User Tag List

Sayfa 351/1068 İlkİlk ... 251301341349350351352353361401451851 ... SonSon
20286 sonuçtan 6.651 ile 6.669 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Euro nun degerlenmesı yakındır terse donucek...
    Terır korıdoru degıl,orada ıs daha farklı.
    Trade yapma gunlerı gelıyor.

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ne olacak ,

1. Senaryo ; Abd'deki davanın dallanıp budaklanmasını önleme

Bugün bir yerde gördüm doğru ise Halkbank'a sadece 1.1 Milyar Usd ceza kesilecek diyor... C.b. Afrin operasyonu hakkında konuştuktan kısa süre sonra ekonomi bakanı Abd'deki davanın Türkiye'ye ciddi zararı olmayacağını düşünüyorum dedi ..

2. Afrin'e doğrudan müdahale değilde başka bir yere girerek oy artırıp erken seçime gitmek

3. Son senaryo Cb bizi çok seviyor

4. Aynı zamanda manipulasyon yapılabileceğini de unutmamak gerekir çünki yarın Hazine ihalesi var ve yabancının kuru yüksekten bozarak ekstra kazanç sağlamasını istiyor olabilirler..
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cıddı hareketlenecegız...
    Satım zamanı yakın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cıddı hareketlenecegız...
    Satım zamanı yakın.
    4 tl seviyeleri görülür mü abi

TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3,82'ye adım kaldı, piyasalar açılır açılmaz 3,81 geçti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fed faiz artırmadan önce ; Dolar/Euro paritesi = 1.1640 idi şimdi ise 1.2265 yani fark = %6.25
    Altın ise ons 1246 Usd idi .. Şimdi = 1340 usd ... fark = %7.5

Yani her fed faiz artırımı öncesi Dolardan çıkıp Atına veya Euroya geçmek gerekiyor kısaca.,

Euro birkaç gün önce 4.48'i gördü, şimdi ise 4.68 yani fark %4.4

Kısaca Dolar ile uğraşmak zaman kaybı ve gereksiz bir iş.,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orjinal Link : Mehmetciğin kanı uzerinden algı operasyonuna girişmeyin!.. - Ahmet TAKAN

"Bir gece ansızın inebiliriz...""Koduk mu oturturuz..."Dünyanın hiç bir yerinde görülmeyen, hiçbir askeri strateji de var olmayan, davul ve zurna ile tellal çağırtarak ilan edilen (!) askeri operasyona ABD net cevap verdi;"Sınırınızda 30 bin kişilik PKK/YPG ordusu kuruyoruz".Ordu kurmak ne demek?.. Adamlar, terör devletinin resmi ilanını yaptılar!..Yıllardır ömrümüz "eyt", "üyt"leri dinlemekle heba oldu. Ne manidar ki, sonradan "Atilla" olan Zarrab davası iyice sivrilmeye başlandığında "bizimkiler"in Afrin savurmalarının katsayısı gözle görünür bir şekilde artmıştı. Akılları sıra ABD ile satranç oynuyorlar... Hem kel hem fodul misali!.. Şu satırlar tuhafınıza gitmesin. Çünkü, söz konusu bu memleketin gerçek evlatları olan Mehmetçiğin kanı ve canı ise gerisi benim için teferruattır. Nisan ayında ceza kararı verilmesi beklenen ABD'deki dolandırıcılık ve kara para aklama davasının olası sonuçları üzerine akılları sıra hamle yapıyorlar. Bu arada içeriyi de yalancı "millî ittifak", "ver mehteri" algısıyla kandırmaya çalışıyorlar. Bütün bu söylediklerimin maddi ve somut gerekçelerini alt alta sıralayacağım;Önce, El Bab'a girdikten sonra Rakka'ya inemediğimizi, Mümbiç'e giremediğimizi arada derede sıkışıp kaldığımız gerçeğini bir kez daha hatırlayalım. O günkü işkembeden savurmaları da bir kez daha hafızalarımızda taze tutalım. Sınırımızda terör devletinin kurulma gerçeğine karşılık yıllar önce yapılması gerekenlerin hiçbirini yapmadık. Çok net bilgiye dayalı olarak söylüyorum; Genelkurmay Başkanlığı bundan 3 ay öncesinde Afrin operasyonu için bütün hazırlıklarını tamamlamıştı ve siyasi iradeye "hazırız" bilgisini vermişti. Kahraman özel kuvvetlerimiz Afrin içindeki tüm hazırlıklarını bitirmiş dört dörtlük bir biçimde talimat bekliyordu. Çok geç kalınmış bu operasyon için dahi iktidar niye bekledi?.. Sorunun cevabı;Zarrab davası beklendi... Bu davadan ne çıkacak, bakanlarla ilgili, başkaları ile ilgili sıkıntı çıkar mı, o dönemin bakanları ABD'ye gidemiyor, giderse tutuklanacaklar mı?.. İktidar ABD'den çekindiği için bu operasyonu geciktirdi. "Eyt", "üyt"lerle pazarlık yapacaklarını sanıyorlar. Aldılar cevabı, oturdular. Şimdi daha maceracı daha sonuçları ve bedeli çok kanlı olacak bir algı operasyonuna hazırlık yapıyorlar. FETÖ'nün dolmuşundan inip Devlet Bahçeli-Doğu Perinçek'in kayığına binen iktidar, sonu bilinmeyenlerle dolu yeni bir maceraya daha hızla yelken açtı. O coğrafyada bizi neler bekliyor?.. Bilebileniniz var mı?.. Askeri uzmanlarla konuşuyorum; "Güçlü bir hava harekatı olmadan kalıcı başarıya ulaşmak imkansız" diyorlar. El Bab operasyonunda başarımızı güçlü hava operasyonlarımıza borçluyuz. Kara güçlerimiz, etkili hava operasyonlarımız sayesinde bölgede başarı elde etti. Şu anda bölgede savaş uçaklarımızı uçurabiliyor muyuz? Hayır!.. ***** dengelerden dolayı müsaade edilmiyor. Peki nasıl olacak?.. Verdik mehteri!.. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri karadan ancak Afrin'de 3-5 kilometre içeri girebilir. Sonrası... Ne ABD ne de Rusya daha fazlasına izin vermez. İdlib ile Afrin birbiri ile çok yakından ilintili. Rusya, ABD ile PKK/YPG'yi paylaşım kavgasına girmiş. Teröristleri tamamen ABD'ye kaptırmaya hiç niyetli değil. Defalarca somut örnekleri ile yazdık. Terör ordusunun elindeki ağır silahlar ve sayıları da ortada. Askeri uzmanlar, "PKK/YPG'nin elindeki tanksavarlar bizde bile yok. Allah esirgesin bir saldırıda zırhlı araçlarımızın içinde askerlerimiz cayır cayır yanar" diyor. Teröristler, Afrin'de de yer altını Cizre, Silopi gibi inşa etmişler. Afrin'e operasyon İdlib'i de tetikler. İdlib'e niye girmiştik?.. Sınırımıza yönelik göç hareketlerini önleyecek ve çatışmasızlık bölgeleri kuracaktık. Daha 3'üncü gözlem evininin kuruluşunu tamamlayamadan sınırımızda 130 bine yakın göçmeni bulduk. Kaynaklar, olası Afrin operasyonu ile bu sayının bir anda 700 bini bulacağını söylüyor. Bu aynı zamanda El Nusra ve benzeri terör örgütlerinin içimize sızma tehlikesi demek. Amanoslar'da gerimizin tehlikeye düşmesi demek... İdlib'in tamamen aleyhimize dönmesi demek. Bakın Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, dün ne dedi;"Türk meslektaşlarımızın, İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinin çevresine geri kalan gözlem noktalarını yerleştirmeyi de olabildiğince yakın bir zamanda tamamlamasını bekliyoruz. Zira şimdiye kadar sanırım 3 gözlem noktası oluşturdular. Toplam sayılarıysa 20 olmalı. Bu, yöneticilerimizin temasları sırasında konuşuldu. Bize bu işin hızlandırılacağına dair garanti verdiler. Bunun, İdlib'deki durumun istikrar kazanmasına yardımcı olacağını umuyorum."Bu sözleri iyi niyetle mi okuyacağız?.. Hayır!.. Aynı, biz, şehit olan Mehmetçiklerimiz için gözyaşı dökerken, ABD'nin "sınır ordusu" açıklamasını önümüze süreceği gibi "biz sizi uyarmıştık" diyip kenara çekilecekler.Bu Türkiye Cumhuriyeti devleti için büyük bir zuldür. "Fırat'ın doğusu ne olacak" sorusunu kimse sormuyor. Kimse bu iktidarın vakti zamanında "Kobani'ye selam olsun" mesajlarını hatırlamıyor. Ayn el-Arab ne olacak?.. Yıllar önce buralara müdahale edip şartlar lehimize iken, koduk mu oturtup operasyonları yapıp neden bugünlerin önüne geçmediniz?.. Ne oldu Fırat'ın doğusu-batısı?..Algı... Algı... Algı!..Mehmetçiğin canı üzerinden algı operasyonları oynanmamalı... Mehmetçiğin kanı üzerinden bir seçim hilesine daha baş vurulmamalı... Türk milliyetçileri; aklınızı hamasete kiraya vermeyin...Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar!..
    Kaynak Yeniçağ: Mehmetçiğin kanı üzerinden algı operasyonuna girişmeyin!.. - Ahmet TAKAN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fed faiz artırmadan önce ; Dolar/Euro paritesi = 1.1640 idi şimdi ise 1.2265 yani fark = %6.25
    Altın ise ons 1246 Usd idi .. Şimdi = 1340 usd ... fark = %7.5

Yani her fed faiz artırımı öncesi Dolardan çıkıp Atına veya Euroya geçmek gerekiyor kısaca.,

Euro birkaç gün önce 4.48'i gördü, şimdi ise 4.68 yani fark %4.4

Kısaca Dolar ile uğraşmak zaman kaybı ve gereksiz bir iş.,
    1 yılda dolar kur olarak neredeyse hiç artmamış.
    16 ocak 2017 3,81 tl
    16 ocak 2018 3,81 tl

Gram altın
    16 ocak 2017 147 tl
    16 ocak 2018 164 tl

Altın ons
    16 ocak 2017 1202 dolar
    16 ocak 2018 1340 dolar

Doları olan yerinde saymış reisin dediği gibi geçen yıl.
    Sence bu aralar kaç olunca bozup gram altına geçeyim abi?
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben tl olarak birşey söylemek istemiyorum., Perşembe günkü PPK'dan sonra ateşlenir dolar büyük ihtimalle., Tl'nin değer kaybının önüne geçen ana etken Mb'nin faiz artırımı korkusu ama önümüzdeki dönemde hem Fed'in bilanço daraltma etkisi ile hemde Brent petrolün 70 usd'lere varması ile Cari açık ciddi bir şekilde artacaktır.. Birde Afrin vs. olayı bence yukarıda paylaştığım Ahmet Takan'ın yazdıkları gibi Zarrab davası ile ilintili ilaveten oy toplayıp erken seçime gitme hamlesi ki bu hamle tutar bence..

Ancak yapılması gereken Her Fed toplantı öncesi Altın alınıp toplanılmalı çünki Global kriz geliyor ve Fed dahil herkes bunun farkında., Dolar bu saatten sonra iş değil

Sabır edebilecek durumda isen Altın Ons 1300'ün altına indiği anda Doları altın ile yer değiştirmek en mantılısı., Altında bekleyebilirsen ihya olursun diye düşünüyorum çünki Global Krizde hem altın patlar hemde Tl değer kaybedeceği için kazanç büyük olur...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doları alıp bır sene bekleyen var mı?
    Ben neden aylardır trade zamanı dıye yazıyorum yada surdan al burdan sat...
    Bu ısın guzelı bellı kar sevıyesı belırleyıp satmak. Gecen hafta yazdım,bugun oldu. Ilk satıs noktası burası. Sonra 84 den bıraz. Perdembe bakalım,populızm yııne galıp gelırse 92 den tekrar bozarız...

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Afrıne giremeyecek. orda ki itler şu an baya güçlü farkındalar. topla obüsle olmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu ısın guzelı bellı kar sevıyesı belırleyıp satmak. Gecen hafta yazdım,bugun oldu. Ilk satıs noktası burası. Sonra 84 den bıraz. Perdembe bakalım,populızm yııne galıp gelırse 92 den tekrar bozarız...
    88 hedefim vardı yakalarsam %50 bozarım. dediğin gibi 92 olursa geri kalanı da bozarım abi.

altın ons olayından hiç anlamadığım için oraya bulaşamıyorum maalesef. yoksa vectranın dedikleri mantıklı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Var. Ben pek uğraşmıyorum malesef. Maaştan artanı dolar/gram altın olarak bankaya atıyorum. Al-sat yapmadım hiç.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Var. Ben pek uğraşmıyorum malesef. Maaştan artanı dolar/gram altın olarak bankaya atıyorum. Al-sat yapmadım hiç.
    Babam 2
    3.30'dan 10k dolar geçip 3.90'dan bozdurmayan koca yürekli adam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    16.01.2018:

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik korunmakla birlikte emtia cephesinde arzın arttığına ilişkin gelen haberler dikkat çekiyor. Demir cevheri fiyatları dün %2 düştü.

Artan jeopolitik riskler nedeniyle Türk Lirası dünün dünyada en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Bugün Almanya ve İngiltere'de enflasyon rakamları, ABD'de ise imalat sanayi göstergeleri yayınlanacak. Türkiye'de ise Hazine'nin tahvil ihracı izlenecek.

Dün ABD finansal piyasaları tatil nedeniyle kapalıydı. Böyle olunca da küresel piyasalara sakin ve yatay bir eğilim hâkim oldu. Çin'de demir cevheri stoklarının 2004 yılından bu yana en yüksek düzeye ulaşması sonucunda vadeli fiyatlarının %2 civarında gerilemesi borsalarda sınırlı oranda da olsa düşüşlere sebep verdi. Benzer etki petrol fiyatları üzerinden de geldi. ABD'de kuyu sayısının son yedi ayda ilk kez 10'un üzerinde artması ve seviye itibariyle de dört ayın zirvesine ulaşması petrol fiyatlarında sınırlı oranda bir düşüşe yol açtı. Ancak ana trend yukarı yönlü olmayı sürdürüyor ve petrol fiyatlarının üç yılın zirve seviyelerinde olduğunu da vurgulamamız gerekiyor. Burada dikkat etmemiz gereken husus fiyatlar yukarı geldikçe arzın da artmaya başlamasıdır. Bu husus, emtia fiyatlarındaki yükselişte momentumun ivme kaybetmeye başladığını işaret ediyor.

ABD Doları küresel mânâda değer kaybetmeye devam ediyor. USD endeksi dün de
    90.0 ile 37 ayın en düşük seviyesine geriledi. Avrupa Merkez Bankası'nın
    (ECB) mevcut gevşek duruştan hızlı bir şekilde çıkabileceğini fiyatlandıran ve dün 1.23 seviyesine yaklaşan EURUSD paritesinin bu eğilimde etkili olduğunu gözlemliyoruz. Dün döviz piyasasının dikkat çeken bir diğer gelişmesi ise Çin Yuanı'nda (CNY) kaydedildi. Avrupa'dan gelen haberlerde CNY'ye döviz rezervlerinde yer verileceğinin açıklanması USDCNY kurunu son iki yılın en düşük seviyesine itti.

Türkiye cephesinde jeopolitik risklerin sert bir satış baskısına neden olduğunu gözlemledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin operasyonunun başlamaı için yakın geleceğe işaret etmesi jeopolitik risk algısını da artırdı.
    Suriye'nin kuzeyinden gelen haberlerde ABD'nin birçok açıdan SDG'ye (ki en hakim gücü PYD/YPG oluşturuyor) destek olduğu görülüyor. Bu da Türkiye'nin olası bir Afrin operasyonunda dolaylı da olsa ABD ile karşı karşıya kalabileceği riskini doğuruyor. Bu kapsamda dün USDTRY kuru %1.4 artışla 3.80'e yükselirken EURTRY'deki günlük yükseliş oranı %2'yi de aştı. BİST100 endeksi %2.1 düşerken uzun vadeli tahvil faizlerinde de 15-20 baz puanlık bir yükseliş oldu. Önümüzdeki günlerde Türk mali piyasalarının dikkati Suriye'deki gelişmeler üzerinde olacak.

Dün iç tarafta iki önemli veri açıklandı: istihdam raporu ile merkezi bütçe rakamları. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı Ekim'de bir önceki aya oranla 0.3 puan iyileşerek %10.3'e geriledi. Bir önceki aya göre istihdam 135bin artış kaydederken işsiz sayısı ise 111bin azalma kaydetti.
    Tarım dışı işsizlik oranı 0.5 puan gerileyerek %12.2 olurken genç nüfustaki işsizlik oranı ise 1.0 puanlık düşüşle %19.0 oldu. Rakamlar oldukça olumlu.
    Bütçe verilerini açıklayan Maliye Bakanı Ağbal 2017'de merkezi bütçe dengesinin 47.4 milyar TL açık verdiğine vurgu yaptı. Bu rakamın OVP'de revize edilen rakama göre daha düşük olduğunu belirten Ağbal kısa bir aranın ardından bütçe disiplinine yeniden dönüldüğünü ima etti. Hazine'nin nakit dengesi ile bütçe rakamları arasındaki ciddi fark avans kaleminin çalıştırıldığını gösterir ki bunun bütçeye tahakkuku muhtemelen 2018'in ilk aylarında olacaktır.

Bu haftanın veri gündemi sakin. Bugün Almanya'da TSI10.00'da TÜFE enflasyonu, TSI12.30'da İngiltere enflasyon raporu, TSI16.30 ABD'de Empire State imalat sanayi rakamları açıklanacak. Türkiye'de ise Hazine'nin bono ihalesini izleyeceğiz. USDTRY kurunda 3.70-3.75 aralığının açık pozisyon kapamaları için uygun olduğunu bir süredir dile getiriyoruz. Bu görüşümüzü koruyor olmakla birlikte bu düzeyin artık geçmişte kalmış olabileceğinden de endişe duyuyoruz. Yukarıda teknik olarak önce 3.82, sonra ise 3.90 seviyesi yer alıyor. Türk mali piyasalarının dikkati bir yandan Afrin kaynaklı gelişmeler üzerinde olacakken diger tarafta ise yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri takip edecek. Temkinli bir duruş takınmakta yarar olduğu kanaatindeyiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    16.01.2018:

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik korunmakla birlikte emtia cephesinde arzın arttığına ilişkin gelen haberler dikkat çekiyor. Demir cevheri fiyatları dün %2 düştü.

Artan jeopolitik riskler nedeniyle Türk Lirası dünün dünyada en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Bugün Almanya ve İngiltere'de enflasyon rakamları, ABD'de ise imalat sanayi göstergeleri yayınlanacak. Türkiye'de ise Hazine'nin tahvil ihracı izlenecek.

Dün ABD finansal piyasaları tatil nedeniyle kapalıydı. Böyle olunca da küresel piyasalara sakin ve yatay bir eğilim hâkim oldu. Çin'de demir cevheri stoklarının 2004 yılından bu yana en yüksek düzeye ulaşması sonucunda vadeli fiyatlarının %2 civarında gerilemesi borsalarda sınırlı oranda da olsa düşüşlere sebep verdi. Benzer etki petrol fiyatları üzerinden de geldi. ABD'de kuyu sayısının son yedi ayda ilk kez 10'un üzerinde artması ve seviye itibariyle de dört ayın zirvesine ulaşması petrol fiyatlarında sınırlı oranda bir düşüşe yol açtı. Ancak ana trend yukarı yönlü olmayı sürdürüyor ve petrol fiyatlarının üç yılın zirve seviyelerinde olduğunu da vurgulamamız gerekiyor. Burada dikkat etmemiz gereken husus fiyatlar yukarı geldikçe arzın da artmaya başlamasıdır. Bu husus, emtia fiyatlarındaki yükselişte momentumun ivme kaybetmeye başladığını işaret ediyor.

ABD Doları küresel mânâda değer kaybetmeye devam ediyor. USD endeksi dün de
    90.0 ile 37 ayın en düşük seviyesine geriledi. Avrupa Merkez Bankası'nın
    (ECB) mevcut gevşek duruştan hızlı bir şekilde çıkabileceğini fiyatlandıran ve dün 1.23 seviyesine yaklaşan EURUSD paritesinin bu eğilimde etkili olduğunu gözlemliyoruz. Dün döviz piyasasının dikkat çeken bir diğer gelişmesi ise Çin Yuanı'nda (CNY) kaydedildi. Avrupa'dan gelen haberlerde CNY'ye döviz rezervlerinde yer verileceğinin açıklanması USDCNY kurunu son iki yılın en düşük seviyesine itti.

Türkiye cephesinde jeopolitik risklerin sert bir satış baskısına neden olduğunu gözlemledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin operasyonunun başlamaı için yakın geleceğe işaret etmesi jeopolitik risk algısını da artırdı.
    Suriye'nin kuzeyinden gelen haberlerde ABD'nin birçok açıdan SDG'ye (ki en hakim gücü PYD/YPG oluşturuyor) destek olduğu görülüyor. Bu da Türkiye'nin olası bir Afrin operasyonunda dolaylı da olsa ABD ile karşı karşıya kalabileceği riskini doğuruyor. Bu kapsamda dün USDTRY kuru %1.4 artışla 3.80'e yükselirken EURTRY'deki günlük yükseliş oranı %2'yi de aştı. BİST100 endeksi %2.1 düşerken uzun vadeli tahvil faizlerinde de 15-20 baz puanlık bir yükseliş oldu. Önümüzdeki günlerde Türk mali piyasalarının dikkati Suriye'deki gelişmeler üzerinde olacak.

Dün iç tarafta iki önemli veri açıklandı: istihdam raporu ile merkezi bütçe rakamları. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı Ekim'de bir önceki aya oranla 0.3 puan iyileşerek %10.3'e geriledi. Bir önceki aya göre istihdam 135bin artış kaydederken işsiz sayısı ise 111bin azalma kaydetti.
    Tarım dışı işsizlik oranı 0.5 puan gerileyerek %12.2 olurken genç nüfustaki işsizlik oranı ise 1.0 puanlık düşüşle %19.0 oldu. Rakamlar oldukça olumlu.
    Bütçe verilerini açıklayan Maliye Bakanı Ağbal 2017'de merkezi bütçe dengesinin 47.4 milyar TL açık verdiğine vurgu yaptı. Bu rakamın OVP'de revize edilen rakama göre daha düşük olduğunu belirten Ağbal kısa bir aranın ardından bütçe disiplinine yeniden dönüldüğünü ima etti. Hazine'nin nakit dengesi ile bütçe rakamları arasındaki ciddi fark avans kaleminin çalıştırıldığını gösterir ki bunun bütçeye tahakkuku muhtemelen 2018'in ilk aylarında olacaktır.

Bu haftanın veri gündemi sakin. Bugün Almanya'da TSI10.00'da TÜFE enflasyonu, TSI12.30'da İngiltere enflasyon raporu, TSI16.30 ABD'de Empire State imalat sanayi rakamları açıklanacak. Türkiye'de ise Hazine'nin bono ihalesini izleyeceğiz. USDTRY kurunda 3.70-3.75 aralığının açık pozisyon kapamaları için uygun olduğunu bir süredir dile getiriyoruz. Bu görüşümüzü koruyor olmakla birlikte bu düzeyin artık geçmişte kalmış olabileceğinden de endişe duyuyoruz. Yukarıda teknik olarak önce 3.82, sonra ise 3.90 seviyesi yer alıyor. Türk mali piyasalarının dikkati bir yandan Afrin kaynaklı gelişmeler üzerinde olacakken diger tarafta ise yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri takip edecek. Temkinli bir duruş takınmakta yarar olduğu kanaatindeyiz.

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi cesaret geldi nerdeyse 24 saatte 3,74-81 arası yaptım ama baya stresli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Babam 2
    3.30'dan 10k dolar geçip 3.90'dan bozdurmayan koca yürekli adam
    Benim mantık kefen parası gibi, coin yatırımı gibi. Al ve unut imkan olursa üzerine ekle. En az enflasyon kadar artmasını ümit et......
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Afrıne giremeyecek. orda ki itler şu an baya güçlü farkındalar. topla obüsle olmaz
    Gerçekten oy için yapılıyorsa çok büyük vebal çok büyük günah., Yazıklar olsun derim , garibanın canı ile oynamasınlar bari

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler