günaydın fed artık parasal gevşeme sinyalleri veriyor 2013ten bugüne yaşadıklarımızın tersini yaşayacağız diyebilirim kağıt üstünde
ama ne ab 2013teki ab ne çin ne de gelişen piyasalar
başka bir deyişle 2008-2013 arasını tekrar yaşayabiliriz yıllık grafiklere bir bakmak lazım
yatırımcı bir yere kaçmak isteyecektir bu kısa vadede tahvilden çıkıp borsaya girme gibi olacaktır ama küresel resesyon beklentisi artıyor bu durumda uzun vadede borsalar da kurtarıcı değil küçülen ekonomilerde şirketlerde küçülür haliyle
burada altın/gümüş gibi emtialara bir göz atmamız gerekecek bi müsait zamanımda yıllık grafiklerine bakacağım şu an için herkese güvenilir liman emtialar gibi görünüyor
tabi bu yazdıklarım hep uzun vade 5 yıl olarak düşünebilirsiniz..
gelelim trye; inanın bunların hiç biri bizi öyle çok ciddi ilgilendirmiyor tlnin değerini yurt içi konular belirler demiştim daha önce de nitekim eurnin usdye yaptığı atağı biz yapamadık, yapamayacağızda
bizim için önemli olan şu
fedin bu tutumu 24 nisanda bizi faiz indirimine götürür
seçimden sonraya denk gelecek evet ama seçimden bağımsız bir şekilde nisan ayında faiz indirimini fiyatlayabiliriz
dün alım düşünen bir kaç arkadaşa 43-44 seviyelerini yazmıştım özelden bugün foruma yazabiliriz bu seviyeleri
evet daha aşağı gelebilir buna itirazım yok ama ben kademeli alım taraftarıyım biliyorsunuz önce elimize bir miktar döviz geçsin sonra yolumuza bakalım oran 1/5 ben,m ana hedefim 5.75 olur ama bu yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir sesli düşünme diyelim
günaydın