İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
piyasa kapanıyor dolar düşüyor. piyasa açılıyor sürekli aynı seyirde ilerliyor. durağan piyasaya devam
günaydın
grafik olarak bakınca tatlı tatlı düşmüşüz 6.10 aşağı kırıldıktan sonra
bildiğin simetrik düşüş olmuş
5.50ler çok güzel bir ihtimaldi ve gerçekleşti
son kademe alım için acele etmeyeceğim 5.80 ve.5.70 ve.5.66dan alımlarım var(5.80 ufak bir miktar) ortalamam 5.70 civarında
son kademe için yükseliş trendinin başlamasını bekleyeceğim gerekirse 5.82 üzerinden alırım yükseliş kesin başladı demek için 5.82yi önemli görüyorum
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
5 ekimden beri üst üste 9 iş günüdür düşüyor dolar tl
rsi günlükte en son geçen sene eylül ayında 30u görmüş orada seviyemiz 3.43
hatırlarsınız geçen sene de bi ara 3.97lere kadar kur yükselmiş sonra 3.43e kadar bi düzeltme gelmişti oradan sonra bir daha 3.43ü hiç görmedik
o trendin sonu 3.99da geldi
3 ekimde enflasyon açıklandı ve 4 ekimde tobo oluştu
tobo 6.09u kırdığı anda 6.23e gittik burada şimdi neden yükseldi konusu konuşuldu
enflasyonun fiyatlaması bittikten sonra rahip beklentisi fiyatlanmaya başlandı
rahip sonrası tekrar 5.97lere yükselince temkinli olunmalı kar alıyorlar yazdık murat abide yazdı
benim rahip beklentim 5.72 buraya ve bir kaç arkadaşa yazdım dün bizi 5.53e getiren şey ise pompeonun açıklamlarıydı
şimdi 9 gün sonra dolar/tl 2 iş günü ard arda yükselişle kapatırsa ne olur?
macd günlükte alıma geçer büyük ihtimalle ve yeni bir yükseliş trendine gireriz bu trend uzun süreli bir trend olur ve bir çok hedefe ulaşır zaman içerisinde
o yüzden bu haftaki kapanış ve perş cuma barları önemli..
full teknikçi biri olsaydım eğer şu an tüm göstergeler düşüşün sona erdiğini söylüyor varımı yoğumu dolara koyardım
ama içerisinde bulunduğumuz ülke koşullarını biliyorum bir çok dış etken var o yüzden önümüzdeki 2 günü takip edicem
muhtemelen yarın akşama kurun ne yapacağını kestirmiş oluruz
5.50 altında düşüş trendi devam eder o yüzden 47-48e stop koymak mantıklı
aşağıda 5.30 ve 5.23 var
bugün ve yarın akşamı görelim..
Hocam önceki mesajlarimda doların reel değerinin 4.5 - 5 lira olduğunu söylemiştim. Dikkat edersen yine bir mesajımda faiz artırımi ve ikili anlasmalarla dolar 5.5 seviyesine gelecek demiştim. Rahip zamanında birakilsaydi şuan 5 tl idi dolar. Boş yere tuttuk adamı. Rahibin sorgusunu yapıp gondereceklerdi. Yanlış politika izlendi. Yerel seçimleri görmek şuan zor ama yakın zamanda ABD ile anlaşmalar yapılacağı kanaatindeyim. Dolar şuanda 5.10 maksimum aşağı gidebilir daha aşağısı zor görünüyor. Sene sonuna kadar da 6 rakamını görmeyiz diye düşünüyorum . Ytd
men dakka dukka.
sağlıklı bir ekonomide kur düşerken borsa yükselir
bizde kur 6.60lardan 5.55lere çekildi borsada tık yok
çünkü yatırımcı gelmiyor
biz kuru düşürmek için dışarıdan müdahele ediyoruz rezerv bozuyoruz yüksek faizle borçlanıyoruz bu sağlıklı değil
kaldıki enflasyonu da işin içine katarsak şu an borsa cidden çok ucuz
102binleri kırıp en az 115binlere kadar yol almalı
Teknık işi ozetlıyor ama malesef buara olanlara net gorus veremıyor. Zaten verse yukarıdan almazdın.
5.60 lardan asagı salınım bana da suprız oldu.
Selman ve anlasılan yatırım kuruluslarından cok fazla gırıs oldu. Aslında net hata noksandan da kara para gırısının bır kısmı gorulecek. Bazen bızımkılerın sansı ınanılmaz yuruyor. Krıze gırıcekken petrolun dusmesı,doların ucuzlaması ve bol para sayesınde 6 seneyı kurtarmıslardı.
Sımdı sıyası flortler,kuyruk sallama ve gazetecı olayı...
Dun berat,3 mıslınden daha fazla eurobond a talep geldı dıye hava atıyordu ama kımse faızı sorgulamadı,aha ber kafalılar Turkıye ye buyuk guven,cart curt dıye hava atıyorlar. Sen amerıkayla aranı duzelttıgın ıcın vampir yada aç gozlu fonlar dolar uzerınden %8 lere varan getırı alıcaklar. Hangı ulkede var bu kazanc?
Bu mu gelısmıs ekonomı? Kım odeyecek bu faturayı?
Neyse,aldım ben bu sevıyelerden,acele etme dedıklerım kafasına yatan alsın.... kademe yaratın alırken.
cds hala 380lerde
gösterge faizi 25.80
dolar endeksi 95.57
bist ekside 99u bile aşamadı
peki bu dolar nasıl bu kadar düştü?
Ey amerika Ey israil diyene kadar düşüş devam galiba.
YamahA Xmax 250 ABS
Sonra ampul sever arkadaslarim bunu ekonomik basari olarak goruyor....
Anlatinca da kiziyorlar.
Dogru tektir,sana gore bana goresi yok...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)