328,16 TL Gram altın...
34 BNU 576 Opel Corsa OPC
34 JOB 01 Mini Cooper S Roadster Cabrio
34 AK 295 Mini John Cooper Works
34 GP 0253 Mini GP2
34 BC 0005 Audi S3 Sportback 2014
borsada yönün 106binler olmasını bekliyorum
tüm gelişen piyasalar satış yerken bizim yukarı yapmamız bence "gel gel" stratejisi
haftalık kapanışlarımı yapabilirsem detaylı bişiler yazmak istiyorum küresel ekonomi için
özeti; altın alın![]()
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
parite 1270 yani euroları dolara dönebilirsiniz son zamanlarda parite iyi prim yaptı faiz indirimleriyle ama atlanılan bişi var ecb nin faiz indirebilme lüksü yok..
bi yandan piyasaları izlerken bi yandan görüşleri özetleyelim zira özelden tek tek cevaplamak daha zor oluyor;
referans noktamı tam burası: https://twitter.com/e507/status/1235813426087124993
piyasayı ayakta tutmak için yeni bir parasal genişleme düşünülüyor ama daha eskisinin izleri duruyor fedin piyasadan çok ciddi miktarda alacağı varken buna mecbur kalması sistem için iyi değil
demek ki 2008 çözüme ulaşmamış bugüne ötelenmiş, gümrük savaşları başlamışken ve resesyon ihtimalleri konuşulurken bu virüs muhabbeti yatırımcıyı haklı olarak iyice korkuttu
insanlar tüketimi kestikleri için uçtan uca önce seyahat ve ulaşım olmak üzere bir çok sektör zarar yazacak bir çok firma iflas edecek ve bu bir çok firmanın bankalara bir çok borcu var bankalar sıkıntıya düşecek ve merkez bankalarına koşacak onlarda mecbur sermaye desteği sunacaklar ama günü kurtaracaklar
borsalar satış üstüne satış yiyor ve fedden bi 50 puan daha bekleniyor, büyük ihtimalle alacaklar ama çözüm olmayacak
yatırımcı olarak ben ne yapacağım?; benim durumum farklı ben günlük arbitraj trade ettiğim için sürekli piyasa yönüne bakmaya devam edip çok düşeni alacağım çok çıkanı satacağım
geçen haftanın rakamlarına bakılırsa kısa vadede döviz yatırımı mantıklı fakat parite çok arttı euro almam dolarda ise yeni bir faiz indirimi bekleniyor o yüzden temkinli davranırım kademe yaparım piyasayı izlerim
6.06lardan bir kademe yapıp 18 marttaki fed toplantısını ve sanırım 19 marttaki bizim toplantıyı beklerim çünkü bizde faiz indireceğiz bu vesileyle..
eğer altın virüs olayına dair pozitif bir gelişme olmaksızın(merkez bankalarının müdahelesiyle) 1600 onsların altına gelirse dövizimi altına taşırım
borsaya dair konuşucak olursak sular çok dalgalı 106binlere kadar çekilme şu an için normal bence bugün belki 108binleri görürüz dax ve dowu takip etmek gerek bize göre öncü oluyorlar her zaman kademeli olarak mal toplarım bir şekilde eylül 2020 abd seçimlerine kadar borsaların dik durmaya zorlanacağı kanaatindeyim
genel olarak durum bu, abd 10 yıllıklarının 0.80 seviyesine inmesi ürkütücü 150 yıllık fed tarihinde böyle bir rakam yok, kapitalizme ne oluyor sorusu sorulmaya başlanmalı dünya ekonomileri bu kadar suni borç içerisindeyken küresel piyasaların kalıcı toparlanma yaşamaları imkansız, belki halkın borçlarını silerlerse olabilir ztn 10 yıl krediyle aldığımız evlerin hiç biri o para etmez..
2 satır yazı yazmaya gelmiyor
abd 10 ve 30 yıllıkları; 10y: %0.7623 - 30y: %1.3486
bence bindirbir de kapansın![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
anılarım var bu konuda 572. ci sayfada mı ne kurun 2018 bitmeden 7lirayı göreceğini yazmıştım mayıs hazirana denk geliyordu
sonra ***** kişi 4,88 diye atlamıştı![]()
arkadaşları göreve çağırayım @imprezaWRC![]()
Bende kriptoya bel bağladım, patlamam inşallah. Hep aç gözlülükten... Sen ne anlarsın bu işlerden be adam girdin yine bir kara deliğe... Çık çıkabilirsen şimdi...
Petrol fiyatları çöküyor
Brent cuma günü %9 eksi kapattı
Bugün suudiler arz arttırımına gitti
Arap borsaları %10a varan eksilerde Brent için 20 30 dolarlar telaffuz ediliyor
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)