User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
79 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Sıfır Araç En İyi Rodaj Nasıl Yapılır Hk ?

CenKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polo gti aracımı aldım 0 olarak rodajı dikkatli yaptım 2000 km 120 km hızı hiç geçmedim sonra ufak ufak gazlamalarla başladım yani direk 200 yapmadım
    12-140-160 vs vs
    Alıntı Sh4rk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi biz sakliyamadik evde bahcede araba varsa yoksa gazliyoruz hiaminaa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle aracınız hayırlı olsun..forumda yanlış hatırlamıyorsam JCW GP'ye daha karaya ayak basmadan downpipe vs yapıldığını okumuştum rodaj öncesi..uygulama hakkında tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir sanırım..
    Tarhana aşı kaşığınlan, herşey yakışığınlan

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracta start stop var zaten. Turboyu beklemeye gerek yok.

YANLIS.

Start stop araclarda elektrikli bir yag pompasi turboyu besler. Fakat park ettikten sonra kontak kapatildigi icin elektrikli her sey durur. Start stoplu aracin trafikte stop ettiginde caminin direksiyonunun freninin de calismamasi lazim o zaman.
    Allah allah gazladıktan sonra start stop direk devreye girmiyor diye biliyordum .

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rodaj her zaman vardır arkadaşlar.en azından debriyajı fren balataları lastikleri tepkimeye alışmamış süspansiyonları.1000 km usturuplu kullanmak yeterlidir bana göre.Hala bu devirde rodaj kalmadı diyen varsa 2011 de 5.20 yi avcılar borusandan ambarlara buram buram yanık kokturdum.Rodaj dediğimiz şey hep var olacak yani
    Vorsprung Durch Technik

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Utku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rodaj her zaman vardır arkadaşlar.en azından debriyajı fren balataları lastikleri tepkimeye alışmamış süspansiyonları.1000 km usturuplu kullanmak yeterlidir bana göre.Hala bu devirde rodaj kalmadı diyen varsa 2011 de 5.20 yi avcılar borusandan ambarlara buram buram yanık kokturdum.Rodaj dediğimiz şey hep var olacak yani
    edit 5 km de idi
    Vorsprung Durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlız bizim şirket aracımız golf 1.2 tsi start stoplu 3 kişi kullanıyoruz sanmıyorum bu arabaya rodaj falan hakgetire şu an 22 kya geldi ama gidişi falan beni şaşırtıyo diğer 2 arkadaş her türlü kasaplığı yapıyorlar ama ben sadece gazlıyorum dediğim gibi trafikde 2 3 saat geçirip sağa çektiğim an s s devreye girince duruyor elimden geldiği kadar dikkat ediyorum ben genede kapatmadan 20 30 saniye beklemeyi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen genede ilk 1000 km birazdaha sakin ol sonra kademe kademe gazla derim sonuçta kendi aracın sıfır cillop gibi maşallah kazasız belasız bu arada

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rodaj olayı hikaye sıfır C180 aldım ardından E180 sadece balatalar ve fren oturuyor o ilk başlarda koku yapıyor zaten kimse sıfır aracı alıp gaz köklemez ama dikkatli şekilde hız yapmak sıkıntı yaratmıyor artık arabalar bize geldiğinde belki de yüzlerce testten geçiyor...

MeJo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2009 da sıfır civic almıştım herkes sakın gazlama zorlama dedi ben 1000 km sürekli çevire çevire yardıra yardıra gezdim.
    sonra aynı düz vites tüm civic leri geçmiştim çokta takmamıştım ama turbo araçta dikkat etmek gerekir kanısındayım.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    goduum değil koyduğum olması lazım...

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rodaj suresi ve tipi araca degisir...
    400km den 2000km ye kadarda degisiklik gisterir...

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araçlar fabrikada test ediliyor hikayesini kim uydurdu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracta start stop var zaten. Turboyu beklemeye gerek yok.

YANLIS.

Start stop araclarda elektrikli bir yag pompasi turboyu besler. Fakat park ettikten sonra kontak kapatildigi icin elektrikli her sey durur. Start stoplu aracin trafikte stop ettiginde caminin direksiyonunun freninin de calismamasi lazim o zaman.
    Start stop aktif iken trafikte stop ettiğinde, benim direksiyonum çalışmıyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RIDVAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese tek tek teşşekür ederim , Zahmet edip yazmışsınız allah razı olsun , Benim düşüncem ilk 1000 km'de sakin kullanıp sonrasında havalar ısınıyor güzel bir uzun yol tatil maiyetinde güzel sıkıştırıp soğutup gidip gelip normal hayata dönmek ...
    Son karar budur

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Herkesin surusune kimse karisamaz"

Bu degerli anektoddan sonra gevsekligi birakip ciddi yazmak gerekirse fabrikadan gelen araclari istediginiz gibi kullanabilirsiniz. 3000 devir filan gecilmesin denmis, basilmasin zorlanmasin denmis, arkadaslar, uretici bunlari kullaniciya yaptirmak istemeseydi zaten size gerekli limitleri koyup satardi araci. Yani siz istemediginiz icin degil, istesenizde ceviremezdiniz o deviri belirli bir km'ye kadar. O yuzden gonul rahatligi ile basabilirsiniz hatta basarsaniz daha bile iyi olur performans acisindan.

Yanliz siz yine de siz olun ve kullanma klavuzunu okuyun, ondan sonra kullanin aracinizi. Benim yazdigim yazi genelde dogru olsa da siz yine de hic kimsenin soylediklerine guvenmeyin, acin kendiniz okuyun, okumayi aliskanlik haline getirin. Okurken basta biraz sikilirsiniz belki ama sonuca siz kazancli cikarsiniz, hem beyninizi kullanmanin tadina filan da varirsiniz okuyup anlamaya calisirken, bunlar hep hayatin guzellikleri
    ya kendinle çelişmişsin. Golf7 nin kullanma kılavuzunda ilk 1500 km motorun maximum devrinin 2/3 ünden fazla basılmaması ve gaza sonuna kadar basılmaması gerektiği yazıyor.
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onurkk06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki start stoplu araçlarda nasıl olacak pat diye duruyor araç onun bi kuralı var mı? Ben ani durkalklı trafiklerde kapatıyorum
    walla ben kapatıyorum ve turbo araçta sağlıklı oldugunu düşünmüyorum
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

TayfunS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabayi ankaradan aldim kutahyanin ilcesindeyim. bayi ile evimin arasi 450 km kadar. bayiden ciktim polatli yolunda 190 200 gordum bi muddet de oyle gittim ki 1000 kmde kontrolu vardi arabanin. ne cikacaksa bi an once ciksin diye ve bir kere de dikkat etmedim aman basmiyim vs diye. yalnizca sogukta bazen 1 dk bazen 5 dk rolantide calistirirm arabayi. stop ederken de uzun yoldan gelmissem veya gazladiysam min. 1 dk rolantide calistirirm.
    TB4BSA

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yahu frenleri alıştırına kadar sakin sür ani frenden vs baskıdan kaçın,onun harici siz sanıyomusunuz sıfır km araç dipgaz gidince 500km'de kol çıkartıyo ? Ben hiç rastlamadım şahsen : ) dediğim gibi frenler alışsın,lastikler alışşsın bi 250-300km ondan sonra yardır gitsin.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sakin kullanmakla kimse birşey kaybetmez, zaten herkes söylemiş motor harici parçalarında alışmazı lazım, süspansiyon, frenler, debriyaj vs .vs.

Bu arada fabrika limitör koyardı diyen arkadaşlar, rodajın bir gereklilik olduğu 90 larda (rodaj için fabrikadan farklı yağ, ilk 1000 bakımları vs.vs.) bile arabalarda rodaj yapılsın diye limitör falan yoktu. Koyamazlar zaten. üzerine kamyon geliyor çok hızlı bir şekilde uzaman lazım, gaz tepkisi deviri sınırlı araçla ne yapacaksın?

Prensipte metal alışması için sık ısınıp soğuması lazım, onun içinde genellikle şehiriçi tavsiye edilir. Uzun yol yani sabit devir tavsiye edilmez. Kaldı ki kullanım klavuzunda dahi yazıyorsa inkar etmenin anlamı yok. (ilk bakımı 15.000 olan araçlarda dahi yazıyor)

Rodaj insanın kendine yakışanı giymesidir diyerek 90 lara da bir gönderme yapmış olayım Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    .............................

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)