bugün gelmezse yarın gelir
5.70e çıkar 5.50ye düşer o zaman trade ettiğinizi geri yerine koyarsınız
ya da 6 olur 5.80e düşer 5.80de alırsınız
trade etmek sadece sattığının altında almak değil
öyle düşünürseniz 50 de sattığınızı kaçacak diye 55te geri alırsınız 40 düşerse zarar yazarsınız
cebinize kar koyduktan sonra rakamlara değil harektelere(düşüş yükseliş) odaklanın derim
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Doğru söze ne denir. Bundan dolayı sabahtan beri çıkıyorum.
Acemiyim ama hiç bulaşmamış kişilere bilgi olması açısından;
Çıkışlarım:
5,4804
5,4834
5,49158
5,50028
5,51058
5,50707
5,51708
5,52299
5,52009
5,51917
Bu işlemlerden 3 ü otamatik talimatla yaptım toplantıda olduğum için. Ama otomatik talimat da tehlikeli olabiliyor aman dikkat.
Hem yeşilada hem de eğilmezin 2019 tahminleri 7 üstü dolar için, ikisi de imf gelirse 10lardan bahsediyor, bakalım ne olacak...
yeşilada yıl sonu 5.50 rakamı verdiğinde kur 6.40 civarındaydı
manipülatör gözüyle bakmıştım ama beni yanılttı yılı 5.28le kapattık saygı duyuyorum
7 üzeri 2019 için sürpriz olmaz ona itirazım yok ama imf ile anlaşılırsa kur düşer ya da sabit bir yerde tutunur arjantini son dönemde buna örnek alabiliriz
acaba imf ile anlaşmakta deç kalacaklar da dolar 10 lira olacak öyle anlaşacaklar gibi mi yorumladılar?
Yeşilada geçen gün halk tv'de 2019'da 7ler görülecek ama 6'lı rakamlara inecek dedi.
Okumadan imzalamam.....
yeşilada'nın en son yazısından alıntı
Ocak sonunda anketler AKP’nin yalnız büyük kentleri değil, oyun parkları ve kafeteryaları da kaybedeceğini gösterince?
Güm….faiz indirimi.
Güm..ek maaş zamları…
Güm… bütçenin kapakları Keban gibi açılacak.
Yatırımcılar da ikiliyecek. Dolar/TL 7.00. Tarih 30 Mart. IMF heyeti Ankara’da. Tarih 4 Nisan.
faiz indirimi çok büyük kumar
ya en başında piyasa beklentilerine göre işlem yapacaklardı
yada kuru bırakıp faizi tutacaklardı
24 temmuzda 150 bp verseydi sonrasında 625 bpye ihtiyaç kalmazdı 100-150 bp ile işi götürebilirdi
kurda 7 üzerini hiç denemezdi ama 6 civarında volatilitesiz(oynaklık) kalırdı
illaki zararı olurdu ama bu denli büyük zararı olmazdı
şimdi gelecek sene neyin kaç lira olacağını kimse kestiremiyor
şurada parasına 3-5 kuruş para katmak isteyen adamın yapacağı en mantıklı şey 5 birimi taşıyıp 5 birim ile al-sat yapmak olsa gerek
ha tabi ben akpnin hiç bir yeri kaybetmeyeceğini üstüne daha da fazlasını kazanabileceğini düşünüyorum
siyaseti çok bildiğimden değil de vazgeçmişliğimden kaynaklı bu görüşüm
Dolar endeksi neden düştü bilen var mı?
Selamlar, acemi bir yatırımcıya kısıtlı bütçeyle daha çok döviz al-sat yapması için hangi platformu veya bankayı önerirsiniz ?
Konuda daha önce baya yazdım. Ben Kuveyt şubesiz Bankası benim bankama geçtim 2 haftadır. Şimdilik memnunum. En para ya da YKB sini ancak işlem limitim dolunca giriyorum. Günlük internet PC 15 mobil +10 sanırım. Limitler şubeden arttırılabilir. Maksaslar değer bankalara göre makul TFX e geçilmediği surece. En uygun onda sanırım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)