User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
86 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Dikey Geçiş Sınavı ( DGS ) 2015

halilcan9455 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Dikey Geçiş Sınavı ( DGS ) 2015

ÖSYM tarafından ilk defa 2000 yılında uygulanan , her yıl Temmuz ayının 2. ya da 3. pazarı tekrarlanarak 2015’de 16. sı yapılacak olan ve Ön lisans (iki yıllık yüksekokul ) mezunlarının lisans programlarına geçişlerine imkan verenmerkezi bir sınavdır.

2015 DGS Sınav Tarihi : 26 Temmuz 2015

Forumda DGS ye hazırlanan arkadaşlar var mı ?
    ne durumdalar , hangi üniversite , bölümleri düşünüyorlar
    Ya da daha önce sınavı kazanıp yerleşmiş arkadaşlar var mı ?

Ben Biyomedikal Teknikeriyim.1 yıl Samsun 19 mayıs üniversitesinde görev yaptım.
    nisan ayında işten ayrıldım.DGS ye çalışıyorum.
    Hedef Biyomedikal Mühendislği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği.

Sınava son 35 gün
    Alıntı gokhan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uyması için öncelikle arabada bi beyin olması lazım oda senin arabada yok

suprolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bu sınava sanıyorum 3.kez giricem.2013te yakın doğu makine %50 burslu yerleştim.sınav bence gayet kolay çalışırsan yaparsın ben çalışmadan 290 civarı yapıyorum bakalım bu sene ne çıkıcak

Le10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendımı test etmek ıcın bende gıreyım demıstım de 70tl sınav ucretı mı olur dıye dusununce vazgectım.

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı suprolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bu sınava sanıyorum 3.kez giricem.2013te yakın doğu makine %50 burslu yerleştim.sınav bence gayet kolay çalışırsan yaparsın ben çalışmadan 290 civarı yapıyorum bakalım bu sene ne çıkıcak
    önümüzdeki sene bende aynı yeri ve bölümü düşünüyorum. siz okuyomusunuz bitirdinizmi durum nedir. biraz bilgi verebilirmisiniz.

By CrAzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar 8 aydır sıkı şekilde hazırlanıyorum tamamen 0 şekilde başladım ilk netlerim Mat 4 felandı şuan 45 net civarlarındayım.

Ankara Üniv Elektrik bolümü mezunu Ortalama 3,5.

İstediğim üniv Ankara düşünmüyorum Konya , Isparta , Düzce , Bolu , İzmir vsvs ...Başarılar dilerim.

Alıntı suprolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2013 den bahsediyorsanız şuan soru kalıblarıyla kıyaslanamaz bile Artık herkes gözünü açtı ne ygs kasıcam direk yerleşirim 2 yıllık bölüme zaten Anadolu cıkıslıyım yaparım 30 neti geçerim 4 yıla diyor.Bunu önlemek için Dgs hemen hemen Ales kıvamına gelmiş durumda.Bu sene girdğinizde şaşırmazsınız umarım kolay gelsin

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben ara ara kendimi test etmek için giriyordum ama 2 senedir kaçırıyorum 2 kere dgs ile yerleştim çok zor bir sınav değil fakat bazen okadar kolay sorular oluyorki sırf bu yüzden hata yapıyorsunuz

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

suprolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı melihyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    önümüzdeki sene bende aynı yeri ve bölümü düşünüyorum. siz okuyomusunuz bitirdinizmi durum nedir. biraz bilgi verebilirmisiniz.
    bu seneyi istanbulda okudum.lefkoşaya alışabilirsen sorun yaşamazsın.okulda rahattı günde 2-3 saat ders oluyor rahat rahat bitirirsin.
    Alıntı By CrAzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar 8 aydır sıkı şekilde hazırlanıyorum tamamen 0 şekilde başladım ilk netlerim Mat 4 felandı şuan 45 net civarlarındayım.

Ankara Üniv Elektrik bolümü mezunu Ortalama 3,5.

İstediğim üniv Ankara düşünmüyorum Konya , Isparta , Düzce , Bolu , İzmir vsvs ...Başarılar dilerim.

2013 den bahsediyorsanız şuan soru kalıblarıyla kıyaslanamaz bile Artık herkes gözünü açtı ne ygs kasıcam direk yerleşirim 2 yıllık bölüme zaten Anadolu cıkıslıyım yaparım 30 neti geçerim 4 yıla diyor.Bunu önlemek için Dgs hemen hemen Ales kıvamına gelmiş durumda.Bu sene girdğinizde şaşırmazsınız umarım kolay gelsin
    ben spor olsun diye giriyorum zaten ama o şekilde yapmaları taban puanları düşürcek demektir. 20 liralık fark bu yüzden demek ki kalem silgi şekere ek olarak vazelin de çıkıcak kutudan heralde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben girdiğim sene 78 Matematik 24 Türkçe ile yerleşmiştim .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben girdiğim sene 78 Matematik 24 Türkçe ile yerleşmiştim .
    çok iyi netler yapmışsın abi.Bizim en büyük avantajımız son 2-3 yılda DGS Kontenjanları 2-3 katına çıktı.

Ama ösym 2015 açıklanan klavuzda kontenjanlarda ortalama %10-20 düşürdü.Özellikle hukuk kontenjanları % 50 azaldı.

aposport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 2002 mezunuyum. O zamanlar kontenjan çok çok azdı. 3 kere girme hakkın vardı sınava. 80 Türkçe - 80 Matematik soruyorlardı.

75 Türkçe - 72 Matematik netiyle yerleşememiştim.

Sonra da uğraşasım gelmedi.

Sonra sıfırdan 4 yıllık + yüksek lisans yaptım.

Ama hep diyorum Allah o meslek liselerinin önünü kapatan zihniyetin 7 düvelde belasını versin. Hayatımızı kaydırdılar.

Silence45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende hazırlanıyorum bu sene yeni bitti okulum. Okulla birlikte sıkıntı olduğundan çalışmadım
    Altyapım var az ama ne kadar yeter bilmiyorum. Illa istanbul istiyorum 2 senedir ordaydim devam edeyim diyorum ama nasip kısmet. Tutturabilecegimi sanmıyorum yine çalışıyorum ama ne diyelim başarılar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hazırlananlara kolay gelsin, başarılar dilerim... Ben geçen sene İYTE İnşaat a yerleştim... Sınav biraz daha zordu ama kontenjan çok fazlaydı... Ben toplamda 60 netle filan girdim. 45 net ile giren arkadaşım var İYTE de... 70 lira da ayrıca çok yüksek...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hazırlananlara kolay gelsin, başarılar dilerim... Ben geçen sene İYTE İnşaat a yerleştim... Sınav biraz daha zordu ama kontenjan çok fazlaydı... Ben toplamda 60 netle filan girdim. 45 net ile giren arkadaşım var İYTE de... 70 lira da ayrıca çok yüksek...
    Vay bir İyteli'li daha var Bende kimya bölümündeyim . Sizin okul Ege'ye mi bağlı

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DGS ye giriş hakkı hala 3 mü? Yoksa o durum iptal oldu mu?

kaRRa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DGS ye giriş hakkı hala 3 mü? Yoksa o durum iptal oldu mu?
    iptal oldu

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2012 ve 2013 te girdim ikisinde de yerleştim biri düz iktisat biri ingilizce iktisattı. Şuan hiçbirine devam etmiyorum, okumak istediğiniz bölümü mutlaka iyi araştırın. Hiç hazırlanmadan girmiştim ben. Geçen sene sanırım daha zormuş önceki yıllara göre

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vay bir İyteli'li daha var Bende kimya bölümündeyim . Sizin okul Ege'ye mi bağlı
    hazır iki tane izmir de okuyan bulmuşken soralım
    Katip Çelebi Üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    İzmir de iş imkanım var ancak üniversitede şehrin dışında ulaşım zor ve zaman alıcı diyorlar sizler ne düşünüyorsunuz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Halilcan sana bir doz İyte veririm işte o zaman zaman alıcıyı görürsün Tabi ki şaka. Bu arada Katip Çelebi'yi açıkçası bende çok merak ediyorum bugüne kadar altın rengi otobüsünden başka hiç birşey görmedim. Hatta yakın zaman kadar varlığından da haberim yoktu . İşin enteresan yönü yeni bir okul değilmiş.

Eğer amacın düzgün eğitim almaksa ve İzmir düşünüyorsan sana tavsiyem İyte. işin şu yönü var İyte'de okumak biraz g.t ister. Sosyal ortam sıfır, öyle makara takura hiç yok , aman beyler dersi ekelim şurada batak atalım dersen sınıfta kalırsın , hocayla aram çok iyi ya kesin kıyak yapar dersen sınıfta kalırsın . Onun dışında okul sanki Urla'ya kurulmamış Urla okula kurulmuş gibi ( sanırım en büyük kampus) çok büyük bir kampüs ama bu seni yanıltmasın en son personel dahil 6000 kişi cıvarındaydı sanırım insan sayısı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Halilcan sana bir doz İyte veririm işte o zaman zaman alıcıyı görürsün Tabi ki şaka. Bu arada Katip Çelebi'yi açıkçası bende çok merak ediyorum bugüne kadar altın rengi otobüsünden başka hiç birşey görmedim. Hatta yakın zaman kadar varlığından da haberim yoktu . İşin enteresan yönü yeni bir okul değilmiş.

Eğer amacın düzgün eğitim almaksa ve İzmir düşünüyorsan sana tavsiyem İyte. işin şu yönü var İyte'de okumak biraz g.t ister. Sosyal ortam sıfır, öyle makara takura hiç yok , aman beyler dersi ekelim şurada batak atalım dersen sınıfta kalırsın , hocayla aram çok iyi ya kesin kıyak yapar dersen sınıfta kalırsın . Onun dışında okul sanki Urla'ya kurulmamış Urla okula kurulmuş gibi ( sanırım en büyük kampus) çok büyük bir kampüs ama bu seni yanıltmasın en son personel dahil 6000 kişi cıvarındaydı sanırım insan sayısı.
    ah abi biyomedikal mühündesliği olsa yazardım ama yok :S
    Sosyal ortam konusuna gelirsek myo'yu Kastamonu / Tosya 'da okumuştum daha kötüsü inan olamaz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)