User Tag List

Sayfa 699/1068 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon
20286 sonuçtan 13.263 ile 13.281 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uygarr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnmesi lazım dünyanın benimsediği kazan kazan taktiği için kıymetli döviz cinsi olmaz
    trumpta doların bu kadar güçlü olmasından rahatsız ama dxy 97lere gidiyor
    kaldıki bizim sıkıntımız abd değil trdeki yapısal sorunlar
    bankaların sendikasyon kredilerine bakın neredeyse bizden daha pahalıya borçlanıyorlar
    ekonomi için çözüm zor kuru tutmak kolay ama bu seferde diğer taraflardan patlıyor
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

sekizsilindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bankaların mevduat oranlarını günlük/güncel toplu olarak görebileceğimiz bir adres varmı?
    group b ___

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suan sadece gunu kurtarıyoruz,bakalım elle tutulur adım atmamaya ne kadar devam edecegız?
    2001 krızınde,derviş kanunları cıkararak buyuk yapısal reform yapmıstık. Ve buyuk ıyılesme gormustuk... Bakınız burası cok onemli damat,cok sey yaparak hıc bırsey yapmıyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha yüksek faizle borçlanıp kur krizini bir süre ötelemeye çalışıyorlar
    uzun vadede bir toparlanma çok zor bu yüksek faizi ödeme gücümüz de bir yere kadar
    şu an herkes temkinli
    ama hükümetin kurun bu seviyesinden memnun olduğunu tahmin ediyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yapıkredi geçen sene 1,35 ve1,25 ten borçlanırken
    bu sene 2,65 ve2,75ten borçlandı..
    geçen sene 2 yıl vadeli bu sene 1 yıl..

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar benim düşüncem yerel seçimlere kadar doviz'de bir gerileme olucak.31 Martı 2019'dan sonrasına bakmak lazım artık.

YTD
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

mcanx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu değerler dolar ve altın için alım yeri midir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özele de yazdım buraya da yazayım
    buralar benim gözümde dolar için kademesiz yüklü alım yeridir
    ama hükümetin yüksek faizli tahvil ihraçlarından ve merkezin sıkça rezerv bozmasından dolayı terste kalma ihtimali de yüksek
    bu hamleleri teknik olarak kestirmek mümkün değil
    şu an da kur bir süreliğine 5.50 altına da inebilir hükümet müdaheleleriyle
    bir atakla ufak bir ters haberle 6.20 üzerine de atabilir
    bunu kestirebilen varsa bize de mantığını açıklasın bizde ona göre pozisyon alalım

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    özele de yazdım buraya da yazayım
    buralar benim gözümde dolar için kademesiz yüklü alım yeridir
    ama hükümetin yüksek faizli tahvil ihraçlarından ve merkezin sıkça rezerv bozmasından dolayı terste kalma ihtimali de yüksek
    bu hamleleri teknik olarak kestirmek mümkün değil
    şu an da kur bir süreliğine 5.50 altına da inebilir hükümet müdaheleleriyle
    bir atakla ufak bir ters haberle 6.20 üzerine de atabilir
    bunu kestirebilen varsa bize de mantığını açıklasın bizde ona göre pozisyon alalım
    bir iki üst mesajımda yazdım.seçim maratonu başlıyor normal olarakda seçmen ilk baktığı ekonomi sonra hizmet zamanında bir kaç anket'de görmüştüm.

***** kur çok yükseldi ve şuan düşüyor.haziran seçimleri öncesindede kurun bu seviyelerde olması mantıksız 1-2 lira üste olması gerekir deniyordu.o zamanda kur'a bir baskı vardı seçim bitti serbest bırakıldı.

şimdi yine seçim öncesi bir maraton başlıyor.seçim sonrasına bakmak lazım benim görüşüm bu seviyler yada biraz daha altına inecektir.ama seçim sonrası ne olur asıl soru o.büyük şehirleri iktidar kaybederse ne olur ?.yerel seçimler genel seçimlere ön ayak olmuştur.bekleyip görücez.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben gerçekten bilmediğim birşeyi öğrenmek istiyorum
    Seçim öncesi insanlar güçlü olabilmek adına zamları durduruyor elektrik su doğalgaz benzin vs.
    Peki kurlara nasıl müdahale ediyorlar ne yapıyorlarda kur düşüyor ve normal şartlarda ne yapmıyorlarda kur yükseliyor.
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seçim öncesi insanlar güçlü olabilmek adına zamları durduruyor elektrik su doğalgaz benzin vs.
    Peki kurlara nasıl müdahale ediyorlar ne yapıyorlarda kur düşüyor ve normal şartlarda ne yapmıyorlarda kur yükseliyor.
    Teknik bilgim yok ama basit tabirle söyleyeyim

Hatunu etkilemek için araba kiralayıp lüks bir otelde yemek yedirecek paraları var bknz ; ihtiyaç kredisi

Ama daha sonrasında kahve alacak paraları yok buna dayalı olarak hatun etkileniyor ama gerisi gelmiyor

Araba kiralayan ; hükümet
    Hatun ; halk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir iki üst mesajımda yazdım.seçim maratonu başlıyor normal olarakda seçmen ilk baktığı ekonomi sonra hizmet zamanında bir kaç anket'de görmüştüm.

***** kur çok yükseldi ve şuan düşüyor.haziran seçimleri öncesindede kurun bu seviyelerde olması mantıksız 1-2 lira üste olması gerekir deniyordu.o zamanda kur'a bir baskı vardı seçim bitti serbest bırakıldı.

şimdi yine seçim öncesi bir maraton başlıyor.seçim sonrasına bakmak lazım benim görüşüm bu seviyler yada biraz daha altına inecektir.ama seçim sonrası ne olur asıl soru o.büyük şehirleri iktidar kaybederse ne olur ?.yerel seçimler genel seçimlere ön ayak olmuştur.bekleyip görücez.
    elimizde kuru seçimlere kadar baskılayabilecek bir enstrüman olduğunu düşünmüyorum
    seçime daha 5 ay var ve bizim kadar kırılgan bir ülke için 5 ay çok uzun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    krizde olmayan bir ülkede kura müdahele etme ihtiyacı duymazsınız kur kendi dengesinde hareket eder ya da max 25 bp faiz arttırırsınız o da konjonktüre bağlı olarak
    kur talep ile yükselir arz ile azalır
    bizimde dış borç ödemelerimiz yeni başladı ve ilk atakta bir panik yaşandı şimdi ise kuru dizginlemek için yüksek faizle borç alıyorsunuz çünkü buna mecbur kaldınız
    ülkenizde ödemeler dengesi bozuk ve enflasyon var yabancı yatırımcı artık gelmiyor
    sende %25 kazansa enflasyon emiyor eline hiç bir şey kalmıyor
    abdde %5 kazansa yetiyor kar alıyor para kazanıyor
    birde böyle bir durumda içerideki yabancı yatırımcı da çekiliyor
    çekilirken de parasını haliyle dövize çevirip gidiyor
    bunlar kurun artması için bazı etkenler sadece bir çok etken var daha

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bastık 5.53'den hayırlısıyla gözümüzü karartıp, stand by mode on......
    Okumadan imzalamam.....

emir91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5.54 ten kademe giricem elim titriyor artık kaç kademe terste kaldı belli değil ne zaman kurtulur meçhul çıkma fırsatı da vermiyorlar bastıkça gidiyor aşağı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    490 lara kadar geri çekilme ihtimali var .
    Dr.ECU

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz kısa teknik değil geniş zamanlı teknik bilgi aktarayım.

Daha öncede bahsettiğim gibi 3.55-3.90 tl aralığını hükümetimiz 18 ay sabitledi. Bizde miss gibi takıldık hiç sesimizi soluğumuzu çıkarmadık. Aslında gerçekci bir kur değil bildiğin sabit kur politikası uyguladı, ama uyguladım demedi. Şimdi bu yılın Mayıs ayı itibari ilede kur patlağı başladı bildiğiniz gibi. Bizim paramız ne olursa olsun teknik gelişim sağlayan gerçekci bir ülke olmadığından (büyüme verileri falan hep sepküle edildi zaten haberlerede konu oldu biliyorsunuz, kısacası hepsi balondu) her bir 12 ay için paramız %20 gibi bir değer kaybına uğrayacaktı döviz karşısında. Bu hiçbirşey yapmasan bile yaklaşık doğacak değer kaybıydı bakın. Şimdi 24 ay kadar bir ay geçirdik biz (aslında %20 ve %20 bileşik değer kaybı hesaplasamak gerekirdi de artık komplike kalmasın kimseye) 3.55 kurundan %40 değer kaybetseydik bugüne Dolar tam 5 olmalıydı. OLMALIYDI dan kasıt biz çok olumlu bir adım atmayıpta işi tamamen suyun akışına bıraksaydık anlamında. Yani bütün bu atla deve oyunlar, brunsonlar vs suudi kaşıkcı *** püsür başka savaş olmasaydıda biz 5 tl olacaktık. Bunun üzeri olanlar artık TEMEL analizin getirisi oldu.

Devlet bu arada kesinlikle boş durmadı; ne yaptı 1 ayda bedelliyi gündeme getirip sattıda hemde peşin parayla. O parasını aldı. Extra ne oldu? parası olmayanlar gidip bu yüksek kredi faizi oranından askerlik kredisi çekti. Yani bankalarada can suyu pompalattı paralarını sattırdı onlara. Bedeelli ***** uzatıldıkça uzatılıo hala para enjekte ediliyor devlet kasasına. Extra ne yaptı? İmar affı. Onunda tarihi uzatıldı ve ödemesi peşin. Bakın normalde tüm cezalar vs vadeliye bölünürken bunları bu defa peşin alıyor. SeBEP? kasasını güçlendirmek ve dış borç yükü doğuran şirketleri sübvanse etmek zorunda kalırsa likit oluşturmak. SaNDIĞIMIZ kadar asla aptal değiller

Gelelim yorumuma. Dolar yada döviz tabiki artacak ama daha spekülatif kötü bir senaryo yok elimizde ani yükselişi sağlıyacak. Birde devletin eli gün geçtikçe para pompalanacak şekilde güçleniyor. Süreci iyi yönetir kredilendirme kuruluşlarındanda duruşu artı puan alırsa döviz asla vadeli kadar getirmez bu aralar
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biraz kısa teknik değil geniş zamanlı teknik bilgi aktarayım.

Daha öncede bahsettiğim gibi 3.55-3.90 tl aralığını hükümetimiz 18 ay sabitledi. Bizde miss gibi takıldık hiç sesimizi soluğumuzu çıkarmadık. Aslında gerçekci bir kur değil bildiğin sabit kur politikası uyguladı, ama uyguladım demedi. Şimdi bu yılın Mayıs ayı itibari ilede kur patlağı başladı bildiğiniz gibi. Bizim paramız ne olursa olsun teknik gelişim sağlayan gerçekci bir ülke olmadığından (büyüme verileri falan hep sepküle edildi zaten haberlerede konu oldu biliyorsunuz, kısacası hepsi balondu) her bir 12 ay için paramız %20 gibi bir değer kaybına uğrayacaktı döviz karşısında. Bu hiçbirşey yapmasan bile yaklaşık doğacak değer kaybıydı bakın. Şimdi 24 ay kadar bir ay geçirdik biz (aslında %20 ve %20 bileşik değer kaybı hesaplasamak gerekirdi de artık komplike kalmasın kimseye) 3.55 kurundan %40 değer kaybetseydik bugüne Dolar tam 5 olmalıydı. OLMALIYDI dan kasıt biz çok olumlu bir adım atmayıpta işi tamamen suyun akışına bıraksaydık anlamında. Yani bütün bu atla deve oyunlar, brunsonlar vs suudi kaşıkcı *** püsür başka savaş olmasaydıda biz 5 tl olacaktık. Bunun üzeri olanlar artık TEMEL analizin getirisi oldu.

Devlet bu arada kesinlikle boş durmadı; ne yaptı 1 ayda bedelliyi gündeme getirip sattıda hemde peşin parayla. O parasını aldı. Extra ne oldu? parası olmayanlar gidip bu yüksek kredi faizi oranından askerlik kredisi çekti. Yani bankalarada can suyu pompalattı paralarını sattırdı onlara. Bedeelli ***** uzatıldıkça uzatılıo hala para enjekte ediliyor devlet kasasına. Extra ne yaptı? İmar affı. Onunda tarihi uzatıldı ve ödemesi peşin. Bakın normalde tüm cezalar vs vadeliye bölünürken bunları bu defa peşin alıyor. SeBEP? kasasını güçlendirmek ve dış borç yükü doğuran şirketleri sübvanse etmek zorunda kalırsa likit oluşturmak. SaNDIĞIMIZ kadar asla aptal değiller

Gelelim yorumuma. Dolar yada döviz tabiki artacak ama daha spekülatif kötü bir senaryo yok elimizde ani yükselişi sağlıyacak. Birde devletin eli gün geçtikçe para pompalanacak şekilde güçleniyor. Süreci iyi yönetir kredi kuruluşlarındanda duruşu artı puan alırsa döviz asla vadeli faiz oranları kadar getirmez bu aralar
    Döviz filan kavuşamaz bence de. Mevduat faiz oranları aldı başını gidiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5.49 bu ne ters ilişki 5.55 alanlar zararda nasıl durumlar
    Alıntı MiaMi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Köfrezde klima açık drag yapan ankaradan dönerken 290 + da motorcunun yanına gelip sigara yakan kaç kişi kaldı kardeşim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler