User Tag List

Sayfa 347/1068 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447847 ... SonSon
20286 sonuçtan 6.575 ile 6.593 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar yükselince Euro'da otomatik olarak yükselir.. Parite denilen birşey var

Herkesin yanlış bildiği Dolar endeksi yükselince Dolar tüm paralara karşı değer kazanır ibaresi ... Dolar endeksi doların major paralara karşı değer kazanımını gösterir.. Örneğin ABD ekonomisi iyiyken , AB çıkıp deseki parasal genişleme sonlanacak .. Direkt olarak dolar endeksi değer kaybetmeye başlar ama bu Doların zayıflığından değil Euro'nun gücünden olursa gelişen ülke para birimleri ciddi değer kaybeder gibi birsürü değişken var.

Euro çok yükselse, AB deseki parasal genişlemeden tamamen çıkıyorum... Yükselen Euro doları da yükseltir..

Dolardaki yükseliş elbette sürecek ... Nasılki 3.9 - 3.4 hareketi oldu ise şimdi de 3.72 - 4.22 hareketi olma ihtimali oldukça yüksek .. Sorun ne kadar sürede olur? Mb 18 Ocakta ne yapacak? Fed ne yapacak? Abd'de Türkiye hakkında yeni bir dava açılacakmı açılırsa ne zaman açılacak ? Suriye poltikası vs ....
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dolar yükselince Euro'da otomatik olarak yükselir.. Parite denilen birşey var
    Parite dediğiniz eur/usd yani sizin dediğiniz şey değil

O bile düşüyor bugün

Ben kendi tespitimi söyleyim

TL bollaşıp döviz azalıyor şu anda

Dolar endeksi hareketi olduğu için de doların yükselmesi daha hızlı oluyor

Dediğiniz gibi olsa gbp/try de bugün yükselmezdi

Bakalım nolacak

Uzman falan değilim bu arada kendi tespitlerim

TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ampülcülerin en iyi yaptığı şey "U" zamanında plaket verirler, kanallarına çıkarıp one man show yaptırırlar hatta soruşturma ve kovuşturmaya gerek yok diyerek mecliste önergeleri reddedip dosyaları kapattırırlar. Sonra elin adamı senin yerine yargıladığında da FETÖ komplosu deyip *** atarlar. Bu memlekette kötü olan herşey FETÖ yüzünden zaten. Yoksa biz USA'yı EU'yü ökonomi olarak çoktan 5e katlamıştık!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Matematik çok basit

Dolar 1 tl olsa , Euro dolar paritesi 1.20 olursa ... Euro 1.2 tl olur

Dolar 2 tl'ye fırlar ise euro da 2.4 tl olur

Bunlar için alim olmaya gerek yok., Bence piyasada TL yok neden derseniz ;

Devlet tüm kaynakları emiyor, çünki gerek bütçe açığı gerek hazine nakit açığı 2008 krizin çok üzerine çıkmış durumda..

Durmuş Yılmaz'ın yazılarına bakarsanız ne söylemek istediğimi anlarsınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ha dolar endeksindeki o hareket ise evet dolar tahvil faizinden kaynaklanıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reel hayat esnaf işleri vb konularından bahsetmiyorum ben.

Mesela yarın sabah raporlarda görülür bugün borsada ki rakamlar

O zaman görürüz ne kadar TL ile hisse satıldığını

Ha mesela trader şeklinde işlem yapılmıyorsa bu seviyeden dolar al rekor kırsın diye bekle şeklinde bir işlem yapmazdım ben

Mevduat ı geçmesi için bile rekor kırıp orada kalması lazım

Yani bir tarafta hiçbirşey yapmadan garanti para diğerinde risk alıp beklemek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ha bunun ne olabileceğinide en iyi bilen merkez bankası

Onun görebildiği kadar veriyi kimse göremiyor

Yani mesela bugünkü bu yükselişin hacmi ne , nereden başladı noldu vs

E zaten türkiyenin en iyi ve kazanan traderıda merkez bankası aslında

Bu yıl bakmadımda çoğu zaman vergi rekortmenleri arasındaydı sırf bu trade kazancı ile

Ben mesela kendimce bir yorum yapıyorum dakikalık grafikteki sıçramaya bakarak vs

O ise onun her verisini görebiliyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar al tavsiyesi vermiyoruz zaten., Abd en riskli ülkelerden birisi ki parası batsın şeytanın.,

Ben Altıncıyım., Abd'deki fed üyelerinden birisi yeni bir krizde faiz indirimleri için yeterli alan olmadığını o yüzden faizlerin hızlıca kaldırılması gerektiğini söyledi ki yeni Global kriz geliyor., O yüzden Altın en sağlam araç benim için her zaman...

Ben anlamam Dolar alırım diyenler asla sadece dolardan para kazanamaz hatta parasını da koruyamaz çünki ABD'deki enflasyon kadar dolar yıllık değer kaybediyor., Dolar alıcak adam ya altın almalı , altın çıktığında doları satmalı dolar çıktığında doları satmalı ki hedge etsin... Herkes bizim gibi değilki , kimisi dolar-mevduat-borsa üçgeninde gidiyor kimisi faiz-döviz vs. vs.

Ama Altın her zaman hem helal hemde risk sevmeyenler için 1/1 ... Altın ons 2000'ye vurabilir hatta geçebilir de... Ben olsam dolarla euroyla uğraşmazdım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Altın al tavsiyesi ile ilgili bence şu kısımda bir problem var.

Güngör hocanın dediği gibi Ayşe hanım teyze altını nasıl alacak?

Gidecek çeyrek alacak

E çeyrek altın yani gram altın hesaplanırken bile formül (ons / 31) x dolar kuru değilmi ?

Yani çarpanı zaten dolar

Ons yükselse bile dolar değer kaybederse yerinde saydı , hatta onsun yükseldiği kadar dolar kuru yükselmezse zarardayız

Dediğim gibi uzmanım falan iddiam yok sadece yorumluyorum ama üşenmesem biraz çalışsam spk sınavlarınıda veririm zannediyorum. Yüksek lisansda bazı hesaplamalar vs spk sınavlarından zordu eğer gelmiş olmak için gelip yaptım demek için gelmediysen.

Raporlarını okuduğumuz kişilerde o raporları yazabilme yetkisini bu sınavlarla elde ediyorlar.

Mesela bugünkü yükseliş devam edecektir diyorum

Bunuda en iyi merkez bankası görebilir diyorum elindeki veri setine bakarak

Ben burada kendimce yorum yapıp işlem yapıyorum. Belkide öyle minor bir hareket ve sazanlık yapıyoruz.

Çat diye geri 3.70 3.65 e çekilecek. İşte zaten risk bu.

Çekildiğinde yandım anam diyeceksen bu işe bulaşmayacaksın

1-2 kuruş kar gördüğünde realize edebilecek şekilde çalışmıyorsan boşver bulaşma derim bu işlere

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düzeltme : onsun yükseldiğinde fazla dolar kuru düşerse

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abd 10 Yıllıklarını yükselten bu haber., Kısaca Japonya artık parasal genişlemeyi azaltıyor yani Türkçe meali, Faiz oranı oldukçta düşük olan carry trade parası Japon yeni yavaş yavaş carry trade parası olmaktan çıkıyor, gelişen ülkeler için pek kötü bir haber bu.

ABD 10 yıllıklarının faizi “BOJ” ardından 9 ayın zirvesine tırmandı - Bloomberg HT

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyaz Filo'nun olayı nedir, kendi hisselerini mi zıplatmış şirket sahipleri?

Hisseleri iki ayda 13 kat artan şirkete SPK operasyonu... - Sondakika Ekonomi Haberleri

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gram altinda riskli halilcakir in dedigi gibi.

Ons yukseldi ama dolar tl karsisinda deger kaybederse ya gram altin ayni degerde kaliyor yada dusuyor.

Gram altin yukselmesi icin ons ve dolar yukselmesi lazim.

Bi ara cok detayli incelemistim cok cins bir olay altin.cok cok cok cok uzun vadede getirisi var.

1 yilda

5 yilda

Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yuzeysel konusmak kolaydır. Bunu sokakda kı vatandas da yapar.
    Onemlı olan hedef gozetıp,ona ne kadar yaklasıp yada tamamladıgınızdır.
    Borsada kı ıslemler yada dovızde kı bır cok ıslem hukumet elıyle “spekulasyonla” yapıldıgı acık.
    Adamın varsa gorur yada bılırsın. Yoksa teknık taktık sokmez...
    Ayrıca suan kı durum yanı pkk ordusunun olusmasının tek ve yegane sebebı tek adamcılık oynayan ama buna yetisi olmayan sahısdır....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Altın'da atlanılan nokta 2011 senesinde Fed'in parasal gevşemeyi sonlandıracağını açıklamasıydı..O sebeple Altında değildik Dolarda idik .. Bu bir döngü işi, dünyada bu kadar para bol iken Altın düşmez ki artık Fed yetkilileri bile Kriz senaryosundan bahsediyor .. Fiyatı artmış uçmuş birşey almıyoruz , Ons fiyatı 1800 lerden 1090 Usd leri görmüş şu anda da 1320 Usd olmuş birşeyden bahsediyoruz.. Altın fiyatlarını son 5 sene olarak değilde son 2 sene olarak hatta çok daha geriye giderek bakmanızı tavsiye ederim ki uzun vadede Doları ezip geçmiştir hep .. Benim fikrim her fed faiz kararı öncesi altına geçmek ..

TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 Ocak 2018:

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik sürüyor olsa gelinen seviyeleri kâr realizasyonu ihtiyacını açık bir biçimde dillendiriyor.

Amerikan 10 yıllık tahvil faizinin 10 ayın; Brent petrol varil fiyatının ise 3 yılın zirvesine gelmesini genele yayılacak bir kâr realizasyonu eğiliminin öncü sinyalleri olarak görüyoruz.

USDTRY kuru 3.7750 seviyesinin üzerine geçince teknik anlamda ilk hedef
    3.82 olabilir. Yeniden temkinli moda geçmekte yarar var.

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik tam gaz sürerken birçok uzman hisse senedi endekslerinin geldiği seviyeleri sorgulamaya başladı: Acaba çok mu şiştiler? İstatistiksel hesaplamalara göre MSCI dünya endeksinde %5'lik bir düzeltme olmaksızın kaydedilen yükseliş eğilimi hiç bugünkü kadar uzun soluklu olmamıştı. En son benzer hareket 1987 öncesi olmuş ve sonuç da *****! Genele yayılan bir çöküş ve sonrasında da bazı ekonomilerde on yıllarca süren resesyon... Ancak, hisse senetlerindeki yükselişin altı boş da değil. Öncelikle makro ekonomik ortam oldukça elverişli. Son günlerde bu hususu bültenlerimizde detaylı bir biçimde irdeledik. Şirket kârları iyi geliyor ve beklentiler de oldukça iyimser. Mesela, Reuters Thomson'a göre ABD'de S&P500'deki şirketlerin kârlarının 2017'nin dördüncü çeyreğinde
    %11.8 artması bekleniyor. Bu nedenle de "balon patlayacak" korkusuna girilmemesi gerektiği kanaatindeyiz. Zaten finans literatürü açık bir şekilde ortaya koyuyor ki biz bir fiyatlamanın balon olduğunu ancak patladıktan sonra anlayabiliyoruz! Ancak anlamlı bir kâr realizasyonu ihtimaline de hazırlıklı olunmalı zira "büyüme rakamları çok kuvvetli ve enflasyon da ılımlı" denkleminin kalıcı bir dengeye işaret etmediği aşikâr!
    Zira, büyüme sürdükçe enflasyonun kademeli de olsa artacağını bilmek için illa ki ekonomist olmaya gerek yok.

Dün Amerikan 10 yıllık tahvil faizi %2.55 ile son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu eğilimde Japon Merkez Bankası'nın uzun vadeli tahvil alımlarında azaltmaya gitmesinin önemli bir payının olduğunu öngörüyoruz.
    Brent cinsi ham petrol varil fiyatı ise 69.2 dolar ile son 3 yılın zirvesinde. Petrol fiyatlarında geçen yılın son aylarında başlayan yükseliş oldukça belirgin bir hâl almaya başladı: Son 1 ay içinde Brent cinsi ham petrol varil fiyatındaki artış oranı %13.5'e ulaştı. Bu tablo küresel bazda enflasyonun yaklaştığını gösteriyor. Bir yandan borçlanma maliyetlerinin artması, diğer yandan enerji maliyetlerinin yukarı gelmesi enflasyonun ayak sesleri olarak yorumlanmalı. Bu gelişmeleri, yukarıda bahsettiğimiz genele yayılacak kâr realizasyonu beklentimizin önemli sinyalleri olarak görmek lazım. 2018 yılına ilişkin kapsamlı değerlendirmemizde bu risklere açık bir şekilde vurgu yapmıştık.

Türk mali piyasalarına yönelik yabancı yatırımcı ilgisi oldukça kuvvetli.
    Dün Hazine'nin düzenlediği Eurobond ihracına gelen kuvvetli talep de bunu gösteriyor. Küresel risk iştahı olumlu olduğundan dolayı yabancı yatırımcının yüksek getiri arayışının bu tabloya neden olduğu kanaatindeyiz. Daha iki ay önce Türk mali enstrümanlarını sert bir şekilde satan yabancı yatırımcının bugün aynı sertlikle satın alması akıllara "ne değişti?" sorusunu getiriyor. Açıkçası, daha önce de belirttiğimiz üzere Türk mali piyasaları iki ay önceki satışları hiç hakketmiyordu. Ama bugünlerde yaşanan iyimserliğin de bir miktar uçlara meylettiği kanaatindeyiz. Burada sorun yabancı yatırımcının risk iştahındaki zigzaglardan kaynaklanıyor. Sene başı olması nedeniyle yıllık hedefini gerçekleştirme hırsı bu tarz aşırı alım noktalarına gelinmesine neden olabiliyor. Tıpkı dünya piyasalarının genelinde olduğu üzere... Sonra da aşırıya mı kaçtım algısı sert satışlara neden olabiliyor. İnsan psikolojisindeki aşırılıkları yansıtan bu eğilim her zaman olacaktır.
    Mesela bunun en şiddetlesini son dönemde dijital paralarda gözlemliyoruz.
    Öyle ki, Bitcoin ile dalga geçmek üzere kurulan ve sembolü köpek resmi olan Dogecoin, sırf diğer dijital paralara göre ucuz kaldı diye aşırı rağbet görüp geçen Aralık ayında yaklaşık 10 kat fiyat artışı kaydetti. Bunlar normal şeyler değil ve eninde sonunda mutlaka normalleşecektir. Burada önemli olan bu aşırılıkların bir gün muhakkak düzelteceğini düşünüp ona göre davranmaktan geçer.

USDTRY kuru dün 3.77'li rakamlara yükseldi. Bu hareketin arkasında Amerikan
    10 yıllık tahvil faizindeki artış ile petrol fiyatlarındaki sert yükselişin etkisi olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca Suriye'den gelen haberlerin de bunda bir miktar etkisi olduğunu düşünüyoruz. Suriye'den gelen kaygı verici sinyallerin dün gece saatlerinde Rus ve İran büyükelçilerinin Dışişlerine davet edilmeleri ile teyit edilmiş olduğunu not düşmekte yarar var. USDTRY kurunda teknik olarak 3.7750'nin üzerine doğru kalıcı bir hareket ilk etapta 3.82'yi gündeme getirebilir. Son dönemde sıklıkla vurguladığımız üzere mevcut seviyelerin açık pozisyon kapamaları için uygun olabilrceği görüşümüzü yineliyoruz.

Bugünün veri gündemi olabildiğince sakin. ABD'de haftalık olarak her Çarşamba günü açıklanan petrol stok verilerini izlemekte yarar var zira petrol fiyatları biraz da arz/talep dengesizliği olduğuna ilişkin algılarla birlikte yükseliyor. İç tarafta siyasi gelişmelere ilave olarak Suriye kaynaklı haberlerin takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir süredir bültenlerimizde kullanmadığımız "temkinli" kelimesini yeniden gündeme getirme kanaatindeyiz. Bunun ardındaki temel neden küresel mali piyasalardaki fiyatlamaların rahatsız edici düzeylere yaklaşması. İlk paragraflarda vurgu yaptığımız üzere...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bisti 111e değdirecekler bi nefes alsa da çıksak pozisyonlardan
    yoksa şirketlere ortak olucaz bi süre
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    115500 den aşağı sarktığı an çıkmak gerekti bence

Nefes alsın diye bekledikçe zarar artar benden söylemesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Petrol fiyatlarına bakmıyorsunuz sanırım., Brent Petrol 69 Usd geçti 70'e dayanmak üzere , ABD 10 Yıllıklar ucuşta.,

Yakında Cari açığı görürsünüz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)

Bu Konudaki Etiketler