Gezi olaylarında da 3 kuruş artmıştı. Herkes vatanhaini oldu.
Printable View
Tl'nin değer kaybı devam edicek.. Ama Dolar 5 Euro 6 tl pound 7 faiz %20 olsa bile her yerde ekonominin mithiş olduğunu duyacağız.. Meksia bizden sonra parası en çok değer kaybeden ülke ve maliye bakanı istifa etmiş ...
Global olarak bakacak olursak artık dolardan başka yatırım araçlarına yönelmek çok daha iyi olur.. Doların 4.2 - 4.3 olması paranızın değerini koruduğunuz anlamına gelmiyor.. Grafik attım yukarıda inceleyin.. Abd ekonomisi de Türkiye gibi cari açık vere vere gidiyor ve yarın birgün Turmp'un başına bir iş gelir veya Kore bi füze sallarsa Dolar hepten pespaye olur... Herkesin bi köşesinde Altın bulunmalı
İnşallah olmaz ama bu Zarrab davasının ülkemizin terör örgütlerine para, silah yardımı vs. gibi şeylerle yargılanmasından bahsediliyor...
https://youtu.be/eIx02xMHWUc
Cahıller ordusu dınlıyor tabı...
Yahu 2002 yılında 1 dolar kac tl ıdı? 6 sıfır at ortaya cıkar...
Yazık.
Abd'nin Türkiye'ye keseceği cezadan kurtulmanın yolunu bulmuş Yeni şafak yazarı abimiz ... Özeltle şunları yazmış Erdal bey ;
Diyelim ki ABD,*Türkiye’yi 10 milyar dolar para cezasına çarptırdı. Bizde şu an OHAL var. Biz de KHK yayımlayabiliyoruz. Biz de 15 Temmuz darbecileri ve arkalarındaki güçler hakkında tazminat davaları açılması ile ilgili bir KHK çıkarırız.*Pensilvanya’da*ikamet ettirilen terörist başı*Fetullah*için ABD’ye 20*milyar dolar ceza keseriz. ABD’nin bize kestiği 10 milyar dolarlık cezayı mahsup ettikten sonra üste kalan 10 milyar doları bahşiş olarak bırakırız. “No panik,*yes*we*can.”
Adam haklı beyin bedava biz nasıl dusunemedik
Yeah babies, let's do it.
28.11.2017:
Türk mali piyasaları dün iyimser bir eğilim kaydetti. Erdoğan-Trump görüşmesinin olumlu geçtiği yönündeki algılar bu eğilimde belirleyici oldu.
Ancak, dün Pentagon'dan gelen açıklamada ABD'nin YPG ile işbirliğini sürdüreceğini belirtmesi bu olumlu havayı dağıtabilir.
FED'in yeni başkanı Powell'in Senato'da yapacağı konuşma günün en önemli gündem maddesini teşkil ediyor.
Türk mali piyasaları dün son dönemde hiç olmadığı kadar olumlu bir eğilim kaydetti. Bunun ana nedeni Cuma günü gerçekleştirilen Erdoğan-Trump görüşmesinin olumlu geçtiğine dair algılar idi. Konu ile ilgili yapılan yorumlara odaklandığımızda bu görüşmenin son dönemde gerginleşen Türk-Amerikan ilişkilerinin normalleşmesine varan yolda önemli bir adım olduğunu savunanlar dahi gözlemledik! Hâlbuki, bu görüşmenin iki NATO üyesi arasında Suriye'deki görüşmelere ilişkin görüş alışverişi dışında bir anlam taşımadığı kanaatindeyiz. Ancak, piyasaların atfettiği anlam ve buna ilave olarak G.Afrika para birimi Rand'da kaydedilen değerlenme ile Türk mali piyasaları dünü oldukça olumlu bir görünüm ile tamamladı. Bu kapsamda, USDTRY kuru 3.88'li rakamlara varan bir düşüş sergiledi. Uzunca bir süredir sert satış baskısına maruz kalan tahvil piyasasında dün hatırı sayılır bir giriş yaşandı. Öyle ki, 10 yıllık tahvilin bileşik faizi 24 baz puanlık düşüşle %12.46'ya; 2 yıllık tahvilin bileşik faizi ise 29 baz puanlık düşüşle %13.86'ya geriledi. Hisse senedi piyasası ise kısmen sakin kaldı.
BİST100 endeksi günü %0.2 oranında bir yükselişle tamamladı.
Dün akşam saatlerinde ABD'den gelen bir haber moralleri bozduğu gibi Trump-Erdoğan görüşmesine ilişkin beklentileri de boşa çıkardı. Cuma günkü telefon görüşmesinin ardından ABD'nin YPG'ye artık silah vermeyeceği ifade edilmişti. Ancak dün Pentagon kaynaklı bir açıklama ile aralarında YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile işbirliğinin süreceği dile getirildi. Cuma günkü görüşme sonrasında yapılan açıklamanın doğru olduğu varsayımı altında ABD Başkanı Trump ile ABD Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arasında bu derece keskin bir görüş ayrılığının olması gerçekten şaşırtıcı. Bu örnek, Amerikan siyasetinin yekpare olarak düşünülmesinin ne derece hata olduğunu bir kez daha teyit etti. Belki de EURUSD paritesini yukarı iten temel etken olan Trump'ın ABD seçmeni nezdindeki azalan popülaritesinin de dış politikadaki bir yansıması gibi...
Bu şaşırtıcı sonuca başka bir açıdan bakmak da yararlı olabilir.
Uluslararası arenada bir süredir ülkeler arasında sert bir mücadele, güç savaşı olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda Türkiye-ABD arasında Cuma günü yaşanan hafif yakınlaşma Başbakan Yıldırım'ın dünkü İngiltere temasları ile yeniden bozulmuş olabilir. Sonuç itibariyle, Türk mali piyasalarında dün yaşanan iyimserliğe neden olduğu ileri sürülen husus dün gece saatleri itibariyle kadük hale gelmiş oldu.
Uzun süredir takip edilen ve kamuoyunda "Zarrab davası" olarak bilinen ABD'deki dava dün jüri seçimleri ile resmi olarak başladı. Gelen ilk bilgilere göre Zarrab'ın davada sanık değil de tanık olarak yer alacağı teyit edilmiş durumda. Dava süresince sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği olacaktır. Tıpkı dün gece dolaşan ve jüri seçim sürecinde kullanıldığı iddia edilen isim, yer ve olay isimlerinin yer aldığı liste gibi... Bu da gösteriyor ki dava süresince mali piyasalardaki dalga boyu daha da artabilir.
TCMB dün altıncı ve yedinci TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerini
gerçekleştirdi: 150 milyon ABD doları tutarında 1 ay vadeli ihale ile 100 milyon ABD Doları tutarında 3 ay vadeli ihale... Bu ihalelerin döviz kurları üzerinde etki yaratmaktan ziyade piyasadaki volatiliteyi azalmayı amaçladığını dile getirmiştik. İhalelerin etkinliği için ise en düşük ile en yüksek fiyat arasındaki farkın olabildiğince düşük olmasını gerektiğini belirtmiştik. Dün bu fark her iki ihalede de yaklaşık 1 kuruş civarında kaldı. İhale anında piyasadaki volatilite nedeniyle farkın böyle çıktığını düşünüyoruz zira ihalelerde artık sistemin oturduğu kanaatindeyiz.
Dün Bloomberg'in ilettiği habere göre Türkiye 24 Kasım'da AB'ye vergi konusunda ek taahütlerde bulunurken, vergi cennetleri taslak kara listesinden de çıkarıldı. Böylelikle Aralık ayı başında yapılacak olan Maliye Bakanları zirvesi için var olan risk de ortadan kalkmış oldu. Geçen hafta bu haber geldiğinde piyasalarda bir miktar olumsuz etkiye neden olmuştu.
Amerikan tipi ham petrol varil fiyatı dün 59 dolar ile son iki yılın zirvesini görmüştü. Dünya büyümesindeki ivmelenme ve buna bağlı olarak petrol stoklarındaki azalma ve petrol talebindeki artışın bu eğilimde etkili olduğu aşikâr. Bu tablonun önümüzdeki dönemde de devam edeceği ve
2018 yılında 60-70 dolar bandında bir hareket yaşanacağını tahmin ediyoruz.
Ancak, Rus Ekonomi Bakanı'nın yaptığı açıklamada petrolde arz kesintisinin ekonomiye zarar verdiğini söylemesi yükselişin şimdilik bir miktar ivme kaybettiği anlamına geliyor. Yine de bunun ana yükseliş trendini değiştirmeyeceğini tahmin ediyoruz.
Bugünün yurt dışında veri gündemi oldukça sakin. FED üyelerinin, özellikle de yeni başkan Powell'in TSİ17.45'te Senato'daki konuşması önemli olacak.
Konuşma metni yayımlanırken Powell'in faiz artırımlarına ve bilanço daraltılmasına kademeli bir şekilde devam edileceği mesajı ön plana çıktı.
Tam bir devam ismi gibi... ABD'de üzerinde uzun süredir tartışma yaratılan vergi reform yasa tasarısına ilişkin Senato oylaması Perşembe günü yapılacak. Oylamanın başarı ile sonuçlanması ABD Doları'ndaki küresel zayıflığı tersine çevirebilir.
ABD’de süren davanın Savcısı, Reza Zarrab'ın suçunu kabul ettiğini ve Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya tanıklık yapacağını açıkladı.DHA - Davanın bugünkü duruşması öncesi Yargıç Richard Berman'ın, "Mahkemeye kim gelecek?" sorusunu yanıtlayan Savcı, "Reza Zarrab suçunu kabul etti ve Atilla'ya karşı tanıklık yapmak üzere bugün ya da yarın mahkemeye getirilecek" dedi. Kaynak: Rıza Sarraf'ın itirafçı olduğu kesinleşti
Tırmanış başladı
Kafalarda tek soru var.
Amerika bize 2 suçlundan yalnız bir tanesini sana iade ederim, hangisini istersin?
Bizimkiler acaba hangisini seçer fettoş mu zarreb mi?
Not: Zarrab olduğunu biliyorum. Esad, Esed göndermesi yaptım çaktın?
Yakında 4 tl'yi görür bu meret., Kalırmı orda birşey demek zor şu an
şimdi nolcak ,zarrab itirafçı oldu
Hakan Atilla aleyhinde de konuşacak sanırım.. O da itirafçı olursa iş daha da kötü noktaya gider.. Bu işin faturası çok yekün olacak..Dava ilerledikçe sene sonu artan döviz talebi ile etkisini iyice artıracak.. Vatandaş olarak bizleri çok etkileyecek..
Gundem tam bekledıgım gıbı gıdıyor.
Bende dogru bılmek ıstemezdım ama malesef boyle...
Ulke kımlerın elıne kaldı,yazık.