dun bugun +1200 tl yapıp sattım gettı
Yahu arkadaslar,dolar azıcık kafa kaldırdı,hemen panık yada yorumlar. Bıraz ınıncede oyle. Aklı basında yorum yazan o kadar az kı.
Bır arkadasımız dolar yukarı hareketlendı dedı,dedım hayır,parıte etkısı.
Pıyasa yukarı gıdıyor dendı,dedım hayır ıslemler dokumune bakın...
1,5 ay once altın dedım,3 haftadan bıraz daha once ılk kar realızasyonu dedım,bu hafta 2. ve devamı gelıcek.
Dolar trade aralıgı ıyıce sıkıstı.3,50-54 arası yanı rısk almaya degıcek pozısyon yok. Oyuzden yenı trende oynuyoruz. 50'nın asagısı.... Ustu senaryo ıcın 54-56 bandı kırılması gerek kı,bunu doldurucak haber yok.
Ayrıca %1-2 hesaplarını bırakın. Bu kadar pro oynuyorsanız hem paranın fazla hemde 24 saate yakın pıyasaları ızlıyor olmanız gerek. Yanı uzakdogu acılısından abd kapanısına kadar....
Alan dusunce panık halınde yada alamayan yukselınce panık halınde alıyor.
Yapmayın artık bu yanlısları....
Altın trade etmenın en ıyı yolu spekulatorlerı ve global olayları ızlemek.
Cunku 2,5 senedır altın onların elınde malesef.
K.kore ve katar ısını takıp edın. Ustune yarın kı secımlerı.
07.06.2017:
Katar kaynaklı haberlerin mali piyasalar üzerindeki olumsuz yansıması dün dindi. Yeni bir gelişme olmaması durumunda da ilave bir etki beklenmiyor.
Yarınki İngiltere seçimleri, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz toplantısı ve ABD'de FBI eski direktörü Comey'in ifadesi yakından izlenecek.
USDTRY kuru 3.50 seviyesinin altını test edecek gibi... Bu yönde bir hareket BIST100 endeksi de 100bin psikolojik seviyesine itebilir.
Katar krizi dünya piyasalarında önemli bir satış baskısı yaratmıyor ancak güvenli liman olarak kabul edilen finansal enstrümanlara talep doğuruyor.
Mesela, altın fiyatları ons bazında 1294 dolar ile dünkü işlemlerde son iki ayın zirvesine yükseldi. Amerikan 10 yıllık tahvil faizi de aynı güdü ile son yedi ayın en zayıf düzeyine geriledi (%2.13). Güvenli liman olarak kabul edilen finansal araçlar riski fiyatlandırırken diğerlerinin sakin kalmasını son dönemde sıklıkla dile getirdiğimiz "coşkuya" ya da başka bir ifade ile likidite bolluğunun neden olduğu yüksek risk iştahına bağlıyoruz.
Bu etki Türk mali piyasalarında da net bir şekilde izleniyor. USDTRY kuru dün sabah saatlerinde 3.54 seviyesini görse de sonrasında gelen dolar satışları ile 3.5100 civarına kadar geriledi. BIST100 endeksi günü %0.1 oranında yükseliş ile tamamladı. Tahvil faizleri ise yatay kaldı. Görünen o ki, mali piyasalar Katar riskini çok fazla konuşmasına rağmen fiyatlamaya pek yanaşmıyor. Bu da gösteriyor ki, bu riskin çok fazla büyümeden kısa vadede gündemden düşeceğini varsayıyor.
ABD Başkanı Trump'ın twitter hesabı üzerinden açık yüreklilikle beyanlarda bulunması eskiden yorumlamakta zorlandığımız birçok gelişmeyi artık çok daha basit ve anlaşılır kılıyor. Mesela, Katar olayında ABD'nin rolü var mı sorusuna cevap aranırken Trump'ın dün attığı mesajlar bu soruyu yanıtladı.
Trump dedi ki, Ortadoğu ziyaretimde radikal fikirlerin finansal anlamda daha fazla desteklenmemesi gerektiğini ifade edince liderler Katar'a işaret etti ve ekledi: "Bu kapsamda S.Arabistan kralı ve diğer liderlerle yaptığım görüşmelerin meyvesini vermesi olumlu. Bu ülkeler aşırılıkların fonlanması ile ilgili keskin önlemler alacaklar ve tüm hususlar Katar'a işaret ediyor.
Belki de bu çabalar terörün sonlanması için önemli bir başlangıç olur." Dün Katar riski dışında haber aralarında kaybolan önemli bir gelişme daha yaşandı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye'nin El Tanf ilçesi yakınlarında ayrışma bölgesinde ilerleyen İran destekli "Suriye rejimi yanlısı kuvvetlere" yönelik hava saldırısı düzenledi. Bu olayın herhangi bir piyasa etkisi olmadı. Görünen o ki İran'a yönelik çember kademeli bir şekilde daraltılıyor. Bu gelişmelerin diplomasi alanında birçok yansıması olacaktır ancak bu bültenin ilgisi piyasa etkisi kapsamında olduğundan ötürü bu kısma yoğunlaşacağız. Buna göre, artan jeopolitik riskler nedeniyle altın fiyatlarının uluslararası piyasalarda daha fazla yükselme ihtimali var. Teknik olarak dün önemli direnç seviyelerini yukarı yönde kıran XAUUSD kurunun yine teknik manada 1340 dolar/ons seviyesine çıkma ihtimali var.
Küresel mali piyasaların bugünkü gündemi sakin ancak yarın gündemde çok önemli maddeler bulunuyor:
a) İngiltere seçimleri, Pound (GBP) ve biraz da Euro'nun (EUR) değeri açısından önemli. Yaşanan terör eylemleri sonrasında Başbakan May'in oy kaybına uğradığına ilişkin anket sonuçları GBP üzerinde aşağı yönde baskıya neden oluyor. Hatta, seçim sonucunun koalisyon ihtimalini gündeme getirebileceğine ilişkin anketlerin bu etkiyi pekiştirdiğini dahi söyleyebiliriz. ABD Doları'nın küresel bazda oldukça zayıf olması nedeniyle GBPUSD paritesi çok aşağı gelmemiş olabilir ancak EURGBP paritesine baktığımızda tabloyu daha bir net görüyoruz. Bu bağlamda, seçim May'in makul farkla galibiyeti ile sonuçlanırsa GBP'de hatırı sayılır oranda bir değerlenme görebiliriz. Aksi durumda ise GBP'de belirgin manada değer kaybına hazır olmamız lazım.
b) Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz toplantısından önemli bir beklenti yok. Başkan Draghi'nin son dönemde olduğu üzere büyümede aşağı yönlü risklerin azaldığını belirtmekle birlikte parasal teşviklerin sürmesi yönünde bir açıklama yapacağını tahmin ediyoruz. Bunun da piyasa yansıması sınırlı olacaktır. Ancak, ola ki, bu beklentinin dışında teşviklerin azaltılması yönünde bir karar çıkarsa bunun piyasa yansıması sert olur ve Euro'da sert bir değerlenme getirebilir.
c) ABD'de FBI eski direktörü Comey'in ifadesi birçok riski beraberinde getirebilir. Eğer Başkan Trump'ın kendisi ya da Flynn hakkındaki soruşturma dosyasını kapaması yönünde baskı yaptığını söylerse bunun siyasi ve finansal yansımaları sert olabilir. Bu durumda Trump'ın azli ihtimali yeniden yükselir ve bu da piyasalar üzerinde hareketliliğe yol açar ve ABD Doları'nda değer kaybını da beraberinde getirebilir.
Küresel mali piyasalar güne Asya'da olumlu bir hava ile başlıyor. Çin hisselerinin ucuz olduğu algısı alımlara neden olurken endeksler şu an %1 civarında artıda işlem görüyor. Bu havanın gün içerisinde diğer zaman dilimlerindeki piyasalara da yansıması beklenebilir. Bugünün veri gündeminde Euro Bölgesi GSYH büyümesi ile ABD petrol stokları dışında önemli bir madde yok. Mali piyasalardaki coşku ile fiyatlamaların bugün olumlu bir eğilim kaydetme ihtimali kuvvetli. ABD Meclisi'nin Türkiye'ye yönelik olarak dün aldığı karar ve Kaliforniya bölgesinin fonların Türk varlıklara yatırım yapmasını sınırlayan kararına rağmen USDTRY kurunun seyri 3.50 seviyesinin altına gelinecek gibi... Bu hareketin kalıcı olacağını düşünmüyoruz. Yine de kısa vadeli bu iyimserlik borsa endeksinin 100bin seviyesini görmesine, tahvil faizlerinde bir miktar daha düşüş yaşanmasına yardımcı olabilir.
MSN => raymanbu@hotmail.com
Murat Bey'e katılıyorum, kur 3-5 kuruş arttı yada azaldı diye panik yapıyorsanız yada bunu tolare edebilecek bir mali durumunuz yoksa bu işlere hiç bulaşmayın. Mali piyasalarda kar edebilmenin, dolaysıyla sağlıklı karar verip aksiyon alabilmenin en önemli noktası sakin kalabilmek ve soğukkanlılığını koruyabilmektir.
MSN => raymanbu@hotmail.com
Kesinlikle öyle. Örnek vermek gerekirse Petkim hissesisni aldım 2 ay önce arkadaşlar yapma etme dedi yüksek dedi. Dinlemedim aldım bi battı bi çıktı. Sonuç şuan %18 kar var. Sabır çok ama çok önemli.
Birde yatırımlarını komple tek bir noktada tutmalarından dolayı da insanlar panik yaşıyor.
Bu konu kati bir konu değil arkadaşlar. Çok bilinmeyenli doğrusuda olmayan bir konu.
Kimi size alın şunu bilmem ne pozisyonunu bekleyin der.
Bir diğeri Alın ama en kısa sürede az karla satın başka bişey alın der.
Her 2 yöntem hatta farklı yöntemlerde size para kazandırabilir. Siz size ne uygunsa onu seçin.
Mesela geçen ay değil aylardır altın alın ne alıyosanız alın ama altın mutlaka alın diyorum. Adam diyorki "peki şimdi alayımmı?" lan al diyoruz altın düşmüş 140 a alayımmı? Aldın naaptın 147 de sattın sat dedik. Başkası satma ivmesini aldı artık dedi. Aldımımı? Hayır. Tepesi taklak 141 e geriledi. Ne dedik yine al dedik. Sizler 140ı hatta altını beklediniz bir çoğunuz. Böyle olmaaaazzz. 141 e gelmiş sen al boşver 140 da hangi prof yakalamış. Ne oldu yine 147 lere kadar çıktı. Sizler ne yaptınız? satın derken dur 150 yi görürümü... Heh gördü ama tersten. Yine düştü bu defa bakın buralarda gezinio. Şimdi al diyen pek yok bende dahil.
Dolara geçelim; Yahu 3.60 bile al seviyesi diyorum. Yıl sonu tahmini var ortada. Tabiki revize eder merkjez bankası aşağı çeker ama bu biraç kuruş olur arkadaşlar. Siz dolar alacakken 3.50 yi bekliosunuz. Yahu neyin kuruşunu arıyorsunuz. Hadi 3.51 de alanlar 3.56 yı görüo 1 günde hala elinde tutuo. Yahu sat sat kim kime günde %1.5 verio. Onu sat git başka bişeyde pozisyon al.
Ha ben bu denli yazıyorumda kaç kişi bakıo. Şimdi bi satır altıma biri girip bunu alayımmı 3.50 yi bekleyimmi der fitil eder insanı
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
az önce garanti yatırımdan geldiler VOB için
endeksi 120.000 geleceğini
doları 3.80-3.90 sene sonu tahminleri olduğunu
söylediler
bende endeksin uzun vadede yarı yarıya gelme ihtimalini söyledim risk çok yüksek dedim
bunada olumsuz demediler
dediklerine kendileri bile inanmıyor![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
dolar 3.50'lere gelerek ve altına düşmeden alım sinyali vermişti.şimdi sıra yukarı çıkma.bence 3.60 görüse üstüne çıkar.
ytd.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
ben dün 3.52 demedim aldım. bu gün 3.54 gördüğüm an sat butonuna bastım. arada risk almak iyidir
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
katara mal satışının kuru gene aşağı esneteceği umudundayım ben bu arada. şans tabi. işi öğrenene kadar 5-10binle böyle oyunlara devam. ilerde tecrübelenince yükseltiriz oyun miktarımızıama 10bin dolara 200 tl hiç bir faiz sistemi kazandırmaz bir günde. çok kur esnemesi belkide fırsat risk almayı sevenlere.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
olaylar bundan ibaret![]()
Aquila non captat muscas!
b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)