o değilde yedik bi halt altın alak dedik, uzun vadede güvenli liman dedikinşaallah öyle de olur.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Fitch'den gelen olumlu birşey yok... Olay şu ; Merkez bankası Fed toplantısı öncesi gardını alıyor ve faizleri artıyor.. Hem likiditeyi kısıyor hemde fonlama maliyetini artırıyor yani kabaca Mb. 240 Bp faizleri artırdı.. Bunun yanında bu hafta Hazine borçlanma ihaleleri var.. Böyle zamanlarda önce Kur yükseltilir ki yabancıya bu şekilde ekstra bir taviz verilir.. Yani yabancı kuru yüksekten bozar, %11.5 Faize para yatırır.. Çıkarkende bir kıyak daha yapılır kuru aşağıdan alır.. Bu haftaki Hazine ihalelerini ağırlıklı olarak Devlet bankaları fonladı.. Yani Hazineyi hazine fonladı diyelim... Doğru dürüst yabancı yok.. Çünki güven yok
Mb doları Fed öncesi elinden geldiği kadar bastıracaktır ki Olası doların ani sıçramalarına 3.60 ile girmek var, 3.75 ile girmek var.. Diyelim Fed 10 Kuruş yukarı attı doları.. Birinde 3.6'dan 3.7'ye gelir diğerinde ise tekrar 3.85 3.90'a giderki referandum öncesi buna müsade etmemek için elinden geleni yapacaktır...
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
İngilizcesi olan okusun, Borsa'da yükselen hisselerin neredeyse %90'ı Bankalar... Bunun da Bankalar ile Devletin anlaşarak birlikte hareket ettiği suni olarak Bankacılık hisselerinin yükseltildiğini, sonunun kötü biteceğini söylüyor... Benim ingilizcem bu kadar.. Daha güzel çeviri yapabilecek birisi varsa iyi olur ... Benim yapmış olduğum gözlemlerim de aynı şekilde .. Bankalar Thy gibi hisseler değer kazandı.. Bir aşa bir yukarı tutuyorlar
Turkey’s stock rally: Thank the agreement between the government and banks
Şimdi, fitch, fed, s&p, öbürü, faiz, merkez, o, bu harici, gerçek soruyu soruyorum:
Referandum'a dövizle mi girelim? Neyle girelim?
Benim tahminim hayır çıkarsa dövizin ve altının kesin yükseleceği. Ne kadar orasını gerçekten hiç kestiremiyorum, ama korkuyorum.
Evet çıkarsa da kesin düşer diyemiyorum. Eğer ki stabilite görürse yabancı yatırımcı belki TL yükselebilir, ama iyice kaosa sürüklenecek deyip girmeyedebilir.
Ben anlık soruyorum. 16 Nisan akşamı baktık hep beraber. 17 Nisan'da ne olur? Evet çıksa ne olur Hayır çıksa ne olur? Uzun vade değil, günlük.
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
Bunu bende çok merak ediyorum gerçekten. Hali hazırda bir miktar dövizim var elimde ve bu para Türkiye'de, burada bankaların verdiği faiz *****.. Yerlerde aylık 120 euro gibi bir şey veriyorlar. Şeytan diyor yap TL kalsın faizde ayda 2buçuk lira az değil. Ama yıl sonunda kesin çıkış yapacağım ülkeden o yüzden ne kadar mantıklı kestiremiyorum, iyi kötü referandumu beklemem gerekiyor diye düşünüyorum. Burada çok bilgili, güzel analizler yapan insanları görüyorum bir tavsiye de bulunabilirseniz mesela benim gibi garantici yatırımcılar için, güzel olur![]()
FOR US BY US
[/CENTER]
Referandumdan Evet çıkarsa piyasanın düzelmesini beklemeyin .. Hayır çıkarsa o zaman Hükümet tutmak için elinden geleni yaptığı döviz kurlarını bırakır.. Dün Cb danışmanlarından İlnur Çevik bir twit attı ve geri sildi.. Hayır çıkarsa 7 Haziran seçimlerindeki kaosu mumla ararsınız diye...
Dolar konusunda doğrudan alın satın demek çok yanlış olur çünki vebal var... Ama geçmişe bakarak geleceği görebilirsiniz ... Enflasyon yükseliyor ve Mb'nin Fed'den sonra PPK toplantısı var ve faiz artırması gerekicek.. Artırmaz ise yine kurlar başa yukarı gitmeye... Fed faiz artırırsa (%90) ihtimal ve sonrasında faiz artışları devam edecek derse yine yükselir.. Fed'in faiz artırmasından çok söyledikleri çok önemli.. Dolar endeksine vs. takılmayın Açın Abd 10 Yıllık faizlerine bakın , Abd faizleri yükseldiğinde Tl baskı altına giriyor..
Mutlaka birşey alacaksanız parça parça işlem yapın... Paranın tamamını 1 seferde kullanmayın... 4'e 5'e bölüp öyle işlem yapabilirsiniz...
Şuda bir taktik Altın ve Dolar birbirine zıt iki araç... Dolar endeksi yükseldiğinde Altın Dolar bazında düşüyor .. Dolayısıyla en az birisinden kazanmış hedge etmiş olursunuz...
Altin su aralarin en dip rakamlarinda sanirim takip ettigim kadarla burakardan alim yapilabilir
gariban 106 gti....
Eyvah Eyvah... Korktuğumuz başımıza geldi ... Fed başkanı Yellen'in mesajı gayet açık... Eli ile 5 işareti yapmış yani Dolar 5 lira olacak diyor...
Fed faiz artışının kuresel piyasalara 5 olası etkisi
hiç bir şey olmaz dolar 8 tl olsa bile bir şey olmaz.. rahat olun.. türkiye ekonomisi kaya gibidir.. üretim artıyor her yerde yeni iş kolları açılıyor.. bir sürü iş veren işçi alıyor işsizlik hızla düşüyor..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)