ya aslında beklıycem sanırım ben daha da. kızdıgım nokta şu gun ıcınde makas arası 3 4krş max fark oluyorken boyle sıcramalarda alışı anında guncellıyolarda satış banamısın demıyo ona kızıyorum. gercı sabahta ne olacagı bellı olmaz kalkar bı rabıa olursa verırız heralde.
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
trdeki bankaların çoğu mesai saati dışında fark çok olur mesai saati dışında oldukları için.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
hahahahgarantıyı gunahım kadar sevmıyorum maas hesabım olmasa onunden gecmem. sole bonus kullandıralım bole extra verelım dıyolar. genede yok almıyorum kartınıda..
fınans guzel bakma sen soylendıgıme enparayı kac kısıye onerdım ben bılmıyorum adamlar catır catır e bankacılık yapıyolar![]()
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
Tr piyasasi kapaliyken makasin kac olmasini bekliyordunuz?
Adamlar kendini sigortaya aliyor ve cok dogal. Bunun enpara yada baskasiyla alakasi yok.
O zaman uluslararasi islem yapabileceginiz hesap acicaksiniz...
Buarada bana 3 gubdur sorulan sorularin cevabini aksam saatlerinde aldiniz umarim...
26.10.2017 bülteni:
Haber kirliliği Türk Lirası'nda çok sert dalgalanmalara sebebiyet veriyor.
Bu kapsamda dün gece USDTRY kuru 3.81'lere varan bir yükseliş kaydetti.
ECB'nin bugün TSI14.45'te açıklayacağı karar oldukça önemli olacak. Tahvil alım miktarı azaltılırken alım programının süresinin uzatılması bekleniyor.
TCMB'nin bugün sonucu TSI14.00'te açıklanacak olan PPK toplantında faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.
Türk Lirası'ndaki dalga boyu her geçen gün biraz daha artıyor. Öncelikle ciddi bir haber kirliliği var... Dün gece saatlerinde Bloomberg haber ajansının geçtiği bir haberde Alman devlet bankalarının Türkiye'ye yönelik kredi musluklarını kıstığının iddia edilmesi USDTRY kurunda kısa süre içerisinde 3.75'lerden 3.81'e doğru bir yükselişe neden oldu. Bu haber kısa sürede yalanlandı. Habere göre kısıtlama yaptığı iddia edilen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) geçtiği yalanlama metni ile dövizin ateşi bir miktar söndü. EBRD'nin bu yönde bir davranış içine girmediğini biz de kaynaklarımız üzerinden rahatlıkla teyit edebiliriz. Bununla birlikte, güçlü kaynaklara dayandırılmadan geçen bu tarz haberlerin sayısında yaşanan artışı anlamakta zorluk çekiyoruz! Büyükada davası sanıklarının tahliye edilmesi haberi ve ABD Doları'nın ilerleyen paragraflarda bahsedeceğimiz nedenlerden ötürü küresel bazda değer kaybetmesi sonucunda USDTRY kuru 3.75'li seviyelere geri döndü. Böylelikle, dün gece saatlerinde piyasalara gözünü yumup şu dakikalarda açan birisi için hiç yaşanmamış gibi görünen bir hareket geride kaldı. Ancak, nedeni ne olursa olsun Türk Lirası'ndaki volatilitede sert bir artış olduğu ve bunun da artan kırılganlık kaynaklı olduğunu not düşmekte yarar var.
Bugünün en kritik gündem maddesi Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz toplantısı olacak. Karar TSİ14.45'te açıklanacak ve karar sonrası Başkan Draghi'nin basın toplantısı TSİ15.30'da başlayacak. Avrupa ekonomisinden gelen güçlü büyüme verilerinin ardından ECB'nin ultra-gevşek para politikasından geri adım atması bekleniyor. Ancak, enflasyonun hâlâ çok düşük olması ve Euro'daki değerlenmenin bu toparlanma sürecini sekteye uğratabileceği endişesinden ötürü ECB'nin temkinli davranması bekleniyor.
Bu kapsamda aylık 60 milyar Euro olan tahvil alım miktarının 30 milyar Euro'ya kadar indirilebileceği öngörülüyor. Aynı zamanda bu sene sonunda bitmesi planlanan tahvil alım programının uzatılacağı da tahmin ediliyor.
Bu adımlardan ilki şahin, ikincisi ise güvercin bir adım olacak. Hangi kısmın ağır basacağına göre piyasa reaksiyonu da o yönde olacaktır. ECB'nin Euro'daki değerlenmeden rahatsız olduğunu biliyoruz. Zaten piyasalar da gelen her haberi Euro açısından olumlu olarak yorumlamaya aşırı meyilli. Bu nedenle de ECB'nin alacağı kararda dikkatli davranacağını tahmin ediyoruz.
EURUSD paritesinin seyri açısından son dönemde sıkıştığı 1.1720-1.1860 bandını hangi yönde aşacağı oldukça önemli zira aştığı yöne doğru sert bir hareket ihtimali oldukça kuvvetli.
ABD'de dün vergi reformunun onaylanma ihtimalini azaltan bazı gelişmeler yaşandı. Cumhuriyetçi bazı adayların paketin içeriğine ilişkin eleştrileri sonucunda reformun geçme ihtimali bir miktar da olsa sekteye uğradı. Başkan Trump'ın bu adımda da başarısız olması halinde siyasi geleceğine ilişkin soru işaretleri hiç şüphesiz yeniden artacaktır. Bu gelişmeler Amerikan 10 yıllık tahvil faizini aşağı itti zira son dönemde faizlerin yukarı gitmesinin ardında vergi reformunun da payı vardı: Dün öğle saatlerinde %2.47'li seviyelere yükselmiş olan Amerikan 10 yıllık tahvil faizi şu dakikalarda %3.42'lerden işlem görüyor. Önümüzdeki günlerde ABD'de vergi reform paketinin akibetini yakından izleyeceğiz. Bu arada FED'in yeni başkanının birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor. Tahminlerdeki aday sayısı üçe inmiş durumda. Taylor'un şahin, Yellen'in nötr, Powell'in ise güvercin olarak görüldüğü düşünülüp piyasa tepkisi de bu düzlemde olacaktır.
TCMB'nin bu yılın yedinci Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Karar TSİ14.00'te yazılı bir metin ile kamuoyuna duyurulacak. TCMB'nin enflasyon ile ilgili endişelerini ön plana çıkarıp sıkı para politikası duruşunu koruması ancak faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmemesi bekleniyor. Bu yönde bir adımın mali piyasalarda herhangi bir yansıması beklenmiyor. TCMB ola ki faizlerde ufak da olsa bir artırıma giderse bunun kur cephesinde sakinleştirici yönde bir etkisi olabilir. Ancak biz bu ihtimali oldukça zayıf buluyoruz. Bu arada para birimi Real'in Türk Lirası ile çoğu kez bir arada zikredildiği Brezilya dün politika faizinde 75 baz puanlık bir faiz indirimine gitti. Böylelikle bundan tam bir yıl önce %14.25 olan politika faizi dün itibariyle %7.5'e çekilmiş oldu. Normal şartlarda bu tarz bir adım göreceli olarak çok daha yüksek bir faiz sunan TL'ye yaraması beklenirdi ancak şu an başka riskleri dikkate alan TL'de bu yönde bir etki olmayacağı kanaatindeyiz.
Bugün küresel piyasaların veri gündemi zayıf. Tüm dikkatler ECB'nin kararı üzerinde olacak ve bunun da büyük bir hareketliliğe neden olma ihtimali kuvvetli. Türk mali piyasaları hem dış hem de iç kaynaklı risklerden ötürü kırılgan bir yapı arzediyor. Gerçi hisse senedi cephesine baktığımızda tamamı ile farklı bir tablo görüyor olsak da tahvil piyasasındaki sert satış baskısı sanki daha ağır basıyor gibi... Başarılı geçmeyen ihalelerin ardından ikincil piyasa tahvil faizlerinde dün de yükseliş kaydedildi.
USDTRY kurunda son günlerde dile getirdiğimiz hedefler birer birer gerçekleşiyor. Dün 3.73-3.75 civarından geçen direnç yukarı yönde kırıldı.
Geceki hareketi çok sağlıklı olarak görmesek de bir sonraki hedef seviyesinin 3.80 civarı olduğu da teyit edilmiş oldu. USDTRY kurunun yönü yukarı olmayı sürdürüyor. Bu nedenle de bir süredir dile getirdiğimiz temkinli ve tedbirli duruşun gevşetilmeden sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz.
MSN => raymanbu@hotmail.com
Kisa vadeli trade yapilabilir,ben olsam yapardim....(sat-al)
Uzun vadeciler beklesin ama.
Bugun gevseme olabilir.
tam çıkıyordum yükselmeye başladı ne diyorsun @997TT abi
Hala yurtdisindayim,kim satiyor tl yi bilmiyorum ama bugun bizimkiler aciklama yapicakti. Saat 11 oldu,yapmadilar mi? Mutlaka gelicektir.
Kisa vadeciler icin bozum yeri ama uzun vade beklesin. Bu tip soklar devam edebilir.
Suan parite kaynakli hareket var. 3,94 tepe hareket ama uzun vade yada artan risk icin.
Kisa vade icin eminim duzeltme gelicektir...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)