akp yandaşı değilim ama olayı mit e bağlamak saçma değil mi ne ***** hdppkkkckpyd nin yaptırmadığı?
Bir ülkede Gazeteler gerçeği aydınlatmıyorsa ancak ve ancak ölülerin üstlerini karartırlar.
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
yıl 2015 bu teknolojide fuat avni denen x in yakalanmaması bile komik ciddi ciddi tayyibin adamı olduğundan şüphe ediyorum önce yazıyor halkın tepkisi ölçülüyor sonra oluyor yada olmuyor
Ben bu adamın kim olduğunu bilmiyorum ama ne dediyse oluyor.Seçim öncesi sonrası her yazdığı oldu.
Bir ara RTE diyorlardı
Mantıklı geliyor yazdıkları.Ben inanıyorum.Bu kadar tiyo veripde tutturanı duymadım daha
Suruçda ölen vatandaşlarımızada allah yakınlarına sabır versin bu arada.
Erken seçim olur yani inşallah olmaz diyorum ülke gereksiz 1 yıl kaybedecek 1 milyara yakın para yine çöpe gidecek partiler 350 milyon alalcak gereksiz yere filan bence erken seçime hiç gerek yok ama o RTE istemiyor malesef![]()
akp tek parti olarak iktidara gelene kadar elinden gelen her şeyi yapacak. Koalisyon hükümeti diye bir olasılık yok.
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Valla olay o kadar basit değil, Akp hükümeti Amerika ile birlikte hareket ediyordu... Hatta suriyeye de giriceklerdi ama sonra ne olduysa oldu ve uyandı R.T.E.,,, yani direkten döndük sonra Abd ye karşı bu sefer Çin den silah alımı,Kürt petrolü ve rusya ile ilişki geliştirme suretiyle Abd ye kafa tuttu sonrası ***** 17 Aralık vs. Oldu... Yolsuzluk yokmuydu vardı hemde deli gibi ama neden 17 aralıkta çıkartıldı ? Amerika da Ziraat bankasını incelemeye aldılar, Halkbankasına operasyon vs. yaptılar ve Pkk ile açık işbirliğine girdi Abd,İsrail.... vs.
Türkiye öyle kafasına göre hareket edebilecek bir ülke değil çünki ne silahını kendisi geliştiriyor nede ekonomisi buna müsait değil... Bir ara hatırlarsanız sürekli Askerlerimiz şehit ediliyordu İsrail heronları Pkk ya alenen çalışmaya başladı ve Amerika bile Pkk ya istihbarat verdi.
Suriye işine hiç bulaşmayacaktı dünya lideri , Suriye bu halde olmasaydı emin olun ne bu pkk ne diğer örgütler bu kadar palazlanmıyacaktı.
Katar - Arabistan yardım ediyor bize, Nedeni ise basit Mafya elemanı gibi kullanıyorlar bizi yani bi nevi tetikçi gibiyiz... Üç kuruşa
Amerika petrol için Irakta sadece 1 milyondan fazla Müslümanı öldürdü, yedirirlermi hiç o petrolü sana... , Neden biz adam gibi üretim yapalım demiyoruz da böyle yolları seçiyoruz?
Daha dün vardı, 1945 te uçak fabrikasını kurmuşuz Atatürkün ileri görüşlülüğü işte, ama bizdeki hainler Marshall yardımı adı altında o fabrikaları bile kapatmışlar.. Abd isteği ile işte
Siyaset böyle birşey işte,
Tam bağımsız bir ülke olmadığını biliyoruz zaten
Ne zaman güzel şeyler olsa hep suikast yada vefat haberi gelir.
AKP, ANAP gibi olmaya başladı bence.Kendi halkımız beceremediğini kürtler seçimde becerdi iktidar olamadılar.
G.Doğudan AKP bir daha oy alamaz.Erken seçimde sonuç değişmez.
Baraj yuzde 7 ye inerse Saadet BBP de girer AKP dağılmaya girer.O yuzden Barajda inmez lafda herşey
Erken seçimde son kez şanslarını deneyip oy çalmayı biraz daha abartacaklardır kanaatindeyim ben![]()
Buraya yazıyorum, Bu adamlar seçimle gitmez gerekirse savaşa bile sokarlar...
Çünki , Yolsuzluk soruşturmaları, yıllardır açıklanmayan sayıştay raporları, 3 Milyon suriyeli, içi boşaltılan D.Bankaları, vs. Bunların yaptıklarını terabaytlık hardisk ancak alır. Yani adamlar milyon tane şeyden yargılanır....
Bu adamlar bu ülkeyi cidden mahvetti, millleti birbirine düşürdü eskiden bu kadar insanlar arasında nefret yoktu. , Hükümet fiilen düşmüş olmasına rağmen hiçbirşey olmamış gibi ülkeyi aynen yönetiyorlar hatta bir sürü atama yapıyorlar vs. tam gaz
Ekonomi tam bir felaket, Üretim diye birşey kalmadı tamamen krediye dayalı olarak hizmet sektörü,otomotiv,inşaat ile büyüyen bir ülke oldu aynı Yunanistan gibi. Marketlere girip bir bakın herşey ithal... Borçlan borçlan ye... Amerika para bastığında Usd kurları hızla düşünce yerli sanayimiz kurların aşırı düşmeşinden Tl nin kıymetlenmesinden dolayı rekabet edemez hale geldi.. İthalat patladı örnek vermek gerekirse kalem üreten bir adam 10 liraya mal edip 12 liraya satıyorsa o ürün yurt dışından 8 liraya gelmeye başlayınca adam ya işi bıraktı yada inat edip battı.
Devletin aşırı ithalat işine geldi , Kredilerin ucuzlaması sonucunda insanlar lüx araca yüklendi çekti krediyi aldı Bmw-Mercedes e devletinde işine geldi Ötv-Kdv- Bandrolü şusu busu ilaveten ithalden alınan vergi-kdv bütçeye fazla verdirtti... Benzinden alınan vergiler ve zilyon tane diğer vergi, İnsanımız malesef bunu zenginlik olarak algıladı , aslında geleceğimizi sattık... Devlet vergi gelirlerini artırdı ama birşey gözden kaçtı İnsanımız artık çok borçluydu yani o söyledikleri güçlü delvet aslında masaldı. İnsanlar hiç olmadığı kadar borçlandı ve lüxe rahata o kadar alıştıkki.. Birde özelleştirmeler sayesinde devlet hem bütçeyi düzeltti hemde kit zararlarından kurtulmuş oldu, ama o kadar kontrolsüz ve ucuza yabancılara satıldıki yani ne diyim, Limanlar bile özelleştirildi... İşte kısaca
Merkez bankası rezervleri ile övünenler,
Eskiden krediyi her adama vermezlerdi , Abd den sonra kredi bollaştı, pekçok kişi bilir Zorunlu karşılık diye bir olay var.
Yani ben 100.000 kredi çekiyorsam bana krediyi veren banka %5 ini örnek merkez bankasına yatırır zorunlu karşılık olarak ve buna da cüzi de olsa bir faiz öder....
Bizim hükümetimiz ne yaptı? Zorunlu karşılıkları 2 katına belki daha fazla oranda artırdı ve zorunlu karşılıklara faiz ödemesini de kaldırdı... Yani bedava kaynak peki banka babasının hayrınamı veriyor krediyi? O devletin ödemediği Zorunlu karşılıkların faizini de bize yansıttı... Birde zorunlu karşılık oranları artırılınca otomatik olarak Mb. rezervleri artmış oldu, Bunuda meydanlarda kullandılar.... Oturup akşama kadar 100 tane böyle örnekler verebilirim
Kısaca bunlar şeytana pabucunu ters giydirirler,
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28398219.asp
HAPİS CEZASIYLA KORKUTUYORDUK'
Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Belki de ödeme aracı olarak hapis cezasıyla korkutuyorduk. Hapis cezasının kaldırılması noktasında Adalet Bakanımız ile Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcımız bir toplantıya çağırdılar. Ben hemen itiraz ediyorum, hepinizin itiraz ettiği gibi. Çekten hapis cezası kalkar mı? En güvenli ödeme aracı, onu da kaldırırsanız problem yaşarız diye. O zaman bana ‘Sen formül bul’ dediler. Niye diye sordum, Türkiye’deki hapishane kapasitesi 170 bin. Şu anda sırf Yargıtay’da karşılıksız çeklerden dolayı tasdik edilmesi bekleyen dosya sayısı 230 bin. Yargıtay’a yalvarıyoruz ‘Bunları tasdikleme’ diye. Tasdiklese 230 bin kişi hapis cezası alacak. 230 bin kişi hapis cezası alsa kapasitenin üstünde mahkum var. Dünyaya rezil olacaktık. Hapishaneye girmek için herhalde tarih verecek ‘Bir sene sora gel seni hapse alacağım’ diye. Türkiye böyle garip bir noktaya düşecekti. Dedik ki kaldırın ama bize yeni bir mekanizma yapmamız lazım.”
Bunları okursanız ekonomimizin ne halde olduğunu görürsünüz, bunlar benim değil sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun açıklamaları....
Siyasetle alakası yok.
Ekonomideki göstergeleri yukarda yazılanlar şekillendiriyor.
Dolar kuru altın borsa hepsi bunlara bağlı
Rakamlar girdimi işin içine savunalacak birşey kalmıyor.
Matematik asla yalan söylemez.![]()
çinin son açıklamasından sonra ,altın daha nekadar düşebilir ? son zamanlarda altın almayı bırakmıştım ama 90 altına gerilerse uzun vade için bir kısım almayı düşünüyorum
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Hapis cezasının varlığına güvenerek çek aracılığı ile vermek zorunda kaldığımız bir para oldu.. Daha doğrusu, babamın kefil olduğu bir parayı borç sahibi vaktinde ödemeyince biz ödemek zorunda kaldık akabinde borç sahibinden daha ileri bir tarihte tahsil edilmek üzere çek aldık. Günün şartlarında, kanunlarında verilen çeki ödememenin cezası hapis olduğundan elimizde yaptırım gücü vardı. Biz de bu şartları değerlendirdik ve çeki kabul ettik..
Kimine göre küçük, kimine göre büyük paradır ama ailem için 500.000 TL gerçekten ciddi bir meblağ idi.. Çekten hapis cezasını kaldırdılar, çek elimizde patladı.. Kıymetsiz bir kağıt haline geldi.. Paramızın üzerine de buz gibi su içtik.. Geri alma yolumuz da umudumuz da kalmadı..
Ons Altın 800 850 dolara çıkarma maliyeti olan bir emtia.
Fed sayesinde ben altının 85 90 aralığına gelme ihtimalini yüksek görüyorum.
Çin de bunu gorerekten beklentiye geçti.
85 90 aralığını bekliyorum alım için.
Çarşı esnafı kisa vadede iniş çıkış her zaman olur ama sene soni eksi görüyorlar.
Savas çıkmaz ise.***** iran ve yunanistan anlasma sağlandı şimdilik.
Riskli bir durum yok abd faiz arttırımı altına eksi yönde ivme kazandırır.
Abd tahvillerine yoğun talep olacaktır y.dışında
500.000 Tl çok büyük bir para, ne diyim...
Bizde de batak olduğunda (çek) artık avukata verip batan paranın üstüne masraf etmiyoruz çünki karşılıksız çıkan çek artık tahsil olmuyor yaptığımız avukat masrafı da ilaveten külfet, Vergiden düşüyüm desek o da tonla masraf, Bankalar da artık kolay kolay çek vermiyor çünki 1100 küsür tl banka yükümlülüğünde ve çekler ödenmediği için bankalar kendisini sağlama alıyor ilaveten ticaret durma noktasına geldi... Ticaret ile uğraştığım için en çok korktuğum bankaların kredi vermemesi sonucu çeklerin ödenmemesi ve domino taşı gibi hepimizi bitirir.
Faiz benim inançıma ters olduğundan, ne olursa olsun çocuğum için sadece altın biriktiriyorum, sonuçta altında dolarla satılan bir emtia ve bana göre uzun vadede dolardan daha sağlam. Sonuçta A.B.D. de de enflasyon var ve Usd nin de bi anlamda emtialar karşısında değeri düşüyor...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)