Kenarda bekleyen bir miktar altın var madem o seviyelere gelecek zararını çıkartır.
Tekrarliyorum;piyasayi pro takip etmeyenler birsey yapmasin.
Takip edenler al sat yapabilir.
Suan her habere duyarli bir piyasaniz var. cok hizli 3,74'de olabilir 3,87 de.
bugünkü iki işlemim
saat 10.21 de 3.83569 dan dolar sattım stop loss 3.85000 take profit 3.82569 belirledim
saat 10.54 de take profit 3.82527 den devreye girdi karla kapandı
saat 12.04 de 3.82256 dan dolar aldım take profit 3.85000 idi
saat 15.43 de 3.82887 den sattım
aldığım miktar sattığımdan çok daha fazla idi
Siz FX de yapıyordunuz işlemlerinizi bildigim kadarıyla. 1 Lot olsa 1600 tl kar elde etmissiniz aşağı yukarı güzel para. Benim 3.47 maliyetli 5 Lot alışım vardı tp 3.75 yapmistim 3.60 ve altında alınan longlarin hepsinin bir sekilde artiya gececeginden emindim ama cok uyguna bi e250 buldum 3.53 den kapattım parayı cektim çok pişmanım![]()
Bu arada bekleseydim 50.000 usd lik hesapta 1 buçuk ayda swap maliyetimi düşünce 135.000 tl gibi bir para kazanabilirdim tabi piyasanin fx oldugunu unutmamak lazim 3 seviyelerine dusseydi dolar, paranin hepside gidebilirdi ama hic olasi görmedim yazık oldu güzel fırsattı. Şimdi eurusd takibimde teknik temel hepsi short diyor bakalim
Evet başka türlü böyle real time işlem yapılabilecek bir platform yok
5 lot un her gece en az 500-600tl swap maliyeti olur o yüzden sırf o bile adamı huzursuz eder bekledikçe bırak margin sıkıntısı yaşıyor olmayı.
Kardan zararı dert etmeyin. Kimse bilemezdi vize krizini vs. Hiçbir traderda bu kadar volatil ortamı sevmez.
(3.53 - 3.47) x 500.000 = 30 bin tl kar tabi swap ne kadardı onu bilmeden yazıyorum
E yeni düzenlemeye göre 5 lot açabilmek için en az 50bin dolar olması gerek yani kabaca şimdiki kurdan bile düşünsek 190bin lira
yani 190 bin lira ile 30bin lira kar
araba hayırlı olsun e250 iyidir keyifle kullanın![]()
Kesinlikle risklerinin farkindayim. Zaten ben 7 senedir FX işinin içindeyim hem trader hem çalışan olarak swap maliyetleri hazineci olunca biraz daha düşük oluyor. Bu arada bu rakamlar kimseye teşvik edici gelmesin FX piyasasında yüzde 85 kayıp vardir. Sizde adanalisiniz FX piyasasında adanalılar çok meşhurdur belki haberiniz vardır. Ciddi para vuranlar var sizin oralardan. Bazı aracı kurumlar bir ara adana kütük olan kişilere hesap açmıyordu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Yorum yok sadece merak eden arkadaşlara örnek olsun diye yazdım
Bir ara demo hesap hareketide paylaşmıştım burada ama inceleyen olmadı galiba ki bence süper kıymetli bir bilgi idi
Ama en basitinden öyle göründüğü gibi olmadığını bugünkü hareketlerde dolar aldığım pozisyonu manuel kapatmamdan anlamaları lazım
O an erkan başındayım ve 3.85 görmeyecek diyip satıyorum
ki şu anda 3.80 e düştü
şu swap maliyetine bir formül bulabilirseler aslında sıfır kaldıraç ile bankalardan ciddi mevduat çekerler kendilerine ama oda imkansız gibi birşey
Aslında bunu burada yazmamam gerek ama
Hiçbir dolandırıcılık kanunsuzluk şu bu birşey yok fakat şöyle söyleyim benim tc mi gir çulsuzun tekiyim sadece belki kredi kartı harcamalarını görebilirsen nerede ne harcanıyor oradan sinyal alabilirsin
O adanalılara hesap açmayan kurumlarada tek sözüm , millete karşı pozisyon almayı bıraksın işini düzgün yapsın direk iletsin piyasaya emri , böylece adanalı kar edince onun cebinden gitmesin...
Zaten bunlardan dolayı artık minimum 50 bin limiti geldi ya işte elin garibanı yolunmasın daha fazla diye
Neyse iş magazine geçti artık bende dükkanı kapatıyorum bu günlük
herkese bol kazançlar
Hic bir ah keske denmez.
Daima al-sat seviyen belirli olmali. Yukselicegini bilsen bile satmalisin ki,bu aliskanlik olsun.
Yoksa cok kaybedersin...
Fx farkli bir risk,isin ehli degilseniz girmemek gerek.
Google amcaya sorup görüyoruz ki, USD'nin örneğin EUR karşısında değer artışı falan yok. Demek ki aşırı değerlenen USD değil, paçavraya dönmekte olan bizim paramızmış sorun. Demek ki amerikanın değil, bizim endişelenmemiz lazımmış
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Dövizdeki durumun geçici olduğunu her beraber göreceğiz. Aşırı değerli dolar ABD ekonomisi için iyi değil. Endişemiz yok, ekonomimiz iyi durumda' dedi.
Yunanlı bir atasözü derki: hiç bir şey geçiciden daha kalıcı değildir
![]()
Okumadan imzalamam.....
Bu kağıt parçası 2225 tl yapıyor.Bu kağıt parçasını asgari ücretle çalışan birine verdiğinizde 825 tl geri vermesi gerekiyor.
Okumadan imzalamam.....
Bu arada o 500 euro kalkacakmis.Kara para islerinde ve sahtesi cok oldugundan sanirim bankalar almak istemiyormus.
Ufak bir bilgi olsun dedim![]()
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)