Siyasi istikrar sayesinde ekoniminin yönü tayin etmedikçe malesef siyaset bu ulkenin ekonomisine hep yon vericek.
Siyasi istikrar sayesinde ekoniminin yönü tayin etmedikçe malesef siyaset bu ulkenin ekonomisine hep yon vericek.
sırf bunların secım kazanma hırsları yuzuden bır cok ıs veren zor duruma duscek. 1300 tl asgarı ucret demek butun malıyetlerı alt ust olması demek. zaten ucu ucuna gıdıyor uretıcı. ben kucuk bır ısletmeyım krız oncesı 80 su anda 60 calısanımız var. asgrarı ucret ıle calısan sayısı yaklasık 30 kadar. agsarı alan 1300 alcak, sımdı 1300 alan 1500-1600 ıstıycek, kaynak yaratmadan malıyet arttıran ekonomı krızden baska bırsey getırmez. zor gunler beklıyor bızı
E30 M50 TURBO & F30 320i ED
Son bi 100K ödemeden sonra stok azaltımına gidiyoruz, Dolar Slikleri takıp kalkış yapmadan önce inşallah yetişip pozisyonumuzu bu sene için kapatıyoruz... Ondan sonra yapıcağımız 10 Dönüm bostan yan gel yat osman... Ne diyim artık üretici abiler istihdam yaratıp vatanı kurtarırlar inşallah... Asgrari ücret aslında 3.000 tl felan olsa daha iyi olur kanımca
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
altında düşüş sürer mi ?
Fed faiz artıracağı için , Altının da bir getirisi olmadığı için düşüş bekleniyor... Ons bazında düşer elbet ama ne kadar olur o bilinmez... Altın krizlerde iyi prim yapıyor, diyelimki Fed faiz arttırdığında ons %5 düştü ama dolar %10 yukarı gitti.. O zaman Tl bazında düşüş olmaz.. Yanlız şunuda unutmayalım , Herkes altın şöyle düşecek böyle düşecek denildiği zaman genellikle tersi olur.. Ben hala şahsi birikimimi altın olarak yapıyorum son zamanlarda 1/3 altın 1/2 Usd'ye çevirdim...
yani şuan almak mantıklımı yok bi kaç gün daha bekliyelim mi ?
bugün altın almak mantıklı gibi. hem dolar aşağı gidiyor, hem de altının ons u, ki genelde zıt yönlü hareket ederler. normalde güçlü dolar altını aşağı itiyor ama bugün dolar abuk sabuk nedenlerden dolayı (yok cari fazla, yok yeni altın rezervi vs) tl karşısında zayıflarken altın da aynı anda ons bazında zayıflıyor. ikisinden birinin yönü mutlaka yukarı dönecektir (muhtemelen doların). şahsi düşüncemdir...
Arkadaşlar siyasi içerikli yazı yazmıyorum asgari ücret konusunda tek görüş yazacağım.
Bir tespit yapmakta fayda var. Objektif olmak ve Sezar ın hakkını Sezar a vermek adına yazma gereği duydum.
özellikle yurtdışı pazarlar ile rekabetin oluşması adına uzun yıllardır asgari ücretin olmaması yada en azından bölgesel bazda farklılaşması gerektiğine inanıyorum.
Son 2 gündür salt ekonomi içerikli olan gazetelerden birinde sürekli iş adamları çıkıp asgari ücret artışının kendilerine ek yük getireceği ve bu karardan vazgeçilmesi gerektiği konusunda görüşlerini paylaşıyor. Seçim öncesi asgari ücretin artması gerektiğini ilk söyleyen partiler CHP ve MHP diye hatırlıyorum. AKP de ilk seçimde beklediği oyu alamayınca biraz da popilizm yapmanın bütçeye olumsuz etkisi olmaz hatta vergi gelirleri de artar diyerek bu rekabete en düşük vaad ile 1.300 TL olarak katıldı. CHP ve MHP nin vaadleri 1.400 ve 1.500 TL di. Şimdi bu partilerden biri tek başına yada ikisi koalisyon ile hükümeti kursaydı zaten asgari ücret min 1.400 TL olacaktı. ( olmaması daha büyük bir kredibilite kaybı oluşturacak ve 90 ların siyasetini ülkeyi geri döndürecekti). Ozaman da iş adamlarından bu görüşler yükselecek miydi? Ben ozaman şunu sormak isterim. Neden seçim öncesi bu görüşler kamuoyu ile paylaşılmadı, Sonuçta hangi parti iktidar olursa olsun asgari ücretin artacağı kesindi. Ben seçim öncesi izlediğim hiçbir tv kanalında asgari ücret artışını eleştiren bir işadamı yada yazar görmedim. Bu şartlar altında AKP yi asgari ücret artışı konusunda eleştirmek haksızlık olur görüşündeyim.
Piyasa zaten koalisyonu fiyatlamıştı, o yüzden her koşulda asgari ücrete zam yapılacaktı. Ben şuan ki yaygarayı gereksiz görüyorum.
€/TL de seçim sonrasında yaşanan düşüş ile 3,08 e kadar geri çekilme gördük buradan gelen tepki ile 6 işgününde 3,15 e hareket yaşandı. Şuanda €/TL de pozisyonum yok ve almak için de acele etmem. Bugün 3,09 un altı test edildi. Görünüm kısa vadeli düşüş yönünde ancak 3,1350 ve 3,1550 yukarı kırılırsa kısa vadeli görünüm güçlenir . 3,08 in tekrar test edildiği gün karar verilecek eğer Draghi çıkıp parasal genişleme için extra sinyal verirse ilk etapta 3,01-3,0150 ye kadar yolu var.
1)Paritede bu haftanın destek bandı 1,0720-1,0675 görünüm kısa-orta-uzun vade aşağı ancak 1,0750 üzerinde kapanışlar olması min 2 gün sonrasında 1,09 a kadar hareket olabilir. Buraya kadar hareket normal ancak 1,09 üzerinde kapanış olursa ozaman güçlenme var ve tekrar 1,11 gündeme gelir. Şuana için al yada sat değil bekleme zamanı diye düşünüyorum. 1,0675 alında kapanış olursa 1,0460 a kadar satış yada 1,09 üzeri kapanış olursa 1,11 ve 1,13 e kadar alış yönünde pozisyon alınabilir.
Arkadaşlar FED faiz arttıracak bundan dönüş yok, benim beklentimi biliyorsunuz Mart 2016 . ama Aralık ayında bile olsa Faiz artmasından önce piyasada artış beklentileri artarsa ilk olarak 1,0460-1,05 e kadar geri çekilme olur(2015 yılı dip seviyesi, mart ayında test edilmişti) ve faiz artışı Aralık ayında olursa 1,0125 ve ardından 0,9999 ki psikolojik 1.0 altına kadar hareket olabilir (1999 yılı dip seviyesi)
FED aralıkta faiz artışını pas geçerse ozaman yine yukarıda paylaştığım 1,11 ve 1,13 gündeme gelir ki 1,13 e ben kısa vadede inanmıyorum. Bu seferde ocak sonuna kadar bahar eser 1,11 max görüldükten sonra ardından yine yukarı belirttiğim 1,0460 ve 1,0125 gündeme gelir.
Yani FED in aralıkta faiz artışı yapıp yapmayacağı sonucu değiştirmez sadece vadeye 2 ay ötelemiş olur sonuçta faiz artış sürecini hep birlikte yaşayaağız.
2)Seçim sonrasında faizlerde risk primi azalmasına bağlı %0,25 gibi çok sınırlı bir düşüş gördük şuan için tüm bankalar beklemede. Firmalarda sorun olduğu çok net belki kamuya iş yapan firmalarda bir miktar iyileşme izleriz bundan sonra. Çok büyük ölçek konusu bankadan bankaya şubeden şubeye değişir. Aktif yada ciro büyüklüğü 50 Mio TL olan bir firma kobi şubesi için çok büyük olabilir, ticari için normal hatta küçük firma olabilir. Benim genel tespitim çok büyük firmalarda hiçbir sorun yok. Bizim çok büyük olarak adlandırdıklarımız IMKB-100 de işlem gören firmalar, İSO yada İTO 100 deki firmalar gibi. Bunların isimlerini hepimiz biliyoruz. Sorun daha çok küçük ticari dediğimiz cirosu 50Mio TL ve altındaki firmalarda ve kısmen inşaat ve yan sanayi ile metal sektöründe sorun izliyoruz.
3)2016 da FED faiz arttırsa da arttırmasa da yurtiçine iş yapan(ithalat yapıp iç piyasaya satanlarda dahil) firmalar için 2015 ten daha iyi geçeceği görüşündeyim. Avrupa ağırlıklı ihracat yapan firmalarda parite etkisine de bağlı karlarda erime izleyebiliriz. 2015 gerek yurtiçi siyasi gerekse yurtdışı algılarının değişmesi açısından birçok yönü ile çok kötü bir yıl oldu bunun üzerine en ufak bir iyileşme bile olumlu hissedilecektir. ( 0 derede sudan çıkıp 5 derece suya girmek gibi sıcak hissedeceğiz ancak su soğuk olmaya devam edecek)
MHP ve CHP gibi firmaların seçim beyanatları artık Cem Uzanın zamanında sarf ettikleri ile aynı kefeye konuyor. Gelselerdi bile bu kararlarından çark ederlerdi. AKP etmiyor, birde tüm faturayı işverene kesiyor. Hatırlarsanız diğer partiler bunda Devletin payını düşüretrek hareket edeceklerdi. Hatta TOBB başkanı bile bugün Şuanda bile 1500 tl olan Asgari ücret tutarının (devlete ödenen pay ile birlikte) yine aynı kalıp İşçiye 1300 tl sinin yinede ödenmesi teklifini sundu. Tabiki olumsuz yanıt alıyor devlet alacağı vergiden vazgeçermi??
Ama hesaplanmayan kısmı. İşveren bu son dönemde komple bitti. ZaTEN KAZANAMIYORDU SEN MAAŞ YÜKÜNÜ BİR SEÇİM VAADİ İLE %30 ARTIRDIN. demekki Ocak ayı öncesi ve devamında bolca işsiz sayısında artış göreceğiz.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Asgari ücret %30 artıyor, hükümeti bu yola iten Chp ve Mhp... Sorun sadece 300 tl değil sigorta pirimi ciddi anlamda artacak ve haliyle stopajda artacak.. Toplam işverenin cebinden ilave olarak 500 tl yada üzeri bir çıkış olucak.. Şeçim geçti ve en ufak bir hareketlenme yok, işsizlik dahada artacak...
şimdi habrlerde izledim patronlar istemiyor daha doğrusu destek istiyor. devletin asgari ücretten vergiyi en az alması lazım. biz maaşlı elemanız kayıtlıyız diye bütün vergi bizde. şu vergiyi bide zenginlerden adam gibi alsalar. adamlar işi biliyor herşey gider hep zarar. devleti dolandırdıklarından vergiler hep yüksek anasını satım.
o değilde altın düşermi kalkarmı![]()
Seçim öncesi Maliye bakanı, patronlara asgari ücret ile ilgili görüşlerini söylemesini istedi.. Toplantıda salonda kimseden ses çıkmayınca anlaşıldı olabilir o zaman gibi bir söylemi oldu... Patronlarda belliki Akp yi istemiyordu.. Seçmene ödül patronlara ceza diye düşünüyorum.
Zx-636R, Araştırmaya göre en çok istihdamı ve gerçek üretimi Kobiler sağlamış, Patronlar ise tesislerini Çin'e kaydırdığı için üretim adı altında aslında bize ithal mal satıyorlar.. O patronlara öyle teşvikler veriliyorki zaten bizlerin faydalanması imkansız 500 milyon tl yatırım için geçerli olanlar.. Ki 500 milyonum olsa manyakmıyım bu ülkede üretim yapayım?
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)