User Tag List

Sayfa 268/1068 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368768 ... SonSon
20286 sonuçtan 5.074 ile 5.092 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

  1. #5074

    Üyelik
    Aug 2010
    Yaş
    30
    Şehir
    Milton Keynes
    Mesaj
    3.560
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    katara mal satışının kuru gene aşağı esneteceği umudundayım ben bu arada. şans tabi. işi öğrenene kadar 5-10binle böyle oyunlara devam. ilerde tecrübelenince yükseltiriz oyun miktarımızı ama 10bin dolara 200 tl hiç bir faiz sistemi kazandırmaz bir günde. çok kur esnemesi belkide fırsat risk almayı sevenlere.
    vadeli dolar hesaplarında zaten ~1.24% falan faiz veriyo. 10 bin dolara 1 ayda 12 dolar falan geliyo
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

  2. #5075
    free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2012
    Yaş
    42
    Şehir
    Vatan 59 / Mekan 34
    Mesaj
    6.465
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Katar a ticaret ülkeye dolar sokar ama biz pahalı alırız giren çıkan yine bize .
    Katar iran türkiyeden mal alacagiz dedi. Bomba patlattilar

  3. #5076
    997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2011
    Yaş
    49
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    14.120
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bomba bızden mal alım degıl,dıs gostermek ıcın. Abd nın masası suudların ısı.
    Altın da garıp hareketler gorebılırız. Suan kı kurgunun amacı bambaska...
    Bugun ıslerımden dolayı pıyasayı ızlıyemedım,55'lerden kar realızasyonu yapanlar vardı en son.

  4. #5077
    vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    47
    Şehir
    Türkiye/Ankara
    Mesaj
    1.969
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Katarın notunu hemen düşürdüler ki tamanen siyasi hamle... Türkiye'yi geçmişte Katar ve Suud destekliyordu ama sonradan Suud arkamızdan çekildi ve Katar kaldı yanımızda.. Cb'nin arkasında durdu Katar , Finansbankı aldılar Türkiye'nin en pahalı evini aldılar, Karadeniz'in en güzel yeri yakıldı onlar için.... Abd'de Roubin diye bir şeytan var, Türkiye'yi sürekli olarak tehdit ediyor.. Katar'a yapılan operasyonun bir amacı da biziz bizi de finansal olarak terbiye etmek istiyorlar.. Hatırlayın her seçim dönemi kaynağı belirsiz para girişleri olmuştu ki nereden geldiğini tahmin edersiniz... 15 Temmuz teşebbüsünde Bae'nin direk destek verdiği ortaya çıktı (Parasal destek) Suud büyük elçisi ise Türk topraklarında Kürdistan kurulmalı tarzında demeçleri kayda geçti.. Kısaca bizim için zor günler kapıda ..
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

  5. #5078
    free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2012
    Yaş
    42
    Şehir
    Vatan 59 / Mekan 34
    Mesaj
    6.465
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bomba bızden mal alım degıl,dıs gostermek ıcın. Abd nın masası suudların ısı.
    Altın da garıp hareketler gorebılırız. Suan kı kurgunun amacı bambaska...
    Bugun ıslerımden dolayı pıyasayı ızlıyemedım,55'lerden kar realızasyonu yapanlar vardı en son.
    İran intikam demiş altin için hareket zamanı olabilir mi

  6. #5079
    997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2011
    Yaş
    49
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    14.120
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecen hafta yazmıstım,katar ve ıran altıncılara yarıcak dıye....

  7. #5080
    TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2006
    Yaş
    50
    Şehir
    İstanbul/Türkiye
    Mesaj
    986
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    08.06.2017 tarihli yazı:

    Katar özeliyle başlayıp Ortadoğu'da genel bir endişeye neden olan jeopolitik risk dün de mali piyasaları olumsuz etkiledi.

    USDTRY kuru 3.55 seviyelerini test etti ama günü bu seviyesinin hemen altından tamamladı. Bu seviye teknik olarak kritik. Altında kalırsa 3.50-3.55'te dengelenme; üzerinde ise 3.5850 hedefi beklenmeli.

    Bugünün gündemi çok yoğun: a) Avrupa Merkez Bankası faiz toplantısı ve Başkan Draghi'nin TSİ15:30'da başlayacak konuşması; b) İngiltere seçimleri;
    c) FBI eski direktörü Comey'in ifadesi yakından izlenecek.


    Katar özelinde başlayıp dün İran'da gerçekleşen terör eylemleri ile tüm Ortadoğu'yu etkisi altına alan yüksek jeopolitik risk algısı mali piyasaları da olumsuz etkiliyor. Türkiye'nin Katar'a asker gönderme yetkisini dün hızlı bir şekilde Meclis'ten geçirmesi ise bu etkinin Türk mali piyasaları üzerindeki yansımasını bir miktar pekiştirdi. USDTRY kuru
    3.5500 civarına kadar yükselirken BİST100 endeksi ise günü %0.7 oranında düşüşle tamamladı. Bono&tahvil piyasasında haftaya yapılacak borçlanma ihaleleri nedeniyle biraz daha fazla hissedilen satış baskısı sonucu 10 yıllık tahvil faizi önceki güne göre 15 baz puan artarak %10.5'e geldi.
    Katar'da başlayıp Ortadoğu'nun genelinde hissedilen yüksek tansiyonun daha uzunca bir süre piyasa gündeminde kalacağını belirterek bugünün gündemine geçelim.

    Bugün mali piyasaların gündemi oldukça yoğun. Bu derece önemli olaylar uzun süredir hiç aynı güne sıkışmamıştı. Bu konuları tek tek değerlendirmek
    gerekirse:

    a) İngiltere seçimleri, Pound (GBP) ve biraz da Euro'nun (EUR) değeri açısından önemli. Yaşanan terör eylemleri sonrasında Başbakan May'in oy kaybına uğradığına ilişkin anket sonuçları GBP üzerinde aşağı yönde baskıya neden oluyor. Hatta, seçim sonucunun koalisyon ihtimalini gündeme getirebileceğine ilişkin anketlerin bu etkiyi pekiştirdiğini dahi söyleyebiliriz. ABD Doları'nın küresel bazda oldukça zayıf olması nedeniyle GBPUSD paritesi çok aşağı gelmemiş olabilir ancak EURGBP paritesine baktığımızda tabloyu daha bir net görüyoruz. Sonuçları yarın sabah saatlerinde netlesecek olan seçimde piyasaların odaklanacağı unsur Başbakan May'in partisinin kaç milletvekili çıkaracağı olacak. May'in partisi şu an
    330 milletvekiline sahip. İngiltere'de tek başına iktidar olabilmek için
    326 sandalye gerekiyor. May'in partisi 330 sandalyenin üzerine çıkarsa bunun piyasa yansıması olumlu olur, GBP değer kazanır. Aksi durumda, koalisyon senaryosu halinde ise piyasa yansıması olumsuz olur, GBP genel manada değer kaybeder. İlk senaryo GBPUSD paritesini 1.31'li seviyelere itecekken ikinci senaryo 1.2580'e doğru bir hareketin önünü açabilir.

    b) Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz toplantısından düne kadar önemli bir beklenti yoktu. Başkan Draghi'nin son dönemde olduğu üzere büyümede aşağı yönlü risklerin azaldığını belirtmekle birlikte parasal teşviklerin sürmesi yönünde bir açıklama yapacağını tahmin ediliyordu. Bunun da piyasa yansıması sınırlı olacağı öngörülüyordu. Ancak, dün basına sızan bir haberde ECB'nin enflasyon tahminlerini aşağı yönde güncelleyebileceğinin belirtilmesi Euro cephesinde hareketliliğe neden oldu. EURUSD paritesi kısa bir zaman diliminde 1.1280'den 1.1210'a kadar geriledi. Bu hareket sonrasında EURUSD'deki volatilite artarken 1.1220-1.1270 bandında zigzaglar çizildi. ECB kararının ardından TSİ15.30'da başlayacak olan Başkan Draghi'nin basın toplantısında makro ekonomik büyüklüklere yönelik tahminler, parasal teşviklerin azaltılıp azaltılmayacağı hususu ya da öngörüleri ile para politikasının gelecekte nasıl bir seyir izleyeceğine yönelik beklentiler yakından takip edilecek. Draghi'nin piyasaları şaşırtmak yerine oldukça mülayim bir söylem geliştireceği ve bunun da EURUSD paritesini 1.1250 pivot seviyesinde tutacağını tahmin ediyoruz.

    c) ABD'de FBI eski direktörü Comey'in ifadesi günün bir diğer önemli gündem maddesini teşkil ediyor. Comey'in konuşma metni dün yayımlandı. Metinde Trump'ın kendisinden sadakat beklediği, Rusya ile ilgili olarak üzerinde olan bulutları dağıtmasını talep ettiği, Flynn'in iyi bir insan olduğunu dikte ettiği ve Rusya ile ilgili konuyu kapatmasını istediği belirtiliyor.
    Açıkçası, bu metnin ardından mali piyasaların gösterdiği "bunda birşey yok ki!" tepkisini anlamakta zorlandık. Demek ki piyasalar Trump'ın Comey'e hakaret etmesini ya da şiddet uygulamasını bekliyordu. Unutulmamalıdır ki bahsedilen bu konuşmaların sonucunda Trump Comey'i kovdu! Bugün ifade sürecinde Comey birçok soruya maruz kalacak ve bunlara vereceği cevaplardaki ifadeler mali piyasalarda yansıma bulacak. Kanaatimiz o ki, Comey'in ifadesi büyük bir olumsuz etki yaratmamakla birlikte Trump'ın siyasi geleceği üzerinde soru işaretleri bırakmayı sürdürecek.

    Küresel mali piyasalar, bu derece önemli gündem maddelerinin olduğu güne Asya'da sakin bir seyirle başlıyor. Japon gösterge endeksi tahminlerin altında kalan büyüme verisinin ardından hafif satıcılı bir eğilim kaydederken Çin'de beklentilerin üzerinde artış kaydeden ihracat/ithalat rakamları ise Çin borsa endekslerini hafifçe yukarı itmiş. Yukarıda sıraladığımız üç önemli gündem maddesinin piyasa yansıması muhtemelen gece saatlerinde gözlemlenecek. Ancak, önemli bir piyasa dalgalanmasına neden olabileceklerini not düşmekte yarar var. Bugünün makro ekonomik veri gündemi oldukça sakin. Türkiye'de TSİ10.00'da açıklanacak sanayi üretim verileri ile TSI12.00'de Euro Bölgesi GSYH verisi yakından takip edilecek.
    Uzunca bir süredir olduğu üzere gerek dünyada gerekse de Türkiye'de mali piyasalardaki iyimserlik ile mevcut riskler arasında tutarsızlıklar olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de yatırım perspektifi ile bir miktar daha temkinli ve tedbirli olunması gerektiğine inanıyoruz. Ortadoğu'da artan tansiyonun mali piyasalarca yeterince dikkate alınmadığı kanaatindeyiz.

  8. #5081
    individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2008
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    6.639
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İngiltere secimleri cok iyi sonuc cikmamis.
    Sizce ne gibi etki yaratir.
    Seat IBIZA FR

    C U P R A L E O N

  9. #5082
    GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2010
    Yaş
    42
    Şehir
    Antalya/Moscow
    Mesaj
    8.115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    katarı duydugum gün zaten altını sattım ben. sonra dolar aldım çıktı geri sattım bunlar 2-3 gün içinde oldu. ufak tefek denediğim için büyük bişi kazanmadım ama tecrübe kazanıyorum. iyiki altını sattım şimdi gene düştü.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

  10. #5083
    individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2008
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    6.639
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    katarı duydugum gün zaten altını sattım ben. sonra dolar aldım çıktı geri sattım bunlar 2-3 gün içinde oldu. ufak tefek denediğim için büyük bişi kazanmadım ama tecrübe kazanıyorum. iyiki altını sattım şimdi gene düştü.
    Abi altin bizde riskli.

    Altin cikarken millet altin cikiyor diye satip dolar aliyor ama bizde altin dolar tl den hesaplandigi icin guzel cikislar olmuyor altinda kisa vadede.
    Seat IBIZA FR

    C U P R A L E O N

  11. #5084
    GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2010
    Yaş
    42
    Şehir
    Antalya/Moscow
    Mesaj
    8.115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi altin bizde riskli.

    Altin cikarken millet altin cikiyor diye satip dolar aliyor ama bizde altin dolar tl den hesaplandigi icin guzel cikislar olmuyor altinda kisa vadede.
    bakalım dostum zamanla öğrenicez. 10bin dolarla ne batarım ne zengin olurum. ben tamamen eğitim olarak görüyorum. 1 yıldan öncede büyük oynamam.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

  12. #5085
    TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2006
    Yaş
    50
    Şehir
    İstanbul/Türkiye
    Mesaj
    986
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    09 Haziran 2017:

    İngiltere seçimleri sürpriz doğurdu ve iç siyasette belirsizliğin yüksek olacağı bir dönemin kapısını araladı. İngiliz Poundu için olumsuz bir dönem.

    Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyon tahminini aşağı yönde güncellemesi ve bu sabah Çin'den gelen negatif enflasyon dünyada ultra-gevşek para politikalarının süreceğini teyit ederek risk iştahını destekliyor.

    TCMB'nin göreceli olarak sunduğu yüksek nominal faiz yabancı yatırımcının iştahını kabartarak yüklü döviz satışlarına neden oluyor. Yurtiçi yerleşikler şimdilik bu satışları karşılıyor.

    Küresel mali piyasalar yoğun ve riskli bir gündem ile geçen dünü tek kelime ile "ucuz atlattı". Ancak, bir ülke piyasaları dışında zira İngiltere sürpriz seçim sonucu ile belirsizliğin belirleyici olacağı bir döneme doğru ilerliyor. İngiltere seçimlerinin henüz resmiyet kazanmamış olan sonuçları belli oldu. Bu sonuçları değerlendiren gazete başlıkları birbirleri ile büyük benzerlikler taşıyor: Theresa May erken seçim kararı almak suretiyle girdiği olağanüstü kumarı kaybetti. Türkçe başlık atmak durumunda kalsaydık bu tabloyu meşhur bir atasözümüz ile şöyle tasvir edebilirdik: "Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak". İlk sonuçlara göre May'in partisi Muhafazakarlar yaklaşık 315 milletvekili çıkarabiliyor. May'in partisinin Meclis'teki mevcut milletvekili sayısı 330 iken İngiltere'de tek başına iktidar olmak için gereken minimum sandalye sayısı 326. Yani ya azınlık hükümeti ya da koalisyon senaryosu ile karşı karşıyayız. 19 Haziran'da AB ile resmi olarak başlayacak olan AB'den çıkış (Brexit) görüşmelerinin nasıl bir hükümet yapısı ile yürütüleceği büyük bir belirsizlik taşıyor. Bu görüşmelere elinin kuvvetli olması amacıyla baskın bir seçim kararı almış olan May'ın mağlubiyetle karşılaşması istifa taleplerini getirdi. Ancak, May'in istifa etmesi beklenmiyor. Liberal Demokratlar koalisyona gitmeyeceklerini net bir şekilde beyan ettiler. İşçi Partisi ile büyük bir koalisyona gidilmesi İngiltere'de sık görülür bir durum değil. Azınlık hükümeti şu an için daha yüksek bir ihtimalmiş gibi görünüyor. Brexit kararından geri adım atılması gibi bir durum şu aşamada söz konusu değil.
    Ancak, Brexit'in nasıl bir ortamda ve hangi koşullarda ilerleyeceği şu an için büyük belirsizlikler içeriyor. Zaten seçimin piyasalar üzerindeki etkisini de bu kelime öbekleri ile açıklayabiliriz: Büyük bir belirsizlik.
    Bunun karşılığı olarak İngiliz Poundu ilk tepkide %1.5 civarında değer kaybederek 1.2700 seviyesine kadar geriledi. Bugün borsanın da seçim sonucuna sert sayılabilecek bir düşüş ile tepki vermesi bekleniyor. Ancak, bu sonucun küresel mali piyasalar üzerinde herhangi bir etkide bulunması beklenmiyor zira sonuçlar şu aşamada sadece iç politika açısından önemli.

    Dünün bir diğer önemli gündem maddesi olan Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz toplantısı küresel mali piyasalar üzerinde sürpriz sayılabilecek bir etki doğurmadı. Önceki gün basına sızmış olan enflasyon tahminleri dünkü toplantının da en önemli kısmını teşkil etti. Başkan Draghi son dönemde dile getirdiği açıklamaları aynen yineledi: Büyümede aşağı yönlü riskler azaldı ancak hâlâ bölgenin genişlemeci para politikalarına ihtiyacı var!
    Dünkü toplantının iki önemli sonucu oldu. İlk olarak ECB'nin büyümeye ilişkin risk tanımı uzun yıllar sonra ilk kez dengeli hale getirildi.
    İkincisi ise önümüzdeki döneme ilişkin enflasyon tahminleri aşağı yönde
    güncellendi: Buna göre 2017 yılı enflasyon beklentisi %1.7'den %1.5'e; 2018 yılı %1.6'dan %1.3'e ve 2019 ise %1.7'den %1.6'ya revize edildi. Düşük enflasyon demek düşük faiz anlamına geliyor ki bu güncelleme sonrasında ECB'nin zaten düşük olan faiz artırım ihtimali daha da düşmüş oldu. Bu da doğal olarak EURUSD paritesinde düşüşe neden oldu. Açıklama sonrasında yönünü aşağı çeviren EURUSD paritesi bu satırları kaleme aldığımız dakikalarda 1.1195 ile son iki haftanın en düşük seviyesinden işlem görüyordu.

    Dünün bir diğer önemli gündem maddesi ise ABD'de FBI'nın eski direktörü Comey'in ifadesi idi. Trump tarafından görevinden alınan Comey'in Trump'tan Rusya ile ilgili soruşturmayı kapatması yönünde baskı görüp görmediği hususunun görüşüldüğü soruşturma karışık bir tablo sunarak sonuçlandı.
    Önceki gün yayımlanmış olan konuşma metnindeki belirsiz noktalar dünkü ifade ile de tam manası ile belirginliğe kavuşmadı. Trump tarafından bir miktar baskı gördüğünü belirtmekle birlikte bunun doğrudan dosyanın kapatılması yönünde olmadığı görüşünün oluştuğu soruşturma sonucuna göre Trump üzerindeki gölgenin (ya da kendi ifadesi ile bulutun) şimdilik dağıldığını söyleyebiliriz. ABD'deki rapor ve gazeteler de bunu teyit ediyor. Bu riskin hafiflemesi ilk olarak altın fiyatlarına yansıdı. 1290 dolar/ons civarından işlem gören XAUUSD paritesi ifade sonrasında yönünü aşağı çevirerek 1270 dolara kadar geriledi. Riskin azaldığı yorumunun yapılabileceği anlamına gelen bu hareket Trump'ın siyasi kariyerine ilişkin risklerin de bir miktar azaldığını gösteriyor. Ancak, bu riskin tamamı ile geçtiğini söylemek için henüz çok erken zira halihazırda FBI'nın eski bir direktörü olan Mueller tarafından daha kapsamlı bir soruşturma sürdürülüyor. Ancak mali piyasaların bu noktada bir miktar soluklanabileceğini vurgulayabiliriz.

    Katar cephesindeki gelişmeler kritik seyrini dün de korudu. Bu kapsamda dünün gelişmesi ABD Başkanı Trump'ın arabuluculuk yapmak üzere Katar Emiri'ni ABD'ye davet etmesine karşın Emirin bu talebi geri çevirmesiydi.
    Ayrıca, bugünün erken saatlerinde yayımlanan bir liste ile Katar'a karşı ambargo uygulayan dört ülke, Katar ile ilişikteki bazı kişi ve kurumları terörist listesine dahil etti. Bu arada Katar'daki üssüne asker gönderme kararı alan Türkiye'nin ardından Pakistan da benzer yönde bir adım atmaya hazırlanıyor. Bölgedeki gerginliğin ve beraberindeki risklerin bir süre daha korunması kuvvetle muhtemel. Ancak konuya piyasalar tarafından bakıldığında etkisi her geçen gün daha da azalıyor. Bu durum hiç şüphesiz ileride hiçbir etki yaratmayacağı anlamına gelmiyor. Ancak şu aşamada piyasaların Katar ile ilgili riskleri çok da fiyatlandırmak istemediği görüşündeyiz.

    Küresel mali piyasaların ana seyri olumlu olmaya devam ediyor. Yukarıda sıraladığımız ve sonuçları itibariyle de gündemde varlığını sürdüren birçok riske rağmen küresel mali piyasalar hâlâ olumlu bir görünüm sunmaya devam ediyor. Mesela, ABD hisse senedi endeksleri dünü çok küçük oranla da olsa yükselişle tamamladı. Bu tablonun ardındaki temel faktör merkez bankalarının ultra-gevşek para politikaları uygulamaya devam edecekleri bir ortamda olduğumuzdur. ABD'de enflasyon kuvvetlenmediği için FED'in faiz artırımlarının sınırlı kalması bekleniyor. Önümüzdeki hafta, 13-14 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan FED toplantısı bize bu hususta daha fazla bir bilgi sunacak. Avrupa Merkez Bankası'ndan dün benzer yönde bir sinyal geldi. İngiltere Merkez Bankası'nın yukarıda tasvir etmeye çalıştığımız yüksek siyasi belirsizlik ortamında gevşek para politikasından geri adım atması mümkün değil. Bu sabah Çin'de açıklanan enflasyon rakamı aylık bazda negatif tarafta kalarak bu eğilime destek oldu. Kısacası ultra-gevşek para politikaları devam ediyor. Gerçi bu tablo dünya ekonomisinin hâlâ 2008 sendromundan kurtulamadığı anlamına geliyor ama amacı kısa vadede para kazanmak olan küresel yatırımcıların şu an baktığı tek şey likidite bolluğu... Türkiye cephesinde ise durum tam tersi. TCMB şu an kendi kategorisindeki ekonomiler arasında en yüksek faizi sunuyor. Brezilya ve Rusya'nın yakın gelecekte attığı veya atmayı planladığı faiz indirim adımları ile TCMB'nin sunduğu faiz oranı göreceli olarak daha da yükselmiş oluyor. Yabancı yatırımcı daha çok nominal faize bakar zira enflasyondan doğrudan etkilenmez. Reel faiz vatandaşlar açısından önemlidir ki o da şu an mevduat faizleri bazında oldukça cazip. Yüksek nominal faiz nedeniyle son dönemde yurtdışından oldukça yüklü para girişleri gözlemliyoruz. Hem de her nitelikte. Bu da TL üzerinde değerlenme baskısı yaratıyor. TCMB'nin amacının yüksek faiz uygulamak suretiyle TL'yi hızlı bir şekilde değerlendirip enflasyonu aşağı çekmek olduğunun farkındayız. Şimdilik yurtiçi yerleşiklerin yüklü döviz alımları bunu engelliyor. Mesela, dün açıklanan verilere göre yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatları 15 Temmuz öncesi seviyelere döndü. Ancak, yüksek getiri arayan yabancı yatırımcıların döviz satışları karşısında yerli yatırımcıların talebi nereye kadar etkili olur bekleyip göreceğiz. Bu arada TCMB'nin de önemli bir riske girdiği aşikâr zira uzun süre göreceli olarak yüksek faiz uygulamak hem finansal bir kırılganlık yaratıyor hem de yüksek finansman maliyeti nedeniyle şirketlerin mali yapısını bozuyor. Bu mücadele anlaşılan o ki bir müddet daha sürecek. Bunun kur cephesindeki etkisi ise USDTRY özelinde 3.50 seviyesinin aşağı yönde kırılıp kırılmaması üzerinden test edilecek. Dünkü yoğun gündemin ardından piyasaların bugünkü gündemi olabildiğince hafif.
    Katar ile ilgili haberler yakından takip edilmeye devam edilecek.

  13. #5086
    TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2006
    Yaş
    50
    Şehir
    İstanbul/Türkiye
    Mesaj
    986
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    12 Haziran 2017:

    Küresel mali piyasalardaki olumlu hava genel olarak korunsa da Cuma günü Amerikan teknoloji hisselerinde yaşanan sert düşüş bir miktar moral bozukluğuna neden olmuş gibi...

    Amerikan Merkez Bankası'nın Çarşamba akşamı faizlerde 25 baz puan artırıma gitmesi bekleniyor. Ancak, faiz kararı kadar üyelerin gelecek döneme ilişkin faiz tahminleri ve Yellen'in basın toplantısı da önemli olacak.

    Bugün TSI10.00'da açıklanacak 1Ç GSYH büyümesi; Hazine'nin bugün ve yarınki
    5 ayrı tahvil ihracı; TCMB'nin Perşembe günü faiz kararı iç taraftaki gündemi teşkil ediyor.


    Küresel mali piyasalar, makro ekonomik veriler ile merkez bankası kararlarının teşkil ettiği yoğun gündemli bir haftaya başlıyor. Öncelikle, piyasa görünümünün küresel anlamda olumlu olduğunu ve yatırımcı iştahının canlılığını koruduğunu not düşerek başlamakta yarar var. Hisse senedi endeksleri tarihi zirve seviyelerinde gezinirken gelişen ülke (EM) para birimleri son dönemin en değerli seviyelerinden işlem görüyor: Mesela, Meksika Pesetası (MXN) Cuma gününü son on ayın en değerli düzeyinden tamamladı. Tasvir etmeye çalıştığımız bu olumlu tabloyu bozan tek gösterge ABD'de teknoloji hisselerinin oluşturduğu Nasdaq endeksinin cuma gününü %2'ye yakın kayıpla tamamlaması idi. Büyük bir yatırım bankasının yayımladığı raporda önemli teknoloji şirketlerinin değerlemelerinin oldukça pahalı seviyelere ulaştığını belirtmesi bu tabloda etkili oldu. Ancak teknoloji hisselerinde gerçekleşen sert satışların şu aşamada genele yayılmamış olması münferit bir olay olarak yorumlanmasını imkan kılıyor.
    Yine de ABD'de Nasdaq endeksini birkaç günlüğüne de olsa yakından takip etmek yararlı olabilir. Türk mali piyasaları da küresel piyasalardaki olumlu eğilimi Cuma günkü işlemlerde aynen yansıttı. BİST100 endeksi günü
    %1 yükselişle tamamladı. USDTRY kuru gün içerisinde 3.52'li seviyeleri gördü ancak haftasonu riskini almak istemeyen yatırımcıların döviz talebi ile günü 3.54'e yakın bitirdi. Bono&tahvil faizleri ise Hazine ihaleleri öncesinde yatay seyrini Cuma günü de korudu.

    Bu haftanın en önemli gündem maddesini Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz toplantısı (FOMC - Federal Açık Piyasa Komitesi) teşkil ediyor. Salı günü başlayıp iki gün sürecek olan toplantıda FED'in politika faizinde 25 baz puanlık bir artırma gideceği, faiz koridorunu %1.00-1.25 aralığına çekeceği tahmin ediliyor. Kararın bu yönde gelmesi bekleniyor olmakla birlikte mali piyasalarda bir miktar hareketliliğe yol açması kaçınılmaz gibi. ABD Doları'nın değer kazanması suretinde... FED üyelerinin önümüzdeki döneme ilişkin faiz tahminleri (nokta grafik) ile Başkan Yellen'in basın toplantısı da mali piyasalar üzerinde en az faiz kararı kadar belirleyici olabilir. FED yılın geri kalan bölümünde bir adımdan daha fazla faiz artırımı hedeflerse ve/veya Başkan Yellen bilanço küçültülmesi ile ilgili somut bir plan sunarsa mali piyasa yansıması olumsuz olur, risk iştahı azalır. Aksi durumda, faiz artırım tahminlerinde bir önceki toplantıya oranla, bir miktar dahi olsa, düşüş gerçekleşmesi ve/veya Başkan Yellen'in güvercinvari bir duruş sergilemesi mali piyasalarda olumlu bir yansımaya neden olur, küresel risk iştahı mevcut olumlu görünümünü sürdürür. FED'in faiz kararı ve üyelerin tahminleri Çarşamba gecesi TSİ21.00'de açıklanacak.
    Başkan Yellen ise TSİ21.30'dan itibaren basın karşısına geçip alınan kararları en ince detayına kadar anlatıp basından gelen soruları yanıtlayacak.

    FED toplantısı öncesinde ABD'de açıklanacak enflasyon rakamları yakından takip edilecek. Bilindiği üzere, FED'i art arda faiz artırımlarına gitmekten alıkoyan en temel husus enflasyonun hedeflerin gerisinde kalmasıdır. Yoksa, %4.3 ile son 16 yılın en düşük seviyesine gerileyen işsizlik oranı FED'in faiz artırımı yönünde hızlı adımlar atması için teşvik etmekten de öte bir gerekçe sunuyor. Ancak, enflasyonun yeterli derecede teşvik edici olmaması faiz artırımlarının kademeli olmasını zaruri kılıyor. Bu arada FED'in enflasyon göstergesi olarak bu hafta açıklanacak verileri değil de PCE (kişisel tüketim harcamaları) enflasyonunun kendisi ile çekirdek rakamlarını baz aldığını belirtmekte yarar var. Bununla birlikte, PCE enflasyonu ile Çarşamba günü açıklanacak TÜFE enflasyonu arasında kuvvetli bir korelasyon olması bu verinin de yakından takip edilmesini beraberinde getiriyor. Teorik anlamda maliyet artışının tüketici fiyatlarına kaçınılmaz olarak yansıdığını dikkate alırsak Salı günü açıklanacak ÜFE rakamları da önem kazanmış oluyor. ABD'de bu haftanın diğer önemli makro ekonomik verileri arasında Çarşamba günü perakende satışlar, Cuma günü ise konut istatistikleri ile Michigan tüketici güven endeksi ön plana çıkıyor.

    Bu haftanın iç tarafta en önemli gündem maddesini TCMB'nin Perşembe günü düzenleyeceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı teşkil ediyor.
    Toplantı sayısını bu yıl 12'den 8'e çekmiş olan TCMB, bunlardan dördünü FED'in önemli olarak adlandırdığımız, Başkan'ın basın karşısına geçtiği toplantıların hemen bir gün sonrasına koymuştu. Bunun nedeni de FED'in kararlarına göre hareket etme esnekliğini edinmekti. Bununla birlikte FED'in bu ay faiz artırma ihtimalinin TCMB'yi aksiyona sevketmeyeceğini öngörüyoruz zira bu yönde bir adımın piyasalarda büyük bir karşılık bulmayacağı tahmin ediliyor. Aksi durumda, FED'in faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmemesi TCMB'nin faizlerde bir miktar da olsa indirim yapmasını gündeme getirebilir. Gerçi TCMB'nin mevcut para politikası dizaynında ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini (AOFM) istediği zaman aşağı çekme imkani da var. Hatta, aylık bazda %15 seviyesine ulaşan TL mevduat faizlerinde gevşeme sağlamak için bu yönde bir adım atmasını da gerekli görüyoruz. Ancak, FED'in faiz artıracağını tahmin ettiğimiz bu haftaki toplantısının ardından TCMB'nin mevcut duruşunu aynen koruyacağı kanaatindeyiz (faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmeyip likidite kompozisyonunu da değiştirmeyecek). Zira, TCMB'nin temel amacı döviz kurunu aşağı yönde baskılamak suretiyle enflasyona karşı mücadele etmek gibi görünüyor. İç tarafta gündemin diğer önemli maddelerini ise bugün açıklanacak olan 1Ç dönemi GSYH büyümesi ile Hazine'nin bugün 3 (14 ay vadeli iskontolu, 5 yıl vadeli sabit kuponlu ile 6 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli devlet tahvili) yarın ise 2 tahvil ihracı (2 yıl vadeli sabit kuponlu ve 7 yıl vadeli değişken faizli devlet tahvilleri) teşkil ediyor.
    Hazine'nin ihalelerde toplam 12 milyar TL borçlanması bekleniyor (7.1 milyar TL'si piyasalardan).

    Geçen hafta mali piyasalar üzerinde en fazla etkili olan unsur Katar özelinde yaşanan gelişmeler idi. Küresel risk iştahını bozan bu gelişme bölgedeki jeopolitik riskleri de oldukça yukarı çekmişti. Konu sıcaklığını koruyor olsa da tansiyonu dindirmek maksadıyla artan arabuluculuk faaliyetlerinin yansımalarını izliyoruz. Kuveyt'in yürüttüğü bu çabalar karşılığında Katar'ın müzakerelere hazır olduğu haberi geldi. Ancak, S.Arabistan'dan herhangi bir cevap gelmek bir yana Katar'lı hacıların kutsal topraklara ziyaretini veto etme yönünde adımlar attığını görüyoruz.
    ABD ve Rusya dışişleri bakanları tansiyonun azaltılması yönünde çağrılarda bulunurken ABD Başkanı Trump'ın Cuma günü yaptığı açıklamada Katar'ı suçlaması kafa karışıklığına neden oldu! Katar özelindeki gelişmeler ve bunların yansımaları yakından izlenmeye devam edilecek zira piyasa yansımasının oldukça yüksek olma riski var. Mevcut yüksek tansiyonun her an sıcak bir olaya dönme ihtimali gözardı edilmemelidir. Mali piyasaların bu gelişmeleri çok da dikkate almadığı kanaatindeyiz zira riske karşı korunma enstrümanlarının hiçbiri bu yönde sinyaller vermiyor.

    Küresel mali piyasalar kritik bir haftaya Asya'da satıcılı bir görünüm ile başlıyor. Asya hisse senedi endekslerinde %1'e varan düşüşler gözlemliyoruz. Bunda Amerikan Nasdaq endeksinin Cuma günü kaydettiği sert satışlar ile FED'den beklenen faiz artırım kararının etkili olduğunu düşünüyoruz. Katar özelindeki jeopolitik risklerin de bir miktar etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Bu satışların günün geneline yayılıp yapılmayacağını gözlemleyeceğiz. Türkiye cephesinde TSİ10.00'da açıklanacak 1Ç dönemi GSYH büyümesi önemli. Piyasa tahmini %3 civarında yoğunlaşmış durumda. Bu verinin beklentilerin çok dışında kalmaması halinde önemli bir piyasa yansımasının olmayacağını tahmin ediyoruz. Hazine'nin borçlanma ihalelerine yönelik talep miktarı ile ihalelerde oluşacak borçlanma maliyeti önemli. Hazine'nin bu ay %110 civarında bir iç borç çevirme oranı hedeflemiş olması faizlerde yukarı yönlü bir baskı yaratıp yaratmayacak mı sorusunun cevabını göreceğiz. Bu gelişmelerin ışığı altında USDTRY kurunun
    3.50-3.55 aralığında dip yapmayı sürdürdüğünü görüyoruz. Bu aralığın kırıldığı yöne doğru sert bir hareket olacağı kanaatindeyiz. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin güvercinvari konuşması sonrası gerileyen EURUSD paritesi Fransa'daki meclis ilk tur seçimlerinden Macron'un zaferi ile çıkılması nedeniyle yönünü yeniden 1.12'li seviyelere taşımış durumda.
    İngiltere seçimlerinden koalisyon ya da azınlık hükümeti tablosunun çıkması ise GBP'yi zayıflatıyor. Bu sabah saatlerinde 1.2750 civarından işlem gören GBPUSD paritesinde hükümetin kurulma ve güvenoyu alma süreci önemli bir oynaklığa sebebiyet verebilir. İngiltere'de bu hafta açıklanacak enflasyon raporu ile düzenlenecek para politikası kurulu toplantısının yakından izleneceğini belirtebiliriz.

  14. #5087
    TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    45
    Şehir
    Türkiye/İzmir
    Mesaj
    9.837
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dikkat Türkiye için Altın ve Sterlin alım vaktidir.

    YTD
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

  15. #5088
    free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2012
    Yaş
    42
    Şehir
    Vatan 59 / Mekan 34
    Mesaj
    6.465
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dikkat Türkiye için Altın ve Sterlin alım vaktidir.

    YTD
    gelişme nedir

  16. #5089
    GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2010
    Yaş
    42
    Şehir
    Antalya/Moscow
    Mesaj
    8.115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dikkat Türkiye için Altın ve Sterlin alım vaktidir.

    YTD
    sen yazmadan 3-5 dk önce aldım
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

  17. #5090
    TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    45
    Şehir
    Türkiye/İzmir
    Mesaj
    9.837
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar sterlin seçim sonu kaygısı sebebi ile 4.70 lerden 4.47 lere geriledi. Ancak adamların başka ekonomik bir kaygısı vs yoık. Sadece seçim sonucu beklentilerini karşılamadı. Harici Sterlin hep yükselen trendde. Buda demek oluyorki seçim kaygıları bu hafta itibari ile biter ve eski pozisyonuna döner.

    Altın ise özellikle Müslüman ülkelerin Ramazan bayramı sonrası alımlarını bekliyor. Ben ciddi alım öngörüyorum. Altına yön veren ülkeler Müslüman ülkelerdir ve Ramazan itibari ile büyük ölçüde alımve işleme potansyeli olacak yazında etkisi ile.

    Tabi bu benim amatör düşüncem siz yine bildiğinizi yapın.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

  18. #5091

    Üyelik
    Jun 2010
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    1.394
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sterlin brexit zamani 3.70 e kadar dustu. Ben pek guvenemiyorum su an. Dustumu fena dusuyor

    4.72 den cikmistim ben secim oncesi.

  19. #5092
    free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2012
    Yaş
    42
    Şehir
    Vatan 59 / Mekan 34
    Mesaj
    6.465
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Altin alan yaya kalır

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •