neyse konumuza dönelim, 5.27 kadar zorladı, 5.25 zorlama ihtimali nedir sizce 1 hafta içinde? yeni yılın ilk haftasındaki hareketleri izleyip vadeliden dövize dönme planındayım, bu aralar tırsmaya başladım çıkarsa vadelinin esprisi kalmayacak diye.
neyse konumuza dönelim, 5.27 kadar zorladı, 5.25 zorlama ihtimali nedir sizce 1 hafta içinde? yeni yılın ilk haftasındaki hareketleri izleyip vadeliden dövize dönme planındayım, bu aralar tırsmaya başladım çıkarsa vadelinin esprisi kalmayacak diye.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Tavan fıyat var,zam yapamazsın. Zaten bu kadar kacakcının oldugu sektorde ne zammı. Yandaş olanlar gumbullarını dolduruyor.
Gecen sene sırketı satıyordum,ucundan dondu. Hersey hazırdı ama sıyasetde tek adamlıga donunce adamlar we r sorry dedıler ve gıttıler...
Hadı 2019 a da hazırız ama 2020 hakkında en ufak ongorum yok. Bu ulkede yanlızları oynuyoruz.
Yukarda yazmıslar,dıkdurmadılar,sesını cıkarmadılar.
2013 de sesımızı cıkardık,ne oldu? Lısansımız ıptal edıldı. Gerekcesını yazsam gotunuzle gulersınız. 2015 sesımızı cıkardık,ne oldu yuklu cezalar aldık,gerekceyı yazsam yok aq,bu kadar da olmaz dersınız....
Sanırım burda hem fiili hem sozlu olarak benım kadar rısk alıp badıreler atlatan yoktur. Buna gecen sene evımden alınmam dahıl....
Keşke tam olarak bılsenız,nasıl bır atesden gomlek var uzerımızde. Yukardakıler her gun damla damla benzın dokuyor....
benim yazılarımın hedefinde sen yoksun açıkçası, lafım sanayicilere, senin sektör bambaşka bir sektör. ne zam yapabilirsin nede zararına bedava dağıtacam diyemezsin. hükümet sağolsun kazan muratcım derse kazanırsın, hoop dur cebinden harca kazanmak filan yok diyip sopayı vurunca da elinden bir şey gelmez. ancak şu konuda tabii ki eleştirebilirim, maalesef senin sektörününde oyuncuları çokta birlik değiller. her sektörde olduğu gibi nemalancak kapı gördü mü hepsi birbirini satma yarışına giriyorlar. zaten eleştirim genelleme, arada sen gibi birkaç numune çıkmasıyla ülke düzelmez. çoğunluk ses çıkarmıyorsa genelleme yapmak gayet normal.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Bence yeni yatırım yapmış firmaların durumu malesef dahada içler acısı,
2018 in başlarında olduğunuzu düşünün; işinizi büyütmek için yatırım yapacaksınız.
Tır, iş makinası veya ekipman yatırımı için 5 sene amortisman öngörüp kredi aldınız.
Ağustos 2018 de kur fırladı, sonrasında işleriniz durma noktasına geldi. Firma olarak küçüldünüz, hadi işçide çıkardınız hatta tamamen işleri durdurdunuz diyelim.
Kredi ödemeleriniz malesef devam edecek, işler tamamen durduğu için bir süre varsa birikimlerinizi kullanacaksınız, peki ya sonra ?
Varlıklarınızı elden çıkarmaya çalışacaksınız üç otuz paraya, o kredilerle zar zor aldığınız ekipmanlarınız, değerli sanayi arsalarınız satmaya kalktığınızda para etmeyecek.
Malesef bugünlerde organize sanayi bölgelerinde çok sayıda satılık fabrika, depo vs. var, ticari araçlarda ikinci el araç sayılarındada ciddi artış var.
İşin en acı yanı sermayesini üretimde değilde yatırım araçlarında değerlendiren kesim bu dönemi gene güzel değerlendirip maliyetinin çok altında zor durumda olan bu firmaların mallarını toplayacak.
Daha çok söylenecek var ama bu ortamda hala üretim yapabilen, istihdam sağlayan firmalara saygı duymak lazım.
Resmi gazetenin bugünkü sayısına göre, yurt dışından ticari ithalat maksadı dışında getirilecek olan televizyon, radyo, video, uydu alıcı, cep telefonu gibi ürünlere 1 avro ile 20 avro arasında bandrol karşılığı tahsis edilecekmiş. Bir defaya mahsus 2019 yılı için.
kaynak: T.C. Resmi Gazete
2 Temmuz 1993 unutma / unutturma
Benim sektorun en buyuk sorunh kacakcilik(hem fiili hemde fatura) bu kwri yapanlarda hukumete yakin adamlar yada hersene sirket kuranlar.
Biz durust calisanlarin sesini dinleyen yom,dinleselerde umurunda degil cunku geliri sabit. 3-4 tane yandas var,onlarinda işleri nedense(anlayin işte) tikirinda.
Biz hala yeni yatırımlar ve ticaretler peşindeyiz,belkj "1" gun karsiligini aliriz ama yakin gelecekte zor...
Yanında çalışan 10 işçi ile 100 adet tesbih üreten bir tesbih üreticisi tanesini 50 liradan satıp
50x100=5.000 lira gelir elde eder.
Üretici bir sonraki ay bir işçi çıkarıp
90 tesbihi 60 liradan satar;
90x60=5.400 lira gelir elde eder.
Üretici gelirini beşbinden, beşbin dörtyüze çıkardığı için %8 büyümüş görünür.
Oysa:
Üretim 100 den 90’a düştüğü için
Reel büyüme % -10 dur.
Tesbih fiyatını 50 den 60’a çıkardığı için Enflasyon %20 dir..
İşçi sayısını 10’dan 9’a düşürdüğü için istihdam %10 azalmış,
işsizlik artmıştır.
Yani sürekli batıyoruz kağıt üzerinde büyüyor gibi gösterilen şeylere aldanmamak lazım.
Aklı selim her işveren iş yerini satar şöyle bir zamanda. Tabi alıcısını bulsa satar. Hemde evveli sene teklif edilenin yarısına satar
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Ses çıkarma olayına şöyle basit bir cevap vermek istiyorum bu devirde bu hükümete ses çıkarmak isteyen çok kişi var ama atladığımız durum şu an bunu yapabilmek imkansız? Maddi olarak zarar veremese manevi olarak verirler ya bir tanıdığım ki kendisinin kesinlikle fetö olaylarıyla falan alakası olamaz ve siyasi görüşünü bırakın inandığı din farklı bir din kendisi geçen yıl fetö ayağına içeri alındı ve hala içeride sebep maddi olarak zaten yeterince iyi durumda herhangi bir şekilde dokunmaları zor kızı sırf iyi eğitim verdiği ve arkadaşları olduğu için dönemin en iyi dershanesine gidiyor 1 yıl ve bu durumda o dershane bank asya hesabı üzerinden ödeme aldığı için 2 aylığına aktif hesapları oluyor sonra çıkıyor zaten kapanıyor hesap bu sebepten içeride ne sesi çıkarmayı bekliyorsunuz imkan mı var?
Damat da bu okullarda eğitilip yetişmedi mi? O pişman aldatıldı, vatandaş Ali Bey bihaber bir şekilde bile olsa bunlarla ticari bir işi olduysa terörist muamelesi görüyor. İleri demokrasi!!
MSN => raymanbu@hotmail.com
Bank asya nın onunden gecen kamera kaydı var dıye tutukladılar,sız nelerden bahsedıyorsunuz....
Ses cıkarMA...
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Biz bi şekilde yuvarlanıp gidiyoruz. Rabbim evlatlarımıza acısın. Bundan 15-20 yıl sonrasını gerçekten kestiremiyorum. Ekonomi, mülteciler, suçlar, vasatlığın yüceleştirilmesi, sistem of of...
15-20 yıl mı?
Eskıden 3 ıla 5 yıllık planlar yapardık,sımdı yıllık bıle yapınca 10 yılmıs gıbı gelıyor...
Bana 2 yıl sonraya projeksıyon verecek adamın elını operım.
Parası imkani olan gidecek de gucu yetmeyen bu memlekette memleket icin mucadeleye devam. Gitmeyi goze alanlara saygi duyuyorum herkesin kendi kararidir sonucta ama yillarca bu topraklardan kazanip sonra baska topraklarda yerken o kazandiklarinizi kendi vicdaniniz rahat edicek mi? Simdi kızdığımiz suriyeliler gibi dalga gecmezler mi bizle gittigimiz yerde diye dusunmeden edemiyorum
Ex: '08 Legacy SportWagon
Next:
'03 BMW E39 530i
http://www.techturkey.com/forum/otom...ml#post8600936
Çalışkan adam yerde kazanır ve saygı görür. Bu ülkede kimleri gibi avanta, beleş rant ile bir şey kazanmadık, yada başkalarının hakkını da gasp ederek bir yerlere gelmedik.
Abi iyi güzel diyorsun ama konuya birde şu açıdan bakmak lazım, ben vatandaş olarak bu hallere düşmemek için elimden geleni yaptım hem bireysel, hemde vatandaşlık görevleri olarak lakin yinede bu hale geldik. Şimdi ben bu hale gelmemek için elimden gelen emeği vermişim ama yinede sürekli fakirleşmişim, sıkıntı çekmişim hemde sırf birileri kayırılacak, daha fazla yiyecek, daha fazla kazanacak diye. Bana kıyak yapılmadı, yolum açılmadı, hediye verilmedi. Aksine herşeyim tam olduğu zamanlarda bile zorluklar çıkarıldı. Maddiyat dışında başı açık olana ya kiralık, ya satılık denildi bu ülkede yada ayyaş denildi yani bu ülkenin yarısı 15 senedir dışlanıyor ve kötü muamele görüyor yani sen mutlu olabilirsin ama bunlar insanın aidiyetini etkileyen durumlar, bunlarıda anlamak anlayabilmek lazım. Giden mültecilik yapmaya gitmiyor ki, hakkının verildiği yere gitmek istiyor, kim dalga geçecek ki bununla yada vicdanı neden rahatsız olsun bu durumdan. Şunuda söyliyim ekonomik açıdan; avrupalı yaşıtlarımı gördükçe şunu da çok iyi anlıyorum, evlada bırakılabilecek en güzel miras Alman/Avusturya pasaportu çünkü hiç bir kaygıları yok kafaları çok rahat(Almancılardan değil direk almanlardan bahsediyorum). Yani bu benim bakış açım. Ha bu kadar savundum ama kendi hedeflerime gelecek olursak gidipte temelli kalmak isteyenler arasında değilim ama uluslar arası alanda ihracat yapmek kendi çevremi geliştirmek / oluşturmak adına avrupada 3-4 yıl ağımı sağlam bir şekilde kurduktan sonra Türkiye'de yaşayıp sadece dış piyasaya çalışmak ama dediğim gibi alıp başını gitmek isteyeni çok iyi anlıyorum.
Superb
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)