User Tag List

Sayfa 230/1068 İlkİlk ... 130180220228229230231232240280330730 ... SonSon
20286 sonuçtan 4.352 ile 4.370 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3.66 dan alım yapmıştım bir miktar dün 3.66 dan çıkardım tekrar elden. 3.40-45 bekliyorum gidişatı. 3-4 aylık vadede ben ibreyi çok yukarda görmüyorum. Alım yapılacaksa unutulacak şekilde yapılmalı kışa yada seneye ancak 4 seviyelerini görür diye düşünüyorum.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    3.40 alalala
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3.40 alalala
    Beğenemedinmi len Şaka biyana suni şekilde baskılayacaklardır ortalık durulmuş pozu vermek ve gerekli alımları yapmak-yaptırmak için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Muharrem C.80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beğenemedinmi len Şaka biyana suni şekilde baskılayacaklardır ortalık durulmuş pozu vermek ve gerekli alımları yapmak-yaptırmak için
    La para varmı dolardan tl ye basacak

Vadeli faizlerini uçurdular dolar satsınlar diye

Yine tınlanmıyor

Bu dolar bir füzeye bakar abd bu aralar suriye iran kuzey kore ile ön sevişme yapmakta

Her an gol haberi gelebilir

Bu dış haber

İç haber iseee ooooooo sabaha kadar kötü haber yazılır
    Dr.ECU

PuT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doları şuan bastırabildikleri kadar bastırmaya çalışıyor suanki verilere göre doların 3,70 görmesi gerekirken ortamda huzur var HAYIR geldi ya hani gerçi muamma nasıl geldiği ama kalan seçmeninede doları düşüruyoruz bakın havası verıyor.Ellerindeki stoğun çoğu bitti merkezde acaba ne kadar dha bu böyle sürecek delik cuvalı doldurmaya çalşıyorlar Allah sonumuzu hayır etsin.Doları tutucak ne bişey üretiyoruz ne bişey satiyoruz.
    Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

Hz.Ali

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burası sonuçta Türkiye'nin bir şekilde resmi dolar düştükçe burada bile birçok kişi dolar almaya devam ediyor. Ben aracı kurumda çalışıyorum aynı şekilde bizim yatırımcılarımızda her düşüşü alış fırsatı olarak görüyor. Sonuçta ülkenin durumu ortada kimse nakit tl sinin dolar karşısında erimesini görmek istemez. Üretim yok kendi kendine yeten tarım ülkesiyken bugdayından kıru fasulyesine kadar ithal eden bir ülke olduk, hayvancılık bitik 7 yıldır hayvan ithal ediyoruz. Tarım yok hayvancılık yok turizm bitik sanayide para dönmüyor dün haberlerde söylenene göre otomobil satışlarıda vergi ve kur zamlarından sonra yüzde 30 azalmış. Ayrıca hükümeti sokağa çıkanlardan çok hayır oyu verenlerin olası ekonomik boykotu korkutuyor. Çünkü ülkeye katma değer sağlayan nitelikli vatandaşlarının ve ülke ekonomisinin yüzde 70-80 ini oluşturan vatandaşlarının neredeyse tamamı hayır oyu kullandı. Bütçemizde vergi gelirlerinin yerine bakarsanız hükümetin vergiye ne kadar muhtaç olduğunu görürsünüz. Alın verin ekonomiye can verin söylemini neden yarattıklarınıda anlarsınız. Çünkü bizim ekonomiyi tamamen harcama ekonomisi üzerine kurdular. Ben şahsen artık sıfır araba almam sıfır telefon almam vergi vermemek için alışveriş bile yapmıycam açıkçası buda benim referandum kararına tepkim. Neyse konu dağılmasın üretmeyen bir ülke olduğumuz için doları ancak araplardan gelecek kaynağı belirsiz para ile suni olarak düşürebiliriz son 2 -3 gündür doların düşüşüde Tl nin değer kazanmasıyla ilgisi yok tamamen doların küresel değer kaybetmesi sonucu oldu. Eurusd paritesine bakarsanız anlarsınız. Bu yazdıklarımıda herhangi bir tavsiye olarak görmeyin ülke ekonomisi ile ilgili söylediklerim gerçekler ama beklentilerim tamamen tahmin sonuçta arka planda neler döndüğünü bilmek imkansız

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolarda fazla bir düşüş beklemeyin.. Referandumdan çıkan "Evet" istikrar getirmez.. Şu anda Mevduat faizleri 14 ve üzeri.. Dolar faizleri içeride %4 ... Kısaca faiz artışı+döviz satışı vs. anca buralara geldi Dolar.. Yakında yönünü çevirir yukarı ... Cari açık veren sürekli borçlanan ülkelerin para birimleri elbette değer kaybeder, Bir paranın gücü = O ülkenin üretim gücüdür. Neden Abd doları pahalı çünki herşeyi Abd yapıyor... Neden Euro güçlü, Tüm avrupa ülkelerini toplayınca bir Abd'd onlar ediyor... Başkanlık sistemi ile birlikte dolardan faizden para kazananların sayısı artacak..
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dolarda fazla bir düşüş beklemeyin.. Referandumdan çıkan "Evet" istikrar getirmez.. Şu anda Mevduat faizleri 14 ve üzeri.. Dolar faizleri içeride %4 ... Kısaca faiz artışı+döviz satışı vs. anca buralara geldi Dolar.. Yakında yönünü çevirir yukarı ... Cari açık veren sürekli borçlanan ülkelerin para birimleri elbette değer kaybeder, Bir paranın gücü = O ülkenin üretim gücüdür. Neden Abd doları pahalı çünki herşeyi Abd yapıyor... Neden Euro güçlü, Tüm avrupa ülkelerini toplayınca bir Abd'd onlar ediyor... Başkanlık sistemi ile birlikte dolardan faizden para kazananların sayısı artacak..
    Bunların hepsine katılıyorum. Sizce yükseliş ne zamana başlar, haftaya mı bir ay sonra mı tahmini ne zaman yani?

Ben bu arada öyle 'yok sen çıkar dedin diye biz dolar aldık vik cik' diyecek kadar düşük bir iqya sahip değilim. Kesin bilim olsa herkes zengin olur zaten. Ben sohbet amaçlı soruyorum.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar Mayıs ayı içerisinde yükselir diye düşünüyorum, bayram öncesi dolarla girip çifte bayram yapılabilir..

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaman vermeyın ve zaman sormayın arkadaslar. Burası Turkıye...
    Hele sızın gıbı analız yapan bırı mayıs ayı nasıl der,aman dıyım.
    Ulkede kı gerceklerı yakın zamanda goruruz ancak suda var,ekonomı ılla doların sevıyesı ıle ıyı kotu nıtelendırılemez...
    Genel trend yukarı ama ınanın Turkıye de 1 saat sonra ne olacagı bellı degıl.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mayıs ayı derken aslında bir tahminde bulundum tabiki tutmayabilir elbette.. Mb rezervleri çok düştü ve artık doların daha fazla düşmesine müsade etmiyor.. Mb döviz swap ihalelerinde talep çok yüksek.. Referandum belirsizliği sonlandırmadığı gibi belirsizlik dahada arttı.. Kgf kredileri ile bankaların daha fazla kredi vermesi batak kredilerini devlete yıkması sonucu Bankacılık hisselerinin yükselmesinr sebep oldu bu yolla da Borsa yükselmiş oldu.. Lafa gelince faiz lobisi ama icraata gelince en büyük destek faiz lobisine.. Brn döviz alırken olabildiğince Borsanın yüksek olmasına dikkat ederim ki genellikle döviz almak için en uygun zamanlar Borsanın tepede olduğu zamanlar.. Dolarda dikkat ediliyorsa oynaklık çok yüksek hala ki buda benim için bir sinyal.. Trump yakında vergi indirimi paketi açıklayabilir ilaveten Fed bilançoyu daraltacağının hafif hafif sinyalini vermeye başladı.. Trump bir yandan dolar güçlü vs diyip doları düşürüyor ki bu söylediklerim gerçekleştiğinde dolar iyice uçup gitmesin.. Bu bilanço daraltması çok çok etkili olacak.. Mayıs ayında her sene dünya geneli birşeyler oluyor.. Zaman vermek elbette doğru değil ama bu sene ak koyun kara koyun ortaya çıkacak bakalım.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunlar tahmin, yani sohbet ediyoruz. Saağolsun cevapladı ya bana yeter Düşse bile sorun yok benim için.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çok fazla teknik analiz yapmanın bile mantığını göremiyorum.. ne üretiyoruz .. biri desin bana Allah aşkına.. japonya de bana sana 50 marka sayıyım.. amerika de 100 marka sayıyım.. avrupada herhangi bir ülke söyle hepsinden 5 er 10 er marka sayarım kendilerine ait dünya markaları.. hani finlandiya desen aklıma direk nokian geliyor ..

Türkiye de ne üretiyoruz milli uluslar arası hangi markamız var bilmediğimden soruyorum ??? montaj ülkesi olmamımızın ekonomiye ne kadar ölçekde katkısı var .. a markasının parçalarını alıp burda montajlayıp yeniden a markasına geri yollamanın bize ne getirisi var.. bana göre o a markası ve a markasının bulunduğu ülke bizim ucuz işçiliğimizden faydalanıyor o kadar.. bize bir faydası yok..

kurufasulye arjantinden kırmızı biber hindistandan mercimek kanadadan ki mericemek tohumunu kanadaya veren bizdik.. köprüler tüneller resmi verilere göre ben demiyorum resmi veriler internette girin araştırın benim bildiklerimin okuduklarımın hepsi zararda.. hani dedim en azından avrasya tüneli kar eder istanbulun göbeğinde istanbulda milyonlarca araba var elbet kar eder dedim o bile en son okuduğum resmi verilerde zarardaymış..
    bugün duyduğum bir haber doğruysa güzelim çaykurumuzuda katara satmışız çok üzüldüm..

neyimiz kaldı ne üretiyoruz dünyaca ünlü ne markamız ne üretimimiz varki tarımda ithal ediyoruz hayvancılıkda bile canlı hayvanı ithal eder duruma gelmişiz kendimize bile yetmiyorken alt yapıda üst yapıda köprüler tüneller zarardayken hala burda o çıkar bu düşer diyoruz..
    ben hala ekonomi nasıl dönüyor ona bile hayret ediyorum şaşıyorum..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Üretmediği malı tüketen toplum yok olmaya mahkumdur.

Patinaj dışında bir hareket yok batmaya başlamış bir ekonomi

Bankalar neredeyse hep yurt dışı şirketlerin

Hepsi halkımızı iliklerini soyup soğana çevirmekle meşgul

Ekonomi berbat ötesi ama banka karları tavan yapmakta

6 ay içinde ben doların yeni tarihi zirve yapmasını bekliyorum

Allah yardımcımız olsun

YTD
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz birşey üreten ekonomi olmaktan çıkalı çok oldu.. Hükümetin kurmak istediği sistem aynı Dubai'deki gibiydi.. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Türkiye'nin insan kaynakları bir Güney Kore'deki veya Finlandiya'daki Çin'deki gibi değil.. Şimdi bir Cafe düşünün , gençler hergün gidiyor tıklım tıklım dolu deli para kazanıyor.. Bunu gören Alman Hollandalı veya İtalyan gelip o kafeyi satın alıyor.. Getiriyor Türkiye'ye dövizini dolayısıyla hiçbirşey üretmemiş olsanız bile döviz girdisi oluyor.. Bunun gibi yüzlerce örnek var, kimisi cafe alır kimisi simit sarayını alır kimisi kargo şirketinizi alır liste böyle uzar gider.. Buraya gelen yabancı konut alır araba alır vs.. Kısaca hizmet sektörü bu bahsettiğimiz.. Aslında en iyi döviz girdisi bu yolla sağlanır çünki herhangi bir olumsuzlukta yatırım yapan kaçamaz .. Ahmet emmi 100 bin liraya konut alır ve tapu masrafı ıvırı zıvırı 5 bin lira öder devlete .. Sonra Ahmet emmi evi tadilat etmek için usta çağırır, banyo mutfak tuvalet malzemesi alır dolayısıyla mobilyacısından ustasına hırdavatçısına kasar herkes para kazanır... Sonra Ahmet emmi evi 150 bine satar ve yine devlet vergi alır.. Bu sefer evi satan Mehmet emmi evi aynı şekilde tadilat yapar.. Görüldüğü gibi bu işlerden en karlı çıkan devlettir.. Ev 10 kere el değiştirse evin yarısı kadar para devletin kasasına girer.. Herkes mutludur .. O toplanılan vergilerin bir kısmı ile yol tünel vs. yapılır ama Mahmut emmi 1 liralık köprüyü 20 liraya yapar, Mahmut emmiyi vatandaş pek sever.. Yurt dışında da krediler ucuzlamış ve tarihi seviyelere düşmüştür.. Abd de %5-6 olan kredi faizleri %1'in altına inince para yağmuru başlamıştır..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.

Komşu ülkede başlayan kargaşaya destek verilir.. Ülkesinde savaş çıkan zenginler komşu Devletlere kaçar, buna sermaye transferi denilir , böylece ülkeye döviz girişi olduğu için o ülkenin parası değerlenir ve daha ucuza bmw mercedes telefon tv alınır.. Zor durumda olan ülkeden kaçan gariplerin barınak ihtiyacı dolayısıyla kira fiyatları artırılır.. Böylece savaştan kaçan insanların sırtından haksız kazanç sağlanır ve hatta karıları kızlarına dahi göz konulur.. Sonra o savaştan kaçan insanlarda para kalmayınca ve ucuz olarak çalıştıkları için yan etki olarak ilgii ülkedeki işsizlik artar.. vs. vs. cep telden yazıyorum o yüzden imla hataları için kusura bakmayın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yazdığın şey dubai örneğidir bu doğru ama dubai nin koşulları ile türkiyenin koşulları uyumlu değil tekrar yazdığın gibi o yazdığın örnekdeki şeyler türkiyeye senkron olmaz en azından kar ediceği şekilde.. dubai nin en kötüsü petrol rezervleri kuyuları var oda bitse arkasında körfez arap sermayesi var..

suriyeden gelen değerli sermayeyi avrupa havada kaptı zaten. ilk dedilerki parası olan gelsin sonra dedilerki paranız yokmu sorun değil eğitimli beceresi olan kalifiye olanlar gelsin misal beyin cerrahı doktor v.b .. geri kalan parası olmıyanlar türkiye gibi ülkelerde kalsın.. sonra ne olur türkiye gider 25 milyar dolar sadece suriyelilere para harcar..

yabancılara satılan konutlar ayrı muamma sattığımız kimler ağırlıklı araplar .. araplar çokmu umursar çokmu onlara önemser bağlanmayı önemsemez bence yarın sıkıntı olsa malı mülkü bırakır gider.. o bağlayıcılık ingiliz alman desen onlara uyar çünkü çok kuralcı ve disiplinliler o kadar emlakdan çevrem var daha hiç ingiliz fransız alman gibi avrupalıların ev aldığını duymadım benim duyduklarım hep araplar..

bu anlatılan ekonomik çan eğrisi ile 100 milyon nüfuslu çok büyük harcamaları çok büyük devasal giderleri olan gene büyük projeleri olan bir yandan suriyede sınır ötesinde güneydoğuda teröristlerle savaşan ki savaş en büyük ekonomik giderdir su gibi para gider amerika bile sırf giderlerden ötürü ırakdan çekildi.. bir yandan dağ gibi işsiz sorunu olan ki buda yarın öbürgün çok büyük toplumsal bir sıkıntı olucak neyse bu kadar gideri olan bir ülke bir marangozla iki kahveyle üç beş frençayz ile ekonomiyi dönüyorsa helal olsun tek lafım budur.. boşuna endişe edip evhamlanıyorum demek ki.. çevremde hangi gençlerle konuşsam 5 gençden rahat diyorum 4 ü işsiz..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benim yaş 40 lılara yaklaşıyor valla diyorumki iyiki bu yaşdayım.. 15-25 arası gençlerle konuşuyorum her kesimden muhafazakarından tutda solcusuna kadar konuşduğum gençlerin çoğu yurtdışına kapak atma derdinde.. konuşduklarımın çoğunun ümidi yok geleceğe dair karamsar.. bazılarıda devlete kapak atar memur olurum diyor.. çok samimi söylüyorum üzülüyorum böyle olmaması lazım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çaykur'un %70'i 650 Milyon Usd borç karşılığı Katar'a teminat verilmiş... Haber linki

Twitter

Dolar belli seviyeye gelince otomatik olarak yazılım/robot ile anında düşürülüyor.. Örneğin 3.65'i geçtiği anda sistem devreye giriyor...

Şimdi globalde oluşacak bir olay örneğin Trump'un vergi indirimi gibi, bu kurulan robot/yazılım'ı elbette ezer geçer ancak bunun dışında bir müddet daha kontrol altında tutarlar... O yüzden dolarda geri çekilmelerde toplanmalı diye düşünüyorum.. Sona çok yaklaşıştık

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler