Bi arkadaşım amerikadan 2 tane iphone5 getirmişti ilk çıktığı zaman.. İkisini birden sattım diye geldi dolarla.. Sahtedir lan o sen çok para istiyodun dedim ki hakkaten sahte çıktı paralar.. Neyse sahte paraları polise teslim etti telefonların imei numaralarıyla şikayetçi oldu.. Arada bir de kontrol ediyordu telefonlara kayıt yapılmış mı diye.. Bi kaç ay sonra telefonun biri pasaporta işlendi kullanılmaya başlandı.. Savcı e nolucak benim telefonum da pasaporta işli Şimdi kullanan adamın ne suçu var dediTelefona el koymadı..
Neyse sonra hırsız yakalandı mahkemeye gitti bizim oğlan ha bir telefon çalmışsın ha 1000 telefon çalmışsın suçu aynı.. O yüzden hiç bi işe yaramadı o kadar uğraş telefonlar da gitti..
Telefonu çaldırmıycaksın unutmıycaksın hem vicdanlı adam az ülkede hem de adalet yok..
Şansa bak , bununla geçmiş olsun.benimde yeğenimin yolunu kesmiş almışlar , kız paniklemiş kaçmış , hemen polise gidildi tutanak tutuldu vs.Ardından 5 6 ay geçti polis bidaha arayıp telefon bulundu dedi geri geldi aletnadir de olsa olabiliyor geri dönüş.Böyle bişey yaşadığımızda polise gitmekte fayda var.
Hocam arkan kalın değilse hiç bir şey olmaz. Evime hırsız girdi 4 yıl falan oldu elektronık esyalar ve 3 telefonum çalındı hepsının imei numarsını verdim bı cacık olmadı.
Telefoncudan 2. el telefon aldım satan bayanın kimlik fotokopısı vs var sattıgına daır yazı ımza.
3-4 gun sonra benım arkamdan iş yerıme 2 kişi girdi adımı söyledı evet benım dedım koluma gırdıler Çankaya emnıyet mudurlugune goturdulerneyse orda dedılr boyle boyle nerden aldın nasıl aldın vs. derdımı anlattım megerse sayın bır devlet memurunun kızı telefonu satıyor babasınada calındı dıyor. Sabahdan mesaı bıtımıne kadar nezarette kaldım. Bi ton tantana vs vs.
İstedıkden sonra hemen buluyorlar ama kim ugrasıcak kardesım bılmem kaç mılyon nufuslu Türkiyedeki sıradan bir insanın telefonuyla! hırsız çalacak satacak ekonomiye can verecek..
Benimde 3 sene önce daruşafakada bir spor tesisindeydim ve telefonumu dolaba koydum duş aldım 5 dk içinde bir baktım telefon yok savcılıga baş vurdum savcılıktanda ses çıkmadı soyunma odalarınada kamera koyulmadıgı için üzerine tam su içmiştimkii ordaki spor hocasının uyanıklıgı sayesinde hırsız bulundu ve hırsızlar 2 kişi 2 side ufak cocuk yaşları 10-12 arası ve 2 çocugunda ailelerin durumları çok iyi direk çalan çocugun avukatı aradı avukat ve gittim zararimi karşıladı telefonda blackberry 9900 du beyaz zamanının ıphone6 siydi1.800 almıştım avukattan 2.400 lira istedim mırım kırım etti siz bilirsiniz dedim direk zararımı karşıladı bende şikayetçi olmadım ve 3-5 ay gibi hapis cezasına dönüştü oda para cezasına dönüştü ve çocuklar bir adamın 500 lirasini birinin altın küpesini çalmış yani bazı insanlar alıskanlık haline getirmiş kimisinin hastalık kimisininde kani bozuk oldugu için yapiyolar.Tekrardan geçmiş olsun buldugunuza çok sevindim çünkü siz onu alninizn teriyle aldınız
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)