User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
101 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Trafikte makas atanın ehliyetine el koyulacak (1temmuz2015 haber)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracıma kamera aldım, makas atan salak sulak araba kullanan kim olursa olsun (motorcu, arabacı,kamyoncu,) elimden geldiğince yetkili makamlara gerekli şikayetimi yapacağım. Çok güzel bir uygulama olmuş. Uzun zaman önce gelmeliydi.

Tüm makasçılar artık akıllanacak ,)

Jam da Joker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tarz videolar son zamanlarda meşhur oldu ama normal bir motorcu gün içinde bunun gibi 100 tane olay ile karşılaşıyor, izlediğim videolardaki olaylar bizzat yaşadıklarımın yanında çok normal kalır.
    10 senedir aktif olarak motor kullanmama rağmen trafikte herhangi bir kazam yok çok şükür. Bunun sebebiyse trafikteki herkesi potansiyel bir katil, kendimide her an öldürülmek istenen bir av olarak görmem.
    Türkiyede motosiklet sürüyorsanız bu psikolojiye sahip olmanız gerekiyor. Aksi halde uzun süre yaşamanız veya sakat kalmamanız mümkün değil.
    Malesef ülkemizdeki motosiklet kullanıcı sayısı son yıllarda artmasına rağmen yinede çok az.
    Bu sebepten ötürü trafikte ki otomobil sürücülerininde tüm hareketleri, refleksleri ve düşünme tarzları sadece bir başka otomobil üzerine kurulu.
    Bu yüzden motor sürücüleri motorları farkedin diye senelerdir yırtınıyor. Ama tabiiki burdaki tek görev otomobil sürücülerine düşmüyor. Motosiklet sürenlerin içindede çok hatalı kullanan, diğer sürücülere haddinden fazla güvenen ve ona göre hareket eden bir çok sürücü var, onlarında ömrü çok uzun olmuyor malesef. Sürekli şerit değiştirmek, öndeki araçların sizi hiçbir aynasından göremeyeceği kör noktalarında olmak, sürücülerle aynalar aracılığı ile göz teması kurmamak, yoldaki potansiyel çukur taş gibi etkenleri yok sayıp otomobil sürücülerinin bunlara göre hareket etmeyeceğini düşünecek kadar saf olup iki araç arasına dalmak vs gibi bir sürü örnek çoğaltılabilinir.

Bazı arkadaşlar motorlarda sağdan soldan geçmesin şeridinde gitsin demiş. Öncelikle dünyada lane splitting yani şerit ortalamak denen bir kavram var, bu kuralında legal ve illegal olduğu ülkeler. Türkiye hakkında yasak olup olmadığı ile ilgili kesin bir bilgi okumadım bazı kaynaklarda yasal olduğu bazılarında ise yasak olduğu söyleniyor. Mantık olarak baktığımızda kimse motosikleti havadar diye kullanmadığı için tabiiki trafik problemi nedeniyle ülkemizde ki her motorcu şerit ortalama işini yapıyor. Ama yollarımız, özellikle şerit genişliği olarak bakıldığında bu iş için uygun değil. Bu yüzdende son yıllarda motorcular yoğun olarak köprü otoban vs gibi yerlerde emniyet şeridini kullanıyor. Trafik polisleride zaten hali hazırda arap saçı olan trafiğe birde motorcuların katkıda bulunmaması için ses etmiyorlar yoksa buda yasak, ve hatta bana göre şerit ortalayarak giden bir motordan daha tehlikeli çünkü heran o emniyet şeridine bir otomobilin girmesi mümkün ve kaçabileceğiniz hiçbir yer yok özelliklede emniyet şeridinde yüksek süratle giden motorcular için.

Motorcuların araçların arasından geçmeme, kendi şeridinde gitme kısmında otomobil sürücülerinin haklı olduğu kısımları yukarıda belirttim, ama onun dışında bir motorlunun özelliklede İstanbul trafiğinde otomobil gibi hareket etmesi, kendi şeridini ortalayarak otomobil mantığı ile gitmesi mümkün değil. Ben nezaman bu şekilde sürmeye çalıştıysam normal sürüşümden çok daha fazla risk altında olmuşumdur. Örnek vermek gerekirse şeridi ortalayarak gittiğinizi düşünelim, Türkiye'deki araç sürücülerinin hareketlerinin ve düşünce yapılarının sadece bir başka otomobil üzerine kurulu olduğundan bahsetmiştim, siz bu şekilde sürüş yaptığınızda arkanızdaki araç mutlaka sizin dibinize kadar giriyor ve o arada sizin motorunuzla işgal ettiğiniz alanı kendi takip mesafesi olarak görerek sizin üzerine çıkmaya çalışıyor.
    Misal :
    https://www.youtube.com/embed/_43c7egKBF8?wmode=opaque

Veya bu şekilde giderken bir başka araç, şeridi ortaladığınızda motorunuzun o şerit için yeterli alan kaplamadığını düşünerek yan şeritten üzerinize çıkmayı kendinde hak görebiliyor.
    Ve en tehlikeliside özellikle bizim forumumuzda aslında hiç bulunmayan ama trafikte hepinizin denk geldiği makas atan otomobillerin, siz şeridi ortalayarak gittiğinizde ve özelliklede arkanızdaki aracın sizin dibinize kadar girdiği ve orta şeritte olduğunuz durumlarda motorcu makas atan aracın kör noktasında kalıyor ve böyle birinin sizi altına alabilme ihtimali çok yüksek.

Bu örnekler dahada çok çoğaltılabilinir, ben şahsen arkadaşımın motorunda artçıyken ve aynen otomobil gibi şerit ortasında kırmızı ışıkta beklerken, duramayan bir ekmek kamyoneti bize arkadan çarptı, son anda lastik sesine dönüp bakmamış ve motordan atlamamış olsaydım muhtemelen boynumu kırıcaktı. Eğer şeridin ortasında değilde çizgi hizzasında duruyor olsaydık büyük ihtimalle bizi sıyırıcaktı. Yani motor sürerken otomobil sürücüsü gibi hareket etmek Türkiye için geçerli bir kavram değil ve daha çok sizi riske atıyor, bunu senelerdir tecrübe ediyorum.

Bu tarz videolardaki motorcu arkadaşlarında sürücülerle polemiğe girmesini, konuşmaya çalışmasını doğru bulmuyorum. Özellikle scirocconun olduğu videoda araç ile bariyer arasına girmesi, sürücüye bakarak otobanda sol şeritte konuşmaya çalışması hem kendisi hem de araç sürücüsü için risk ve çok gereksiz. Ben şahsen böyle durumlarda, beni gerçekten riske atmışsa yanına gelip sinyal ver işareti yapar devam ederim, aynasını kontrol etmiyorsa aynasını gösteririm, şeridini ortalayarak gitmiyorsa şerit çizgisini gösteririm ama bu söylediklerim 1 saniyelik ve el hareketleri ile olan şeyler, yanına gelip camı açıp sohbet etmek azarlamak falan bunlar gerçekten manasız. Çünkü dikkatsizlikle yapan kişiye bunu gösterdiğinizde özür diler veya dikkatini toplar ama kasten makas atan birine niye makas attın demek ve tartışmak boşa zaman kaybı.

Motorculara saygı konusunda Türkiye son senelere baktığımızda artan motosiklet sayısı ve o motor sürücülerininde aynı zamanda otomobilde sürüyor olması sebebiyle eskiye nazaran çok daha iyi durumda.
    Bende trafikte bana yol veren, aynasında dikkat edip şeridinde kayarak bana yer açan otomobil sürücülerine hem korna hemde elimle teşekkür etmeden asla geçmemeye özen gösteriyorum.
    Bu tarz videolardaki gibi azarlama kavga etme kazaya sebebiyet verme videoları kadar birazda karşılıklı hoşgörü, teşekkür ve saygının olduğu videolar çoğalırsa iki taraf içinde daha yapıcı olacağına inanıyorum.
    unless you ride the beast
    you wouldn't understand

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba forumuna girsen "ama motorcular da aralara giriyor lölölö onlara kimse bişey yapmıyo, motorcuların hepsi şerefsiz"

motosiklet forumuna girsen "arabalar üzerimize kırıyor lölölö motorcunun da insan olduğunu takan yok"

bu başlıkta bile sayfayı yukarı kaydır, aynı formatta refleks cevaplardan bir sürü var. kurallar herkes aynı anda trafikte sağ salim var olabilisin diye mevcut. motorcu da olsan arabacı da olsan kurallara önce sen uyacaksın, sonra çevrene göstereceksin. bir tarafın diğerini canavarlaştırmasından öte gitmeyen, yapıcılıktan uzak öküzleme muhabbetler olduğu sürece trafikte seyreden kimse için hiçbir şey düzelmez.
    If you don't go when you want to go, when you do go, you'll find you're gone.

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CenkB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaldı ki sol şeritteki dengesize sinirlenip ufak bir makas atılmış. Riskli de bir hareket yok. Fark edilmek diyorlar da o video da ona yapılan bir harekette yok. Bence videonun başında rocco yavaşlayıp motorcuyu kenara kaydırdı diye sinirlendi motorcu. Ondan yaptı bu dengesizlikleri. Kaldı ki o videoyu çekenlerin hakaretleri vs. onları saymıyorum bile. O videoya göre ceza verilebiliyorsa, videoyu çekenlere de biraz bakılmalı.
    Ufak bir makas mı ? Tehlikeli hareket yok mu ? Makas atmış diyebilmemiz için illa sıfıra sıfır Subaru modn mu yapması gerek ..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Benim motor ehliyetim ve 3 yıl kullanmışlığım var.

Ama bizde araba suren şahıs motoru taşıt olarak algilamiyor.

Motorcuda ben herseyden gecer giderim kafası yaşadıkça.

Saygi olmadıkça daha çok boyle olaylar olur.

Ben arac kullanirken aynalari aktif kullanirim

Motor gordugumde ona yol vermek icin hafif sola kayarim empati diye birşey var

Ama trafikde nerdeyse kimse bunu tinlamiyor.

Motor istanbul için o kadar büyük bir nimet ki

Sıf eşim istemiyor diye bıraktım özlüyorum valla

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tek bişeyi merak ediyorum. sürücü haklı demiyorum ama 20. saniyeler civarı arabamı motoru sıkıştırıyor motormu arabayı ? körü körüne haber yapılıyor. elbette hataları var cezasını çeksin ama motorcularında hepsi ak değil. Her zaman elimden geldiğince yol veririm, aynaları aktif kullanırım fakat kasksız gelip götümüze yapışıyorlar sonra bağırdınmı çağırdınmı motorculara saygı yok öyle böyle.
    TR - B13

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en sonunda suriye plaka alıp takacağım aracıma gelsin yazsınlar aq çocukları vızır vızır makas atıyor, el freni çekiyor onlara ceza yok bize var
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motorculara son derece saygım var aman 2 teker aman kaportaları kendi vücutları diyip dikkat ediyorum daha geçen ya çok değil cevizlibağ'da aşırı trafik vardı en sağdayım merter'den giricem motorlular vızır vızır yüksek süratte yanımdan geçiyor 1-2 değil hepsi bu şekil geçti ulan bana dokunmasınlar diye aracımı attıkça sol şeride attım bana gelenlerin hepsimi istisna motorculardı acaba ?
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motorsikletlilere ölüm. Kafalar pırıl pırıl. Onlar ve siz. bakış açısı sakat zaten. Üzerinde insan olan bir motorlu taşıt. Senin araç kullanma özgürlüğün nekadar varsa onunda o aracı kullanmak için okadar var.
    Sen yolda gördüğün de aracın g.tü başı ayrı oynayan hevesli apaçiye nasıl muamele yapıyorsan ve bu tiplerin mantalitesini nasıl anlayabilme kapasitesine sahip olabilmişsen, kurye vb pideci motorumu artık neyse zaten giyiminden, kuşamından, yoldaki davranışlarından ne olduğunu az çok anlayabilirsin. Onlarada nasıl muamele yapabileceğini anlayabilmen gerekir. Bunu toplum olarak kendimiz yoluna sokacağız, Kendini ve etrafındakinin güvenliğini hiçe sayan adamı anlayabilirsiniz. Adamına göre muamele yapmak gerekebilir. Lakin herkesi aynı kefeye koyarak düşmanlıkla ne çözebilceğini sanıyor bazıları ya katil olur yada mezara girersiniz bu kafayla, bu noktadan sonra sonunuzun herhangi bir şekilde yakın olduğunu unutmayın. 2 seçeneğiniz olur ekseri. Bu çok açık.
    Hoşgörüdür bir çok şeyin olduğu gibi bununda çözümünün temeli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Muharrem C.80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motorsikletlilere ölüm. Kafalar pırıl pırıl. Onlar ve siz. bakış açısı sakat zaten. Üzerinde insan olan bir motorlu taşıt. Senin araç kullanma özgürlüğün nekadar varsa onunda o aracı kullanmak için okadar var.
    Sen yolda gördüğün de aracın g.tü başı ayrı oynayan hevesli apaçiye nasıl muamele yapıyorsan ve bu tiplerin mantalitesini nasıl anlayabilme kapasitesine sahip olabilmişsen, kurye vb pideci motorumu artık neyse zaten giyiminden, kuşamından, yoldaki davranışlarından ne olduğunu az çok anlayabilirsin. Onlarada nasıl muamele yapabileceğini anlayabilmen gerekir. Bunu toplum olarak kendimiz yoluna sokacağız, Kendini ve etrafındakinin güvenliğini hiçe sayan adamı anlayabilirsiniz. Adamına göre muamele yapmak gerekebilir. Lakin herkesi aynı kefeye koyarak düşmanlıkla ne çözebilceğini sanıyor bazıları ya katil olur yada mezara girersiniz bu kafayla, bu noktadan sonra sonunuzun herhangi bir şekilde yakın olduğunu unutmayın. 2 seçeneğiniz olur ekseri. Bu çok açık.
    Hoşgörüdür bir çok şeyin olduğu gibi bununda çözümünün temeli.
    abi güzel yazmışsında motorcuların hepsi hep araçları suçlu görüyor ben buna kızıyorum bende motor almak istiyorum ama türkiye'de bundan korkuyorum ama hep araç sahipleri suçlu değil benim kadar onlarda hoşgörülü olsun hepsini genelleme yapmak istemiyorum ama
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen ofisten çıktım eve gidiyorum yol 2 şerit trafik durmuş akmıyor. Sağdayım ben baktım iki şeridin ortasından motor geliyo yavaş yavaş hafif sağa kaydım geçsin diye benim iki önümdeki arabada sola kırdı tam geçerken kapattı koridorunu. İndirler hır gür arabalı olan ben bekliyosam sende bekliceksin diyo böyle kafada adamlar var. Çok güldüm bide şuayip gibi bişey neyine güvendiyse motorcu patates etcekti araya girdiler.
    Everyday I ** çapuling...

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu tip cezaların gündeme gelmesinin tek nedeni:

-sokak aralarında cut out açıp başkalarını rahatsız eden
    -e5 te yanlayan
    -istanbuldan antalyaya kadar makas atarak bi zikim becerdiğini sanan
    APTAL ve KÜLTÜRSÜZ tiplerdir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu tip cezaların gündeme gelmesinin tek nedeni:

-sokak aralarında cut out açıp başkalarını rahatsız eden
    -e5 te yanlayan
    -istanbuldan antalyaya kadar makas atarak bi zikim becerdiğini sanan
    APTAL ve KÜLTÜRSÜZ tiplerdir
    sucu motorunun eksozunu iptal eden veya başka eksoz taktıranları unutmayalım
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    S2000 yüzünden bu olaylar beyler

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son zamanlarda ankamalda kafasının üstündeki kaskında üstünde camera var egzosumu patlak neyse mahsus kapalı otoparkta gaz verip duruyo milleti rahatsız ediyo,,peki bunu napacaz

ssgti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim memleketimizde şerit ve hız limiti kavramı detaylandırılmadığı müddetçe bu sorunları idam cezasıyla bile çözemeyiz diye düşünüyorum. Hız limiti atıyorum şehit içinde 70km değil mi? Peki sağ şeritten 70 le geçemessin diye bir kural var mı? her şerit için bu hız 70km dir. Ben orta şeritten 70km hızla sol şeritte 50 km hızla giden adamı geçiyorsam benim suçum nedir? Suç 50 km hızla giden sol şeritteki vatandaş da olmuyor da neden bende oluyor? Hız limiti saçmalıklarına zaten girmiyorum 3-4 şerit yolda 70km hız nedir allah aşkına? Her şerit için belli bi sınırlandırma getirilmeli şeridinde o hızdan fazla yada az gidene ceza uygulanmalı. Ben sol şeritten 70 km hızla gidiyorsam önümdeki 40 km hızla giden adamı sollamak için sürekli yavaşlamak zorunda kalmamalıyım. Herkes hızlı kullanmak zorunda değil tabi ki. Ancak o zaman geçeceksin sağ şeride yavaş yavaş gideceksin ordan. O zaman makastan yana bir derdinde kalmayacak. Videoyu atan şahıs zaten meşhur olma derdinde belli ki. Çünkü bunun gibi onlarca video çekmiş youtube a atmış. Sürekli mağdur edebiyatı yapıp kendi yaptığı ihlallerin farkında bile değil bi çoğunda.

ssgti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bu makas videosunu çekip emniyete veren arkadaşın bir diğer videosu. Kendisi ne kadar da masum değil mi? Yolun ortasında muhabbet etmeler, Kendi deyimiyle milleti tehlikeye atıp makas atmalar, sağdan soldan şerit çizgilerinin üzerinden araç geçmeler??? AA ama tabi bunları araba kullanıcısı yapınca farklı, kendisi yapınca farklı. Çünkü kendisi bir motor kullanıcısı,nasılsa hep mağdur olan o. Herşey özgür, herşey serbest onun için.

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kusura bakmayın da yeni nesil mobil cam li motorcuların hepsi kendini emniyet müdürü falan sanıyor. Adam akıllı yol istemeyi bilen motorculara her zaman saygım sonsuz, her zaman yol da veririm. Ama kimisi var ki her koşulda dokunulmazlık sahibi sanıyor kendini, o zaman da işler değişiyor haliyle.
    Not Stock I20N
    Pedal Box
    Başaran Coil
    Mud flaps

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kafasıyla video çeken motorcu arkadaşı yakalarlarsa döverler bence.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)