer trafikte birisiyle yarışırsan, makas atarsan , tehlikeli şeyler yaparsan ya sakat kal yada öl ama kimsenin burnunu bile kanatma der ben her direksiyona oturduğumda bu laf benim aklımdadır o yüzden insanların canını böyle tehlikeye atçak şeyden uzak dururum. Dediğim gibi arkadaş suçsuzsa Allah acil şifalar versin eğer suçluysa da Allah keşke kat kat fazlasını verseymiş ki o insanların canına kast edemeseymiş.
Bu arada trafikteyken aracımda sadece ben varsam makas atmak için yaklaşan arabaları kaza yaptırmak için sıkıştırırım da ani frende yaparım başına ne gelirse gelsin umrumdada olmaz vicdan azabı da çekmem. Yorum yapmadan önce lütfen kendi annenizi babanızı kardeşinizi eşinizi bebeğinizi arabanın içinde düşünerek yorum yapın
Hızlı sürmekten ziyade güvenli sürmenin marifet olduğunu insanlara öğretmedikçe bu tür olaylar karşımıza hep çıkacakdır diye düşünüyorum. genede geçmiş olsun