Bmw , Bmw olmaktan çıktı artık :D Bmw'nin farkı 6 silindir olmasıydı , firma tasarrufa gitti 3 silindire düşürdü :D Firmanın sonu hayrola :D
Printable View
Bmw , Bmw olmaktan çıktı artık :D Bmw'nin farkı 6 silindir olmasıydı , firma tasarrufa gitti 3 silindire düşürdü :D Firmanın sonu hayrola :D
Beyler ben kasasını seviyorum. Yarın yazılım çıkar araç 200hp olur normalde giden bir araç ortalaması yakalanır. Teknik verileri 136 hp olan 220nm olan 1.6 turbo motorunla birebir aynı.
2 serisi coupe ise bence bildiğin özürlü evlat.
Mercedesin bu 3 silindirle ilgili bi aciklamasi vardi, titresim cok oldugu icin 3 silindirli motor hedeflerinde yokmus.
Ama trend 3 silindirse onlarda arge yapiyordur kesin
Yıllardır aynı muhabbetler:)
5 serisi 1.6mı olurmuş, baktık gayet olmuş,
fwd 1 serisimi olurmuş gayetde olucak,
3 silindir muhabbeti şimdide
Sanki Bmw kitlesinin çoğu forumdan oluşuyor %1 iyiz belkide, o kadar pazar araştırması yapıyor firmalar, o kadar para harcıyor argeler yapılıyor, yapılan maliyetten/tüketimden/emisyondan kazanıma gidilmese yada müşteri kaybı çok olsa yani firma pazar payı kaybetse böyle işe girerlermi:)
Temelde Yakıt tüketimi seviyesini tsi seviyesine çekmek için fwd de şart bu sert rekabet düzeyinde..
Performans arayan müşteri sayısıda tahmin ettiğinizden çok az..ortalama gitmesi yeterli diyor çoğu insan.
Bu araci bu motor kombisiyle alanlar sekli ve ekonomik fiyat yuzunden alicaklar.
Ve Bmw ciddi kar edicek...
Esime F30 316 almistim,gayet yeterliyken yazilimla spor sesan gibi olmustu. Simdi 1.6 5 serisi aldim ki 2005 senesinde sifir aldigim 520i hala duruyor(2.2 V6 177hp) onunla ayni hatta bir tik hizli,ustlerde E60 yakaliyordu. Ancak yazilimla uctuuu gitti,inanilmaz hizlandi(***** 2.0T altyapisi var)
Tabi bu 418'in bu 1.6 170'lik 5 serisi motoru(N20b) olsa tadindan yenmezdi....
Bende zaten aylar öncesi neden 4 serisinde bu motor olmuyor diye başlık açmıştım. Gelirse vergi avantajından fiyatıda çok düşük olur demiştim ama malesefr onlar direkt başka motora geçti. Ben 1.4 tsi cc kullanıcısı olarak aldırmıyorum. CC de güzel gidiyor. BMW de gider bir yazılım yeter diye düşünüyorum.
1 serisi müşterileri üzerinde bmw araştırma yapıyor, kullanıcıların büyük çoğunluğu aracın rwd olduğunun bile farkında değil. Farkında olanlarda bunu çok umursamıyor. 1 serisinin fwd gelecek olması bu yüzden zaten. Adam niye ekstra maliyetin altına girsin, kullanıcının umurunda bile değil. Fwd yapar aynı fiyata satar, üretim maliyetide yanına kar kalır.
1.6 motorlar (Prince motorları) aslında blok olarak Psa grubuna aitler.Safkan Bmw motorları değiller.Bmw bu motoru idareten kullandı(özellikle bizim gibi ülkelerde),bu motorlar kendi motorunu geliştirene kadar Bmw ye zaman kazandırdı.
Bmw nin araştırmasına göre en iyi verim her bir silindir 500cc olduğunda alınıyor.Bu değerden daha yüksek ve düşük miktarlar verimin düşmesine sebep oluyor.Bakın dikkat edin verim diyorum güç demiyorum.Yani birim yakıt başına üretilen birim güç.Bunun yanında 4 silindirli motorlar Bmw'nin yıllardır alışılagelmiş olan karakteristik sesini yansıtamıyordu.Akustik olarakta en iyi ses 3 5 6 ve 8 silindirlerden çıkıyor.Bmw bu bulgular sonucunda 4 silindir kullanırken 5 silindire çıkmak yerine 3 silindire indi.Bu Bmw'nin çok iyi bildiği bir sistem.Her ne kadar teknolojisi ve motor kodu farklı olsada Bmw için 1.5 3 silindir motor m54 3.0 motorun ikiye bölünmüş ve turbo ile verimi arttırılmış hali.Ses karakteristiği eski sıralı 6 silindir motorlarla aynı.3 silindirli motor mu olur yaa diyenlere söylüyorum.Çokta güzel oldu her açıdan Bmw çıkardı masaya vurdu ama henüz insanlar bu motor hakkında bilgi sahibi olmadığından olayın farkında değil ben bu motoru daha ar ge aşamasındayken takip ettiğim ve çıkmasını beklediğim için biliyorum. 1.6 4 silindir motorlara göre bu 3 silindir 1.5 motorlar her açıdan üstün.
Şunu unutmayalım alman bunu yapıyorsa herkes mutlu olsun diye.
Premium Markayı orta kesim rahat ulassin diye gelismekte olan ulkelere
Bu motor seçenekleri sunarak vw grubunu özellikle baltalamak kore grubunada akıllı olun demek için.
Bmw ve merso bence doğru yolda çok başarılı işler yapiyor.
Kafandaki bmw aracı bmw de var ama senin cebinde paran yoksa
Bmw *** atmanın bir anlamı yok.şahin almiyorsub sonucda
Ben güçlü arkadan gelsin istiyorsan bmw de o istediğin araba var
Bazıları benim için az yaksin konforlu olsun bmw olsun diyenleri kimse yok sayamaz.
3 silindirde koyar 0,9cc de
Her kesime hitap edebilen bir üretici almanlari bu yüzden seviyorum zaten :)
Herkes galiba 0-100 ü 4, 5 saniye olan araçlara falan biniyor:) Görsel olarak şahane, yakıt tüketimi ve vergi düşüklüğünden dolayı da gayet mantıklı bir araç olmuş. Bir arabaya 180, 200 bin veriliyor diye aman sonrasında da ne ekonomi yapacağım diye bir mantık olmaz. Tek sıkıntı, bizim Türk milleti çoluğundan çocuğundan kısar, evinin kirasını ödemez ama gider krediye abanır bu arabadan alır :)
Rx-7,eger ilgin varsa,1 ve 3 serisindeki motorla 5 ve X3 deki 1.6 motoru kiyaslarsan,yaptigin genellemenin yanlis,sadece 1-3 serilerindeki psa 1.6 motorlar oldugunu gorursun...
Hele bi gelsin ,1600 kg arabaya 2-3 kişi yaz sıcağında test sürüşlerine çıkılsın. Sonucunda tatmin olan alsın binsin hayrını görsün güle güle kullansın.
http://pic1.autoscout24.net/images-b...d47ff5068777e2
harbi güzel arabaymış.ama artık her bmw birbirine benziyor gibi :) 1 2 3 4 5 6 7 :)
Arabanin tasarimina laf etmek cok cok zor sayfalardan beri onu hic tartismadik zaten :)
Bu aracin 20d versiyonu biraz daha satilsaydi yani 18i versiyonu daha sonradan ciksaydi 2.el 20d ile 0 km 18i fiyatlari nerdeyse ayni olurdu
O zaman hic tartismaya gerek kalmazdi
Bizi ugrastiriyorlar burda :)
Fazla sürmez, 1 yıl sonra zaten makyajı var bu arabanın, o zaman makyajla 170 veya 177 lik motoru koyarlar.
Coupe'nin makyajina daha cok var. F30 daha yeni makyajlandi.
170'ligi 420i adinda getiricekler sanirim. 177'lik hangi motor vardi?
Alan memnunn satan ondan memnun.
GC ye o motoru koyarlarmi mechul ama 136hp cidden yetersiz gelicek.E92 320i cabrio kullanan oldu mu? Sanirim ondan dahada agir kanli olucak ve insanin yanindan 1.6tdi lerin gelip gecmesi sinir bozucu olucak.
Ama olsun,4 coupe'nin keyfine varmak bu sartlara kaldi ve bu neredeyse fasistce uygulnan OTV'nin sonucu...
https://www.youtube.com/watch?v=jJYjuDfuuZk
videoda gorulecegi uzere 3 silindirli motorun titresimini extra bir parca ile dengelemisler. bu parca zamanla asinacak bir parcada degil.
- 3.0 6 silindirli motorun yarisi olarak design edilmis.
- her piston icin 500cc hacim en iyi guc/patlama orani nasil tespit edildi bilmiyorum ama guzel sonuclar cikiyor.
- tum dunyada downsizing trendi olustu otomobil piyasasinda. euro normlarini yakalamak icin downsizing en mutlak cozum ki bu sayede daha da az yakit tuketen motorlar yapiliyor.
- 3 silindili motorlar uzun yillardan beri kullaniliyor. sarsintisiz calisan dunya uzerinde hicbirsey yoktur. insanoglu bile sarsintili calisir :)
- ulkemizdeki vergilendirme sisteminden dolayi otomobil saticilari vergi maduru olmayip arac satmak icin ozel secenekler ile arac getiriyorlar. bunun sonucunda ortaya bu tur manzaralr cikiyor.
- bu arac gelsin e180-520i-316i vs gibi cok satilan araclar arasina girecektir. realitede bu arac cok saticaktir.
https://www.youtube.com/watch?v=PbjjSV4De68
titresimsiz motor ilginc deney...
3serisi ile 4 serisi arasında 100kg fark var ortalama, 316dan yola çıkarsak 418 in 136 hp güçle çok ağır kalıcağını düşünmüyorum, sonuçta 316da gayet yeterli gidiyor.
LCİ tam olarak ne oluyor ?
Bu grancoupe bence çok çirkin, 1.5 motor da pek hoşuma gitmedi.
1.6 170 sedan iyidir bence.
418 binilir mi yaaaaa.. Parası olmayan gitsin hondaya binsin pis fakirler :D :D :D
Ya arkadaşlar yakın bir dostuma e92 alacaktık ama vazgeçtik, 150 bin TL bandında her ne kadar efsane diye geçse de kasa, eskidi sonuçta, son derece yakışıklı 4 serisi, herkesin arabaya binme amacı da farklı şimdi, yargılamadan önce bunları göz önünde bulundurun, kimi dış görünüşe önem verir motoru hiçe sayar, kimi hafif siklet honda alır 300 ps yapar, sanayiden çıkmaz, herkesin uğraşı da hobisi de farklı.
Böyle ele ayağa düşerse bmw'ye 3 silindirde yakışır zaten :) Hyundai era misali her yer bmw oldu.
1500cc,230hp ve 3 silindir.
Boyle 1500'e can kurban...
Yakinda baska modellerede uygulanacak...
http://www.carmagazine.co.uk/spy-sho...ixes-are-back/
1.6 reno dizel, 122 hp E serisi. Hell yeah. Gerçi hacimli olmuş bu 1.5 dci olaydı iyiydi.
Bu motora yazılım çıktı mı? Benim bildiğim bir tek burgertuning 170 hp yaptığını söylediği bir box satıyor.
Haricinde birkaç yabancı forumda racechip takıp performans almadığı için iade edenler olduğunu okudum.
Eğer yazılımla 200 hp üzeri birşeyler olacak ise ona göre değerlendirelim.
Peki 218i coupe yada cabrio test eden deneyimleyen var mı? Ben makyajlı 118i almak istiyorum şu an hazırda 1.6 4 silindir araçlar var yıl sonuna da 1.5 3 silindir 118i'ler gelicekmiş beklemeye değermi yoksa alınıp binilmeli mi fikir verebilcek olan var mı ?
Yazilim henuz yok ama yakinda cikar kesin.
200hp utopik olur eger motor 98'e gore uretilmisse. ***** 116-118-316-320i motorlari 98'e gore.
Ancak 520i motorlari 95 ile calisicak sekilde yapiliyor ve tc deki yakitla barisiklar,guc sikintisi yada yazilimdan sonra avans problemleri cikmiyor. Gucde guzel cikiyor...
Suan f30'larin km arttı makineler sıkıntı yapmaya başladı dahası havalar ısındı yağ sıcaklıkları tavan yazılımların acısı çıkmaya başladı, üstündeki turbo o sıkıştırma 3 silindir 1700kg arabaya 200hp lik yazılım yaptıracak ve yapacak cok arkadaş çıkmaz zaten borç harç alacaklar züğürt tesellisi garanti bitsin öyle yaparız daha cok yeni makine Görelim bakalım şeklinde geri vites, zaten keyifli Kullanıcı 3 Kuruş fazla verir 170hp lik alır.
Hiç arabadan anlamayan 1.6 136lik BMW Kullanıcıları araba sıkıntıda zaten BMW de sanırım 1.6lari güçlendirdi ama 3 silindir makine zaten tas devrinden kalma daha bişey çıkmaz Ford zaten o makine sınıfında Yapa ağını yapti
3 silindirli motor neden tas devrinden kalma?
Ne gibi sikintilar cikiyor F30 larda?
F30 larda ne sikinti yapiyor? hic duymadik gormedik simdiye kadar.
yazilim degisikligi ile yag sicakliginin ne tur bir baglantisi var. biraz bilgilendirirmisiniz?
3 silindirli motor nasil tas devrinden kalma bende merak ediyorum.
bmw 1.6 motorlarini nasil ne zaman guclendirdi. yeni yapilan degisiklikler neler? acikcasi n13 1.6 motorlarda bugune kadar ben hicbir degisiklik yapildigini gormedim.
ford 3 silindirli bi motorda extreme bir basari mi sagladi. Bilgilendirirmisiniz?
Maslakta yapılan yatak saran f30'lardan haberdar olmayabilirsiniz yakında önünüze gelir, yazılım Ateşleme egt sonucu yağ ısısı artar, abc den mi basliyim?
3 silindir makine mantığı fabrikalarda cok geride kaldı, wiki araştırması yapın bulursunuz, PSA makineler yapıldığı yılla beraber Engine of the year olduğu gibi düşük cc 3 silindir makinede Ford başarılı
Sudan 1.6 1 serileri 170 beygir gibi geldi diye biliyorum benim için güzel bir değişiklik.
F30 larin km ler biraz daha artsın sonra stok ve kimin kaptığı belli olmayan yazılımla turbari sokup bi bakalim
Ozellikle bir firmanin araclari cok cabuk yatak sardi-piston kirdi ve bir kac problem yasadi. Sanirim yazilimin icerigi ile alakali bunlar cunku cok cabuk oldu bu sorunlar yazilimdan sonra. Sanirim dava acilmis ama emin degilim....
3 silindirli motor cidden emek sarfedildi,sadece 3 silindire bakarak yorumlamamak gerek,cok ugrasti bmw. Yoksa İ8'e koymazdi ki bir cok modelde gorecegiz....
Suan aktif olarak 2012 model 350 ve nuhnebiden kalma 305 üstten tek enjeksiyon makine kullanıyorum bunların alt yApilari cok eski ama amaç Amerika'yı tekrar kesfetmemek ayrıca 100 milyon Üretildiği için yedek parçası sudan ucuz.
Kendi aracım değil ama 2.0 dizel 170 hp X1 de kullanıyorum ömrüm boyunca dizel ihtiyacı duymadım ki senede 100.000 km cok rahat yaparim, BMW bu makinede yeni zannımın ile bence 1 numara.
Ufak hacime gelirsek 1000cc de kullaniyorumbmw ileri teknoloji kullanıp devir donen kapak yPisi yapıp binada senelerce garanti verirse ilk ben alırım.
Ama Suzuki Daihatsu mantığında sadece yoğun trafikte rölantide az yakacak bir araba ise amaç onun yeri 4 değil.
Güzel bir Kullanım yeri olarak arkaya 1.3 turbo one Elektirik motoru konarsa Dünya'nın zevkli Arabası olur.
Motorun kendisinden cok konduğu yeri yadırganmamalı birada önemli olan. Yoksa çim biçme makinesi kıvamında NASA teknolojisi olsa bile fark etmez
Yazılım konusunda en Kötüleri ilk başta belli etti zaten marka plâka yaMayacagim ama yakında ufak afr kusurları olanlarda bir bir ortaya cikacak. Yazılım la motor ısısı artmaz makineye bişey olmaz diyene laf anlatamam insanlar bosuna iyi markalara para vermiş herkes sanayide rot başlamamıza Chip yaptırsın bişey oaz egt artmaz yağ ısınmaz.