User Tag List

Sayfa 605/1068 İlkİlk ... 105505555595603604605606607615655705 ... SonSon
20286 sonuçtan 11.477 ile 11.495 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ama siz buraya gelip içini doldurmadan hikayeler anlatıyorsunuz hiç bir bilgi ve neden sunmuyorsunuz
    4.88ler 5.50ler havada uçuşuyor ama içi boş
    peki 6.80 maliyeti olan hiç birşeyden haberi olmayan sadece kendini korumak isteyen bir arkadaşımız size inanıp dolarını bozsa (vaktinde reise inananlar gibi) sonrada dolar 7liralara çıksa vicdan azabı hissetmeyecek misiniz?
    yoksa "devletimiz için iyi bir şey yaptık kerizleri korkutup dolarlarını bozdurduk hahaha" mı diyeceksiniz?

yapmayın bunu
    bilginiz nedeniniz yoksa yazmayın
    Daha önce defalarca Kur olsun faiz olsun elimden geldiğince uyardım... Tabi koşun alın demedim , kendi pozisyon kapamalarımı yazdım ki epey vakitliydi.. O vakitler dolar 4 tl bile değildi faizler ise aylık 1.14'lerde idi... Eski postlarım olduğu gibi duruyor ***** burada silinme durumuda sözkonusu değil

6.80'den benmi dedim koş git dolar al diye.. Her koyun kendi bacağından asılır
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

CEMAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazı yorumları okuyunca aklıma yiğit bulut ile alakalı gazate manşetlerinin toplandığı resim geldi. Yiğit bulut dolar düşecek dedikçe hep çıktı

nisan ayında dolar 4.5tl olduğunda ,4 tlnin üstü köpük doların gerçek değer 3,9 deniliyordu.

5 tl oldu ,5 tl üstü köpük gerçek değeri 4,5 denildi.

7 oldu, şimdi 6 tlye seviniyoruz.

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim kanaatim kısa süre içerisinde faiz artırımı ve diğer devletlerle yapılan ikili anlaşmalarla doların gazını alacaklar. Bana sorarsanız şuan doların reel değeri 4.5 - 5 TL. Türkiye şuan gelişmekte olan bir ülke ve genç nüfus çok fazla. Yabancı yatırımcı için Türkiye büyük bir nimet. Özelikle, Çin, ABD, Rusya gibi devletler Türkiye ile ticaret yapmak zorundalar. Yabancı yatırımcı için Türkiye gibi bir liman bulmaları çok zor. Şuanda ülke gelişim gösterdiğinden, istesek de istemesek de ekonomik yönden büyüme 2030'a kadar devam edecek. Ben Türkiyenin önünde iki tane kriz görüyorum, birincisi suriye meselesi, ikincisi faiz politikası. Bu iki politikayı iyi yönetirsek, ekonomik yönden bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Tüm bu anlatılanlar üretimi olmayan bir Türkiyeydi. Ağır sanayiye girdiğimiz takdirde ki adımları atılıyor, ilerisi çok daha aydınlık.

Ben senin yerinde olsam, sis bombası atar rush yapardım
    hala bu işin içinden kurtuluş savaşı gibi çıkacağımızı düşünen kesimden insanlar olduğunu görünce şaşırmadan edemiyorum. kuka diye bir mekatronik robot markası var. ne kadar hassas ne kadar hızlı olduğu hakkında youtubede videolar var sence bir robot kaç tane genç işçi yapar ?
    turbocuk istiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim kanaatim kısa süre içerisinde faiz artırımı ve diğer devletlerle yapılan ikili anlaşmalarla doların gazını alacaklar. Bana sorarsanız şuan doların reel değeri 4.5 - 5 TL. Türkiye şuan gelişmekte olan bir ülke ve genç nüfus çok fazla. Yabancı yatırımcı için Türkiye büyük bir nimet. Özelikle, Çin, ABD, Rusya gibi devletler Türkiye ile ticaret yapmak zorundalar. Yabancı yatırımcı için Türkiye gibi bir liman bulmaları çok zor. Şuanda ülke gelişim gösterdiğinden, istesek de istemesek de ekonomik yönden büyüme 2030'a kadar devam edecek. Ben Türkiyenin önünde iki tane kriz görüyorum, birincisi suriye meselesi, ikincisi faiz politikası. Bu iki politikayı iyi yönetirsek, ekonomik yönden bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Tüm bu anlatılanlar üretimi olmayan bir Türkiyeydi. Ağır sanayiye girdiğimiz takdirde ki adımları atılıyor, ilerisi çok daha aydınlık.

hocam kimse sana doların sence ne kadar olduğunu sormuyor ztn piyasa yapıcılar belirliyor fiyatı her şeyin bir karşılığı var
    kimse Türkiyeyle 2li anlaşma falan da yapmıyor kimden borç istediysen geri çevrildin cds 550lere çıktı
    katarın kendisinin bile döviz rezervi 15 milyar dolar yani sana vereceği bir doları da yok(merkez bankasının)
    karşılıklı swap anlaşması yaptın sadece o da bi boka yaramadı
    yıllık %20 enflasyonu olan ve parası 1 yılda %94 değer kaybeden ülkeye hiç bir yabancı yatırımcı gelmez dünyada böyle bir keriz yok
    ekonomik büyüme demişsin abdnin 1 birim büyümesi senin 5 birim büyümene tekabül ediyor bugün apple ı satsan ülkenin tamamını borcuyla birlikte satın alabilecek güçte
    Tam tersine Türkiye üretimi olan bir Türkiyeydi ama artık eskisinden daha düşük üretim olduğu için tamamen dışa muhtaç bir ülke kendi kendimize yetebileceğimiz neredeyse tek bir ürün bile yok her şeyi satıp yandaşa ihalelerle peşkeş çektik şimdi dere kurudu
    senin gördüğün rüyayla gerçekte yaşananlar çok farklı ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama hakkında hayırlısı olsun
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazım hatası yapmışım,

" Tek adam yönetiminin olduğu yere her babayiğit gelmez " diyecektim... Herşeyin başı hukuktur, Adalet sağlam çalışırsa ülke her anlamda gelişir ...
    al işte bu da adalet dedi
    turbocuk istiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önce defalarca Kur olsun faiz olsun elimden geldiğince uyardım... Tabi koşun alın demedim , kendi pozisyon kapamalarımı yazdım ki epey vakitliydi.. O vakitler dolar 4 tl bile değildi faizler ise aylık 1.14'lerde idi... Eski postlarım olduğu gibi duruyor ***** burada silinme durumuda sözkonusu değil

6.80'den benmi dedim koş git dolar al diye.. Her koyun kendi bacağından asılır
    senin takılman gereken yer bence 6.80den dolar alanlar kısmı değil abi

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kapanışa doğru 6.35 lerdeyiz ama ipne bankalar kuru alımda düşmüyor
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Paralel Evrende öyle bir Türkiye muhakkak vardır bende inanıyorum..

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rebel,

İşim dış ticaret, kabaca 25 senedir çalışıyorum yaşım 41.. Sen akıllı birisin ancak aklın yanında tecrübeye ihtiyacın var o da zamanla edilinir...

Suriye'de savaş var her yer yıkılmış ama Tl'ye karşı paraları sürekli değer kazanıyor... Yani bu işler tamda öyle değil... Evet analizlerin doğru oraya hiçbir itirazım yok milyon kez yazdıysam da sanıyorum hala Akp'li olduğumu düşünenler var ve Akp'li değilim...

Ancak öfke aklı örterse asıl hatayı o zaman yaparsanız... Akp'ye kızıp Duygusal davranıyorsunuz şahsi fikrim ... Akp öyle böyle gidicek birgün ama burası bize veya çocuklarımıza kalıcak umutsuz olmayın o kadar.. Türkiye o kadar da boş bir ülke değil, gidin Yunanistan'a / Bulgaristan'a / Arap ülkelerine tonla Türk malı ürün görürsünüz.. Bu yaşanılanlardan ders alınırsa ülke değişir dönüşür..
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ama siz buraya gelip içini doldurmadan hikayeler anlatıyorsunuz hiç bir bilgi ve neden sunmuyorsunuz
    4.88ler 5.50ler havada uçuşuyor ama içi boş
    peki 6.80 maliyeti olan hiç birşeyden haberi olmayan sadece kendini korumak isteyen bir arkadaşımız size inanıp dolarını bozsa (vaktinde reise inananlar gibi) sonrada dolar 7liralara çıksa vicdan azabı hissetmeyecek misiniz?
    yoksa "devletimiz için iyi bir şey yaptık kerizleri korkutup dolarlarını bozdurduk hahaha" mı diyeceksiniz?

yapmayın bunu
    bilginiz nedeniniz yoksa yazmayın
    Bir kişi dolara yatırım yapıyorsa o kişi keriz değildir. Ben 1-2 aylık ekonomi planı hakkında konuşmadım farkındaysan. Kaldı ki, piyasa kurdu olan derin bilgisi olduğunu düşündüğün kişiler dolardaki son 2-3 aylık çalkantıyı tahmin edebildiler mi? Edemezler çünkü bu bir ekonomik saldırıydı. ABD'nin sence Türkiye'ye saldıracak gücü kaldı mı? Bana sorarsan şuanda köpek gibi pişmanlar ve takâtleri kalmadı. Reel olarak şuanda doların ederi ne kadar 6-7 TL olduğunu falan mı sanıyorsunuz? Normalleşme zaruri, benim kanaatim 5.50 den aşağıya ivme kazandığı an piyasa rahatlar ve dolar 5 TL olur.
    men dakka dukka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pirasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hala bu işin içinden kurtuluş savaşı gibi çıkacağımızı düşünen kesimden insanlar olduğunu görünce şaşırmadan edemiyorum. kuka diye bir mekatronik robot markası var. ne kadar hassas ne kadar hızlı olduğu hakkında youtubede videolar var sence bir robot kaç tane genç işçi yapar ?
    Bu avrupalılar çok geride kalmış o zaman, kuka yerine Türk işçi alıyorlar sürekli.
    men dakka dukka.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir kişi dolara yatırım yapıyorsa o kişi keriz değildir. Ben 1-2 aylık ekonomi planı hakkında konuşmadım farkındaysan. Kaldı ki, piyasa kurdu olan derin bilgisi olduğunu düşündüğün kişiler dolardaki son 2-3 aylık çalkantıyı tahmin edebildiler mi? Edemezler çünkü bu bir ekonomik saldırıydı. ABD'nin sence Türkiye'ye saldıracak gücü kaldı mı? Bana sorarsan şuanda köpek gibi pişmanlar ve takâtleri kalmadı. Reel olarak şuanda doların ederi ne kadar 6-7 TL olduğunu falan mı sanıyorsunuz? Normalleşme zaruri, benim kanaatim 5.50 den aşağıya ivme kazandığı an piyasa rahatlar ve dolar 5 TL olur.
    yaa allah aşkına sana bişey sorcam sen bu dediklerine gerçekten kendin inanıyormusun inanarak mı yazıyorsun yoksa başka bi ruh aleminden mi yazıyorsun çok erak ediyorum
    bide yukardaki postunda yazdıgın mecbur olan ülkelerle neyin ticarini yapcaz ne satcaz mesela onlara ne üretiyoz ki ne satcaz bunu cevabını da çok merak ediyom ??
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

CEMAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlış linke mi tıkladım acaba? techturkey formunu açmak istedim karşıma resmen ahaber internet sitesi çıktı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rebel,

İşim dış ticaret, kabaca 25 senedir çalışıyorum yaşım 41.. Sen akıllı birisin ancak aklın yanında tecrübeye ihtiyacın var o da zamanla edilinir...

Suriye'de savaş var her yer yıkılmış ama Tl'ye karşı paraları sürekli değer kazanıyor... Yani bu işler tamda öyle değil... Evet analizlerin doğru oraya hiçbir itirazım yok milyon kez yazdıysam da sanıyorum hala Akp'li olduğumu düşünenler var ve Akp'li değilim...

Ancak öfke aklı örterse asıl hatayı o zaman yaparsanız... Akp'ye kızıp Duygusal davranıyorsunuz şahsi fikrim ... Akp öyle böyle gidicek birgün ama burası bize veya çocuklarımıza kalıcak umutsuz olmayın o kadar.. Türkiye o kadar da boş bir ülke değil, gidin Yunanistan'a / Bulgaristan'a / Arap ülkelerine tonla Türk malı ürün görürsünüz.. Bu yaşanılanlardan ders alınırsa ülke değişir dönüşür..
    abicim benim akp ile onla şunla bunla işim yok
    ben 1 yıldır profesyonel olarak trade etmekle ilgileniyorum
    bir çok enstrüman kullandım bu işle ilgili
    bir çok kağıda pariteye girdim çıktım
    bir kaç hocadan eğitim aldım alamadıklarımı webden izledim
    sonra bu işi kendime meslek edindim ve profesyonelce yapmaya çalışıyorum
    konuyu siyasete milliyetçiliğe falan çekmenin kimseye bir faydası yok boş işler bunlar piyasa paranın afganistanda olduğunu sezsin oraya gider
    para kazanmak istiyorsanız bilginiz olacak olayları tahmin edip risk alacaksınız bazı pozisyonlardan bir miktar zarar edeceksiniz ama ay sonu eve düzenli olarak ekmek götürüyorsanız bu işi yapıyorsunuz demektir
    şimdi ben senin kuvayi milliye ruhuna göre pozisyon açsam elimdekinden avucumdakinden olurum o yüzden buraya bir şey yazarken piyasa dinamiklerine göre yazın diyorum

son olarak suriye parası değer kazanmıyor tl değer kaybediyor önce bi bunu yorumlayabilelim sonra tecrübe falan konuşuruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam ben sana bir şey soracağımı sanmıyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rahip olayı olmasa , o tweetler atılmasa siz zannediyormusunuz dolar hala 4-5 bandında olackatı? Yahu buna nasıl inanabiliyorsunuz? Seçim kararı alındığında tüm ekonomistler zaten ekonomik krizin yaklaştığını gidişatın iyi olmadığını söylüyordu...

Daha önceki seçim öncesi nasıl Hollandayı abidik bi sebepten düşman ilan edip seçimden sonra kanka oldu hükümet?

Aynı şeyi yaklaşan ekonomik çalkantı için seçimi öne aldılar seçim sonrası yerel seçim öncesi rahip olayını çözmek yerine dahada düğüm ettiler krize sebep gösterdiler...

Bu arada herşeyi Amerika saldırısı olarak görüp Amerikanın bundan pişman olduğunu hatta bize saldıracak gücü kalmadığını düşünmeniz gerçekten aynı gerçeklerle yaşamadığımızı gösteriyor..

Umarım başımızdakiler ne kadar söylemlerinde böyle dile getirselerde reel düşüncelerinde bütün bu krizi ve kötü gidişatı sizin gibi Amerikan saldırısına , dış güçlere bağlamıyorlardır.. bu mantıkla bir metre ileri gidilmez çünkü..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam kimse sana doların sence ne kadar olduğunu sormuyor ztn piyasa yapıcılar belirliyor fiyatı her şeyin bir karşılığı var
    kimse Türkiyeyle 2li anlaşma falan da yapmıyor kimden borç istediysen geri çevrildin cds 550lere çıktı
    katarın kendisinin bile döviz rezervi 15 milyar dolar yani sana vereceği bir doları da yok(merkez bankasının)
    karşılıklı swap anlaşması yaptın sadece o da bi boka yaramadı
    yıllık %20 enflasyonu olan ve parası 1 yılda %94 değer kaybeden ülkeye hiç bir yabancı yatırımcı gelmez dünyada böyle bir keriz yok
    ekonomik büyüme demişsin abdnin 1 birim büyümesi senin 5 birim büyümene tekabül ediyor bugün apple ı satsan ülkenin tamamını borcuyla birlikte satın alabilecek güçte
    Tam tersine Türkiye üretimi olan bir Türkiyeydi ama artık eskisinden daha düşük üretim olduğu için tamamen dışa muhtaç bir ülke kendi kendimize yetebileceğimiz neredeyse tek bir ürün bile yok her şeyi satıp yandaşa ihalelerle peşkeş çektik şimdi dere kurudu
    senin gördüğün rüyayla gerçekte yaşananlar çok farklı ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama hakkında hayırlısı olsun
    Bu anlattıklarının hepsi şehir efsanesi emin ol. Erdoğan da bop başkanıydı bi aralar öyle inandırmışlardı milleti. Dolar şuanda dünya üzerinde ticarette kullanılan en önemli para birimi. Sadece Türkiye etkileniyor gibi algı yapılıyor. Rusya - Çin - Japonya gibi üretim devi ülkelerin para birimleri dolar karşısında ne durumda biliyor musunuz? Rusya - Çin - Türkiye ulusal para birimi üzerinden ticaret yapma planı içerisindeler. Emin olun bu sisteme daha bir çok ülkede dahil olacak. O zaman doların halini hep birlikte göreceğiz.
    men dakka dukka.

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "ABD'nin sence Türkiye'ye saldıracak gücü kaldı mı? Bana sorarsan şuanda köpek gibi pişmanlar ve takâtleri kalmadı."

Şunu ahaber de görsem inanmam fotoşop tur kesin derim.
    Dolar 4.5 TL olacakmışta bilmem ne
    İnşallah 10 TL olurda topluca batarız belki silkelenir üzerimizdeki zehirli sarmaşıkları atarız..
    Yahu çocuğum var kaygılarım var ama nedense böyle düşündürüyorlar insanı o kadar tak etti artık..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaa allah aşkına sana bişey sorcam sen bu dediklerine gerçekten kendin inanıyormusun inanarak mı yazıyorsun yoksa başka bi ruh aleminden mi yazıyorsun çok erak ediyorum
    bide yukardaki postunda yazdıgın mecbur olan ülkelerle neyin ticarini yapcaz ne satcaz mesela onlara ne üretiyoz ki ne satcaz bunu cevabını da çok merak ediyom ??
    Bir şey satmana gerek yok, ülkeye 2 tane nükleer enerji santrali yapıldığında yıllık 100 milyar dolar ciron olacak
    men dakka dukka.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler