User Tag List

Sayfa 595/1068 İlkİlk ... 95495545585593594595596597605645695 ... SonSon
20286 sonuçtan 11.287 ile 11.305 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yapılan hamle tamamen iç piyasaya yönelik bir hamle. akıllı olduklarını sanıyorlar. iç piyasanın en çok yediği ekmek makarna kalemleri fiyatları uçmazsa ekonomimiz çooohh iyi yalanına inanmaya devam edecekler. halbuki piyasa serbest bırakılmalı onun yerine denetimler sıklaştırılmalı. stok olduğu halde yüksek kâr etmek için satmayan toptancılar v.s gibi.
    Ihracat ı kısıtlayarak ithalat yaparak ic piyasadaki fiyatları düşürmek bence cok akıllica abi reis bilir işini.

Onun yerine iç piyasayı serbest bırakıp ithalatı azaltıp, ihracatı arttırarak alım gücünü mü yukseltsin adamlar yanlış düşünüyoruz hep onlar doğru

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Agustos 26 yada 27 sınde kı yazında 500 gelırse baya ıner dıye yazın vardı,yanı gerı getırır dıyorsun. Benım sozum baya umıtlıydın doların dusmesı acısından bu faız artısının.
    İç ve dıs talepden oturu cıdden kotu durumdayız... odenıcek para dan cok pıyasada kı tıcaret tıkandı resmen...
    evet 500 gelirse 5.90-6.10 civarına(baya 60krş) kadar iner herkese alım fırsatı olur herkes alır tekrardan trende oturur 1-2 haftaya benim öngörüm bu
    buradaki 500 piyasanın hesapladığı
    ben faiz arttırılacağını bile sanmıyorum artarsa da 500 hayal daha 13 eylüle var ama faiz arttırma niyeti olan mb viopta short basmaz ya da 13 eylülü beklemez direk enflasyondan sonra işlem yapardı diye okuyorum
    faiz yerine merkez ztn döviz borcu olan firmaları viopta ucuza fonluyor az kaliteli finansal danışman çalıştıran viopta hedge edebilir kendini böylece ne merkezin rezervi gidiyor ne de faiz artıyor üstüne azda olsa kuru baskılıyor
    tek sıkıntısı vade kapanışlarında artacak tl likiditesi yani kuru bir yere kadar tutabilirler

işin bir diğer boyutuda bugün itibariyle merkezin 400bin lottan fazla shortu var
    madem faiz arttıracağım 13 eylülü beklemem akşam piyasa kapanınca sürpriz bi toplantı kararı ardından faiz arttırımı yaparım sonra şortladığım kontratları aşağıdan kapatır rezervimi kuvvetlendiririm (tabi o kadar lotu zararına kim satar muamma)
    bu seferde satışlarımı karşılayan bankalar zarar yazar
    ülkenin şu son 3 ayı ve bundan sonrası traderlara ve iktisatçılara ders niteliğinde
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya amma bilimsel ve rakamsal konuşuyorsunuz bu ülke böyle muhabbetleri kaldırmaz, gereksiz yani . Sizin öngörüleriniz bu ülkenin toz pembe yaşantısından çok uzak. Keşke hep aynı siyasetten değil de hep bilgili,birikimli ve bazı olaylardan anlayan insanlarla yaşasaydık
    imzasız..

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merkez'in brüt döviz rezervleri 70.4 milyar dolar oldu haberi var bloomberg de
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

EOZDAG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4.88'den vakti gelince talip olurum dolarlarınıza ...
    Samsunda 2.35 abi dolar, bi bak istersen..
    Superb

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EOZDAG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    halkbankasında hesabı vardır belki de
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

excellency23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M U R A T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne zaman ?
    2030 civari tl den bir sifir atilinca

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı EOZDAG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Belden aşağı yok belden aşağı oldu bu lütfen
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    13 eylül de bakalım ne çıkıcak . Benim şahsi fikrim faiz arttırımı olmayacağı yönünde çünkü 29-30 seviyesine faiz çekilse dolar 5,50-5,60 seviyesine düşecek ve insanlarda doğal olarak tekrardan yüklenicek ve bikaç güne 6,20 - 6,30 u görür bence Erdoğan da bunun farkındadır o yüzden 13 Eylül çok önemli bakalım sonuç ne olucak

tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Agustos 26 yada 27 sınde kı yazında 500 gelırse baya ıner dıye yazın vardı,yanı gerı getırır dıyorsun. Benım sozum baya umıtlıydın doların dusmesı acısından bu faız artısının.
    İç ve dıs talepden oturu cıdden kotu durumdayız... odenıcek para dan cok pıyasada kı tıcaret tıkandı resmen...
    Ticaret tıkandı evet. 90 gün vade ile çalıştığımız ne kadar firma var ise çoğu peşine döndü. Bazıları artık dolar fatura kesiyor. Zaten piyasadan satılan makinelerin tahsilatını zor yapıyorken bir de iyice valör yedik ödeme vadelerinin kısalmasından dolayı. Kredi çeksen çekilmez faizler ortada. Bosch Rexroth ürünlerinin teslim süresi 4-6 hafta iken şu an 12-14 haftalar konuşuluyor. Sözde dostumuz Almanya bize ambargo uyguluyor ürünleri çeşitli sebeplerle geç yollayarak. İthalatı azaltmak ve yerlileşmek için doların 7'ye çıkmasını mı beklemek lazımdı? Oturduk izliyoruz valla işimiz zor.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir cok firma zorda yada zararda,buna emin olun.
    Tum sektorler icin konusuyorum. Istisnai sirketler var tabi. Uretip yurtdisina mal satanlar haric. Ha,hammaddeyi yurtdisi alip uretip satanlar da zorda...
    Suan hükümet sadece ambalaji bozmama derdinde,sirketler zorda umurunda bile degil.
    Ayni gemideyiz ama geminin bir tarafında satafat eksik degil,bir tararinda ise zengin fakir fark etmez,gelecek kaygisi var. Aramizda akp ye oy veren hatta koyu akp lilerde var,nasil hissediyorsunuz? Tek oy verecek parti idi degil mi? Busunun,bundan kotusu ne olabilir.... Yok. En kotusu bu. Su begenmedigimiz baska partiler gelseydi,emin olun daha icraatci ve sorumlu olurlardı...
    Bokumuzda bogulmak diye bir deyim var,onu yasiyoruz resmen.
    Ataturk havalimani dis hatlara bakin,bize gelen turistlerin\insanlarin kalitesine,armutun sapina,uzumun çöpüne kaldik...
    Isin daha boktan tarafi, gelecekle ilgili kimse"net" birsey soyleyemiyor. Gelecek derken "1gun" sonrasi icin bile...
    Daha onceki yazimda da soyledim,ongorulebilir bir ulke olmadikca aci cekmeye mahkumuz...

TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tum sektorler icin konusuyorum. Istisnai sirketler var tabi. Uretip yurtdisina mal satanlar haric. Ha,hammaddeyi yurtdisi alip uretip satanlar da zorda...
    Suan hükümet sadece ambalaji bozmama derdinde,sirketler zorda umurunda bile degil.
    Ayni gemideyiz ama geminin bir tarafında satafat eksik degil,bir tararinda ise zengin fakir fark etmez,gelecek kaygisi var. Aramizda akp ye oy veren hatta koyu akp lilerde var,nasil hissediyorsunuz? Tek oy verecek parti idi degil mi? Busunun,bundan kotusu ne olabilir.... Yok. En kotusu bu. Su begenmedigimiz baska partiler gelseydi,emin olun daha icraatci ve sorumlu olurlardı...
    Ataturk havalimani dis hatlara bakin,bize gelen turistlerin\insanlarin kalitesine,armutun sapina,uzumun çöpüne kaldik...
    Isin daha boktan tarafi, gelecekle ilgili kimse"net" birsey soyleyemiyor. Gelecek derken "1gun" sonrasi icin bile...
    Daha onceki yazimda da soyledim,ongorulebilir bir ulke olmadikca aci cekmeye mahkumuz...
    Daha önce defalarca yazdığımız gibi tek bir şey diyeceğim abi: "Beter olsunlar, inşallah hepsi batar!" Bu düzeni destekleyip savundukları için fazlasıyla hakkettiler. bunu Aynı şey an az %70 oranında AKP'ye oy veren esnaf/KOBI'ler için de geçerli. İnş tez zamanda batarlar! Bu ülkenin büyük patronların da çapını damat sunumunda gördük o yüzden ülkenin notu ve çapı belli. Boşa kürek çekiyorsuz, en temizi basıp gitmek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    günaydın
    kur çok sıkıştı bantlar iyice daraldı
    yönünü benlirlemek için haber bekliyor iyi ya da kötü
    ben hem haftalık kar satışları hemde bir miktar faiz fiyatlaması olabileceği için %60 bir miktar ağaşı yönlü hareket olabilir diyorum
    13 eylüle kadar max 6.40
    %40 ihtimalle faiz arttırımına zorlama için bi 6.72 hareketi de deneyebiliriz
    aşağıdan alanlar bir miktar pozisyon azaltabilirler

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bütün büyük holdingler yıllardır yaptıkları her işten komisyonları verirken, sene sonlarında çatır çatır vergi borçları silinirken gıkları çıkmıyorken şimdi hiç birinin ağlamaya hakkı yok, bence el birliğiyle batabilirler.
    Batan koca koca firmalar insanları 3 kuruşa çalıştırıp sgklarını bile eksik yatırırken devlet hiç bir şeye karışmıyordu, kimsenin sesi çıkmıyordu, dolayısıyla hiç üzülmüyorum.

Bu hükümet kadrosunun ne olduğu geliş şeklinden ve geldiği gün belliydi, bütün büyük başları başta besledikleri için senelerce kimse sesini çıkarmadı, karamehmet diye bir dev vardı adamlar onu yok ettiler sabancının koçun sesi mi çıktı? Ne zaman menfaat bitti ağlamalar başlıyor...

Düzgün iş yapan, çalışanının hakkını yemeyen tüm firmalar ve bireyler için çok üzülüyorum ama diğerleri için hiç üzülmüyorum, beter olsunlar. Biz dolaylı vergilerle neredeyse nefes alırken bile vergi verirken yıl sonunda milyon milyon vergi borçları silinen firmalara-şahıslara mı üzüleceğiz...

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cimmeria Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün büyük holdingler yıllardır yaptıkları her işten komisyonları verirken, sene sonlarında çatır çatır vergi borçları silinirken gıkları çıkmıyorken şimdi hiç birinin ağlamaya hakkı yok, bence el birliğiyle batabilirler.
    Batan koca koca firmalar insanları 3 kuruşa çalıştırıp sgklarını bile eksik yatırırken devlet hiç bir şeye karışmıyordu, kimsenin sesi çıkmıyordu, dolayısıyla hiç üzülmüyorum.

Bu hükümet kadrosunun ne olduğu geliş şeklinden ve geldiği gün belliydi, bütün büyük başları başta besledikleri için senelerce kimse sesini çıkarmadı, karamehmet diye bir dev vardı adamlar onu yok ettiler sabancının koçun sesi mi çıktı? Ne zaman menfaat bitti ağlamalar başlıyor...

Düzgün iş yapan, çalışanının hakkını yemeyen tüm firmalar ve bireyler için çok üzülüyorum ama diğerleri için hiç üzülmüyorum, beter olsunlar. Biz dolaylı vergilerle neredeyse nefes alırken bile vergi verirken yıl sonunda milyon milyon vergi borçları silinen firmalara-şahıslara mı üzüleceğiz...
    Daha önce ki konularda yazmıştım sıfır araç satan danışmanların yaşadığı sıkıntıları,kesilen, bir şekilde verilmeyen paraları. İnan bir çok insan senin, benim gibi düşünüyor. Beter olsunlar benim hakkımı kim yediyse rabbim gani gani çıkarsın her kuruşunu beter olsunlar, ben iş bulurum kendime ama bakalım onlar ne yapacaklar.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tarz firmalarin sahiplerine emin olun hic birsey olmuyor.

Sirketin icini bosaltip eski hayatlarina devam ediyorlar.

Olan o sirketlerde calisanlarin haklarina oluyor.

Tazminatsiz 5-6 ay maas alacaklisi olarak issiz kaliyorlar.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

aRSLaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Faiz arttırımı bekliyoruz da faiz arttırılması gerçekten yararlı mı olacak zararlı mı? Onu düşünmek lazım. Duran ticaretin yanına üretimi de durduracaktır. Firmalar zaten küçülme poziyonunda, üstüne de af gelirse işsizlik ve sosyal düzensizlik artacaktır. Asıl tehlike de yakıt fiyatlarında ötv'nin eski oranına getirildiğinde yaşanacağını düşünüyorum. Ben de dip yaptığı yere yaklaşacağı beklentisindeyim. Sonrası yeniden yükseliş gibi duruyor. Özellikle, sonbaharda borç kapatma döneminde yukarı hareketler iyice bunaltacaktır.

Kamu sözleşmelerinin yeniden düzenlenmesi gerekmekte. Sarayın belirli bölümünün turizme ya da ücretli ziyarete açılması lazım(Arap dünyasının ilgisini çekebilir diye düşünüyorum). Batacaksa yük olan firmaların ipi şu zamanda çekilmeli, sonrasında bankalara yükü daha ağır olacaktır(Her zaman para aktarılarak kurtarılamaz). Kayıtlı çalışmayan Suriyeliler sınırdışı edilmeli. Döviz bazında ihracatı yükseltmemiz lazım. Aksi halde kendimizi kandıracağız. Paranın uluslararası maliyeti düşmedikçe sürünmeye devam ederiz. Hatta, sosyal patlama noktasına kadar gelebiliriz.

TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aaaa şaha kalkmış ekonomimiz siz böyle FETÖ'cü söylemlerle Reiz'imizi karalamaya çalışıyorsunuz. Valla 155'i ararııınnn!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu an 6 ağustostan beri gelen yükseliş trendindeyiz
    gelirse buradan bir destek gelir ama satış baskısı yüksek

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler