halilcakir Nickli Üyeden Alıntı
Merkez bankasının dolarda sabit kura geçmesi için tüm dünyada dolaşımda olan TL nin karşılığı kadar , kendi belirleyeceği kurdan karşılık USD olması gerekir. Yani her elinde TL ile gelen kişinin talebini karşılayacağı kadar USD olması gerekir elinde. Sabit kur bu demektir. E böyle birşey mümkün olamayacağına göre sabit kurda mümkün değil.
Örnek olarak 1 dolar = 3 TL derse , elinde 600 milyar TL olan biri gelip al bu TL yi bana USD ver dediğinde çıkarıp 200 milyar USD verebilmesi gerekir.
Bahsettiğim demokrasi gelen ülkelerinde hiçbirinin kurucusu son idam edilen kişiler değildi diye biliyorum.Yanılıyorsam düzeltin.
Önce güneyimizde intihar ordusunun kurulması,
Sonra bu sarraf davası ile bahanesinin üretilmeye çalışılması (yani dünyaya bakın bunlar terörist , terörizme destek veriyorlar diyebilmek için)
Natoda tayyipin ismi atatürkün resmi işi ( tayyibin kendi tezgahı olabileceğine inanmıyorum ; öyle bunu bile tezgahlayabilecek kadar güçlü değil tayyip)
Son olarak dünyanın en naif ülkelerinden biri diyebileceğiniz kanadanın bile genelkurmay başkanın darbe sonrası fotosunu kullanması
Bana en kötü tabloya yer yapıldığına dair sinyaller veriyor. İnşallah ben yanılırımda dolar zıpladı falan filan ile kalır bu iş.
Dolar zıpladı falan filan tarafından bakarsakda şu an %50 ihtimal. Zengin olacağım diye atlayıp sonra yandım anam demeyin yada zıplayıncada ah keşke alsaydım tüh vah demeyin.
17-25 aralıkta mb nin önce olağan üstü toplantı sonra faiz arttırımı ile neler olduğunu unutmayın.