işin özeti, ADALET İZİNDE
Printable View
işin özeti, ADALET İZİNDE
Eceli gelene ne belediye ne devlet cozum bulamaz , ha ama keske boyle olmasaydi .
https://tr.wikipedia.org/wiki/Ecel
Ecel: İslam dininde insanın mukadder. (Allah tarafından yazılıp kararlaşmış) olan ömrünün son bulmasına denir.
Cinayet ecele sebep olmuş .
Hakim bey şimdi şöyle oldu.Ben sakin sakin evime gidiyordum.
Azrail selamialeykum diyerekten yan koltugumda belirdi dedi ki
Su cicekciye dal o adamı bir zahmet al canını dedi.
Amam yarabbim dedim azrail sonucda diyerek girdim.
Ben suçlu değilim hakim bey adamin eceli gelmis azrail dediğini yaptim
Diyerekten yirtarmi şimdi
Velev ki uyumuyor, kaldırımda yürüyor ya da bankta oturuyor.. Ne farkeder? Uyuyor konusu katilin kendini aklaması, suçu hafifletmek için ön plana çıkartılan bir konu.. Nasıl bir toplum olduk anlamıyorum.. Cinayet işleyen şunu şunu yaptı AMA... Ama ne arkadaşım? Uyuyor ya da yürüyor bu mu konu? Yoksa yitip giden can mı? Can'sa uyuması ya da yürümesi konusulması gereksiz bir ayrıntı...
Cinayetin adına ecel demeye mi başladık? Aklım almıyor nasıl ve nerelerde, hangi ortamlarda yetiştiğinizi.. Bu nasıl bir rahatlıktır, bu nasıl bir yorumdur.. Eşin, dostun, anan, baban Allah korusun böyle bir olay yaşasa aynı rahatlıkla ecel deyip geçebilecek misin? Yoksa bu kadar rahat olmanın sebebi ölenin tanımadığın biri olması mı? Duyarlı olmak için yılanın seni sokmasını beklersen, kayıpların canını çok acıtır.. Virgülden sonrası da, virgül öncesi yazdığını zerre aklamıyor..
Ayrıca, çok şükür ki senin zihniyetin hüküm verici konumunda değil.. Zira katil "adamın eceli gelmiş, Allah da beni aracı kıldı o sebeple öldürdüm. Allah'ın bana verdiği görevi yaptım" dediğinde %100 haklı olur ceza meza da almaz..
Bu tarz konularda yorum yaparken aynı olay benim, anamım babaamın başına gelse diye düşünerek yazmak lazım..
Sanirim cumlem yanlis anlasildi , benim cumledeki eceli belirtmem yukarida bi arkadasimizin belediye tedbir alsaydi izin vermeseydi yazisina hitabendi . Yani soforu savunmak amacli degil , ayrica buna benzer bi olaydan en sevdigim arkadaslarimdan birisi 2 gun once yogun bakima alindi ayni sekilde faili de bulunamiyor kaybedenlerin acisini az cok anlayabiliyorum
Yaziyi okumadan yorum yapmissin ya da anlamamissin. Yuruyor olsa dava acilmasi sacma zaten adamlar da boyle bir dava acmazdi ona bise demiyorum ama yatmaman gereken yerde yatiyorsa adam dava acabilir tabi. Yatip yatmadigini bilmiyorum kazayi gormedim sadece okuduguma yorum yaptim.
Olende hatalı kaza yapanda hatalı.
Gunah skalasinda
Allahin verdiği canı allah alır hükmüne göre
Arabayi süren suçlu.
:p
La burada cicekciyi suçlu cikarmak tam bi o.ç lik hadisedir.
Onceki sayfalarda taniyan bi arkadas bahsetmisti babasi zengin sormadan gorme degil diye, dava ilerlemesin diye 2 savci izne cikiyor, belli zengin olduklari
Polisin hala cocugu bulamamasina inanamiyorum. Saklayanlar belli hastane diyorlar. Boyle sacma sapan bir sinir bozuklugu olamaz.
Hakikaten guguk devletiyiz.
ulan ben böyle adaletin de, böyle zihniyetin deee diyerek ilerliyorum ve
Türkiye'de yaşamadığım için Allah'a şükrediyorum.
ölen adam bile suçlanır olmuş, herifin kaçması bile tek başına suç.
bırakın insan öldürüp kaçmayı,burada bir araca bile vurup kaçın bakın başınıza neler geliyor.
bence insanlık sorgulanmalı herşeyden önce.
Adam hala ortaya çıkmadı ya nasıl iş anlamadım
avukat denen mahlukta yakında teslim olacak demiş ve hiç bir polis savcım suçluya yardım ve yataklıktan ceza vermiyor avukata.
bu haberin devamı yok gibi
Adam y.dışı kaçırıldı bence.
Yoksa bin defa bulunurdu teknik ve aile takibinden
Başka bir konu da da yazmıştım toplumsal olarak en büyük eksiğimiz "EMPATİ" diye.
Konuda okuduğum öyle yorumlar var ki akıl alır gibi değil. Cidden ölen insan suçlu çıkacak neredeyse.
Öncelikle o kaldırım insanların kullanımına ayrılmış bir yol, yani herhangi bir taşıtın orada gitmemesi lazım.
Adam uyur / sızar / oynar / zıplar bunların hiçbirisi karşı tarafın suçunu hafifletmez.
Burada birçok insanın çocuğu var 5 saniye düşünsünler ruh hastasının biri yanlarken kaldırımda eşiyle birlikte yürüyen çocuğuna o aracın çarptığını, sonra da vefat ettiklerini.
1 hafta sonra da duysunlar / okusunlar "onlar da kaldırımda olmasaymış" ne yaparlar çok merak ediyorum.
Ecel evet gerçektir, ölümün de bir sebebi olacaktır. Ama sen tedbirini alacak takdiri rabbine bırakacaksın.
Üzülüyorum insanların bu kadar cahilce / duyarsızca yazmalarına yazık.
Elemanın ailesi belli kodaman ve muhtemelen çok basit bir ceza ile sıyıracak bu işten. Vicdanıyla (eğer varsa) başbaşa kaldığında ne yaşar orası önemli.
Bu kadar duyarsız olmayın hepimiz dışarıdayız hepimizin başına gelebilir, bana dokunmayan yılan demeyin size de dokunur.
çocuğun babası "adam yaşarken yakınlarının umrunda değildi, şimdi kıymete bindi" gibi bi açıklama yapmış
Hani imam osurursa cemaat..... demişler ya, işte en tepedeki adam bazı ölümlere "Ne işleri varmış orada" diyor halkın bir kısmı da böyle bir cinayete bile kılıf uydurabiliyor niye orda yatıyor orda o saatte ne yapıyor diye, maşallah umarım kimsenin başına gelmez böyle bir şey ama bir şekilde de anlarlar nasıl olduğunu acısını çaresizliğini. Ha bir de Napolyon ne de güzel demiş;
din, fakirlerin zenginleri katletmesini önlemek içindir
Günümüz şartlarında bu sayede zengin olan kesip biçip öldürüp çokta güzel sıyrılabiliyor işten en bariz örneklerinden biri de budur.
http://www.antalyaajans.net/asayis/a...ni-h30040.html
Bu adamın daha önceden bir sürü sabıkası olmasına rağmen ki onu da geçtim , alkollü ve ehliyetsiz cana kıyması. Ul.n bu ben herifi denetimli serbestlik yasasında serbest bırakan hakimin de spor gazetesi. Hakim savcıya da güven kalmaz olmuş.
Sorsan.. Allah korkusu vardır bunlarda..
3-5 yıl yatar, sonra devam eder caddede - fenerde kaldığı yerden
yarışmıyormuş da yavaşmış da bilmemne.. Ulan caddede osursan, kameralar yakalar kıçından çıkan havayı
çıksın arabanın görüntüsü olsun bitsin.. Ha ama gizli bir el kameraların yönünü değiştirdiyse, görüntüler yanlışlıkla silindiyse, o esnada tesadüfen o kısma bakan kameralar arızalıysa çıkmaz tabi..
Alıntı:
BAĞDAT Caddesi’ndeki kaldırımda çiçek satan Mehmet Emin Kaya’ya 10 Temmuz’da otomobiliyle çarpıp kaçan Şehir Üniversitesi Öğrencisi Murathan Öztürk’ün avukatı Melahat Uzunoğlu’nun, emekli bir trafik başkomiserine hazırlattığı kaza raporu soruşturma dosyasına girdi.
Rapora göre, kaza sırasında otomobili kullanan Murathan Öztürk iddia edildiği gibi iki otomobille yarışmıyordu. Zikzak çizerek hızlı bir şekilde gitmiyordu. Arkadan gelen otomobili son anda fark edince şerit değiştirmekten vazgeçerek eski şeridine geçmek istedi. Kontrolden çıkan otomobil kaldırıma çıktı ve çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı ezdi.
HIZI 61 KİLOMETRE
Rapora göre kaza sırasında Murathan Öztürk’ün hızı 61 kilometreydi. 50 kilometre olan Bağdat Caddesi’ndeki hız sınırını yüzde 20 oranında aşmıştı. Kazanın dikkatsizlik sonucu meydana geldiği belirtilen raporda şu ifadelere yer verildi: “Kazanın araç sürücüsü Murathan Öztürk’ün dikkatsiz ve tedbirsiz hareketleri sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi ve aracın kontrolünden çıkmasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır” denildi.
20 GÜNDÜR FİRARDA
İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk, avukatı Melahat Uzunoğlu’nun 25 Temmuz’da bir açıklama yaparak “Müvekkilim yakın bir tarihte teslim olacak” demişti. Murathan Öztürk, 20 gündür firarda.
Sürat tutkunu gençlerin lüks otomobilleri ile yarış pistine çevirdiği Bağdat Caddesi’nde, Hukuk Fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk’ün otomobil ile kaldırıma çıkarak ölümüne neden olduğu çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, olayın üzerinden 20 gün geçmesine rağmen firarda olan sürücünün yakalanmamasına ve olay yerinde bulunan ağabeyinin fotoğraflarının kaldırılmasına tepki gösterdi. Öztürk’ün ailesinin 500 bin lira teklif ederek şikayetlerini çekmelerini istediğini kaydeden Cengiz Kaya, “Fotoğrafları kaldırabilirler ama vicdanları susturamazlar” dedi.
Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz’da saat 03.30 sıralarında meydana gelen kazada hayatını kaybeden çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın hatırasını yaşatmak için olay yerinde bir anı köşesi oluşturulmuş, fotoğrafları ve sevenlerinin mesajları yapıştırılmıştı. Ağabeyine çarpan sürücünün günler, haftalar geçmesine rağmen yakalanmamasını protesto için dün basın açıklaması yapmak üzere olay yerine gelen Cengiz Kaya, fotoğrafların sökülmüş olduğunu görünce yıkıldı. Cengiz Kaya, “Resimleri kim neden kaldırmış bilemiyoruz. Resimleri kaldırmak toplumun vicdanında sıkıntı yaratır. Buradan Mehmet’in fotoğraflarını kaldırabilirler ama vicdanların sesini susturamazlar” dedi.
FİRARİ SÜRÜCÜNÜN AVUKATI DA ŞİKAYET EDİLDİ
Bu arada, Murathan Öztürk’ün avukatı Melahat Uzunkaya hakkında, “Mağdur Hakları Daire Başkanlığı’na” şikayette bulunuldu. Kardeşini Bağdat Caddesi’nde 9 Nisan 2006’da meydana gelen kazada kaybeden Yeşim Ayöz tarafından kurulan ‘Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği’nce yapılan şikayette, avukat Uzunkaya’nın meslek etiği ile bağdaşmayan açıklamalarda bulunduğu belirtildi. Mağdur Hakları Daire Başkanlığı’na gönderilen şikayet dilekçesinde, Kaya’ya çarptıktan sonra kayıplara karışan Öztürk’ün avukatının cezalandırılması istendi.
Şikayet dilekçesinde, “Ahlaka uygun davranacağını namusu ve şerefi üzerine ant içerek göreve başlayan bir avukatın sadece müvekkilini göz önünde bulundurarak yapmış olduğu açıklamalarla Mehmet Emin Kaya’nın yakınlarının içinde bulunduğu acılı durumu daha da artırmasına neden olmuştur. Gencecik ve tek suçu yayalara ait olan kaldırımda duran bir insanın hayatı, sorumsuz ve saygısız biri tarafından elinden alındı. Hayatını elinden almakla kalmayıp kaçtı, hala bulunamadı ve üzerine haklıymış gibi ailesi ve avukatları da açıklama yapmaya başladı. Yaya kaldırımlarının yayalara ait olduğunu ve bir aracın hiçbir şekilde kaldırımdan gitmeyeceği kuralını yok sayarak yapmış olduğu açıklamalar nedeni ile Avukat Melahat Uzunkaya, Mehmet Emin Kaya’nın kaldırımda uyumasına göz yuman belediye ve zabıta için şikâyetçi olacağını söylemiştir. Avukatlık mesleğinin kurallarına uymaması ve trafik mağdurlarının yaşam hakkını yok sayması nedeni ile avukatlık kanununun 134 ve devamı maddeleri uyarınca cezalandırılmasını saygıyla talep ederiz” denildi.
hürriyette demin okudum neredeyse öleni suclu cıkaracaklar baslıgı altındaydı sinir olmamak elde değil
Bu kazayı içimizden biri hakikaten dikkatsizlik sonucu ve ya teknik nedenlerden dolayı yapsaydı ve kaçmasaydı bile sırf arabası modifiyeli diye TRAFİK CANAVARI,TERÖRİST ve ya CANİ olurdu.
61 km de şerit değiştirmekten aniden vazgeçen sürücü bmw marka otomobiliyle kontrolü kaybediyor.
Ya aksiyonun içindesin, ya sarhoşsun yada ikiside. itiraf gibi savunma.
21 gün oldu hala yakalanamıyor şofürün arkası saglanmış sanırım
adamın bu sıcakta ne işi var mahkemede hapıste tatılı bıtsın teslım olur heralde
herif 1 aydır pıyasada yok
aklı olan caddeye ınmesın.
2 tanesınden zor gectım. komutan pek gezme buralarda dedıler, bostancı lunaparkta bıle cevırme vardı donuste... 2 saat once 1 tur daha atmıstım bombostu, sımdı kac tane ekıp gelmıs caddeye.
Bostancı - Kadıköy yapıp geldim 6 tane çevirme vardı totalde.
olurdu tabi
düz 4 şerit yolda hangi teknik neden kaldırımdaki adamı öldürmene sebep olacak merak ediyorum? kaldırımdaki adamı biçecek kadar dikkatsizsen şöför koltuğuna oturmayacaksın bir de.
su an yapılan çevirmeler iş işten geçtikten sonra ve anlamsız çevirmeler, trafik işgali. aynı sıkı denetim caddeyi kapatmadan yapıcan, 60 ı geçene de yapıştıracaksın ağlatacak cezayı oldu bitti, mal mal sciroccoları kukaların arkasına alıp ehliyette resim güzel çıkmışmı diye bakmak yersiz
bu adam hakkında yakalama kararı yok gibi, avukatlar itiraz edip kaldırtmış anca çıkıp teslim olması lazım
Olay cem garipoğlu davasına dönüşecek gibi eleman kaçacak daha sonra vicdan azabından kendi teslim olacak
sorada hapiste intihar süsü verip maldivlerde yeni bi hayata başlayabilir :D