mağduriyet is coming..
mağduriyet is coming..
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
aylık bazda enflasyon 1.60 civarı bekleniyor
Dun sabqh alirim dedim,sonra 35 kirilinca satim icin firsat kolladim.
40 a degip 37 kapadi.
Ben tekrar 28-30 bekliyorum. İsteyen satip yerine koyabilir tabi firsat verirse.
Bu is bugur mu,kestirmek zor...
Faizlerimiz ciddi yuksek ve resmen soyguna izin veriyoruz.
Devlet bankalara mevduat faizini dusuk tutup,krrdi faizlerini silah zoruyla indirtiyor ama kendi si yurtdisina 3-4 puan fazla faiz veriyor!
Resmen soyuluyoruz...
bunu yapmasa kuru bu kadar tutamazdı abi
ilk başta yapmayacaklardı kur artarsa artsın bize ne düşüncesindeydiler
ama baktılar kur artışı ekonomiyi durma noktasına getiriyor enflasyonu tetikliyor mevbur faiz arttırdılar ki kuru tutabilsinler
yani kur-faiz-enflasyon sarmalında birini tutarken mutlaka diğer 2sinden taviz vermek zorunda kalıyorsun
şimdi faizi indirsinler kur yine artacak
enflasyonun ztn oynanmış hali %20 rahat bıraksa en az 25-26 puan gelir
Enflasyon hileli hesapla %20,yoksa 27 cıvarı net.
Yurtdısına verdgı faızı,burada zorla dusurmesi ahlaksızlık. Yani ekonomik gostergeler ıyılesır,faızler duser tamamdır...
Ama tehditle yapılması cok kotu. Ayrıca pıyasaya kredi verdırtıyor dusuk kurla,onceden devlet garantılıydı,batıkların hıc bırını odemıyorum dedı. Sımdı tekrar basladı 1 aydır...
Filmin sonunu merak edıyorum....
enflasyonun düşüş eğilimine girmesi faizlerin indirileceği beklentisini kuvvetlendirir
bu da kuru yukarı çeker
5,40 olmak üzere 30 dan aldıklarımızı satsak mı diye düşünmüyor değilim.
Daha çıkar mı bir daha alım fırsatı verir mi, faiz indirimi gelir mi kafamda deli sorular.
Benimde vade sonu bugün.Dövize dönüp de vadeliye bağlayım diyordum.Dolar hareketlendi.2 banka oran veremiyor.Allahtan tutar 100bin altıbirde milyonlarımız olsa ne olacaktı
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)