5.47 mi? neler oluyor?
5.47 mi? neler oluyor?
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
Ödenmesi gereken vadesi gelmiş milyar dolar borçlar var
Hem bankaların hem firmaların
Olası kur ataklarında panik havası hakim olduğu zaman herkes dolara yükleniyor
Hükümet 10 ağustos için abd saldırısı dedi diye abd saldırısı anlamına gelmiyor bu
Hükümet halkı manipüle ediyor işin dışındaki bilmeyen kesimde bunu yiyor pazarlıyor
10 ağustosta kur atağını en önemli sebebi ismi lazım değil Bir banka sahibinin yurt dışına 10 milyar usd çıkartmasıydı
Bunun üstüne panikle irili ufaklı herkes kura yüklendi ve tarihi zirve gördük
Sonra olay papaza falan evrildi
Kuru yükselten şey dövize olan taleptir safsatalar değil
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Burada 2.5 haftadır yazıyorum,euro alın kademelı dıye.
Sımdı alanlar satabılır yada 2.dalgayı beklıyebılırsınız.
Ozel mesajlarda yazdıgım arkadaslar,yenı aldıklarınızı satın,eskı malıyetler ıcın bekleyın.
Suan tek sorun yada olan kısım yuksek faız ıcın gelen para geldıgı para bırımıne donuyor. Adam geldı 6.2-5.8-5.5 lerden bozdu. Koydu tl faizine. Hem dolar bazından hem tl den kazandı...
Hızlı bir atak yaşadık yine ufaktan panik var
Herkesin aklında bu atağı kaçırmayalım düşüncesi..
Cdslere bakınca kur hareketi bu sefer Cds ile ters kaldı
Eskisi gibi hergün %2-3 kur artışı öngörmüyorum
5.55 önemli kırılırsa 5.75
Yıl sonunu 5.75 gibi kapatmamız olası tabi ppk da "acayip" bir karar çıkmazsa..
3 haftadırTL ters hareket edıyordu. Dolar dısarda gucluyken sadece tl karsısında deger kaybettı. Neden? Elle tutulursebeb yoktu,tek sebeb sıcak para.
6.10 ları kırdıktan sonra kademelı alıs yaptım sureklı. Buraya da defalarca yazdım
Ben bır mıktar sattım,ilk kar satısımdı 1 aydır,parıte de bıraz kar satısı oldu...
İzlemeye devam,sımdılık guzel gectı.
P.clik yapayım mı![]()
Dolar gördüğü zirveyi unutmaz. Bu yorumu yanlış algılayıp kimse tavsiye olarak görmesin. Sadece uzun vade saklamak isteyenlere ipucu.
Hâlâ faiz iyi bu işlerden anlamayanlara. Bence 3 ay daha faizin keyfini çıkarın. Sonrası brazzers ihtimalleri var. Kaynaklarimda bizzat benim![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Hayaller 4,88 TL
Gerçekler 5,47 TL
Asıl Gerçek 10 TL
Not: Aralık sonuna kadar özel sektör kısa vade ödemeleri var demiştik.
Not2: 31 Mart 2019 gecesi yatıp 1 Nisan da şaka gibi yeni bir yolculuğa çıkacağız
Not3: Kemer sıkmayla ekonomi düzelmez.Satmakla hiç düzelmez.
YTD
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
akşam 6 dan sonra stabil giden piyasa sabah 9da tekrar alıma geçiyor
acaba dış güçler bizimle aynı saatte mi uyanıyor?
bilemedim ya kesin abd bize oyun oynamak için gecenin bir yarısına alarm kuruyor ki talebin iç piyasadan olduğunu sanalım
yerli talebini durduramazsanız daha çok kur atağı yaşarsınız safsatalarınıza da yalnıza ahaber kafası inanır
saba 9.00 kur 38,80
sabah 10.30 kur 45.10
aman treni kaçırmayalım mevzusu
Spekülasyon bekliyorum spekulasyon bekliyorum deyip durdumda bana şuna ele avuca gelecek spek. göremedim artış için. Bu safsata eğer 13 ünde faiz indirimi olacağının ve TL aylıklara verilen faizin vergi indiriminin sona ermesi ile %5 artıyorsa bu işte bir yanlışlık var. Faiz indirimi gelmez ise güzel bir düşüş gelir çünkü geri kalanda olumsuz bir hava yok halen
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Erken seçim kararı sonrası 2018 ilkbaharında herkes sonbahar-kışa girerken bu yıl bir kriz (cik)! bekliyordu, peki sermaye ne yaptı, en olmadık yerde turizm sezonun göreceli olarak yüksek döviz girdisi çok olan ve normalde sakin ve yatay geçen yaz başında bombayı patlattı, USD kuru 4,70'lerden birden 7,20'lere zıpladı 3 haftada! Sonra düştü düştü, papaz gitti, o bu, sattık, verdik paket fiyonk silkelene silkene 5,13'ler düştü USD. Herkes yerel seçimden sonra bomba bekliyor ama yine ama yine düğmeye erken basılmasın?!
MSN => raymanbu@hotmail.com
Dediğim gibi muz cumhuriyeti olmaya devam. Bizi doların global hareketi falan bağlamıyor, baya baya bağımsız bir dolar alım satım aralığımız varMerkez bankası içi dolu olmayan siyasi basit basbasit bir açıklama yapıyor ve dolar 1 saatte 10 kuruş gevşiyor
![]()
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
ekonomik ohal yetkisi - gundem - ekşi sozluk
“finansal sistemin bütününe sirayet edebilecek ölçüde olumsuz bir gelişmenin finansal istikrar ve kalkınma komitesi tarafından tespiti halinde, üye kurum ve kuruluşların yetkileri dışında alınması gereken tedbirleri belirlemeye cumhurbaşkanı yetkili olup ilgili bütün kurum ve kuruluşlar belirlenen ve tedbirleri derhal uygulamakla yetkili ve sorumludur.”
Benim anladığım isterlerse bankalardaki paraları da çekecekler hesaptan, doğru mudur?
Her şeyi yapabilirler ama bankalardaki mevduata el koyamazlar
Onu yapacaklarsa komünizm ilan etmeliler
Doların yada dövizin yönünü bilmek demek ömür boyu zengin olmanın garantisi demeksadece tahmin edilebilinir. Şöyle diyeyim 5.16 lara defalarca değip destek yaptığına göre ısrarla o noktalara dek düştüğüne göre oralar gerçekci bir seviye. Sadece TL ye olan vergi kesintisinin kalkması ve reel sektörde faiz oranlarının düşmesi ile 2 günde %5 artış oluyorsa buda gerçekci bir artış değil. Tüm bunların üzerine sadece TCMB basit bir açıklama yapıp ben 2019 da planlarımda müdahale ederim demesi (müdehale edecekti ya etmeyecekmi zaten işi bu) de 10 kuruş düşürüyor ve hemen ardından tekrar 5 kuruş yükselip şimdilerde yine ilk düştüğü yere düşüyorsa . Döviz güçlü hareket etmiyordur ve bana göre çokta artamayacaktır. Yani asla buralardan alın demem. Döviz tekrar bir dip yapıp sonra yükselecek. BU ARADA CÜMLELERİMİZ ARDI ARDINA OKUYUP SIRAYLA ALGILANMASI ZOR BİLİYORUM AMA SIRALAMA ÖNEMLİ
.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)