User Tag List

Sayfa 82/1068 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon
20286 sonuçtan 1.540 ile 1.558 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    AKP değil CHP seçilseydi yada koalisyon olsaydı da birşey değişmezdi. Konu Erdoğan değil bence. Ülkenin vizyonu sağlıklı değil. Çin'in iyileşmesi şuan için mümkün değil ki Avrupa da o durumda. Amerikan doları hâlâ lokomotif ve diğer para birimlerine göre çok daha sağlam.

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bugün video koydum, Uğur abide bizim burada söylediğimizi çok daha detaylı anlatıyor.. Pekçok şey gizli saklı yapılıyor, fed faiz artırdığı anda kopar kıyamet... Zaten kredi derecelendirme kuruluşları da açıkça söylüyor.. Hatırlarsanız bizim notumuz Cb Abd'ye gittiği gün artırılmıştı ve yine hatırlarsanız beyaz sarayda konuk olarak kalan tek Cb... Peki karşılığı ne idi? Abd istediği adamı 1 günde götürür.. Türkiye'nin sonu felaket ama müstehak artık hiç üzülmüyorum...
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ACYV Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    AKP değil CHP seçilseydi yada koalisyon olsaydı da birşey değişmezdi. Konu Erdoğan değil bence. Ülkenin vizyonu sağlıklı değil. Çin'in iyileşmesi şuan için mümkün değil ki Avrupa da o durumda. Amerikan doları hâlâ lokomotif ve diğer para birimlerine göre çok daha sağlam.
    Siyasetçilerin hiçbirisine zerre güvenmiyorum , Chp ne yapıcak? Bence mevcut ekonomik durumdan dahi haberi yok.. Hepsi Cb dikatör diyor ama hiç kimsede koltuğundan kalkmıyor, oy verdiğim bahçelinin kaybettiği 14. Seçimmi öyle birşeymiş... Biz böyle hak aramayan cahil cuhela olursak kim gelirse gelsin aynı olur...

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Başkanlık için son kez zar atacaklar.

Bursa bunlara çok yakın bir abim var.

Teşkilatta bu konu içinde bir çalışma var.

Hükümet kurulduğu gibi bütçe isini halledip

Anayasa ile beraber başkanlık gündemde.

Yani istikrar 2016 hepimizin zengin edecek.

Hepimiz paraya b.k diyecegiz.

Bunlara oy vermedigime pismanim bu millete mustehak bir istikrar ve iktidar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siyasetçilerin hiçbirisine zerre güvenmiyorum , Chp ne yapıcak? Bence mevcut ekonomik durumdan dahi haberi yok.. Hepsi Cb dikatör diyor ama hiç kimsede koltuğundan kalkmıyor, oy verdiğim bahçelinin kaybettiği 14. Seçimmi öyle birşeymiş... Biz böyle hak aramayan cahil cuhela olursak kim gelirse gelsin aynı olur...
    Kritik eşik diye bir kanun vardır, toplum kritik eşiğe ulaşmadı. Siyaset üstü konuşuyorum, varolan hiçbir parti vatandaşı tam temsil etmiyor. Siyaset sadece erk sahibi olmak için yapılıyor. Osmanlı'nın çöküşünün sonunda kritik eşik aşılmıştı, toplumun her katmanı zarar görmeden kritik eşik aşılamaz. Alın teri dökmeden emeksiz para alıp satarak parasına para kalanlarla 1200 lira için günde 12 saat çalışan insanların hepsi zarar görmeden düze çıkılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekonomi bakanı bütçede en iyi 3 ülkeden biriyiz diyor... E tabi başka söyleyeceği olumlu hiçbirşey kalmadı... Ama herkes biliyorki bugüne kadar Bütçenin iyi gitmesi tamamen Fed kaynaklı idi... Fed yağdırdı dolarları bizde başladık görmemiş gibi harcamaya ki hakkaten görmediydik daha önce Arabadan falza ötv ödedik, 5 tl'den benzin aldık, saman ithal gübre ithal kdv aldık, Çikokata bisküvi bile ithal ve ithalden alınan vergiler öyle böyle değil derken konut sektörü sayesinde iyi Kdv topladılar insanlar istihdam oldu harcadılar hemde hesapcızca öyle vir hale geldiki para bolluğunda asgari ücretli bile koştu 30.000 tl kredi aldı iphone aldı araba aldı devlete tonla vergi gitti...İşler iyi gidiyordu irana amborgo koyulunca biz onlardan gaz aldık parasını da altınla ödedik yanlız birşeye dikkat!!!! Altını ihracat gibi gösterip cari açığı gizledik, yani borç ödemesini İhracat olarak gösteren tek ülkeyiz!! Tabi birşekilde zaman içinde bunlar anlaşıldı derken her tarafta israf başladı, ve bu kadar borçlandırılmamıza rağmen vergi gelirleri haliyle yetmemeye başladı... İlave vergiler koyuldu, milletin haberi yoktu ama sağlık paralı hale geldi işsiz adam bile habersizce sigortalandı ve borçlandırıldı.. Bu paralar bütçeye gelir olarak yazıldıki tahsili imkansız.. Şimdi bundan sonra ne ithalden vergi gelir, ne millet otomobil alır... Ama kesin bir gerçek var mahvedecekler bizi ve gireceğimiz krizden öyle eskisi gibi 1 senede çıkamayacağız.. Herkes hatırlar 2008 krizinde Türkiye %8 daraldı sonra kamu spotu adı altında halkı harcamaya teşvik eden reklamlar yayınlandı simit alın o da evine ekmek alsın, mehmet amca çocuğuna çikolata götürsün gibi.. Derken fed süreci sonrasında para bolluğunda haklarını yemeyelin tüneller,yollar,alt üst geçit vs. Bir kesim tarafından yapıldı... Halk bunları görmek istiyordu... Oy almanın da yolu bu, derken dev projeler gündeme geldi 3. Köprü hava limanı vs... Bunlarıda yapınca artık efsane bir iktidar olacaklardı, güya yap işlet devlet olacaktı yani kuruş devletin cebinden para çıkmayacaktı derken bi anda Fed çıkıverdi ortaya, artık fed para basmayı bırakacak ve dağıttığı o ucuz dolarları geri çekecekti.. Haliyle bu projelere finansman bulunamadı, baktılar olmayacak devlet garantisi getirildi.. Yani işi alan müteahhit batarsa parayı devlet ödeyecek... Neyse yine olmadı yeterli para bulunamadı ama bir kere inat edilmişti yapılacak... Seçim öncesi bu kredi içerden Devlet bankalarından bulundu laf söz olmasın diyede ufak miktarda 2 özel bankada var... Derken haliyle çok ciddi rakamlarda batağı olan devlet bankaları oralara para yetiştirmekten kendi esnafına kobisine kaynak sağlayamaz oldular...Herşeyi buradan yazamam arkadaşlar ama durum ciddi... Yazdıklarım siyaset olarak değil sistem olarak algılansın, geçmişte 15 sene önce Devlet bankalarından doğuda köpeğe kredi verildiğini hatırlıyorum şaka değil bu borçlu karabaş diye ne skandallar çıkmıştı.. Sonuç Türkiye bitti, çünki krizden çıkmak için harcama yapılabilmesi gerekir ama Türkiyede artık borcu olmayan yok yani herkes kredisini doldurmuş durumda ama şayet üreten bir ülke olsaydık bunların hiçbirisi başımıza gelmeyecekti..

Le10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Istikrar bu gençler

Yigit Bulut ne dedi...

Vatandaşın 1 i 3 olacak...

Rahat olun bu ulkede istikrar var...
    ne alalım bız sımdı altın mı dolar mı hısse mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Petkim iyi duruyor
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2016 Senesinde düşüncelerim şu şekilde ;

1) Döviz bulamayacağımızdan dolayı Cari açığımız azalacak.
    2) Euro Dolar paritesinden dolayı İhracatımız iyice düşecek
    3) Türkiye büyümesi beklentilerin çok altında kalacak
    4) Vergi gelirleri azalacak (İthalden alınan K.D.V. ve İç tüketimden kaynaklanan vergi gelirleri azalması )
    5) Bütçe açık vermeye başlayacak ve dolaylı vergiler artırılacak
    6) Bankalar önünü göremediği için risk almak istemeyecek aynı şekilde özel sektörde birbirine mal satışlarında risk almak istemeyecek
    7) İşsizlik artacak
    8) Siyasi tartışmalar başlayacak , Başkanlık sistemi vs... Ek bakanlıklar da açılması gündemde mevcut bakanlıklar yetmiyor çünki hatırlı abiler var ve onlarada koltuk gerekiyor...
    9) Faizler yükselecek , Bankalar iyice zayıflayacak
    10)Döviz kuru artışından dolayı Gsyih daha da düşecek , Şu anda artık dünyanın en büyük 16-17. Ekonomisi değiliz, 18. Durumdayız ve döviz böyle artmaya devam ederse G20'nin bile dışına çıkacağız.

Aslında kriz için ne gerekiyorsa hepsine sahibiz ama siyasi otorite sağlam.... Hatırlarsanız 2001 krizi bir tane Anayasa kitabının Rahmetli Ecevit'e fırlatılması ile başlamıştı... Şu anda tek eksiğimiz fitili ateşleyecek birisi...

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Le10ur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne alalım bız sımdı altın mı dolar mı hısse mı?
    Ben altın alırdım ki aldim biraz 101 den

Dolar kaçırdık 2.75 mis demekki dibi ben 2.70 ler belki gelir dedim.

Ama 2 dk rahat durmadilar baskanlik dediler fed hemen mikmeye gecti dolar biraz uçtu.

Altın suan mantikli kaldi yakinda o da 110 lari gorur dusuncesindeyim.

Borsada suan sadece dohol ve garan bakiyorum.

Dohol 0.49 0.50 den tekrar alabilirim.

Garan icin ise 8.00 den belki az birsey alinabilir.

Ama bu havada borsa bana riskli geliyor.

O yuzden ben bugun altina oy veriyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar 2.7 nerde vurdu? Forex piyasalarından belki alabilirdiniz ama Bankalardan almak imkansız , Makası öyle bir açıyorlarki.... Ben 2.814 ve 2.805'den alabildim... Kur düşük olduğunda param olmaz , Kur uçtuğunda elde param olur... Bu işler böyle. Kaçmış bir fırsat yok , Abd TDI verisini takip edin ilk fiyatlamalar sert olur eğer iyi bir Tdi gelirse hemen paniklemeyin , Kötü bir TDI gelirse yine paniklemeyin bir miktar alım yapılır sonra akşam alınır sonra pazartesi... Parça parça

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Altinin yukarida gidecegi yer belli ama asagidaki marj daha fazla eger faiz artirimini yaparlarsa...
    Cin sanildigi kadar kotu degil ve elinde kullanabilecegi silahlar var.
    Asil sorun,bizim suan ki halimiz. Uretimi cogaltmazsak ve saticak pazarlar yaratamazsak biteriz. Cunku buyumenin %2,7 si tuketim kaynakli,uretim kaynakli buyume yok...

ido - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhabalar kenarda bırıkım hesapım var bugn bankada valoru doldu sızce dolarmı almalıyım ,yoksa altın'mı ? yakın vadede kullanmayı dusunmuyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiçbir şey yapamayız abi, Geçmişler ola... Bu kadar Memur,Bakan,Makam aracı her yerde israf var ... Hatırlarsanız Türkiye ilk Akp iktidarının 4 senesinde cidden iyiye gitti, Sebebi ise O dönemde herkes hatırlar bakanlıklar azaltıldı , İsraflar önlendi, Makam araçları satıldı , Lojmanlar vs... Hatırlarsanız bu iktidar öncesi de TRT'de 60 Yaşında balerinler vardı! Derken Özelleştirmeler sayesinde Kit'lerden gelirler elde edildi ve Bütçe açıkları yamandı, Ayrıca bu Kit'ler hep zarar ediyorlardı ve her sene bunlara hazineden para aktarılıyordu bundan da kurtulduk haa 10 liralık Kit satıldı 1 liraya orası başka bir mevzu... Bu elde edilen gelirler sayesinde devletin Borçlanmaya olan ihtiyacı azaldı ve direkt olarak Faizler düştü çünki herkes hatırlarki geçmiş yıllarda Devlet o kadar fazla borçlanıyorduki bize para kalmıyordu ve bir gurup insan sadece faiz ile hayatlarını idame ettiriyordu. Sonra ne olduysa oldu o yılları arar hale geldik.... Şimdi satıcak birşey de yok... Bence bu saatten sonra hep kaos

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Altinin yukarida gidecegi yer belli ama asagidaki marj daha fazla eger faiz artirimini yaparlarsa...
    Cin sanildigi kadar kotu degil ve elinde kullanabilecegi silahlar var.
    Asil sorun,bizim suan ki halimiz. Uretimi cogaltmazsak ve saticak pazarlar yaratamazsak biteriz. Cunku buyumenin %2,7 si tuketim kaynakli,uretim kaynakli buyume yok...
    Çinde'ki sorun şu ; Bizim gibi gelişmemiş ülkelerin para birimleri çok değer kaybetti ve Dolar bazında çok cidd alım gücümüz düştü... Yani eskisi gibi Çin'den mal alamıyoruz ve buda direk Çin'e yansıdı... Dün makale okudum , Abd'de bile Doların kıymetlenmesinden doları ihracatlarından azalma sorunu var ve durum ciddi... Yanlız Çin'in bir avantajı var, bugün kapılarını kapatsa Dünya'ya iç pazarı bile yeter onlara... Dolayısıyla İç pazarı canlandırma yoluna gidiyorlar şu anda.... Muhtemelen Yuan'ı tekrar devalüe edip ihracatı da bu şekilde artıracaklar... Çin malları Usd bazında %5 düştü yuan devalüasyonun sonra devam edip fiyatları kıracaklar... Ama burada bir sorun daha var , Zaten Tekstilcilerimiz vs. Çin ile rekabet edemezken birde Çin'in fiyatları düşürmesi bizi ne hale sokar bir düşünün...

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugun tsi 16.30 tdi açıklanacak...8 olası ıhtimalin 5 tanesi olumluymuş,ondan ziyade işsizlik verisi de çok önemli,veriler olumlu gelirse faiz arttırımı için yeşil ışık yanması baya bi olası.. gelmesse doları olana geçmiş olsun..

Dolar/euro parite olumlu gelmesi halinde 1.0720 yada daha altı muhtemel..olumsuzu düşünmek istemiyorum... hissiyatına güvenen 16.30 a kadar kararını iyi vermeli.. yaaa it gibi para kazanıcak millet ya da kaybedicek... make your choice loooo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kumar bence, en iyisi veriyi beklemek.... Ya dik gelirse? Hiç o ihtimalden bahsetmemişsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amerika faiz arttırmadan 3 ay daha gitsin, çok daha zor duruma düşer bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar endeksi güçleniyor... Muhtemelen iyi bir veri gelicek... Boşu boşuna güçlenmez

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler