kelalper Nickli Üyeden Alýntý
Þile yolu gerçekten sýkýntýlý. Özellikle yaðmur daha yeni baþladýysa buz pateni pisti gibi oluyor. Kamyonlarýn taþýdýklarý hafriyattan ve lastiklerinden kalan çamur artýklarýndan, aðýr yük altýnda ezilen lastiklerden geriye kalan lastik kalýntýlarýndan ve gene kamyonlarýn aksamlarýndan damlayan yað birikimlerinden dolayý yolun yüzeyi çok pis. Bir de býraktýðý tortu yol üstünde tutunmayý saðlayan týrtýklý yüzeyi doldurduðu için yol felaket hale geliyor. Ýþin içerisine bir de ne yaptýðýný bilmeyen zýpýr kendini Alonso zanneden direksiyon tutmayý nasýl oturmasý gerektiðini bilmeyen tipler normalden biraz güçlü arabalarla yola fýrladýðý zaman sonucu bu oluyor.
Acelem varsa bende makas atýyorum ama gidipte 1 arabanýn anca sýðacaðý yere arabayý sokmuyorum. 3-4 arabalýk aralara gire çýka ilerlemeye çalýþýyorum. En önemlisi sinyal kolu sürekli çalýþýyor. Tehlike yaratacak pozisyonlara girmiyorum. Neden mi yapýyorum çünkü bu millet araba kullanmayý bilmiyor. Pazar günü Ýzmirden döndüm yolun hepsi bölünmüþ yol. Yolculuðumun %60 ý en sað þeritte geçti. Araba kullanmayý bilmeyen bir sürü öküzün orta ve sol þeritte 80-90 la yol almasý yüzünden. Selektörle yol istemek hiç bir iþe yaramýyor. Çünkü herif ya da kadýn gaza biraz dokunup ay þunu da geçiim dur þunu da geçiim diye sol þeridi ihlal etmeye devam etmesi saða geçeceði zamanda saða geçip önü boþ olduðu halde frene dokunmasý ile sonuçlanýyor. Ya da selektör atýp yol istiyorsun 90 la yolu istila eden kiþi bi anda çýldýrýp 140-150 uçmaya baþlýyor. Halbuki ben zaten 110 la gitmek istiyorum. Sonra bakýyo gelmiyorum gene 90 a düþüp öyle saða geçiyor yanýndan geçerken de kolu kanadý þiþmiþ horoz gibi böbürlenerek sana bakýyor.